July 2012 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, July 27, 2012

TRAGEDI SEMALAM ….

Semalam keluar ofis balik keja mcm biasa..tergopoh gapah masuk kete tak tengok pon tayar..mmg tak perasan langsung..start enjin jalan nak keluar parking..rasa berat sebelah..pastu jalan lagik tp slow ja la..dgr bunyi mcm ranting kayu tersangkut..pastu terus berhenti tengok..tengok2…….. IMG01245-20120726-1717 Maaaakkkk!!huhu terus berangan mcm dlm tv ada hero mai tolong :p


Hehe capai henpon call asben..dah la jauh kan..asben nak mai pon..pastu teringat auto assist etika..tapi nombor lak tak dak..sticker etika lupa lekat huhuu
time2 ni penting tau lekat sticker tu ..nasib baik leh gogel jer no ..cewahhh sib baik amik data plan hehehe anytime anywhere leh online :p ..
time2 kecemasan mcm ni sgt penting..gogel nombor etika pastu call mintak bantuan..mula2 tu saya panic mintak towing truck terus haha..

pastu 2nd call baru teringat eh ada tayar spare ..so mintak bantuan org tukar tayar ja la..

Mmg tak terfikir nak mintak tlg org sekeliling sbb segan hehe ..org kalut nak balik keja nak berbuka posa bagai kan..kesian plak nak kacau..biar la saya tunggu lama auto assist nak sampai ..sebab org auto assist tu pon terperangkap jem kat PJ ..so estimate sejam lebih baru leh sampai kat saya

huhuhuhu..ngn anak2 lagik kan..
Saya update status kt fb…tiba2..cewahhh panggilan masuk drp kawan tanya …pastu dia tlg carikan opismate nya ..nasib baik sangat!terima kasih k.shahi  :) …lalu dia datang bersama hero menukarkan tayar saye :)..(Chinese guy)..selamat lah saya tak payah tunggu org etika datang ..

Lepas tu cabaran nak drive balik seremban pulak…asben kata ok ja bwk keta tayar spare balik..so kwn nasihatkan bwk bwh 80km/h
Ok kat hiway  bawak mcm siput..maaf lah terpaksa jadi siput…duduk lane kiri..set cruise 60km/h ..bas lori semua potong saya..mesti derang tensen saya slow giler..ada tu bas tak paham dia beam lagik pastu siap potong kiri lagik haiyooo..saya dah kiri..dia kiri lagik..sgt bahaya..

Saya pon asyik2 tengok belakang takut derang laju hentam saya pulak.. slow sgt kat hiway pon bahaya

Akhirnya setelah menyiput di hiway…selamat sampai di rumah kul 7pm.. IMG01246-20120726-1832 Sempat amik gambar ..mcm makan angin jer bwk kete hihihi..

pengalaman pertama tayar pancit !

Thursday, July 19, 2012

PEPTAN F ~ FEEDBACK POSITIF LAGIK…

testi20 Customer berpuas hati dgn hasil peptan F. .. 2 minggu pengambilan
testi21
Pori2 muka mengecil
testi22a
Slimming effect…3 kilo turun!



testi22b
Terus amik borong …

**clinical study**
"Based on previous reports, including those by Rousselot, Peptan® is the perfect protein for weight management, and nutrition in sports and the elderly:
• For weight management, previous studies have showed that proteins are the most satiating macronutrient, helping individuals to lose weight, but also to maintain a particular weight after the diet. Peptan® has been proven to be effective at maintaining weight, with no adverse effects, and collagen peptides has even been shown to be more effective than other proteins "

testi23a
Mula tu dia kata dia perasan2 sendiri ja…


testi23b
Dah tak syiok sendiri lagik :)

testi24


iklan3






iklan2 Dapatkan peptan collagen hari ini…019-2616765 ana

Pengambilan kolagen yg konsisten akan :-
~membantu memudarkan jeragat (menghilangkan terus maybe amik masa lama)
~mengurangkan kedutan spt di tepi mata..di bahagian bibir..cuba senyum tgk ada bekas garisan senyum tak ..kalau ada..maknanya dah kurang kenyal la tu :)
~menegangkan kulit muka

~menambahkan kelembapan kulit
~menambah kepadatan dan keanjalan payudara (cuba try baru tau  :) ..mmg best!)
~menambah kekuatan dan kepadatan tulang
~mencegah rambut gugur
~membantu menghilangkan sakit sendi
~membantu pengawalan berat badan

**beri masa 3 bulan utk mendapat kebaikan kolagen ini,lain individu lain tindakbalasnya..ada yg cepat ada yg lambat **

Thursday, July 5, 2012

HONEYMOON BERMOTOR :)

Boleh tajuk gitu?...dgn erti kata lain ni KEMBARA SUAMI ISTERI  bersiri ..
Kali ni trip yg dijelajah SREMBAN 2 –TIARA PD-TELOK KEMANG-GENTING HIGHLANDS-SEREMBAN 2

Hhahahah gila ja rasa…kami ni pantang tinggal berdua…mulaaaaa la tanduk2 tumbuh :p
Weekend lepas..anak2 dibawa berjalan ke melaka oleh kak chom (pengasuh derang dulu) .. Di kesempatan yg ada..hehe biasa la suka amik kesempatan..kami pon ‘merempit’ ke Tiara PD..bagi sokongan kat owner yg berpiket mintak hutang dibayar drp pihak tiara ….lepas tu balik singgah telok kemang pekena laksa ,kerang rebus,mi grg mamak n ABC…amboi joli sungguh hihii

Masa tgh makan…berdiskusi mahu meneruskan perjalanan ke mana….tiba2 GENTING jadi sebutan.. Mcm tak pecaya pon ada gak ..bygkan dari PD nak ke Puncak genting nun…dgn motor lak tu haihh Kami sahut cabaran PD-GENTING yuhuuuu ..brp kali berenti rehat ntah..lenguh gila … Total jarak perjalanan sban-pd (Return) 100km ..seremban-genting (return) 240 km kot ..minyak digunakan dlm rm55 (ron97) ..masa dari PD-puncak genting =2 jam

Sampai genting kami berehat2..minum2..amik angin sejuk sekejap..pastu turun balik..hehe tak kuasa nk masuk theme park…naik motor sampai ke puncak pon dah mcm nk tercabut jantung rasa…tau2 ja la jalan kat genting tu mcm mana..belok sana sini..yg tinggi mencuram bukitnya… Keesokan harinya..melepek di rumah ..


NEXT mission?? Hehe … IMG01484-20120630-1335 Mereka berpiket menuntut hak mereka…hutang tak dibayar…saya bernasib baik manage sendiri IMG01158-20120630-1434
@Teluk kemang..mee mamak special yg sedaaaappp…laksa pon leh tahan.. IMG01160-20120630-1722 Baru tiba di puncak genting….. IMG01162-20120630-1724 jacket baruuuuu... :p IMG01165-20120630-1726

IMG01169-20120630-1728 Leceh naik motor ni nk kena betulkan tudung pas bukak helmet.. IMG01171-20120630-1728 Lagik dan lagik..jgn muntah tengok :p IMG01172-20120630-1729 Berdua berjoli…
IMG01489-20120630-1744 Lagik IMG01491-20120630-1744 IMG01493-20120630-1745 IMG01500-20120630-1749

sekian...mungkinkah ada kembara suami isteri siri III ?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin