May 2009 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, May 29, 2009

PASNI TAK NGIDAM DAH

malam tu....dari seremban terus ke damansara..semata2 dia nak makan tomyam vicchuda
dulu2 aku selalu gak makan sini..masa tu selalu lepak rumah ila..dia la yg perkenalkan tomyam ni..pastu aku bawak asben lak..terus dia terpikat..teringat2 lak tu

tiap kali sampai kl..nak gi vicchuda..aku la rasa jauhnya lah semata2 nk mkn tomyam kan


ni la restoran nya..staf nya ramai org siam


jgn jemu tgk tudung aku tu...aku dah tambah koleksi dah..heheh
aku mmg suka pakai baju hitam..nampak kurus :P

si shaifulsafar tu pi borong kat wife dia 5 lai lagik tu...baguih sungguh nooooooo



ni la org yg ngidam ngalahkan org peknen

ni jer nak makan pon...aku oder nasi goreng kerabu..
tomyam nya dah lain..asben agak kecewa di situ.dah rasa tak macam dulu..tukar tukang masak kot..
aku rasa ok ja..boleh jer lagik nak makan

pastu dia kata"pasni tak teringat2 dah la.."
malam kami makan tu tak ramai org lak...oder cepat jer dpt..kalo tak..jenuh nunggu...


**selamat berhujung minggu,saya di jusco :)**

Thursday, May 28, 2009

REWARD -PENGOMEN PRO AKTIF


saya sendiri2 yang audit utk reward kali ni..saya mmg tak tipu dan tak bias kepada sesiapa

kalau tgk screen yg saya captured pada jam 5 petang..geni mendahului tetapi mata sama dgn mama uzma iaitu 53 komen.
Hanya satu pemenang akan dipilih.Oleh kerana geni telah menghantar spam ke comment box saya..ehhehe jadi komen nya yg satu huruf tidak dikira yerrr...jgn marah yer geni.

Jadi reward utk pengomen pro aktif pada bulan mei ini diberikan kepada MAMA UZMA
TAHNIAH!sila emelkan nama dan alamat penuh ke mail akak yer

anamusa80[at]yahoo[dot]com

MAAF,TIADA CERITA ATAU GAMBAR SEKS DI SINI


ish ish ish ish...sapa ni dok search cerita2 sx ni
mesti dia kecewa ..masuk blog aku ... gambar mesin rumput yg ada..gambar cermin..gambar anak2....maap yerrr salah tempat

MENGHAMPIRI 29K

bukan Ringgit Malaysia 29k heheheh



lebih krg 200 plus lagik..mungkin mlm ni atau esok kot..
sapa dpt capture 29k hits..emel yo...jgn malu2

*********
saya enable comment moderation ..hiihi sbb ada org tgh memporak porandakan bakal pemenang pengomen proaktif hehehe...

pukul 5 nnt sy on balik...kite tgk sapa yg menang yo..

KERJA2 PEMASANGAN CERMIN BILIK AIR

bila ku tengok dari mula asben buat kerja2 ni...wow..sgt la memerlukan kesabaran hhehee
aku memang tak sesuai nak buat ..ngan nak ukur...nak tanda..nak drill..pastu tersalah pasang skru ..kena bukak balik..agak leceh la..tapi asben buat mulut diam jer...kalo aku mau pung pang pung pang bunyi hihihii

setelah 4 bulan lebih...baru lah dapat gi beli cermin yang aku nak...
aku dah tengok kat jusco..kat kedai kat s2..tapi tak memenuhi citarasa yang aku nak
sebabnya aku dok teringat2 cermin ikea jaaaaaaaaa ekkekekeke


mengukur,menanda,dan pasang skru utk pegang cermin


menggerudi...bukan goyang gerudi yo!


puas hati dengan hasil kerjanya..oh dia guna pensil ikea ja tanda kat tile tu...
jenuh tenyeh nak bagi lekat

nampak tak habuk2 atas sinki tu...kalo tak mau habuk..beli bosch punya yg boleh sedut habuk terus tu...yg tu berapa ratus tak tau lah


dia guna yang ni jer...yang murah..brand PRO TOOLS ..beli kat jusco dlm rege rm70-rm80 kot
tapi setakat sekarang asben pakai..dia kata ok


ada 2 fungsi button ni..satu utk menggerudi..satu lagi menggerudi sambil menukul
guna yg kedua tu lagi senang..



alat2 lain yg diperlukan


ni satu set ngn gerudi tadi...

ok dah habis kelas peralatan handy manny..meh tgk gambar yg dah siap


tempat letak barang2 tu ditinggikan supaya tidak mengganggu nak tunduk basuh muka
dan nak basuh/mandikan aisya kat sinki pon senang..

nak siap pasang ni hampir 2 jam yer...baru siap satu bilik air..
satu lagi minggu depan pulak atau minggu lagik sekalik

selepas diletak barang2...


gambar sebelum...seee kami guna cermin biru tu jer ahhaha..dah la tak sangkut kan..jenuh la nk gosok gigi..nak basuh muka ..aku yg taknak kasi paku kat dinding..sayang maaa..nnt lubang byk2


gambar selepas....hehehehe..selamat tinggal cermin biru!


KOS :-
-cermin rm75 -yg square rm55..tapi aku dah berkenan yg ni...tak pa lah bayar lebih sket...
-tempat letak barang2 -rm32.90
-kos upah pemasangan :-
-urut belakang 5 min
-air sarsi 2 gelas..semasa buat kerja dan selepas buat kerja...


hehe murahkan kos pemasangan..mana nak carik :)

Wednesday, May 27, 2009

SESEKALI PERGI IKEA

di kesempatan yg ada..iaitu aiman tidak turut serta kami bermalam di uniten..peluan ni digunakan sepenuhnya utk meronda ikea ...hihihhi
aku suka nau lah pegi tgk showroom depa tu...tak beli pon tak pa..janji dpt tengok.
dah ketagih kot
kami pegi semata2 ke ikea..tak nyimpang ke the curve ke ikano ker..



bakul putih tu rm15..np rm25..aku amik ja dulu..nak display .rak pon tak de lagi..tp sebab berkenan



banyak habis duit utk dapur lorrr...pasnih tak mo beli dah brg2 utk dapur hehehe..kononnn..
pinggan corelle belum ada lagi :P


lain2 barang yg sesuka hari rasa nak amik
towel utk aisya dan aiman...suka towel ikea..walaupun murah...tapi puas lap badan..serap air
kerusi putih utk bapak melayari intenet dgn selesa ...cehhhh...kami ada projek baru hahahhaha
pink ngn biru utk anak2...hijau dah ada ...sayang sekalik.meja utk aiman asben terlupa angkat letak dlm troli...dah berdiri nak amik..tapi dok tengok benda lain..last2 sampai rumah nak pasang kan meja baru teringat huhuhuuhuhu
nak kena pegi lagi lah :p

keperluan utk bilik air...cermin yg diidamkan hehehe..
ni untuk dapur lagik....
pemasangan belum siap sepenuhnya.....baru siap satu bilik air

Tuesday, May 26, 2009

TIDO LUAR

wuiii bukan laki aku kena tido luar ehhe..kami yg gi tido luar dari seremban :P
alkisahnya..asben ada kursus seminggu kat ilsas uniten...

aku nak cermin besar gini ler utk dress table

jumaat mlm tu..aiman tido umah pengasuh..derang pinjam sbb anak2 dia balik
asben pon ajak la tido kat kajang tu...tapi aku cam malas la..heheh..malas nk packing brg
pastu dia umpan kata nak gi ikea la...
aku tak bagi keputusan lagi..

hari jumaat..nak kena serahkan kunci lah..kalau tak nak tido sampai sabtu
tapiiiiiiiiii dia buleh tertinggal kunci kat umah..
nak tak nak..kena la datang kajang balik kan...alang2 dah kena datang...terpaksa la tido situ
terpaksa katanya ..hihhii


aktiviti bergambar perasan kena lah ada :P

sebelum checkout..nak gi ikea




landscape depan bilik...aku minat pokok kipas tu...tp kat nurseri senawang tu takde la pulak


terpejam lak aisya..
pastu terus gerak ke ikea...

Monday, May 25, 2009

AISYA TANPA AIMAN

aiman tak ikut masa ni...bwk diri ngn pengasuh ...



nak tayang kat auntie ila..aisya pakai baju auntie kasi hehehe
bila la nk gi visit kawan aisya ni...




aisya dok tarik kaki pastu dok isap ibu jari kaki kan.....
hamboiiiiiiiiiiiii...aku dah dpt warning dari pengasuh tu...
"ko jaga2 ana..aisya dah isap jari kaki tu"
...budak2 tengah explore kan...dia nk try apa yg dia boleh la...
tu jawapan aku la..tp tak menjawab la aku depan kat k.chom hehhehehhhehe

PEMBETULAN---TARIKH TUTUP UTK REWARD PENGOMEN PROAKTIF

************************************************************************************
TARIKH TUTUP DIAWALKAN KE 28HB MAY 5 PETANG...SEBAB SAYA MAHU BERCOTI DI JUSCO S2 :)
************************************************************************************



cing! cing! kecing !kecing! ~bunyi loceng hahaha

ok2..nk wat announcement sketttttttttttt

igt tak lagik REWARD ?
so memandangkan ehem ehem...jatuh bulan may..p

so saya kena get ready lah..

tarikh tutup utk PENGOMEN PRO-AKTIF adalah pada 29hb MAY..jam 5 ptg
syarat2 lain tiada..malas la nk ketat2 sgt kan hehehehhehe
lain la kalo hadiah rumah ke keta ke :P

dan hit 29k tu...bila2 masa buleh yer..sapa2 pon buleh ..print screen dan emel kat saya


**

APA DAH JADI ?

nak gelak ke nak sedih ke?
aku nk tergelak..tak tau nape tak sedih ..
gelak dulu hahahhahahhahahahhahahahahahha


sila lihat rumput sebelum di potong...berbonggol sebab yg baru tumbuh tu tak panjang lagi kan..
kami punya plan..potong rumput yg panjang....utk nampak rata la kan


balik dari ikea..tak sempat tukar baju..tegedik2 nak test mesin


jeng jeng..tolak bang tolak..hehe


jangan terkejut tgk hasil di bawah ini
.

.

.
...


.
.
.


.
.
.
.
.


..

..


.



rumputku !dah macam kena panau hahahhahahhahahaaaaaa
adoi nak tergelak

zoom dekat tgk...yg koko2 tu batang rumput yg dalam tu..eh kira dia hijau kat atas je ke..
ermmm ...nk tgu hijau ni kejap jer kot..seminggu dah hijau balik rasanya


patutnya kena gelek yg tong gas ke apa ke nk bg rumput tu rapat penyek rata je kan..

tp apsal tgk rumput padang golf tu org mesin pendek tp tak nampak batang koko pon..ke tu jenis rumput lain...

rumput2 tepi dinding ngn tepi longkang..kena trim ngn gunting gak la..mesin tu besar tak leh lalu celah2 tu..nak repat ke dinding sgt, pon takut mata mesin tu patah lak


so ...korang yg tgk leceh nk jaga laman kan..kalo tak minat..jgn carik penyakit nk wat laman hahahaha

***UPDATE***** komen kawan saya di YM
"ko mesin seme jer...bg ratakan dulu
pastu siram air selalu.... aku pun br mesin rumput....tp xlh bertompok cam tu...seme color brown....siram air....after 1-2 week...rumput hijau blk
"


*********saya tak boleh masuk dan baca blog yg guna layout selain dari layout asal..bila masuk jer...ada error..kena tutup window....kenapa yer?************

Friday, May 22, 2009

PERINGATAN UNTUK DIRIKU..

selamat pagi jumaat :)
dalam minggu lepas..kami ni dok sebok la kira % increment kan hahaha..dah tau ranking rating .mula la kalut kira..biasa la riuh2 tu...
pastu agaknya senior aku tu terdegar keriuhan kami ni..haha dia forward la emel ni...huhuhuuu
mmg terkena batang hidung la

so aku nk share ngn korang emel ni..mungkin dah byk kali dapat..tp apa salahnya kalo baca lagik...sbg peringatan kan..kite ni cepat lupa..
dan juga utk suami saya baca...sbb cubaan fwd emel ke dua2 emel kena tendang



If you think you are unhappy, look at them



If you think your salary is low, how about her?


If you think you don't have many friends...


When you feel like giving up, think of this man



If you think you suffer in life, do you suffer as much as he does?


If you complain about your transport system, how about them?


If your society is unfair to you, how about her?



Dan meh la tengok2 gambar2 yg selalu kite dapat berulang kali ni..supaya kite lebih bersyukur dgn apa yg kite ada skrg...yerr yer saya tau..nnt ada akan kata..bila nk upgrade kalo dok bersyukur dgn apa yg ada kan..
tp bukankah kite wajib bersyukur?dalam bersyukur tu kite tingkat kan usaha utk menaiktaraf kehidupan kite kan..
cewahh aku dah bg khutbah pagi jumaat la pulak..












psssst..kpd kak jue silent reader sy ,(org kg saya)...gaji saya belom 5k lagi lah!
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin