April 2012 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, April 30, 2012

EASY CONTEST-HADIAH PENGINAPAN DI TIARA BEACH RESORT

**UPDATE :PREADUAN DAH BERMULA..TAMAT 30 APRIL 2012**
**sticky post entry until 30april**


sempena bulan kelahiran saya dan suami ...iaitu bulan APRIL  ..kami bersepakat utk mengadakan peraduan mudah dan menawarkan hadiah penginapan di unit studio kami di Tiara Beach Resort

syarat peraduan nya saaaangat senang ...dan kami akan pilih 2 pemenang yang bertuah!!!
1.LIKE page studio kami di link yg disertakan di bawah
2.nantikan update tentang peraduan di page tersebut...kami akan launch peraduan bila2 masa dlm bulan april ini  :)
3.tak payah slogan ,tak payah sharing dan lain2..just jawab soalan mudah sahaja .

CLUE pencarian pemenang : bergantung kepada TUAH  :) ..ala2 lucky draw la jugak ni


tiara fb
LIKE page kami di column tepi blog ini atau klik link di bawah


http://www.facebook.com/pages/Studio-Apartment-Tiara-Beach-Resort/272801392761466

MENANGI PENGINAPAN PERCUMA DI UNIT STUDIO KAMI ,TIARA BEACH RESORT ,PORT DICKSON

Wednesday, April 25, 2012

ULANGTAHUN ke 70

seperti biasa...yg menguruskan majlis segala2nya adalah adik ipar ..aku tau2 pegi makan ja uhuk! sambutan kali ni agak meriah ...sbb disertakan acara2 utk anak2 buah ngn mak pak buah hehehe..sblm ni buat kat rumah ja..kali ni adik beradik asben collect duit lebih sket...boleh la sewa dewan kat kak long chalet ni IMAG0636a
mak masih sehat dan kuat...alhamdulillah...panjang umur mak..dah 70 tahun IMG00798-20120421-2020
dewan putra putri kak long chalet,alai


IMG00802-20120421-2022
dah lama tak pegang baby yer en ali....
     IMG00812-20120421-2213
baby tua..


IMG00805-20120421-2107
tengah mengadili peraduan mewarna

IMG00799-20120421-2020

IMG00810-20120421-2151
pertandingan melukis pemandangan sawah
IMG00813-20120421-2239
no 2 ...nenek yg pilih pemenang

IMG00807-20120421-2131
pertandingan imaginasi minda
IMG00806-20120421-2111
musical chair

IMAG0635
semoga mak sentiasa sehat walafiat..
gambar ramai2 tak sempat copy lagik ..meriah tul adik beradik asben ni ...kat banner tu nama anak dan pasangan masing2...cuba kira brp anak mak mentua saya :)

Friday, April 20, 2012

MENGAPA ANDA PERLU MENGGANTIKAN KOLAGEN

Sekiranya pengeluaran collagen berkurangan, badan kita terutamanya kulit akan menjadi kering.

Kekurangan ini jelas kelihatan di permukaan kulit dengan kedutan atau kulit yang nampak kering. Masalah ini sebenamya berpunca dilapisan kedua kulit (dermis) dimana terdapatnya collagen, “elastin” dan kelembapan. Dermis di dalam muka terdiri daripada kebanyakannya collagen.
collagen skin 3
Apabila collagen berkurangan keadaan kulit menjadi lebih teruk. Pengambilan collagen seperti dalam bentuk minuman membantu badan untuk menambah dan memperbaiki collagen yang didapati di bahagian-bahagian seperti kulit dan juga berfaedah kepada ligamen, tulang, sendi, 'muscle', 'tendon', gusi, gigi, mata, saluran darah, kuku dan rambut.

collagen skin 2
Pengambilan collagen tambahan membantu pembentukan semula tisu-tisu penghubung. Ini telah dibuktikan sebagai satu kaedah anti penuaan. Collagen boleh mencegah tanda-tanda awal penuaan. Dengan pengambilan collagen secara berterusan, anda akan dapat menikmati kehidupan dengan wajah jelita dan muda. Siapa yang ingin muka yaug berkedut sekiranya boleh dielakkan dengan pengambilan tambahan collagen?


collagen skin


>>tentang collagen yg saya jual ..lihat sini

>>lihat kesan/kebaikan collagen di sini


>>cara pengambilan collagen lihat sini

utk beli collagen contact saya :_
anamusa80@yahoo.com
019-2616765
bbm : 2816719F

LIMITED TIME OFFER 20 april-30april : pembelian 500g ke atas..anda layak mendapat voucher diskaun rm20 utk penginapan di STUDIO TIARA BEACH RESORT

Tuesday, April 10, 2012

CARA BERKESAN PENGAMBILAN COLLAGEN PEPTAN F

UNTUK DALAMAN
1. 5 g sehari = satu sudu besar penuh sekali sehari atau 2 kali sehari (10g)
IMG00731-20120406-0040
Satu sudu besar penuh

2. Dibancuh dengan minuman kegemaran anda ,sejuk atau suam. Ini lah untungnya amik raw collagen..boleh tukar2 perisa minuman anda sendiri .Jangan bancuh dgn air panas kerana dikhuatiri khasiat kolagen akan hilang.
IMG00729-20120406-0038
Stok marigold saya ..plg suka perisa grape..air marigold ni bau kuat dan dapat mengatasi bau ‘ikan’ kolagen tu

3. Seeloknya diambil ketika perut kosong utk penyerapan kolagen yg maksimum .spt sebelum sarapan pagi atau paling optimum adalah sebelum tido kerana 2 jam pertama waktu tido adalah dipanggil waktu alpha dimana pembentukan semula sel2 berlaku dan sel dibaik pulih.

4. Penting utk minum air yg mencukupi 1-2 liter sehari…kalau kurang air akan rasa mcm sakit tekak gitu…
5. Boleh jugak dicampur dgn yogurt dan lain2..

UNTUK KEGUNAAN LUARAN

Lagik satu kebaikan beli raw collagen ni….boleh digunakan dlm moisturizer ,buat masker,letak dlm lotion badan,campur dgn bedak sejuk…etc.

1.Krim pelembap berkolagen
-kalau kat luar krim kolagen ni mahal tau..cuba tgk kandungan ..ada yg tulis marine protein ,amino complex n etc..pokoknya benda yg sama =kolagen.
So ,gunakan krim pelembap yg anda guna sekarang.campurkan sedikit kolagen ked lm bekas pelembap ,biarkan ia larut dan sebati.Jgn byk sgt..nnt bau ikan dan melekit muka .Sapu tiap malam sebelum tido ya!

2. utk buat masker..boleh dibancuh dgn toner agak2 pekat dan sapu di muka..biarkan 30minit dan bilas

3.letak dalam lotion badan

REAL TESTIMONIAL drp customer saya sendiri…
Kebanyakan customer yg oder trial pack ..akan repeat oder selepas 2 minggu pengambilan
testimoni collagen peptan a
testimoni collagen peptan c

testimoni collagen peptan b


peptan collagen 2
Saya memperagakan tudung Nur Kasih : )….harus perasan tayang muka sendiri :p
Harap anda tidak berasa loya2 hihihhiihhi


Nak beli COLLAGEN POWDER PEPTAN F ?
LIHAT KEBAIKAN COLLAGEN DI SINI


Anamusa80@yahoo.com
019-2616765
Bbm pin: 2816719F

Wednesday, April 4, 2012

PRODUK YG SAYA SUKA UTK BULU MATA LENTIK

Ok hari ni nak buat free marketing utk Maybelline ..hihihi ..promo tak berbayar ni ikhlas sket

Saya nak share produk saya baru try..saya pon tak tau lah dah lama ker mascara hypercurl ni ada ..sebelum ni saya pakai yg gemuk kuning tu …tu pon beli masa warehouse utk harga lebih jimat…harga kat farmasi rm35.90..warehouse rm20 kot ..

So sbb aritu tak beli masa warehouse..maskara dah habis ..pegi la terjah carik…ternampak mascara hypercurl ni..try2 mcm best..sbb dia punya brush tu bukan cam biasa tu…dia punya mcm sikat..gigi2 halus tu..so bila sapu..mcm sikat bulu mata la..pastu menambahkan kelentikan bulu mata tu ..tak caya cuba try :) mmg best la!

IMG00726-20120404-0730
Harga rm33.90 ..
IMG00727-20120404-0730
Sikat bulu mata  :)



Produk kecantikan yg saya suka selain mascara …produk kolagen ini >>COLLAGEN POWDER/PEPTAN F
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin