May 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, May 31, 2010

TAK RUGI MENCUBA ......

ini adalah perbulan bulan april haritu...kawan aku paste link suruh masuk

[4/16/2010 12:30:02 PM] SURAYA: Pa&Ma PA&MA menganjurkan satu lagi peraduan untuk peminat-peminat PA&MA iaitu 'PERADUAN VIDEO LUCU PA&MA. Hantar video lucu anak anda di Facebook kami. 3 video terbaik pilihan editor web akan mendapat beg berjenama daripada Alfio Raldo dan Voucher bernilai RM 40 setiap seorang. Layari http://www.majalahpama.com.my/extra/peraduanvideo.asp untuk mengetahui syarat-syarat penyertaan.
[4/16/2010 12:30:11 PM] SURAYA: leh antar aisya masuk gelanggang
[4/16/2010 3:03:16 PM] ana: hihihih
[4/16/2010 3:03:19 PM] ana: kejap sgt
[4/16/2010 3:03:29 PM] SURAYA: cuber jek
[4/16/2010 3:03:36 PM] ana: aa kan
[4/16/2010 3:03:42 PM] ana: nnt tgk syarat2 dia
[4/16/2010 3:03:48 PM] SURAYA: (y)
[4/16/2010 3:06:12 PM] ana: sng jer syarat dia kak su
[4/16/2010 3:06:13 PM] ana: hehe
[4/16/2010 3:06:15 PM] ana: leh la cuba
[4/16/2010 3:06:20 PM] SURAYA: aah
[4/16/2010 3:06:26 PM] SURAYA: bestla video tu




dan 27 may aku dapat emel ni..


Subject: Pemenang Video Lucu Pa&Ma
Assalamualikum puan,
Tahniah kerana video puan telah terpilih sebagai video lucu PA&MA bagi bulan Mei 2010.

Sila emailkan butiran diri puan seperti Nama , Alamat dan No Tel ke faizura.nadiakarangkraf.com.my.


sukaaaaaaaa..hampir terlupa pasal ni..tiba2 arini baca emel pemenang..seronok jugak..walau sekadar suka2 hantar..ni pon sbb kak sue yg suruh hantar...
terima kasihhhhhh kak su..dan jugak pengadil yg memilih video ni..

setiap bulan ada peraduan ni..cuba lah...

EHEM2...KASI WARMUP SKET ..

aku cuti..blog pon cuti gak hah..belasahh tak de makna nak online kat rumah
ngn gprs mcm siput sedut tu..buat sakit hati..baik pegi meronda2

ni aku baru nak kumpul kekuatan nak bekerja balik...adoii sangat la demoralise..tolongggggg!!

"abg,abg tak malas ke gi keja?tak penah pon dengar abg rungut malas2 "
"ermmmmm..malas tu kalau tak da keja..kalau banyak keja tensen nak gi keja"


aku punya "malas" tu lain lak definasinya..dipengaruhi faktor2 sekeliling jugak..
tak mau cete byk2 pasal ni..mana tau bos baca

tunggu jer la update apa2 nnt..yg plg best..PROJEK JUNE2010

Tuesday, May 25, 2010

AKU BELUM LUPA JALAN BALIK KEDAH ...

akhirnyaaaaaaa....
aku bukan anak derhaka tak mau balik kampung...ni nak balik nak cari cuti panjang..sebelum2 ni dah la tahun ni cuti banyak jatuh sabtu..rugi tul

mulai esok aku bercuti sampai ahad..korang kerja la rajin2 yer...
seronok tau cuti time org keja...
penah aritu cuti hari selasa...wahhh nikmat nya duduk rumah time org keja....senang lenang keluar sidai baju...lepak2..best jugak..tapi kalau hari2 tak tau lah kan bosan ke tak..
sejak dari itu..tiba2 rasa nak berenti keja hahahah...

"bang..esok kite tolak awal tau..kul 7"
"elehhhhhhhhhh kul 7 awak tu sama ngn kul 12"

amboiiiiiii mencabar nampak
aku nak buktikan ok...kite tengok esok!

nak cuba packing barang siap malam ni..esok idak la tergopoh gapah..selalu aku last minit packing..ehhe sejak kawen ni malas la pack mengepack ni..dulu masa dok asrama...siap buat list barang nak pack..


ini gambar mata.....mcam mata jin pulak..mata satu :P

ni gambar aku pakai freshlook lens ..yg trial 3 hari tu...dah try satu ..lagik 2 simpan la dulu
mmg nampak cam shining2 sikit la..pastu ring hitam tu jadi kemas..kalau tengok dekat mcm mata palsu lak
aku pakai ok jer..tak pening tak apa..mcm pakai lens acuvue ..
cuma time nak bukak tu susah sikit..tak tau la sebab aku tertido sejam kan..tapi biasa2 kalau sejam tertido tu takda hal nak bukak..ni jenuh korek biji mata

nak continue beli mungkin idak kot..sepasang rm3.50 rasanya utk sehari
kalau dapat free ..belasah jer pakai..

sekian bebelan hari ni..selamat bercuti ku ucapkan utk diriku sendiri hahahahha

Monday, May 24, 2010

BERHUJUNG MINGGU DI SPITAL

tak habis lagik cerita anak aku sakit bulan ni
sepanjang bulan ni berapa kali naik turun klinik spital..

bermula 25 april..aisya buat ujian darah ..dengan result WBC (white blood cell) agak tinggi
lepas tu demam baik..lepa seminggu demam balik

pegi jmpa doktor utk follow up ujian darah..
tapi doktor suruh habiskan antibiotik dulu..

2 minggu aisya tak demam...dan tak selsema

sabtu baru ni demam balik ..
maka berkunjung la ke klinik lagi

"doktor..saya nk buat ujian darah..anak saya demam berulang..lepas 2 minggu demam balik"
"ermmm..saya tak amik darah budak2" boleh suka hati gitu kan..nak tak nak amik pon takpa
"kalau gitu..doktor refer ke KPJ lah"

"sebenarnya...WBC tu bukan indicator..kite tengok byk faktor"
"tapi tinggi kan doktor .."
"memang tinggi..baby baru lahir pon tinggi..ini bukan petunjuk..memang lah..kalau sy tgk reading ni risau..tapi bila tengok patient....ujian darah ni tak perlu"

"tapi kalau kamu nak buat jugak..saya boleh tulis surat"
"ok"

tu doktor kat GP ..buleh pilih nak amik darah ke tak..kat budak2 tak nak..baby ok..budak 4-5 thn ok..budak baya aisya dia taknak..dia kata kena ikat la ..susah la..
ermmm..pelik aku...masa amik aritu ..cucuk kat jari jer..

dapat surat terus ke KPJ..nak jumpa Dr Francis
ramai nya org...dok menunggu pon letih ..kul 1 baru dapat masuk jumpa

aku cerita la dari awal..dia tengok report ujian darah bulan 4 tu
dia check suhu 38 ,check dada..congested .. (kat klinik tadi..doktor check kata clear)
"kite buat swap test..tgk h1n1 ada tak"

huwaaaaa..bergenang airmata dah sket aku ni..baru nak buat ujian
kecian aisya..meronta gak la..doktor nak swap kat tekak tu...aku ni pegang pon rasa kecian

lepas tu tunggu la sejam dapat result..kami balik rumah makan2 dulu

belum sempat nak makan..tepon berdering..suruh pegi bahagian emergency utk review result.
kami makan dulu ..pastu rehat sekejap..terlelap 5 min..tepon bunyi lagik

siap pegi amik result
berdebar lagik..tengok semua kat situ pakai mask ..
pastu ada pembantu datang jmpa aku
"ni putri aisya yer,"
lagi laaaaa berdebar...

"tunggu kejap..doktor ada patient"

lama gak tunggu...dgn org kuar masuk..pastu pakai mask pandang2 ke arah aku ngn aisya...
huhuhuuh aku dah takut

pastu doktor keluar..panggil nama aisya
"haa ni doktor francis dah tulis semua..negatif yer tak der h1n1"

fuhhhhh legaaaaaaaa...awat la depa ni buat mcm suspens jer

lepas amik ubat ..terus balik ...letihhhhhhh
dekat satu hari kat spital..ulang alik..

aku dah merungut gak sikit2 huhuu....tp dok teringat org lain yg dugaan lagik besar daripada ni ....sabar2

Friday, May 21, 2010

KAD PERTAMA DRP PUTRA...

masa sambutan hari guru dan hari ibu tempohari..ada acara anak2 beratur keluar bagi kad
yg derang buat bersama cikgu ..

terharu ok..walau pon kad tu cikgu yg buat...part color2 n tempek2 tu derang la kot yg buat
tahun2 sebelum ni aku dapat kad..bapak aiman yg gi beli kan..tahun ni dia tak bagi..buleh terlupa gitu kan...bapak terlupa tak per..jgn anak2 terlupa udah ler..
malu2 nak kiss mama depan kawan2 mama...tak per la aiman..
terima kasih bg mama kad ucapan..kad pertama daripada aiman
mengerti ke dia tak tau lah..tak per..lama2 dia mengerti la tu


masa acara tu ada game teka teki..ada 5 soklan kena jawab
senang jugak la..tapi ramai yg tak dapat jawab soklan pertama
kami jawab semua hehee..pastu berlagak submit awal..saja nak saiko org lain hahahhaa

pastu konfiden menang lak tu..dan mmg betul2 menang tmpt pertama pon hihihi
lawak tul...
asben kata .."ala dpt kordeal jer "
tak kisahhhh hadiah apa..janji menang..tempat pertama


kad ni dah digantung kat cubicle mama...


kalau tau jawap teka teki soklan pertama

apabila dua2 ditarik ke atas,yg kat atas seronok,yg kat bawah menderita

siapa kat atas?siapa kat bawah?

jawap2..hahahhaha
sapa betul percutian percuma di tiara hihiiihi tipuuuuuu jer!

Thursday, May 20, 2010

SANGAT GIGIH

-suami sangat gigih
-sabtu nak gi panjat gunung angsi kuala pilah
-masalah:tak der org nak jaga anak
-tepon nurseri kat VH..derang taknak sbb tak register situ
-nak mintak kak chom jaga 2 org tu..mcm segannnnnn sgt2..aku ni kalau boleh tak mau kacau weekend dia..dia pon nak rehat jugak
-asben sanggup nak ckp ngn kak chom..tp aku tak bagi hehe..aku segan jugak
-pastu decide nak tepon mak dia..nak mintak tlg jaga...
-mlm jumaat balik melaka antor...hari ahad balik amik..sgt gigih ulang alik
kalau tak antor melaka....aku la kena korbankan tak yah ikut dia gi panjat huhuhuhuuhhuuh
bukan pa..kami pon dah lama tak keluar beraktiviti berdua...tengok wayang pon dah lama tak pegi...sekali sekala org kata ...

tolonggg!!

p/s:ada org volunteer nak jaga sehari ?heheehe geniii mau ka geni .. :P

MEE GORENG ISTIMEWA UTK SUAMI

jenuh la kalau mak mentua aku tau aku jamu mee goreng ni kat anak dia
menu isteri agak rajin ..mcm ni la ...hhihhi

selalunya bab2 masak megi diserahkan kat chef ali..
aritu aku try beli mi sedap ..dia tak minat sgt maggi goreng...lebih suka maggi normal berkuah tu

tapi dah lapar malam tu..belasah jer la
aku la kena sediakan ..alasan dia tak reti ..
ok tak per..tak der masalah..sbb aku tak yah potong2 bawang tumis apa pon
amik gunting potong plastik jer


rendam 3 minit ...gaul2 jer..siap!nak pedas tambah cili padi..tapi asben tak mau

pastu sediakan air asam boi+limau kasturi.....sedapppppppp ooooo
mmg tak guna kordeal dah aku skrg ni..tak luak2 la kordeal kat umah tu



asam ni..tak yah letak gula dah..letak la 3-4 biji asam..kacau..biar la 2 3 minit bagi dia kembang sebati ngn air tu..perah limauuu...fuhhhh meleleh
setelah mencuba pelbagai asam... asben dah ketemu asam yg sedap nak buat air..dia mmg hantu asam kalahkan aku


resepi mee kat atas ..

beli lah me sedap!..tiba2 promo free..

Wednesday, May 19, 2010

HADIAH UTK CIKGU..

hari ni tadika aiman buat sambutan hari guru & hari ibu...
pastu kena bawak potluck....

masa dapat emel tu..dok pikir nak bagi hadiah apa kat cikgu2 dia ni...pi la tengok2 kedai bunga..igt nk bagi bunga ngn kad jer..tapi masa pi tu hari isnin..takut beli awal nnt kecut pulak

pastu dok pikir nak bawak apa utk potluck tu...tipu2..tak der la pikir sgt pon
sbb selalu terlintas kat kepala aku puding mangga jer..hee bukan aku masak..beli yg siap cap cocon tu

puding -dah ready ..beli mini puding tu..senang budak2 nak makan cewahhh alasan tu
hadiah-semalam gi jusco cari
pusing2 tak tau nak beli apa..bukan tak tau nak beli..hehe sebab bajetttttt ..cehh kedekut!



beli paper beg pon satu jer..heheeh tu pon mahai..geram aku..terpaksa beli..padahal harga dia 3 kali ganda murah dari org ni jual..dah malam2 ..nak gi carik tempat lain pon tak da masa..ngn anak2 lagi



hahahah..remaja sungguh hadiah aiman kasi kat cikgu dia..keychain Morlygirl lagi..
girly sungguh....
cikgu dia ramai lagi..tp bagi 3 jer..


pastu kannnnnnnnnn kannnnnnnnnn...dalam jalan2 nak balik tu....
kedai vincci terbentang luas dok lambai2.....kedai jenis tak da pintu tak rasa segan nak masuk...hok ada pintu2 cermin kena tolak pull tu rasa takut nak pegang masuk

masuk..tengok..pegang ..test!
2 minit tak sampai rasanya..
"mama...cantik.."aiman dah pandai puji2 skrg ni
"cantikkan..mama nk beli ni...aiman tunggu sini"

"bagi saya saiz 6 "
try2..jalan2 pusing2..jadi!
asben tak ikut..sbb jaga aisya..masuk kete awal..aisya dah lari sana sini..dia tak larat
nasib baik gak dia tak ikut..kalau tak mesti aku tak leh beli..

taste dia lain sikit
balik umah aku peragakan depan dia...paksa dia kata lawa jugak hehehehe

"ermm lawa"..nak tak nak jer mulut tu bukak

janji saya suka!


aku tunjuk katalog kat dia...dia suka yg ni.....
so aku ckp dia.."apa kata abg belikan saya yg ni..dah abg suka kan"
"tunggu anniversary tahun depan"
"mak aiiiiiiiiii.."

masa tengah bayar..amik katalog dia bawak balik..tak sempat tengok kat sana..semua nk cepat2 ajer..balik2 tengok..wahhh henbeg dia lawa gak.nape tak perasan tadi..ntah2 takde kot ..nak pujuk hati sbb tak tengok henbeg tadi


nnt akan ku pi sekali lagik tengok..ada tak beg ni ..

sebenarnya aku beli kasut tu sebab..siang hari tu aku terpeleot masa nak antor aiman kat tadika..memang terpeleot nak jatuh sikit lagik nak cecah tanah
sib baik tak terseliuh jer..
kasut aku pakai tu..baru tampal tumit baru..(tengok tu...pakai kasut smpai tumit haus tuuuuuu)
agaknya tumit tu mcm tak stabil ke apa ntah..tu mcm terpeleot ja tu

so logik la ku beli kasut baru semalam hehehhehe (kena cari logik alasan nak beli kasut baru ..sokmo gitu..kalau dah tersopping apa2 mesti dok pikir logik belinya barang tu huhuu)
dah terbeli baru nak pikir :P ....

Tuesday, May 18, 2010

AISYA ANAK BAPAK..AIMAN ANAK MAMA

dua2 anak mama ngn bapak....


aisya suka mengendeng2 kat bapak...
contoh tengah tengok tv..aku ngn bapak dia dok sebelah2 ..dia pilih landing kat bapak dia
dapat ngendeng kat kaki pon tak per

tido pon nak tido atas perut bapak yg empuk tu ..
kalau bapak takda..baru nak manja ngn mama

bangun tido pi suruh bapak peluk2 dulu ..manja sungguh..mama jeles ni :P

aiman lak lebih rapat ngn mama...
sbb bapak suka cubit aiman ...hehe ..panas kot anak laki ngn bapak..
mama tak cubit tp mama sora tinggi jer :P

bila bapak cubit dia ..dia dtg ngadu..pastu aku jahat..suruh dia cubit bapak balik
sekongkol ngn anak pulak





minggu lepas..nak pegi housewarming n bday party blogger mama aqilah







mencucuk2 mata dah rambut dia









tengok sapa yg ngendeng lebih2...adik steady jer


tembam lak muka..berat naik 2kg..aritu timbang kat spital 54.5kg..aku kata timbang salah
hahah tak leh terima kenyataan berat naik
semalam timbang kat rumah angka yg sama jugak...nampak nau timbang tak salah
aku yg berat!
tp nak ikut tu berat ideal aku 54kg lah..tpi aku rasa mcm gemuk jer 54....
skrg mlm2 dok kalut iron lengan (guna EB) hehe sbb nampak lengan dah besar...kalau lengan besar ..automatik nampak badan gemuk..so kita iron tolak2 lemak tu pi tempat berpatutan :)

Monday, May 17, 2010

TANGAN NI GATAI NAK PERABIH DUIT..

baru jer kata tak nak berjoli2 ..nik jo la ni komen kata cek dapat cepat..terus aku duduk tak tenang..
balik keja jumaat tu ..tanduk dah tumbuh ...

ditambah pulak tak payah amik aisya..kak chom datang antor lewat sikit ..bermakna ada masa sikit la utk aku berpoya

dok kira2 dalam kepala..nak singgah amik duit ke tak..amik ke tak
dlm wallet ada rm100 jer....

dalam pada tu mintak kebenaran suami ..sms dulu

"abg...rasa nak pendek rambut la"
"sampai mana"
"paras telinga..pastu rebonding"
"nak jadi org penan ker"
hihihii tak terlintas pon aku ...org penan dia kata

"pastu?"
"paras leher ok la"

"ok..tanya rege dulu lah"

sampai2 jer salon....tanya2 ..ok ON!
ON utk potong jer hehehe...sebab rebonding tak cukop duit...rm140
aku ada rm100 jer ...pulak tu 3 jam baru siap..jenuh kematu punggung..kecian kat aiman lak nak kena tunggu lama ..

dah time tu kul 7 ptg dah..kedai tutup kul 8..tak sempat2..so selamat duit aku aritu..
just bayar duit potong dan iron rambut ...

gagah gak suruh iron gak..rm5 jer tambah..pastu feeling2 cun hahaha hayun rambut kiri kanan :P

"abg,tak sempat buat rebonding..tak cukup masa dan wang"
"berapa?"
"RM140"
"mahaiiiiinyaa.."
dah agak dah jawapan dia

"kalau gitu ..saya beli iron lah..nnt abg tlg iron kan"
"eh eh tak per ..buat jer kat kedai"

hahah dan2 tu suruh aku buat ..bila tang nak mintak tolong dia tu

balik umah...nak tayang kat suami...tapi dia balik lambat
terpaksa control rambut ni hahahaha

tak sampai sejam dah serabai...ngn nak basuh berak anak..itu ini itu ini..tak dan nak tayang
sib baik sempat amik gambar


aiman snap sana sini..boring tunggu



sib baik dia mau duduk tunggu elok jer...dok kelebet la majalah2 situ..aku terlupa bawak buku dia


nak tengok ker rambut baru i?
*
*
*
*





*
*
*
*
*
*
*
*
*



taraaaaaaaaaa!!!


hihiii..ni en ali la edit..testing2 masa dapat henpon haru tahun lepas ni
sekarang nak cari masa gi rebonding lak ..bila tahun tak tau la

Friday, May 14, 2010

SURAT YG MEMBAHAGIAKAN....

balik keja terus bukak peti surat..mesti....tak tau cek apa..mesti bukak..flyers pon aku kutip baca..tgk iklan2..seronok jugak

semalam tengok!eh surat aku..haha mcm tak penah dpt surat..
tgk2..ermmmmm Lhdn ...dah tau dah isi apa
sama ada "ucapan terima kasih dan sedang diproses" atau "sila bayar..." atau "
"sila hantar slip gaji..resit2 haha"

dok berharap gak..buka2 ada cek terus ..


tengok jer tajuk!yahooooooooo..padahal duit sdiri gak pon dapat tu...kira sblm ni lhdn tlg simpan kejap la...aku ni gaji kecik..nak potong byk2..kan dah susah..nak kena return balik..
sib baik cukop dia return tu ..sama ngn yg aku submit aritu la..
duit thn lepas tu kira halal la..derang tak pulangkan pon..

terpaksa tutup jumlah tu..nnt en ali pau aku haha...dok sebut2 kasut dia tu (hadiah besday dia)..aku buat2 tak paham .. :P
maap la bang..nak byr utang duit ni..bulan lepas shopping cadar guna kad keras..ni nak kena bayar balik :( ..tak sempat nk berjoli

eh lupa nk ckp..terima kasih lhdn..cekap pulak kali ni..takyah i call tny follow up :)

Thursday, May 13, 2010

KENA HANGIT NGN LAKI...

pada satu pagi celik2 mata

laki : yang,semalam ada jumpa mas ..4 keping
bini : haaaa ..betul kerr??kat mana? (dgn ghairah sekali ni excited...bling2)
laki: kat gemenchen la...
bini: jumpa macam mana?ermm kira harta karun la kan..tak per kan..abg jumpa ngn sapa? (nak tamak tu amik sorang2 hahahahaa)
laki :nampak silau2 atas tanah...tapi ada tulis nombor 2 kat emas tu..tak tau la 2 dinar ker apa..
bini:mungkin la kot....bwk pi kedai emas la cek..betui ke mas
laki : kena zakat tau ..20%
bini : yer ker..tak per la..bayar la
laki : harta penggalian ..kena la..hish apa ni tak tau
bini:hehe..jahil sikit..eh gi la amik abang..kat ner ..nak tengok ni...(bini tamak)
laki :ada dlm dashboard..gi la amikkk
bini:alaaaaa..malas la nak tukar baju (nak kuar umah kena sopan2 :P )

lalu laki tadi pi turun amik kat bawah..dgn kesanggupan bangun tido pi amik tu...mcm mana la aku tak pecaya kan

tiba2..dia hulur "4 kepinggggg" sungguh
rupa2 nya...4 keping candy yg berbalut emas tu!!!!!satu keping seposen...

bini : abanggggggggggggggg!!! (dah jerit histeria)
mmg kena tumbuk tendang la hahahaha..ganas aku... (ala pmpn tumbuk..bukan lebam pon)

laki dok gelak tak hengat dapat kenakan bini

sampai aiman kata "mama!...diaaammmmm la mama.."
gelak keluar airmata..senang2 dia tipu aku nooooooooo

sampai hati kau kenakan aku yerrrr!
tungggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

KALAU RASA2 NAK BELI PERABOT BARU TU...

...boleh la..pi sedekah perabot lama tu kat sini..
tak yah susah2..call jer no tertera tu datang amik kat rumah

kot la kan sebelum2 ni dok pikir nak beli set tido baru...tp set tido lama elok lagi tak tau nak letak mana...ha sekarang boleh call!

rugi jer aritu..dapur lama dulu...kami tak tau nak letak mana..letak kat luar rumah bagi reput..pastu letak kat luar ..harapan org lori sampah nk kutip angkat buang..jangan harap ler!

last2 asben amik hammer patahkan..pecahkan..masuk kete gi buang sdiri...



masa nak suruh asben pi letak baju lama tu..dan2 tu ler dia nak cek kain apa baju apa...
nak bagi orang mcm segan lak...takut tak sudi nak pakai baju lama kami ni kan..dah la bukan branded2 pon..

tong ni depa letak depan sri carcosa....strategik!

Wednesday, May 12, 2010

BIAR VIDEO BERKATA2

semalam cuti...(cehh mcm ada org kisah kan) ..
apa lagi kalau bukan nak checkup aisya..kes demam berulang tu kan
dah seminggu baik..demam balik

pastu doktor kata kalau demam lagik..bawak gi amik darah lagik utk followup sel darah putih tu turun ke tak

semalam amik la cuti nak gi amik darah...dah tak demam pulak
pastu doktor suruh datang balik lepas 5 hari amik antibiotik..dia kata kalau amik skrg pon takut penurunan tak byk mana...kali ni doktor bagi yg kuat sikit..sbb yg dulu mcm tak berkesan kan

kecian aisya,,terpaksa amik antibiotik..antibodi dia tak kuat..tak sekuat aiman dulu..
doktor kata mungkin aku tak habiskan ..sbb tu bakteria tu still ada ..ada sikitttttt ja lagik nak habis...aku tak habiskan la..dah aisya susah makan ubat

ish panjang la pulak aku tulis..plannya tak mau tulis apa2..tengok jer video ntah apa2 aku dok main cucuk ketiak aisya

Monday, May 10, 2010

HARI IBU DAN HARIJADI MAK SAYA

Semalam hari ibu....hari ni hari jadi mak saya
mak bukan igt besday ke hari ibu ke...bila tepon dia ..baru dia tau..

dah lama saya tak balik kampung..sampai adik saya kata saya anak derhaka :(
bukan taknak balik...sebab dok tunggu mak mai rumah...
pulak tu bila mak mai..2 malam jer mak tido umah aku .....huhuhu sedih tul
tak sempat nak merasa mak masak ..
nampak gaya nak kena balik ujung bulan 5 ni..insyaallah kalau asben setuju nak balik..mmg betul lama tak balik kampung



selamat hari lahir mak..walaupon mak tak baca blog..apa benda blog pon mak tak tau..janji anak mak tau sudahhh..
pengorbanan mak saya mmg banyaaaaaaaakkk...
tak tertulis...leh menitis air mata aku ni...



saya doakan mak saya sentiasa sehat,dipanjangkan umur..

tak lupa jugak kepada ibu mertua ku...selamat hari ibu makkkk :) dari menantu tak berapa misali ... hihii. ..mak mertua pon tak baca blog..tak pa..boleh sms mak..mak baru dapat hadiah henpon dari anak dia

Friday, May 7, 2010

TAK PERLU TUKAR KETE LAGI....

selamat2!
tak der niat nak tukar pon kancil aku tu..tahun ni tahun ke 7..mcm tau2 jer nak habis bayar..kancil tu pon merajuk...saja nak test aku la tu...kot aku tak sabaq pi jual dia kan..ciannn dia
aritu kan kete aku tu bergegar macam nak runtuh enjin tu..kalau bawak tu...side mirror tu tak nampak la akibat gegaran tu....
masalahnya mcm ni..bila tekan minyak sikit jer..dah bergegar...bawak bawah 60km/j ok lagik.
tapi ada kala bawak 40km/j pon dah gegaar....tp dashboar tak gegar...yg gegar bodi kete tu

pastu dok cerita la problem kat kwn2..time asben bawak gi worskhop tak da lak gegar ...mcm mana nak demo..
mekanik check kata tak de apa2...takkan nak tunggu enjin roboh baru dapat detect kot kan..

baru2 ni la...masa tgh jadi tu ..asben terus ke workshop...bila mekanik test mmg gegar ..
cepat jer dia tau apa problem...

kena tukar drive shaft jer....aku tak tau kat mana menda tu hehee..asben kata kat penyambung roda.. kena la rm217...selamaaaaatttt ...sekarang bwk 140 pon tak goyang hehhe....gigih tu kancil bwk 140km/j

masa tgh gegar2 tu pon asben kata buleh lagik dia dok potong kete lain tu...aku mmg tak tahan gelak lak..(mungkin korang tak paham situasi ni..apa yg lawak nk gelak sgt kan)
masa dok sembang2 masa makan cerita bawak kete gegar dok gigih potong keta lain...gelak sakan la..aku masa nak potong motor pon dok tgk side mirror naik turun naik turun..agak2 org motor ni nampak tak kete aku bergegar....

ok kancillll..jgn merajuk2 lagik tau...tuan mu masih sygkan dirimu..tiada niat dia nak mencari ganti dirimu...tuan mu nak merasa bebas hutang buat sementara

hehe sekarang ni..tak da nafsu nak tukar kete lagik..tak boring pon sbb setiap minggu aku datang keje tukar2 kete....tu ler pekdah carpool :)..

jap lagik nak gi teman kawan cancel booking kete...lawak tul kawan aku ni..boleh dia pi tiba2 booking ..mcm bookin baju jer kekdahnya.. :P

Thursday, May 6, 2010

ZAMAN TUDUNG AWNING TAK FEMES


igt nak update pasal tiara ..tapi nnt bosan lak org baca..lagi2 tiara..cam tak de cerita lain lak kan :P ..

ni terjumpa gambar lama kat fesbuk niza rasanya..cilok jer la kan..tengok balik zaman pakai tudung bawal ..kak tuuuuttt (diri kiri) paling beza sekali....
gambar ni rasanya tahun 2007 berdasarkan baju yg aku pakai tu..baju raya 2007..tahun ni masih pakai lagik..bermakna dah 3 tahun dok pakai baju tu..berjimat cermat katanya.,..
bila aku nak boros2 tang pakaian ni ntah...umur dah ningkat..nnt dah berusia baru nak try mcm2 fesyen org kata buat tebiat lak kan...so aku rasa aku kena amik mood shopping baju la sekarang ni..tapi bulan ni sangat kopak!

repair kete,servis kete..mcm2..harus posa shopping..dok dendiam kat opis.. :(

Wednesday, May 5, 2010

AISYA....TAK KISAH

minggu sebelum2 ni..iaitu minggu sebelum minggu lepas...lantak pi tak paham :P



tujuan nak bagitau..aritu aisya demam...demam tak baik2..bagi makan ubat..ok..lepas abih ubat..demam..masa tu aku tak gi klinik lagik..just bagi ubat demam yg ada kat rumah..antibiotik tak da..so tak bagi la lagi



pastu dah lebih 4 hari..baru bawak gi klinik...aku dok lengah sbb dia dok aktif mcm biasa..makan mcm biasa...pastu suhu badan tak panas sgt..
pulak tu masa tu balik melaka..dok tunggu balik seremban baru nak gi klinik



dah gi klinik..doktor tu refer ke kpj utk buat ujian darah..dah lebih 4 hari demam..
bahaya dia kata..sekarang denggi ngn influenza A tu ler...


sebab pegi check hari ahad..kena refer ke dept emergency ..nasib baik jugak la..cepat la sikit kan ...

amik suhu 36.3 jer..biasa la bila pi private..depa nak suruh dok wad la..aku heran gak...apsal nak kena wad lak kan..buat jer ujian darah dulu..kalau kena tahan ok la


masa nak amik darah...aku pon seriau..padahal depa cucuk kat hujung jari sikit jer...aisya nanges teresak2...tak sakit aku rasa..cuma bila dia tengok orang dok picit jari dia keluar darah ..tu dia nanges


result darah kena tunggu sejam...balik dok umah jer la..pastu derang call bgtau result
mula tu asben yg ckp ...
"sel darah putih tinggi,doktor cadangkan admit la"
"haaaaaa,sel darah putih tinggi???sakit apa lak niiiiii"gabra dah

call la lagi sekali..aku lak ckp ngn doktor nak konfemkan
"doktor,kenape anak saya..sel darah putih tinggi?"
"taakk..cuma white blood cell count lebih sikit"

oooo..ehhe mcm paham...asben kata sama la maksud tu..white blood cell..sel darah putih
rasanya sbb "count" tu kot maksud lain..
aku kata..try bagi antibiotik dulu lah...kalau tak baik demam ..baru admit..doktor pon kata ok..so lega hati...

tu hari Ahad..hari Isnin dia dah ok ..aku dok bg lagi la antibiotik tu
pastu seminggu ...demam balik..pas balik Tiara tu la...
dahhh risau semulaaaa...tapi malam tadi try tak bagi ubat demam..nak tengok dia bergantung ngn ubat ke tak..
nasib baik tadi dah tak demam....cuma nak habiskan antibiotik tu la
kalau demam lagik petang ni..kena gi klinik la..takut lah demam berulang2 ni

aisya ni cepat sikit kena demam..mungkin stop breastfeeding awal kot...kot la yer...
dia sendiri tak nak nyusu aku ....berenti sdiri..sayang tul la...mungkin la susu aku tak banyak dah kot..dia tak puas
aiman dulu syahdu2 nak stopkan dia nyusu ...




nak tayang sepit rambut tu hehe..rambut depan dah panjang..tak potong2 lagik..




punya la ngntuk.....letak jer terus zzzzzzzzz

aisya ni mcm senang sket..tak ngada2 sgt la..mungkin anak no 2..matang tu lebih..
brutal pon yer..dia yg dok bg aiman nanges .....selalu rampas barang abg dia..ganassss

Tuesday, May 4, 2010

TIARA BEACH RESORT ~ SERENDAH **RM120/night

PENGUMUMAN PENTING


Mulai 26 Jan 2011, pihak pengurusan Tiara Beach Resort telah menetapkan peraturan baru iaitu setiap pengunjung yang ingin menggunakan taman tema air  perlu memakai gelang/wristband yang disediakan.
Tetamu boleh membeli gelang dgn harga seperti berikut :-
1.RM30 – Dewasa
2.RM15 – Kanak-kanak
3.RM5 – Kanak2 ketinggian 3kaki (90cm)ke bawah.


Moon maaf atas kesulitan kerana kami  hanya mendapat maklumat peraturan baru ini pada ******************************************************************************

SMS/CALL saya  : 019-2616765 utk kadar sewa dan sebagainya
http://tiarabeachmurah.blogspot.com/


********************************************************************************
Alhamdulillah...unit kami dah sedia untuk disewakan
boleh la jamu mata ..gambar yg diambil tanpa editing


KATIL- super single...boleh tido 4 orang ..(kembarkan katil)








KEMUDAHAN DALAM BILIK

UPDATE TERKINI!!!   

Unit kami telah dilengkapi ASTRO decoder.Jadi tetamu boleh lah membawa astro smart card utk menonton rancangan kegemaran anda .

-bilik berhawa dingin

-kipas pon ada pada yang tak suka udara sejuk

-peti ais

-tv

-kettle

-water heater

periuk nasi i tak sediakan.. :)


tv tu buleh pusing 360 darjah ke arah living atau ngadap katil







complimentary ~permulaan jer kami letak ni..

KEDUDUKAN UNIT STRATEGIK ~PEMANDANGAN INDAH..




dari tingkap living ,facing pavillion stage...ada movie show, etc

show tamat 1030 malam..

di bawah blok ini,ada pavillion walk..jual burger etc...dan jugak kids room..tapi kemudahan kat kids room biasa2 aja
view dari tingkap berdekatan katil




boleh lepak2 tengok orang ...




pemandangan waktu malam dari tingkap living





BAGAIMANA NAK BOOKING??


CALL/SMS : Puan ANA (Adriana Putra Services)

019-2616765 ..simpan dalam henpon sekarang :)




RATE BARU TIDAK TERMASUK WRISTBAND :


Hari bekerja : RM 120 /night

Hari minggu ,cuti sekolah,public holiday : RM150/night

Diskaun utk tempahan 2 mlm ke atas dan  juga repeat customer.




BAGAIMANA NAK KE TBR ?




senang jerrr..exit tol PD ....lepas bayar tol ..ada traffic light..amik kanan..
pastu terussssssss jer sampai jumpa TOL ..bayar rm3.20 ..lepas tu terussssss..jmpa traffic light ..terusss sampai jumpa roundabout ..amik kiri ...terusssss jer smpai jumpa signboard Tiara!
kalau sesat call saya ..hehe cewah mcm pandai jer...
REVIEW dari salah sorang customer>>>click here

Monday, May 3, 2010

CUTI2 PORT DICKSON

menyahut seruan 1mei - hari utk keluarga
nasib baik gak asben tak der hal..kalau tak..mau muncung lagik :P

bermalam di Tiara Beach Resort..
kat situ bab makan kena keluar cari jauh sikit la..
ada la restoran anna thai tu kat situ..tapi tak tau lah mahal ke idak kan..
kami ni jenis cari yg murah2 bajet gitu..
kwn aku suruh letak detail tempat makan utk iklan tiara nanti...cadangan diterima...akan diusahakan


cuba tengok budak2 ni..jauh ke depan tu lari tinggal bapak...tak sabar2
kami 'check in ' dlm kul 2 lebih rasanya...jem kat teluk kemang tu ler

malas nak turun main air awal2..panasss...tunggu redup sikit la

ramai dah org time ni...


lawan2 sapa laju lagi...



sikit jer gambar main2 ni...aku pon nak gak main kan...
hehe main slide budak2 jer ....reason bawak aisya naik kan..so tak la malu sgt
3 beranak...aiman senyum bukan main lawa...bapak seriyessss
waktu malam..kalau boring kat bilik..buleh la keluar meronda2 area teluk kemang ker..
kami pi la jalan2..tiba2 jemmmmmm..terus patah balik tak jadi nk lepak situ
balik tengok ada magic show ni....
mcm2 persembahan ada..ikut turn minggu tu la

ramai tu turun tengok
show habis 1030 mlm gitu..

esoknya pagi2..keluar cari bekfes...pastu meronda pantai ..
singgah kat pantai tanjung biru (blue lagoon)..
abaikan baju terbalik dia..mmg dia saja pakai kartun kat depan
baju feveret dia ni
mula tu plan nak gi jalan2 jer...tu yg tak pakai baju mandi pon
pastu igt buleh ke lama2 dok tengok jerrrrr



main sikit2 dulu



lepas tu...dah basah2...terus bukak baju lah...
asben pon teringin gak tu...tp sbb tak bawak baju spare
kat sini ada aktiviti berkayak dll ...mcm best gak la
tengok tu suka ria dia

bab nak pujuk balik satu hal....
kali ni rasuah kan beli barang utk ajak balik...
semalam masa kat tiara meraunggggggg...buleh naik hantu aku..
sekian laporan cuti2 portdickson :)
berbaloi utk percutian sekeluarga ~promo2 :P
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin