TRAGEDI SEMALAM …. | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, July 27, 2012

TRAGEDI SEMALAM ….

Semalam keluar ofis balik keja mcm biasa..tergopoh gapah masuk kete tak tengok pon tayar..mmg tak perasan langsung..start enjin jalan nak keluar parking..rasa berat sebelah..pastu jalan lagik tp slow ja la..dgr bunyi mcm ranting kayu tersangkut..pastu terus berhenti tengok..tengok2…….. IMG01245-20120726-1717 Maaaakkkk!!huhu terus berangan mcm dlm tv ada hero mai tolong :p


Hehe capai henpon call asben..dah la jauh kan..asben nak mai pon..pastu teringat auto assist etika..tapi nombor lak tak dak..sticker etika lupa lekat huhuu
time2 ni penting tau lekat sticker tu ..nasib baik leh gogel jer no ..cewahhh sib baik amik data plan hehehe anytime anywhere leh online :p ..
time2 kecemasan mcm ni sgt penting..gogel nombor etika pastu call mintak bantuan..mula2 tu saya panic mintak towing truck terus haha..

pastu 2nd call baru teringat eh ada tayar spare ..so mintak bantuan org tukar tayar ja la..

Mmg tak terfikir nak mintak tlg org sekeliling sbb segan hehe ..org kalut nak balik keja nak berbuka posa bagai kan..kesian plak nak kacau..biar la saya tunggu lama auto assist nak sampai ..sebab org auto assist tu pon terperangkap jem kat PJ ..so estimate sejam lebih baru leh sampai kat saya

huhuhuhu..ngn anak2 lagik kan..
Saya update status kt fb…tiba2..cewahhh panggilan masuk drp kawan tanya …pastu dia tlg carikan opismate nya ..nasib baik sangat!terima kasih k.shahi  :) …lalu dia datang bersama hero menukarkan tayar saye :)..(Chinese guy)..selamat lah saya tak payah tunggu org etika datang ..

Lepas tu cabaran nak drive balik seremban pulak…asben kata ok ja bwk keta tayar spare balik..so kwn nasihatkan bwk bwh 80km/h
Ok kat hiway  bawak mcm siput..maaf lah terpaksa jadi siput…duduk lane kiri..set cruise 60km/h ..bas lori semua potong saya..mesti derang tensen saya slow giler..ada tu bas tak paham dia beam lagik pastu siap potong kiri lagik haiyooo..saya dah kiri..dia kiri lagik..sgt bahaya..

Saya pon asyik2 tengok belakang takut derang laju hentam saya pulak.. slow sgt kat hiway pon bahaya

Akhirnya setelah menyiput di hiway…selamat sampai di rumah kul 7pm.. IMG01246-20120726-1832 Sempat amik gambar ..mcm makan angin jer bwk kete hihihi..

pengalaman pertama tayar pancit !

6 comments:

Puteri Satu said...

akak dah dua kali tayar pancit.. huhuhu.... pastu terus fobia.. bila keta geger je sikit.. mulalah ngelupur dalam keta..takut tayar pancit..hahaha...

shaifulsafar said...

salam ana,

kene training tukar tayar la lepas nih... at least tak cemas bila perkara sama berulang.

genny da bomb said...

aku dh penah 2 3 kali pancit..sekali je la sorang2..aku pi masuk park kt stesen minyak..mintak dorg tolong tukar...hihihihi....

Fiena said...

aku aritu tgh drive laju kat hiway nk g keja.. pg lg keta xbyk.. tiba2 tayar meletup hohoho
sib baik bole control dgn jayanya & stop kat emergency lane.. sib baik x terlanggar keta sebelah masa meletup tu.. sbb dia macam nk terbabas..
pastu call plus minta tlg tukar tayar spare.. lps tu xjd pi opis dh.. lutut pun dh gegar2.. mmg bawak slow gila..
time tu mmg mcm2 dlm kepala.. tp skang ni pikir2 balik mcm lawak.. ahahah

ana-kirana said...

wooo fienaaa..takutnyaaa...sib baik tak terbabas huhuuu

geni..aku ni segan hahaha sanggup tu call org jauh mai

saiful...hehehhe nnt jd superwoman pulak ..

k.puteri..panik kan kalau jd srg2...skrg ni sy krg panik sket dah sbb ada auto assist heheh

shaifulsafar said...

superwoman tak best.. supermak ler best.. hahah

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin