HONEYMOON BERMOTOR :) | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, July 5, 2012

HONEYMOON BERMOTOR :)

Boleh tajuk gitu?...dgn erti kata lain ni KEMBARA SUAMI ISTERI  bersiri ..
Kali ni trip yg dijelajah SREMBAN 2 –TIARA PD-TELOK KEMANG-GENTING HIGHLANDS-SEREMBAN 2

Hhahahah gila ja rasa…kami ni pantang tinggal berdua…mulaaaaa la tanduk2 tumbuh :p
Weekend lepas..anak2 dibawa berjalan ke melaka oleh kak chom (pengasuh derang dulu) .. Di kesempatan yg ada..hehe biasa la suka amik kesempatan..kami pon ‘merempit’ ke Tiara PD..bagi sokongan kat owner yg berpiket mintak hutang dibayar drp pihak tiara ….lepas tu balik singgah telok kemang pekena laksa ,kerang rebus,mi grg mamak n ABC…amboi joli sungguh hihii

Masa tgh makan…berdiskusi mahu meneruskan perjalanan ke mana….tiba2 GENTING jadi sebutan.. Mcm tak pecaya pon ada gak ..bygkan dari PD nak ke Puncak genting nun…dgn motor lak tu haihh Kami sahut cabaran PD-GENTING yuhuuuu ..brp kali berenti rehat ntah..lenguh gila … Total jarak perjalanan sban-pd (Return) 100km ..seremban-genting (return) 240 km kot ..minyak digunakan dlm rm55 (ron97) ..masa dari PD-puncak genting =2 jam

Sampai genting kami berehat2..minum2..amik angin sejuk sekejap..pastu turun balik..hehe tak kuasa nk masuk theme park…naik motor sampai ke puncak pon dah mcm nk tercabut jantung rasa…tau2 ja la jalan kat genting tu mcm mana..belok sana sini..yg tinggi mencuram bukitnya… Keesokan harinya..melepek di rumah ..


NEXT mission?? Hehe … IMG01484-20120630-1335 Mereka berpiket menuntut hak mereka…hutang tak dibayar…saya bernasib baik manage sendiri IMG01158-20120630-1434
@Teluk kemang..mee mamak special yg sedaaaappp…laksa pon leh tahan.. IMG01160-20120630-1722 Baru tiba di puncak genting….. IMG01162-20120630-1724 jacket baruuuuu... :p IMG01165-20120630-1726

IMG01169-20120630-1728 Leceh naik motor ni nk kena betulkan tudung pas bukak helmet.. IMG01171-20120630-1728 Lagik dan lagik..jgn muntah tengok :p IMG01172-20120630-1729 Berdua berjoli…
IMG01489-20120630-1744 Lagik IMG01491-20120630-1744 IMG01493-20120630-1745 IMG01500-20120630-1749

sekian...mungkinkah ada kembara suami isteri siri III ?

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin