July 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, July 30, 2010

KUCING NI DOK LAMBAI AKU...

sesapa yg amik gambar ngn kucing ni mesti akan datang lagik
kucing tu la bisik kat aku 5 tahun lepas >>>>>>>TEORI merapu



tengok masa ni kerempeng sungguh kan aku...ish2....bukan kehendak aku nak kurus sgt mcm tu..aku mmg berusaha menggemukkan lagik ada la..tapi nak buat mcm mana...kena kahwen dulu baru badan naik rupanya :)

so petua sapa2 nak badan tak kurus sangat >>kahwin :P

eh merepek ke lain..
ok thn 2005 aritu buat pertama kalinya aku jejak ke kuching ..ada conference..kena present paper...dah la aku kali pertama nak naik flight masa tu..sorang2 pulak tu tak da geng...aduhhh gabra..kecian kat diri sendiri

tak sangka pulak thn ni pegi lagik...tapi kali ni pegi ngn geng joyah..sonok sket la nak jalan2..shopping2 ..nak berjoyah pon seronok

sapa2 ada cadangan tempat best mesti pegi...mesti makan?dulu2 aku pegi la muzium kuching...pastu menara apa ntah lagik..pastu gi tgk tempat buat tembikar...ish mcm boring pulak lawatan aku

so ahad ni bertolak meninggalkan suami...anak2 akan di pos ke Melaka...sedap sungguh suami ku tak yah jaga anak sorang2 yerrrrrrrrr....

Thursday, July 29, 2010

I smell food giveaway by IBU EMIR


saja nak mencuba nasib....mana tau dapat makan free pizza di bulan ramadhan :)
kan MIRA kan..

pak random-gen..sila pilih nama saya tau...Paul the octopus dah ramal :P

ni kali pertama cuba contest kat blog....
korang2 nak join sila klik SINI

POST-MORTEM :KENAPA AKU MASAK TAK JADI?

susulan dari entry masak sampai peluh menitik2 (hahhaha tobat org tak lalu makan ...tipu jer tu..nak bg sedap ayat jer)

dah la pulun giler tengok resepi..pastu TAK JADIK!!!!!
huwaaaaaaa...

aku tau la tak jadik..sbb..asben makan tak komen apa pon....pastu tak tambah nasik..mesti tak sedap tu aku masak huwaaaaaaaaa

utk sedapkan hati aku ..dia sendawa menandakan kenyang..tu yg tak tambah nasi :P
oleh itu aku nak siasat tang mana tak jadik ni...aku masak ikut sebijik2 dalam buku tu dah


bahan yg perlu disediakan...nak tau tang mana peluh2 tu?
serai tu ha....aku gi potong kat luar rumah tgh2 panas ...
daun limau purut tu pon hasil tanaman gak tu...(gantikan dgn daun ketumbar dlm resepi..ni pon aku ikut yg ditulis)
nasib baik bawang tak kena korek ..lain kali tanam bawang pulak..


sotong 4 ekor...mahai gak aku rasa ..rm10 ++



bahan2 sampingan...


cili kering yg dikisar dgn bawang2..ditumis dan dibarkan sampai pecah mi nyak
lalu dicampurkan sekali ngn sotong dan sayur


pastu bungkus2...letak atas kuali

kuali ni tak berpenutup...aku amik tudung periuk cap helang utk tutup

pastu aku pon biarkan la 30 minit....
aku tak tau lah...lama sgt ker...api aku besar ker...
aku rasa sederhana jer api aku
atau kena betul2 kecil api


sebabbbbbbbbbb
bila dah cukop 30 minit

SOTONG BAKAR BERSAMBAL terkulai

lihat lah!!!sotong ku layu kelembikan...uhuk!
pastu air kuah tu jadi byk pulak..padahal gambar atas tu mcm tak cukop cili jer aku tgk

bila aku ckp .."ermmm ni air sotong kot keluar masak lama sgt"
"ooooo patut la " ...mesti asben nak kata kuah byk sgt...tp tak tercakap..
bila aku sebut terus dia kata mcm tu ..



tgk dalam ni...nampak segarkan sotong!

ish..adakah 30min tu terlalu lama?
sbb kalau makan kat kedai 10min ke 15 min gitu kot kan
mungkin aku tak reti nak agak api tu besar mana


pastu aku masak sayur kangkung goreng belacan


ni ha bahan2 nk kena tumbuk...tapi aku malas..aku blend saja



bahan utama..sayur kangkung lah!




boleh la kot ..kira jadi jugak..tapi terlebih garam sikit..
tapi boleh la cover sotong tadi yg kurang masin sbb air dah terlebih keluar tu

kesimpulannya : pakar2 masakan ..tolong komen kesalahan masakan sotong bakar saya tu hehe

Wednesday, July 28, 2010

RANKING REF.TERKINI...

sepatutnya tarikh tamat 31 july ...tp aku awalkan la sampai jumaat 30 July
oleh kerana aku takut tak sempat nak check result pada hari ahad 1 ogos nanti sebab nak terbang ke seberang laut..ahhaha seberang jer laut tapi dalam malaysia gak :P


result terkini 28JUN-25 JULY
puan naza ngn viruspadu bersaing agak dekat....kalau kata pemenang tak berminat nak pegi buleh la pass ke tempat kedua ...

kalau kata ..aku tak sempat check keputusan akhir nnt..keputusan ini dgn rasminya akan menjadi keputusan akhir.

CUBAAN PERTAMA MEMASAK YG SAMPAI PELUH2 ...

hahahah...ok tu semua tajuk over ok!


mentang2 aku suruh oder nak makan apa...dia bantai suruh buat yg amboiiiiiii..peluh ketiak cheq niiiii

masa ni tak tau nak masak apa..nak suruh dia beli bahan nak masak..so refer la buku nk makan apa..then gi beli barang2

buku ni baru ada 4..aku oder semua 16 set kecuali set kambing..tapi tak dapat2 lagik..byk habis kot

kot nnt bulan posa nak masak apa tak tau...boleh la refer kan...
tapi tu la..aku konfius sket..nak ikut yg ditulis atau gambar..sebab bahan2 yg tulis kadang2 tak sama yg ada dlm gambar...


ok...kalau rajin cuba teka aku masak apa?
2 jenis jer aku masak... hehe..tapi makkk aiiiiii...kul 4 baru makan nasik...ehhehee masak pon start kul 2

Tuesday, July 27, 2010

SAMAKAH PERASAAN DIA?

ahak!gedikkkk buat entri perasaan jiwang hehehe
suami baru tak der 2 hari dah gelabah rindu :P

well...pada mereka yg selalu suami outstation berminggu2..berbulan2..bertahun2...tak da hal kan takat seminggu ni kan..pulak tu bukan obersea pon...org kata alah biasa tegal biasa

aku dulu pon....kahwin duduk asing2...buleh pulak
tu sebab tak penah merasa duduk sekalik..tak penah rasa tinggal ditinggalkan ..

tapi...bila dah tinggal sebumbung..tido sebantal..kalau suami tak der sebelah tak keruan ..cewahhhhhhh

sunyiii jer rasa... uhuk!
adakah suami ku jugak rasa begitu...ntah2 dia sedap tido tanpa gangguan sorang2 kat sana kan..kat sini kena bangun buat susu la..pastu isteri kacau la hehehe...

tak per..bagi chance ruang utk diri dia ..
minggu depan aku pulak nak tinggalkan dia seminggu...2 minggu la kira tak tido sebantal :P

nasib baik ada anak2..buleh gak jadi teman berbual...bising2 derang gaduh..idakla sunyi sgt

anak dara aku yg suka tanggalkan seluar atau skirt...


ni keletihan sgt2..sampai tertido mcm ni



ni anak teruna ku yg sudah pandai menghensemkan diri..rambut mesti sikat cacak
baju mesti "baju ball " (jersi la tu)


walaupon bola dah habis..dia stills semangat...lepas pakai baju ni..mesti sepak bola
pantang baju ni kering..terus amik pakai..


menghitung hari nak sampai jumaat...tik tok tik tok tik tok

Monday, July 26, 2010

TABIAT YG TAK BOLEH UBAH

nak tau tabiat apa?

mesti susah punya lah nak suruh tukar
walaupon berkali2 keluar arahan...sila jangan perlahan kan kenderaan anda
lain kali kena tulis "sila berhenti kereta utk melihat kejadian"
bila dilarang bukan org nak ikut..kena psiko sket

pastu pulak..isnin jer mesti eksiden sana sini..tak tau lah kenapa..hari isnin hari malang ke apa
minggu lepas kat area tol kajang..
tadi kat persimpangan UPM..tapi aku jem 12km sebelum sampai exit kajang..pastu nak sampai exit UPM lagik..tergeliat buku lali ni..dah la bawak kete manual..ni kesan hari pertama suami tak de kat umah terpaksa tak join carpool


lampu merah membrek ajer....adoiii..jam2 ni gak aku rasa nak tukar kete baru
(ehh tiba2 nk tukar pekena)



nampak tak kepanjangan jem nunnnnnnn jauh disana...kamera pon tak muat nk masuk hehehhe

bila sampai tempat kejadian aku pon TENGOK !(intro tadi mengata diri sdiri jugak)hahahahaha...dah tu semua org slow takkan aku nak buat bodo tak paling tengok ..aku tengok no plat jer.. XXX7484 ....

sudahnya tadi 915 baru masuk opis...

Friday, July 23, 2010

SUSU LEMBU KE SUSU SOYA


image googled

ni semua nak bagi anak dara aku cantik gebu kulit licin bak kulit telur :P
idak ler...sebenarnya aisya tu ada masalah kulit sensitif dari kecik lagik
mula tu igt alergik ngn sabun mandi..so tukar Sebamed ..ngn lotion sekali
tp nampak mcm tak jalan jugak

kulit dia tiba2 leh jadi gatal2..
kadang2 tu tgk naik merah tiba2..dan jadi parut hitam walau dia tak garu pon
masa kecik dulu mana reti garu2 lagik
skrg ni tgk kadang2 dia dok garu sampai berdarah

kecian tengok macam tu..mintak ubat kat doktor..bg la ubat sapu tu
tapi parut tak hilang gak.
doktor pon tak advise suruh tukar susu pon...

baru2 ni la..sembang ngn pengasuh..dia la cadang kan suruh try susu soya...pengalaman dia jaga anak org sebelum2 ni yg kulit mcm aisya..lepas minum susu soya..kulit dah bersih elok
tak gatal2 lagik..mungkin dia alergik susu lembu

so aku pon mula la meng-gogel jenis2 susu soya...yg aku tau ada bunyi-mil..aku pi sebut Soymil kat asben masa nak beli first time tu..sbb tak sure masa tu..pastu baru aku gogel cari..Isomil rupanya

pastu dok compare2 la..mana harga murah..nampak gaya..susu soya tak da yg murah
terpaksa la bapak bajet lebih sket utk belanja susu yer..
sebelum ni minum Dugro ..ni Isomil tin kecik tu rm28..beli utk trial dulu..tin besar 900g jer..rm56 huhuhu

nampak gaya aisya tak der masalah nak tukar susu..dia ok jer minum laju jer
cuma nak tgk 2-3 hari ni ada masalah pembuangan ke tak..
sekarang dia poo-poo hari2...

"abg..tak per la yer...nak bagi anak cantik kan ..heheh"
"lagi pulak..anak pompuan sorang jer kannnnnnn"
aisya kan anak bapakkkkk :)

Thursday, July 22, 2010

LICINNNN WA CAKAP LUUUUUUU...

dah lama kan aku tak tayang skill aku masak...ahak!skill tuuuuuuuu...apa yg skill sgt tak tau lah…takat goreng bihun
utk org yg dah selalu buat ..mmg la ..tak da hal lahhhhh buat bihun goreng
tapi pada aku yg sepeket-bihun-beli-bila-ntah-tak-habis2-lagik..bangga giler bila dapat jamu suami walaupon bihung goreng
ni kira kali kedua aku masak bihun goreng
kali ni aku namakan resepi ni BIHUN GORENG TOMYAM UDANG
mulanya tak nak amik gambo…tapi dok pikir..ni kali pertama cuba resepi sendiri main campak2 ni..baik aku rekod..kot2 la nnt nak buat lagik sekalik kan
ataupon bila malas2 nak mintak suami aku masak pulak..boleh la dia tengok blog cara nak masak

balik keja semalam..terus kedapur keluarkan udang..rendam bihun
oleh kerana nak cepat..aku rendam bihun campur air panas +air sejuk bg jadik suam2


ni bahan2 mengikut apa yg ada yer...sayur tak der..oleh itu guna kobis jer
kang nnt bogel sangat bihun aku

bihun tu aku guna 2 keping jer..cukop la 2 org nak makan...



Bahan utk menumis…aku pesan beli perencah tomyam biasa tu jer…dia amik tiga2 jenis..tomyam kung,sup siam tomyam ngn tomyam putih

Tengok gambar ni ….tak yah tulis pon tau kot kan..
Tumis bawang…dan udang


Lepas tu..agak2 naik bau sket tu masukkan perencah tomyam tu
Goreng2 kejap..letak garam sket…air aku tak letak dah..gula pon tak letak..udang kan dah manis2 sket
campakkan sayur
campakkan bihun hahaha...campak2 pulak..abih la comot dapur i..
aku tak campak aihhh aku letak penuh sopan
pastu goreng ler sampai masak..sampai semua bihun tu jadi color yg dikehendaki

tengah nak hidang..nak snap2 gambar utk tayangan di blog..cuba lihat tangan sapa tuuuu
tak sabar2 aisya nak merasa
pastu aku pon hidang lah...tunggu suami balik..cewah..saat ini aku rasa mcm isteri mithali sebab menyediakan makanan utk suami balik terus duduk makan
sebelum dia bukak tudung saji tu...
"abg..tgk lah bihun tu ..jadi tak" rupa mesti jadi dulu
"nampak ok"
"redha jer la apa rasa nnt..."

bersama air sirap....terlupa dia tak sehat..
pastu buat teh o panas utk dia
walaupon air sirap...kalau tgk masa bulan posa..meleleh gak aihhh
jadik mak ni..kena redha banyakkkkk..kena redha umah selerak..redha kete sepah..redha makan tumpah sana sini...redhaaaaaaaaaaaaaa
lepas ni mama mop yer ...


janji anak makan ok laaa...sepah2 tu pejam mata jer la buat tak nampak
apa kata bapak budak?
biar gambar berkata2 ....
licinnnnnnnnn wa cakap lu!
cuma semalam terlupa nak letak daun limau purut...baru bau tomyam sket...
patut la semalam dok rasa mcm tak cukop sesuatu jer
harap2 pujian abang tu ikhlas la yer

Wednesday, July 21, 2010

WANITA 30-an LEBIH CANTIK

hahaha..cepat sapa usia 30 ke atas..sila ngaku sekarang!
ni bukan statement aku buat tauuuuu...ni aku baca kosmo semalam..
aku dah snap keratan berita tu..tp henpon terlupa bawak..
dalam berita tu kata "penyelidik kat London buat kajian ..wanita lebih cantik pada usia 31! "
walaupon dia buat kajian kat luar sana..aku nak amik gak tempias2 kajian depa tu ahhahahah walaupon aku bukan subjek kajian mereka (hahaha tak layak nk jadi subjek pon)

mungkin kerana pada usia 30-an ..hidup dah stabil..duit dah ada..dah ada keyakinan..dah pandai bergaya
pastu bentuk2 tubuh pon dah matang...ada yg terlebih matang....
tu agaknya sekarang ni trend org laki muda kawen wanita 30-an...

kira wanita 30-an sekarang saham makin naik
semalam baca paper kuat2 bg asben dengar..hahaha saja nak bgtau..igt depa ja ka saham makin naik :P


tahun depan saya 31 ...!(mula nak perasan tu)


gambar tak der kaitan ngn entri yer ..kang ada org muntah aku perasan lak
saja nak tayang shawl polkadot yg sgt murah ni...
sekarang suka pakai shawl ..ni rege 3 helai rm25 jer
beli ngn kawan aku htt://hajratudung.blogspot.com

Tuesday, July 20, 2010

SEMPENA SEGALA2NYA NAIK...

nasib baik darah i tak naik..darah i naik sebab kena pikir benda nak patent :P

ala lagipon naik sikit jer pon..tak membebankan pon (ahak!sila baca terbalik naaaaa)


tengok i..happy jer walau barang naik..kite makan kopok jagung udah la
tak yah makan gula..


minyak naik..kite tak yah jalan jauh2...kite ajak bapak main kat taman jer
so i tak pening lah minyak naik :P




amacamm..berani hadapi cabaran?




letih la nak pikir ...

baik i jogging..lagik seronok


lupakan masalah dunia...i kan budak lagik
biar mama pening stress nak pikir IP...haha

ni apa motip gambar ni?

tengok sapa paling ceria...aiman waktu ni demam..tu muka tak sehat....
aisya yg happy sgt pi taman
gambar family tak berapa lengkap..mama tak der
minggu depan ..seminggu aku nak kena survive sorang2 menguruskan anak ...
cabaran waktu pagi tu jer ...lain2 boleh handle lagik huhuhhuuh

Monday, July 19, 2010

SLIM sekelip mata (hiks..jgn tertpedaya)

Slim+N+Lift+Supreme+Comfort+from+As+Seen+on+TV+Video

haritu ada la tanya harga utk Spanx ..ermm...dok pikir2 nak oder ke tak nk oder ke tak.
takut pakai tak pakai..

pastu tadi terjumpa yg ni...sangat murah giler (berbanding online)
aku dok belek2 ...pastu datang 2 perempuan pegang dan sembang2 (aku pasang telinga :P )
"haa sebijik mcm kau kan.."
"aaa laaa.."
"ko beli brp..."
"hishhh geram2.. " lebih kurang gitu la..

aku pon pikir..mesti dia beli rege mahai dari sini
tu yg menyokong aku nak beli lagik ..dari terbelek2..terus beli

tapi perut idak la flat terus..still la nampak sikit2 ke depan tu :P
tengok la aku rajin tahap berapa nak guna ni...takut seronok masa awal beli ni jer
tapi mmg best la ..sbb ia support smpai under bust line..kire cover perut abih la
pastu kat peha tak der bergulung2 naik ke atas

DI SUATU PETANG

dahulu ...2007

sekarang ..2010
dahulu...rajin edit2 gambo
sekarang....malas ..lagik pulak software dah takder ..malas nk install..byknya dalih kalau dah malas
dahulu...rajin pi taman ...duduk jauh lagik rajin
sekarang...malas nya..lagik dekat lagik malas...sebenarnya malas sebab derang ni susah nak balik kalau dah pegi taman...masa kecik2 senang...

Friday, July 16, 2010

TENGOK ANAK,IBU,DAN SUAMI TIDOR

Salam pagi jumaat,
kawan2 yg dirahmati Allah semua..pada pagi yg mulia ini..ingin saya berkongsi dengan kawan2 tentang .....................kamu semua baca lah ..
hehe tiba2 nak jadi ustazah pulak...
aku suka dapat benda2 gini..sbb kite tak berkesempatan nak pegi dengar..kalau dapat ilmu2 gini dapat juga mengisi ilmu di dada (skemanya ayat pagi jumaat ni)


ok..baca ringkasan yg dikirimkan kawan melalui email ni
***********************************************************************************
Assalamualaikum Semua,
Ini adalah sedutan dari ceramah oleh Al Ustaz Abdullah Mahmud dari unit KAGAT ATM.yg bertajuk,"Dahsyat nya doa seorang ibu "
Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu
-Lapangnya masa kita ada kaitan dengan keberkatan hidup kita. Kita adalah di bawah siksa Allah bilamasa ada masa untuk buat benda tak baik tapi takdak masa nak buat yang baik

-Jika kita tak pernah kecukupan duit maksudnya kita disiksa Allah

-Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang so ibu2 jangan jatuh air mata ye and anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak


-Kalau balik tengah malam, buka lampu tengok dan tatap muka ibu, sebab wajah orang tidur akan menampakkan segalanya

-Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka
 Melihat kaabah sehingga menitis air mata
 Membaca quran sehingga menitis air mata
 Memandang wajah ibu yg sedang tidur / sedar hingga berlinang air mata

-3 orang yg kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok masa tidor!
 Anak
 Ibu
 Suami


Selingan: kata ustaz kalau kita ada perselisih faham dgn suami sampai nak bercerai, tgk laa muka bila dia tidor kalau masih terbit perasan kasih, sayang, cinta, rindu atau simpati, janganlah bercerai tapi jika tiada rasa tu semua maksudnya jodoh dah memang takde, boleh proceed pi mahkamah

-Orang yang selalu menatap and memandang ibunya takkan menangis di hari kematian ibunya. kira tak menangis teruk laa..Bagi siapa yg masih ada ibu, pandang laa selalu

-Kalau kita tak mampu letakkan diri kita di tempat yang terbaik, Allah akan letakkan kita di tempat terbaik dengan syarat letakan ibu kita di tempat yang terbaik

-Ada kaedah yang mana kita boleh minta pada Allah, "ungkit" kebaikan yang menimpa dengan tujuan untuk makbulkan doa kita. Kaedah tu dipanggil "wasilah amal"
-"Ya Allah semalam aku sudah bersedekah sebanyak RM1, kalau itu satu kebaikan jadikanlah ia penyebab makbulnya doaku ini"
-Paling banyak buat baik dengan ibu kita, lagi mustajab. Makna dia wasilah amal ni sangat berkesan kalau yg dituntut tadi adalah hal hal yang berkaitan kebaikan yang dibuat kepada ibu kita


-Antara lain yang boleh dituntut adalah apabila kita ditimpa sakit/musibah

-Kalau ditimpa sakit, baca laa Innalillahiwainnaillaihirojjiun,,, then cakap dengan Allah
- "Ya Allah, berilah pahala besar untuk sakit yang aku tanggung ini"
- "Ya Allah, bagilah aku keampunan dosa atas sakit ku ini"
Even suapkan anak pun kita boleh tuntut, apatah lagi sedekah kepada ibu dan orang yang memerlukkan.

-Barang siapa yang tidak mendoakan ibu selepas sembahyang buat ibu yang sudah meninggal maka dikira dia anak derhaka walaupun pada waktu ibunya hidup dia tak pernah menderhaka. Maksudnya jika ibu masih hidup atau telah tiada, selepas setiap solat kita mesti doakannya!

-Doa orang yang masih hidup makbul untuk orang yang hidup dan mati. Jadi doakan ibu kita telah tiada!

-Doa orang yang mati makbul untuk orang yang masih hidup
 Masa ni ustaz tu bagi contoh sadis sket..sedeh gak laa.. pi ke pusara mak kita cakap.."Mak, esok anak saya nak kawin, kalau mak ada tentu mak bahagia engok cucu mak kawinkan" atau "bapa saya nak kawin esok, kalau bapa ada, pasti bapa akan gembira tengok sayakan.." Ustaz kata luahkan kepada ibu/bapa yang telah tiada kerana mereka mendengar dan mereka boleh mendoakan kita dari sana.

 Bila lalu kubur, perlahankan dan beri salam! Mereka akan doakan kita "berkatilah si A ini" dan jika tak bagi salam, mereka akan kata "celakahlah orang ini" Jadi, jangan lupa bagi salam next time

 Tanda tanda siksa Allah atas muka bumi ni antara lain simpan harta sampai mati tak pernah keluarkan

 Sesiapa yang bersedekah selalu, takkan miskin orang itu selamanya..

 Bila nak berbelanja @ shopping always spare duit untuk sedekah kerana dalam duit kita tu ada hak org susah. Jadi bila orang buta datang masa makan, bagi laa duit sebab kita nak cari org susah untuk sedekah dah amat susah masa sekrg and takde masa jadi Allah hantarkan org2 susah ini untuk kita dapatkan pahala!

 *** Jika mak kita sudah meninggal dan semasa hayatnya kita ada peruntukkan wang untuk dia, bila mak kita dah takde teruskan memberi peruntukkan tu sebagai sedekah. Jangan kurangkan peruntukkan!! "Ya Allah, aku sedekahkan bagi pihak ibuku, semoga pahala sedekah ni sampai kepada ibuku". Itu yang yang buat ibu kita bahagia di sana.

 Kalau kita susah nak bersedekah, bayangkan wajah ibu kita baru kita ringan tangan nak bersedekah

 *** Allah panjangkan usia ibu dan bapa supaya dia sakit dan nyanyuk untuk beri syurga pada anak anaknya. Jagalah mereka dengan baik insyallah, syurga balasanya. Jadi kalau tahu ibu/bapa sakit, berebutlah menjaga ibu/bapa kita. Besar sangat pahalanya.

 Allah kalau boleh taknak kita masuk neraka jadi Allah takkan matikan seseorang dalam keadaan kotor dan berdosa jadi dia bagi kita sakit/malu/miskin untuk membersihkan kita sebelum dia mengambil kita

Selalu Bergaduh Dengan Ibu
 Jika ada antara kita yang selalu bergaduh dengan ibu, ada kemungkinan kita diganggu saka


 Antara ganguan saka, selalu mimpi bayi/budak. Dukung bayi, susu bayi or selalu mimpi jatuh dari tempat tinggi/ selalu sakit tulang belakang/ tulang belakang bengkok/ rasa mengantuk selepas asar


 Saka dipindahkan melalui Kasih sayang/ Harta pusaka, walaupun sebiji pinggan / Amalan / Sentuhan


Anak Degil
 *** Bila anak dah tidor, duduk di hujung kepala pangil ROH ANAK
 Ni seram sket masa nak buat hehehe..mula2 je lepas tu ok..e.g. Wahai roh anakku "nama anak", jadilah kamu roh yang baik, roh yang bertimbang rasa pada ibu dan bapa, roh yang taat pada Allah, roh yang sayang sesama manusia

**********************************************************************************

suka aku tgk derang tido berpelukan mcm ni...aisya ni manja..nak tido kena berkepit jer..
suka tido tengah2 ..celah2 mama bapak

tengok anak2 time tido mmg rasa kasihan..rasa bersalah semua ada...nak kejut pon rasa kecian..

nnt nak cuba lah panggil roh anak masa tido..nk doa bg aiman senang bangun gi sekolah

Thursday, July 15, 2010

BAPAK AIMAN

gaya2 tak da idea nak merapu..apa lagik..godek keyword
aritu aku ada cerita enjin kete aku bergegar kan..harap2 org yg gogel tu dapat idea masalah enjin dia ...cewahhh

ni bapak aiman mana pulak dicarinya ni...

yg ini kah?

penyokong oren yg tak menang tempoh hari ..
siang hari sebelum perlawanan...semangat dia memakai jersi oren...
pastu nnt ada le org mai tegur... "sokong belanda ek"
"menang malam ni..menang"



pada malam kejadian world cup tu..jersi ni dah masuk bakul nak basuh..
masa game mula..dia pi amik dalam bakul pi sidai kat sofa...aduhhhhh..semangat kononnya!
lepas tu..jersi ni tiba2 jatuh separuh masa kedua
"abanggggg..cepat angkat!..tu petanda tak elok tu..jersi dah jatuh"
hahah saja ja..tiru petua org tua2..kalau pegang gelas..gelas pecah ker..kan petanda tak elok



ni bukti aku tgk WC pukul 230 pagi hehee
saja2 jer suka2....utk kenangan aku...sebab yg 2006 punya WC ..tak igt tgk final kat mana
yg aku igt..penah tgk game kt skrin besar genting.....masa tu asben sokong argentina...dok cari gambar tak jumpa...
lain2 peristiwa tak igt dah..maklum ler..urat dah putus banyak :P
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin