2009 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, December 31, 2009

ENTRI 797-PENUTUP 2009

rasanya macam tak syiok pulak tak buat entri penutup

ni entri yg ke 797 (7 & 9 no feveret aku) sepanjang hampir setahun lebih berblogging..
entri pertama bertarikh 22.2.08


nak review apa pon tak tau hahah...sebab tak der peristiwa besar2 yg berlaku kot...mcm tahun 2008 aku tutup ngn kelahiran aisya...

nak review azam ..aku tak da azam..tak reti nak berazam..

aku cuma set kan apa aku nak buat jer..plan la kira...tapi idak la berazam hahah..pening tak baca ayat aku..

ermm..hari ni hari last aiman bersama pengasuh..huhu aku yg sedih ..mesti pengasuh emo2 petang nnt...tak sanggup aku..dulu dia penah kata..tak tau lah dia nanti mcm mana bila aiman dia tak jaga lagik

aku mesti bergenang air mata nnt nak cakap terima kasih menjaga aiman dgn baik selama 3 thn ni...sedih2..


SELAMAT TINGGAL 2009



AIMAN SERONOK MAMA!


sempat turun sekejap tengok derang...



sini ja kot utk kanak2....



baru nk warmup....baju pon tak basah lagik tu



bila naik bilik...sampai kecut...
gigil2...mintak makanan lapar..masa main tak hengat
tapi yg best tu..bukak2 pintu masuk rumah
"mama...sonokkkk.."
berulang kali bagitau....nampak sangat dia mmg suka




manakala cik aisya ngn aku dok berseronok atas katil saja


secara keseluruhan.......aku kira anak suka..kira ok la...
mungkin sebab aku tak banyak guna facilities derang kot..banyak dok bilik ja..tak tau nak komen
lagik satu..kami sewa unit persendirian (murah dari tbr management)..

cuma bab makanan ..susah sket ..kena keluar jauh jugak la kot nak carik makan..kalau kat cafe kat beach tu aku nampak jual sandwich ngn maggi jer..
kami makan..mak masak nasi...pastu derang gi beli lauk kat luar..makan ramai2 kat bilik jer..
dah gi ramai2 kan..susah sket la nak angkut semua anak beranak gi makan..ngn anak2 kecik lagik..
1.Room
-ok ...
-cuma toilet..mula tu tak leh flush..pastu mentenance datang repair skejap ja dah ok
-aircond bising ,pastu tak tau lah controller function ke tak..tekan2 tak bunyi apa pon
2.facilities
-theme park-aku tak main..so tak tau nak komen..tengok ok ja semua
-games room -masuk tengok sekejap ..ramai org..kecik bilik
-kids club ..ermm..tak byk aktiviti sgt la...
-lain2 aku tak gi explore pon
tu jer la cerita cuti2 saat akhir ,plan saat akhir
harini hari terakhir 2009...ermmm ...mungkin ni entri penutup jika tiada entri lagi hari ini ..

Wednesday, December 30, 2009

LAGI PRODUK UTK WANITA

utk pembaca wanita sahaja ..sila klik

malu nak letak entri ni...hihi tapi nk promote jugak

CHECKUP AISYA ,BAPAK SAKIT URAT DAN YOUTUBE

semalam gi bwk aisya ke klinik..nak inject MMR ngn check pasal demam merah2 tu
selepas menceritakan kebimbangan aku...doktor kata..merah2 tu ruam jer...ada budak mmg tak tahan dgn perubahan suhu badan..panas sikit jer pon dah naik merah..
so jgn risau dia kata..sapu calamine jer

lepas tu..kebimbangan kedua...aisya mcm kecik sikit la...makan banyak tapi badan mcm tak naik sangat..balik kampung ..mak kata ..aku dulu2 pon kecik lagu tu...mungkin la kot ikut aku la kot

pastu doktor timbang..berat 8.4kg jer..utk setahun..doktor kata kurang sikit la..sepatutnya kena 3x berat masa lahir ..iaitu lebih krg 10kg la
ermm tapi doktor tanya kalau aktif tak apa..mungkin berat kurang sbb keaktifan depa ni.

pastu bapak pon ngada nk check jugak tu...katanya sakit urat kat area bahu/tengkuk
dia dah cadang2 nk gi berurut ....bila bagitau doktor..doktor tak bagi urut
bukan apa..sakit2 kat tengkuk ni takut darah tinggi jer..sib baik doktor check semua kata ok...cuma duduk lama sgt la kot..pastu postur tak betul


akhir sekali...
potong kek sesi mak yg over tiup lilin
gambar gelap...maklum ler bukan pakai camera canggih...kang geni kata ..gambar aku lusuh pulak :)

Tuesday, December 29, 2009

TERTEKAN TAK BOLEH MAIN AIR

cuti2 kali ni memang aku rasa macam tak gi cuti sangat la..
sebab banyak duduk kat bilik jer...
aisya kan badan tgh lemah..nak bawak jalan2 pon takut gak


pastu depa pegi bersuka ria...aku dok melangut kat tingkap bilik jer la...
oh geni ada tanya bilik kami duduk ni..
kami amik family suite waterpark view ..ada 2 bilik ..satu bilik katil queen,satu bilik 2 katil super single

kami sewa 2 unit ....stay 2 malam...kadar nya nnt aku stori later lah




view dari ruang tamu



kat sini tempat buat sukaneka family day





kat sini tmpat main volleyball...theme park sana tu jauh sket la kena jalan..
tapi idak la sampai penat2 kena jalan


aku dah beli siap2 nak main ni


watergun utk anak ngn bapak..

huhuh tak merasa aku nak main huwaaaaaaa

Monday, December 28, 2009

SATU MLM,DUA DIRAIKAN

25 dec 2009

Tiara Beach Resort





sambutan secara sangat sederhana utk anak2 ku...

maklum la kan..mama dan bapak tengah bajet...huhu ongkos2 keluar dia saat2 akhir tahun begini ,ditambah pulak dengan pembelian tak terduga


keceriaan agak kurang disebabkan aisya demam..dan asik merengek kerana badan dia gatal2..

naik merah2 ..aisya ni kalau demam mesti naik merah gitu.,..risau pulak..nak kena cek darah kot..doktor kata sbb ada virus ..tu yg naik merah2 bila badan dia demam..walau panas sikit jer

cik puteri yg diraikan masam mencuka



simple decoration ...aku ler yg buat cewahhhh...asben tukang tiup belon
tu pon anak2 buah ku sungguh menghargai... "hebat la mak jang ni "
hahaha simple gini pon depa kagum


tengok mak yg lebih senyum :)
2 biji kek utk putera dan puteri ..aku tempah dari ain seremban
kek dia kemas..dan cantik..dan sedap
aku amik moist choc ngn choc indulgence
kos 2 bijik tu rm125 termasuk decoration...edible image tu rm15 kot satu
ben 10 besaq dah habis..amik gak la yg kecik pon ..dah dalam kepala nak ben10

food malam tu...kami sponsor kfc ja....mak bawak nasi impit ngn rendang ngn kuah kacang,kueh cara lauk
asben siap tepon..."mak..nak masak apa2 ker"
"tak yah,,ko bawak air jer " (dalam hati..legaaaa kekekekeke)
udah 3 tahun putera kami...
makin keletah..makin comel perangai..geram pon ada..nak marah pon ada

penat mama pi cari barang kat toysrus...depa tak mau pakai pon besday hat tu..adoiii
mak memang beria2...
ngadap kek ja dia..mmg suka...tapi nak makan kek ben10 jer..adik punya dia taknak
demam2 pon aisya selera lagik makan

tengok tu..dia angkat seketul drumstick tu .....

kek terkemek masa simpan dalam fridge hotel..kek tinggi sangat :)



nnt kalau sempat aku upload masa potong kek..tapi mama yg beria pon..anak2 tak da mood..


party pack..bajet sikit2 pon..tapi habis byk gak la
aku buat 24 pack jer...5 pack utk gals ,the rest tu boys theme
aiman memang tolong pack kan..aku asingkan.dia tolong masukkan dalam beg

ni jer snacks serba sedikit.....
pastu tambah sket buku nota ngn pen
aku tak letak yg benda2 tiup ke apa tu..sbb budak2 cousin depa ni dah besaq dah
tak minat dah kot benda2 gitu..
tu jer gambar2 yang ada..dah la kamera asben tinggal kat opis...
hanya ini yg sempat dirakamkan sebagai kenangan anak2 ku..huhu kecian depa ..
tak cukop bajet nak hire profesional :)


"semoga anak2 mama dan bapak membesar menjadi insan berguna "


Saturday, December 26, 2009

LIVE FROM TIARA BEACH RESORT

huwaaaaaaaaaaa frust2...tak dapat main air...
aisya tak berapa sehat..demam..kejap kebah..kejap demam
dah tu pulak mood dia pon tak menentu..
masa potong kek pon tak brapa ceria..badan gatal2...

ssekarang aku kat bilik ngn aisya...depa lain bersuka riaaa
takper2...lain kali mai lagik naaaa

Thursday, December 24, 2009

2412

selamat hari jadi anakku,aiman
mama tak reti nak tulis karangan indah
yg penting mama doakan anak mama sehat selalu,dan sentiasa menggembirakan
mama dan bapak

esok kite celebrate yerrrr...

Wednesday, December 23, 2009

I KURUS BUKAN BELA HANTU

alamak harini punya entri tak dak lagik..
adoiii..bila cuti jer..idea sudah lari..

nak merapu2 jer la arini..gambar tak leh transfer lak..asben curi card reader..gigi biru notebook ni bengong pulak lepas format aritu

masih dalam topik kurus sana kurus sini hahah..biasa la..kalau kite excited tentang sesuatu,
mesti akan berbicara byk kali ...mcm la projek best kami baru ni...asik la sembang sampai balik kampung..duduk kat meja makan pon bercerita lagik..

ok erm..dulu i cerita berat asben i kan..adoii pa kena hang dok i sana i sini
berat aku tak bitau lagi kan..wahhh rugi tak riuh satu dunia hahahaha..hhihih
mana idaknya..rakan2 opis ku kata aku bela hantu ekekekekkeke..
sebab mereka jeles dengan perkembangan berat aku sekarang :P

ok dulu lepas bersalin ...ngam2 sebulan pas pantang berat 59 ..
pastu turun sampai la 54-55 kg lebih kurang
lepas tu aku tak timbang2 dah

waktu makan..kalau korang tengok mesti tak caya tengok aku makan...
tu yang kawan2 aku dok hairan...mcm mana berat aku buleh jadik 52kg skrg :)

abih seluar2 i longgar dah ni.....jeans i 28..ntah2 kena tukar 27 kot :P
pastu mula la psiko diri sendiri...baru 3 hari apply kan mesin kat perut..dah rasa ramping..hahahha saiko2 ..ni utk sokongan moral diri sendiri....

errmm mungkin sebab aku breasteed aisya (mlm) ..tu cepat lapar kot..kira makan byk pon tak pa la....
pastu..amalan lain..minum red guara cafe...hari2...secara tak langsung rasanya membantu kawal berat badan...aku rasa jer..
lain2 tak da amik pil diet apa pon...malah amik pil perancang marvelon yg aku takut2 naik badan dulu..

haa tu jer cerita agak riak berat ku berkurang 2kg :P

Tuesday, December 22, 2009

REZKI 1 MUHARAM,BERKAT MALAM JUMAAT

alhamdulillah ....
org kata ..kalau rezki tak ke mana..
kalau dah tak der tu..tak der la ...

apa yg boleh ku katakan...
'projek best' malam jumaat tu sangat2 menggembirakan kami..
lepas tu baru terpikir...ada jugak hikmah kite tak dapat yg dulu kan

berkat malam jumaat,,,berkat awal muharam....syukur....
yg pasti lepas ni kami kena pikir cara menguruskannya pulak....

baru di awal stage..harap2 dipermudahkan segalanya

kalau tak paham entri ni..entri lanjut akan menyusul kemudian2


**mode happy giler**

Monday, December 21, 2009

AISYA IS 1 TODAY!

happy birthday anak mama!



semoga aisya membesar dengan sehat dan berjaya dunia akhirat..
ameen


sambutan besday aisya dan aiman akan dibuat kecil2 shj bersama ahli keluarga di TBR hujung minggu ni


gambar tak der dlm notebook ni...nnt lah mama upload gambar

Thursday, December 17, 2009

DIRA DAH TERSINGKIR

setakat ko nak sokong air liur..tak yah ckp byk la ana oooi...hehehe

alaaa..minggu lepas tak tengok pon SB ni..last tengok masa bollywood tu..
pasnih tak tengok dah kot SB...kami tengok pon sbb nak tengok dia ja


aku baca gak blog dira ..tp silent reader jer..tak komen bg sokongan apa pon..hehe
tak mau dia tau blog aku ..cewahh mcm la dia sempat baca kan...walaupon tak sempat baca..nnt cousin2 lain baca..aku segan ngn depa ni...geng class2..mmg nak masuk sembang pon rasa segan :)

TAK PERLU KE NEG.PORTUGIS UTK TENGOK PERIGI PORTUGIS

balik kampung ..kena merayau kampung..ambik angin kampung..baru ada feel balik kampung
aku memang suka jalan2 waktu pagi..rasa angin tu best..
pulak tu suka tempat berpantai...berair....
dulu2 pon mmg selalu gi lepak pagi2..kat pulau besar ....tengok air jer..tenang seronok


org balik kampung ..tolong mertua sediakan bekfes..aku kuar jalan2..hehe hampeh sungguh menantu....
eh...sebelum kuar tu.. "mak..nak beli apa utk sarapan?" hhihihhi

mesti org tu tak tenang nk memancing bila kami tiba..kacau daun mungkin ..

best tau lepak pagi2 kat tepi sungai..eh ni bukan sungai..apa nama ek tempat ni



aiman dan kapal terbang kertas...
kertas tak der dalam kete..nak buat kapal layar...
mainan gini ..jimat...tak yah beratus2 :P




monyet pon byk tepi2 jalan tu..berenti campak bg makan kejap..bg anak2 tengok monyet
tak yah gi zoo :) ..indahnya dok kampung
pastu kami singgah tengok perigi..
oiiit perigi pon nak tengok ker..
owhhh ini perigi istimewa...perigi sejarah...beratus tahun ..tak jadi perigi buta
asben nak tambah koleksi gambar wakaf
ni ler rupanya perigi portugis...





bukti perigi portugis..karang korang kata aku mereka2 lak bg nama :)
p/s: mlm ni ada 'projek best' ..jangan dok pikir konar2 naaaaa
esok nak balik KEDAH ..yuhuuuuuuuu ..
selamat berhujung minggu semua..selamat bercuti...semoga malaysia menang petang ni!
komen2 akan dilayan selepas training ..

Wednesday, December 16, 2009

LAMA TAK BUAT AKTIVITI BEGINI....

pagi ahad tu...


dah lama tak menjejak kaki ke sini....
asik tak jadi..asik la melingkar pagi2 hujung minggu..asik la ke sana ke sini bizi


aiman tengah warm up..baru sampai..tengah dok recall kat mana nak lari dulu


pagi tu tak ramai org..atau kami smpai dah lewat..845..lewat la kot...
matahari dah tinggi jugak..tapi still ok..matahari pagi lagik


bangun tido terus siap ..tak mandi semua anak beranak..
dah tentu nak berpeluh nnt kan ahha..



bagi ikan tambah berat badan...tuan bagi ikan bagi kurang berat tak pa


tapi ikan dah kenyang kot...tak byk sgt yg datang...kura2 pon ada ...


cik aisya kesukaan ...


aku yg gayat tengok asben pegang aisya gini


pastu duduk lepak2 kejap..sebelum pusing round taman

aiman dah mula berlarian...sesi menguruskan bapak
kami saja yg ada.....
aiman semangat main semua
nanti petang2 wiken kite pegi lagik..main wau pulak...
pegi sini selalu tak apa ...aktiviti sihat..poket jimat
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin