August 2009 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, August 31, 2009

EHEM2...saya ada gadjet baru

heheheh..kali ni gadjet elektronik pulak..bukan gadjet bibik lagik yo..

saya nak senyum sampai telinga

asben belum bwk balik lagik

tak sabar tul

selamat menyambut hari merdeka Malaysia!


dah..aku nak gi lipat baju skrg.... tengah senyum lagik :)

Sunday, August 30, 2009

KECEWAAAAAAAAAAA..HUH

mencinyaaaaa time ada chance pegi kedai...time tu lak tutup
dah arini cuti..arini tutup...huhh nak gi bila gamaknya

semalam sabtu..bizi kemas2 rumah...arini dah relaks sket..dah kedai tutup pulak
huhuhuhuhuu kecewaaaa


nak tau kedai apa hihi?
kami pi carik showroom nak wat wardrobe ngn autogate..

dapat quote auto gate jer satu kedai..yg lain tutuuuupp
seremban 2,oakland,kemayan square..seme tutuppppppppp!!

sib baik blog tak tutup

Friday, August 28, 2009

TAK PENAT PON GI SHOPPING!

sekejap jer rasa 2 jam ..huhuhuhuu
mmg tak penat..tak letih langsung


yg bestnya ..tabur duit dapat duit..hehehe kira jimat la jugak
dah la sale kan..pastu dpt lagik voucher..pastu dapat lagik extra point!

harini bonuslink day kat parkson..so tadi aku gi kat sunway...yuhuuuuu
dah plan isnin lagik nak gi carik skincare ..pastu tiba2 arini geng cucuk bgtau ada bonuslink day...apa lagik..lagik ligat la kepala hehehe

hari ni dpt voucher rm90!pastu dapat lagik 14 stamps..dpt lagik 5x ganda point
voucher tu kene guna before 7 sep...so mmg kena gi lagik la...ooo aku no hal pegi byk kali pon tak per :) ...pastu tadi redeem point dapat lagik rm50 ..yuhuuuu


besnya shopping!
kami pakai mask tau tadi...pastu gi jenguk sheila majid jap..gambar ada..nnt2 aku upload

PAP TEST & HPV VACCINE

sedikit berita gembira utk orang yg penakut macam aku :)
entri berunsurkan kesihatan sket yer

tau dak pap test tu apa?tak tau nak kena pelekung ...
dulu kan ada entri aku bgtau pasal aku takut wat pap smear..pastu doktor ishak bgtau..nanti ada vaksin ..tapi mahal rm500

pastu baru2 ni aku gi klinik opis aku...ehhe aku ni mmg suka la kunjung klinik..maklum la free dan dekat lak tu kan..nak gi makan..leh singgah
pastu terbaca la poster pasal hpv vaccine ni.. HPV tu korang gogel le apa mende..hehe malas aku


lepas baca..tanya doktor lebih lanjut lagik la

"doctor,ada ek skrg vaccine ni?"
"adaa"
"brapa doctor" ..saja tanya..dah tau dah kos
"rm 500 ..tp awak boleh buat 3 dos..so bayar rm100 lebih la satu dos"
"ooo .saya ni tak wat lagi pap test...takut la doktor"
"kite buleh buat..tak sakitttt lah"
"tapi doktor saya takut...kalau saya amik vaksin ni boleh dak..tp belum buat pap test"
"boleh"
"oo ok.."


so ...aku akan amik vaksin ni pas bulan posa nnt...kalo bulan posa..inject2 ni batal tak?
anak2 dara nak amik utk persediaan awal pon boleh rasanya ..lagik bagus

p/s: tengahari ni ada projek tabur duit :) (cehhhh macam la kaya nau)

Thursday, August 27, 2009

BluOxy ..breathe the difference


saya ada bluoxy..

nak bg link...tp broken lak..kalo korang rajin gogel la


bluoxy ni boleh guna utk menghalang virus H1n1
cara penggunaan nya :

-spray kat tapak tangan...lumur2 ..pastu ujung2 jari tu gosok2 kat hujung hidung..kira bg kena kat bulu hidung gitu...benda ni leh block virus

-spray dlm kete.living.aircond space
-spray dlm mulut pon boleh kalau dah teruk...benda ni plantbase..so selamat

dalam NST live with tan sri ismail merican pon ada bincangkan benda ni
aku paste balik sebahagian dari petikan NST kalo korang malas nk klik link tu

Dr Ismail: I wouldn't advise the public to get test done for mild symptoms. I would rather focus on patients who are admitted and those with severe symptoms. We notice that although there may be patients without fever, those with high fever have got the more serious illness. That is why we recommend anti-virals for those with persisting high fever.

Drama King: Is there a vaccine to stop this virus? I heard the death toll was much higher than what was reported. Is that true?

Dr Ismail: There is a vaccine that is currently undergoing clinical trials overseas.

Hopefully, this vaccine will be made available to us by October. As for the number of deaths reported, we have been transparent and there has been no under reporting.

Faizal: Can an active ingredient called BlueOxy be used against influenza A type H1N1 virus??

Dr Ismail: BlueOxy has apparently undergone tests to say that it is effective against H1N1
.

Tropicana: Tan Sri, why are pandemic hot spots not disclosed to the public? Doesn't this pose serious public health consequences when the public unknowingly go to such hot spots?

Dr Ismail: There is no such thing as a hot spot area as the disease is spreading quite fast in the community.

Kevin: Do you see an end to the influenza A (H1N1) pandemic in the not too distant future?

Dr Ismail: We have already alerted the public that this disease is going to around for a long time at least six months to a year.

So it is better for us to get prepared and adhere to the advice of the Health Ministry and take the necessary precautionary measures.


aku baca news ni kat klinik opis aku...so harini aku dah dapatkan satu :)

HATI SAYA TAK CERIA


gambar matahari nak terbenam...jalan menuju ke rumah aku...
siang lagik...tp amik gambar cahaya depan..jadi gelap la kan

apa kaitan gambar ngn tajuk di atas....hmmmm
gambar tu suram kan..hati ku suram jugak arini

saya merajuk sangat2!rasa tak nak balik rumah...tapi ada 2 anak kecil ku

Wednesday, August 26, 2009

PANASONIC PILIHANKU

ini tak der survey2 dah..pegi tengok apa yang ada ...time tu..time tu beli

nak pakai urgent la katakan hihihi dasar malas



aku panasonic..4 liter punya..RM216 ..beza ngn 3 liter rm205 ..
sbb amik yg ni..ada power saving features..6 jam leh off..pastu lepas 6 jam..dia on balik

mcm contoh nak gi keja ke..off la kan..kalo takda kat umah buat apa nk biar on..

kalo yg manual punya..kite off ..pastu takut balik terlupa nak on balik..mai time nak guna..baru nk on kan..so dah lambat sket la..cewahhhhh



kalau nak tido pon leh set 6hour tu..air dalam tu still panas lagik kalo takat2 nak buat susu tu kan

pastu ada 4 temp 98,90,80,60,






lepas tu ehhee...dah tertengok periuk comel ni...aku mmg plan nak beli yg kecik ..nak masak nasik utk berdua kan 2 cawan jer..guna yg besar tu..mau melekat kat periuk ja

so ni utk masak nasi 3 cawan jer ,0.6 liter ,aku guna buat bubur aisya jugak..senang :)
pastu plan konon2 kalo travel leh bawak sbb kecik comei kan hehe..konoooonnnn

yg besar simpan kalau2 sedara datang rumah..dan jugak kawan2 opis yg plan nak datang bila tak tau hehehe


aku beli kat SenQ ..kat jusco thermopot tu habis..tu terpaksa amik kat senQ..rege sama jer..cuma rugi tak dpt point jusco la..

MINYAK TURUN 5 SEN

sebelum update cete merapu yg lain..aku nak tulis gak benda ni hehe
sebab aku baru tau pagi tadi..masa nak isi minyak..

pegi shell..derang tgh upgrade minyak hijau (ron95) ..pastu aku tak mau la guna minyak merah kan..mahai..hehe kedekut

pastu gi petronas...ohhhh rupanya dah upgrade new primax 95 ..murah la 5 sen
so tadi isi rm1.75 seliter..aku isi rm50..penuh hingga terlebih huruf F hhihi (adalah minyak sket lagik sblm isi tu)

ok tu jer..aku yg lambat tau news ni

Tuesday, August 25, 2009

MY NEW GADGET


semoga dengan kehadiran gajet baru saya ni..saya lagik bersemangat 'bekerja' :)

hihiii nak wat lawak petang selasa....

adoiiiii lemah badan ni haaa..dah sahur pon

letih keuar gi bank tadi agaknya..mcm mana nak gi soping ni

p.s : tengah plan cuti rayaaaaaa...mau ada "tergigit lidah" pasni

CUCI2 DAPUR BERSAMA CIKPUAN ANA

4 hari duduk di rumah kan..aku tak buleh dok saja...walaupon penat ..tapi kalau tak buat sapa lagik nak buat..nak harap en ali..kirim salam laaaa dia nak buat kerja2 ni

aku mintak upah dia urut bahu ngn belakang ja..senang kan..

aku kata..kalau taknak urut pi bayar duit amik maid bersih umah noooooo hihiihi



masa ni dia dok lemah badan lagik...aku paksa gak suh wat keje..bg cergas sket badan tu



ni filter nya puan2...ni aku baru cuci selepas 8 bulan duduk umah ni hehe

kalo rajin masak..sila la cuci 3 bulan sekalik gitu ler

kalau malas..nnt filter tak berapa nak berfungsi dengan baik..tak sedut asap dgn elok

bau masa masak pon berbau...tapi masa goreng ikan masin..bau tetap bau...huhuhuu


kalau malas nk cuci lagik..amik yg auto clean..tapi aku tak tau sejauh mana keberkesanannya..

org kata sama jugak kena cuci walaupon auto clean





pastu kite lap2 la dapur kesayangan kite tu yer...guna kertas suratkabar cuci cermin dan permukaan berkaca...senang keje..yg ni tak yah la tunggu 8 bulan baru nak cuci..nampak bedebu tu cuci la yer..jgn malas2




lepas basuh kite biarkan kering..bukak la kipas bg cepat kering





lepas tu..sental lak tempat masak ni haaa..nak bagi berkilat lagik..sapu minyak baby

kan kite masak kadang2 kuah tertumpah masa didih tu kan..comot jadinya..so sental cepat2..kang biar lama2 jenuh ler nk sental





pastu bila dah nk pasang balik..letak sket pencuci pinggan dalam bekas ni ha..bekas tadah minyak ..so karang2 nak bukak cuci senang..tak melekat la minyak2 tu..

ok puan2 sekelian..sekian kelas membersih hari ini


ku akhiri dengan makanan sehat :)

kempen makan oren dan epal setiap hari

tidak lupa jugak soya bean utk kurangkan kolestrol ..tp saya tak lalu :(



kepada kwn saya ila..yg baru terminate maid nya..jgn stress2 naaaaa...

Monday, August 24, 2009

JANGAN TIRU AKSI SAYA ...

ni sehari sebelum aisya demam..
merata dia nak pegang nak cuba berdiri berjalan
ada tu dia berdiri nak lepas tangan..huhu memang waktu2 gini tak leh lepa (alpa)


kena beli safety gate lepas ni..kang dia panjat tangga pulak

lihat lah dunia!saya sudah buleh berdiri..hahahaha

-aisya 8 bulan 21 aug baru ni -(demam beralih bulan kot noooo..org kata nak dapat upah)

JANGAN MENYANGKAL KEHEBATAN KAMI..AHAK!!

belum terlambat untuk mengkhabarkan kejuaraan kami pada pertandingan bowling minggu lepas hihihihi


sila lihat markah yg dipungut..utk game pertama rata2 sama saja markah..pada game kedua aku menyusut hehe tak larat tp bangkit semula pada game ke3..kesemua alhli pasukan aku bangkit pada game ke 3


memang tak sangka nk jadi juara pon..tengok2 menang jugak ..beza 50 points ngn tempat kedua..hehehhe
kali ni bertanding dlm dept.. 7 group semuanya

gambar2 ahli pasukan nnt la akan diupdate kemudian

yang penting Menang ..hadiah sama jer..nombor tu penting :)
tak sia2 aku sakit montot ngn tangan 2 hari baru hilang..

mengulangi kejayaan yg lepas..tapi team lain

Sunday, August 23, 2009

APA ADA DALAM KUALI MEK ANA

ni menu utama berbukak harini..asben jenis tak makan nasik..so aku goreng lah mee kat dia..
aku ni buleh bilang ngn jari berapa kali buat mee hehe
aku ni rajin jer nak masak tapi tu ler...gangguan2 semasa masak tu yg aku tak leh fokus..
sat gi adik nanges nak susu..satgi aiman pulak..masalahnya depa nak aku gak tu layan..ngn bapak tak mau..


goreng masuk apa yg ada ..tomato tak dak


dah siap dihidang...cili merah tak dak pulak nak tabur wat hiasan



sambal tumis udang ..
asben tak makan pon :( ..dia diet udang..kolestrol huhuhu
aku nk kena perabih sahur esok makan yg ni jer la

UNTUK PEMINAT CHOPPERZ

haritu ada sorang tanya bila nak keluar yg kedua

so ni majalah edisi kedua my chopperz sudah berada di pasaran!
dapatkan segera yerr..
huish promote tak berbayar pulak....

TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR.....

TERLAJAK TIDOQ....TAK BANGUN SAHUUUURRR!!!!

org kedah panggey sahur= soq (souq)
balik kedah nnt hang cakap "mak nnt kejut sahur ek"
huishhhhh mcm dah lupa negeri la pulak kan

"mak nnti gerak cek bangkit soq naa" ..haaa ni baru betui slang kedah


ok ..merapu

semua orang dok cete ramadhan kan..aku nk bgtau gak
harini hari kedua kami berdua tak bangun sahur huhuhuu...

mlm pertama
anak demam..bangun sejam sekali lap2 kepala ..samapi kul 3.pastu tertido sampai kul 6
alarm bunyi ke idok aku tak dengar
ngan aiman dok mengigau nanges..huhuhuhu meman tidoq tak senang la selagik anak tak besaq..


mlm kedua
tidor dah awal..tapii ..hihihi
aku rasa handphone aku bengong..la tiba2 salahkan handphone
terjaga 530...terus kejut bapak..terkam turun bwh buat milo terus minum ngn big apple donut sebijik..kurma sebijik

yg kecian laki aku la...dia berbuka dah tak makan nasik..beli bihun soto..tak habis..tak sedap katanya...harapkan murtabak jer..
aku ok lagik la..dah belasah nasik bertambah2...sila maklum..aku nyusukan aisya ..huish..lapaq tergedik2 tau

semalam bwk aisya gi klinik..pastu lalu pasar ramadhan..ramainya orang..macam takder apa2 yg berlaku pon...hmmmmm
aku gi jusco..lengang jer..parking senang lenang...selalu wiken jangan harap nak dapat parking bawah...nanti saya tayang new thermopot :)

Friday, August 21, 2009

SEKARANG BARU NURSE BOLEH REHAT....

baru aku buleh online kejap..sebelum pi ketuk2 kuali kat dapur


bila si abang dah tido...aiman dah ok sket demam..makan antibiotik sekalik semalam..pagi ni dah ok..dia ni aktif jer demam ke tak



bapak yang lemah jer..kejap baik..kejap demam..
baru balik gi wat ujian darah..tengah tunggu result ni..huhuhuu
doktor suspek denggi



ni aisya lak demam...lepas maghrib semalam start panas badan...
bg ubat..ok la..kul 6 pagi panas balik..
tadi kul 12 bagi lagik..agak lemah tak aktif macam biasa...

sekarang semua tengah tido..nurse jer berjaga huhuhu
baru tau penatnya jadi nurse nooo
baru tau kalau nurse susah nk senyum sebab apa..hihihi


plan aku terbatal harini hihi..konon2 sekarang aku telah membeli belah
kirim salam sajalah :(


sebelum terlupa..
Selamat menyambut bulan ramadhan semua..


anak dah jaga dah ni ..tak sempat gi masak
bye n take care!

Thursday, August 20, 2009

ANAK NGN BAPAK DEMAM

bapaknya demam dari isnin lagik..
tapi masih berdegil nak gerak sana sini..huhuhu geram aku ni
org dok nasihat jangan pi mana2..jgn pi keja..nak gak pi..
dah imuniti badan dah lemah..senang ja tu nak melekat apa2 virus nanti..
bukan saja membahayakan diri dia..org lain pon bahaya gak tau dak abanggg
mmg la dia pakai mask..tapi tahukah keberkesanan mask tu??

kat rumah pakai mask gak..tapi still berjangkit ngn aiman..aiman terminum air bapak dia..
dia pon kena batuk,demam,ni selsema dah ada sket2
sib baik la suhu tak panas sgt..dia pon still aktif mcm biasa
ubat payah nak makan..letih nak bg ubat..
so aku bg vitamin C ngn dbrain jer dulu skrg ni

adik aisya bdan dah dedo2 ..suhu 37.5
jgn demam yer nak..huhuhu jenuh mama nk jaga tiga2 orang nnt

tu jer la update hari ni
hari ni saya EL..jaga mereka :)

Wednesday, August 19, 2009

RM50 JUSCO VOUCHER UTK KORANG

tu aku dah reserve voucher untuk dimenangi
simpan dalam laci ..takut aku terguna pulak nanti

seperti dalam entri ini ,mama uzma dan genicute dah memenangi habuan masing-masing
jadi untuk kali ni...kalau derang menang lagik nak kasi kat derang jugak ker..atau kasi peluang kepada yg belum dapat???


ermmmmm akan dipertimbangkan kemudian



be my top referrer of the month ..dan menangi rm50 jusco voucher!
masih ada 10 hari lagik!
**************update********************
last week punya keputusan ..
1.mama uzma- 118
2.k.puteri1 -54
3.k.imah -45
4.geni - 28

p/s: ada bowling tengahari ni ...yeay!!

JAM AKU DPT BONUS..JAM2 TU KO ROSAK YERRRR


dia ni kan..dah hidu duit awal lagik tau..dia dah bg signal seminggu sebelum dpt slip lagik

ni thermopot ni dah 3 thn lebih la pakai...pastu dia buat hal

mula2 tu lepas air masak..tak boleh keep warm..dia terus padam

pastu tak boleh tekan pulak

dia kong terus...huhuhuh langsung tak leh guna
nak repair..tak tau lak nk antor kat mana ek?

jadi penyelesaiannya...
beli baruuuuuuu...huhu

sapa tau brand apa yg buleh pakai at least 5 tahun la..supaya duit dikeluarkan tu berbaloi hihi
dan jangan la mahai2 sgt....bawah rm300 ada ka?

yg ni aku tak beli..dapat free...hadiah kawen :)
untung kawen ni..

Tuesday, August 18, 2009

MENIMANG CAHAYA MATA DENGAN UJIAN DARI-NYA

teruja,ghairah,excited,apa lagi perkataan yg buleh sama erti
apatah lagik anak sulung,anak pertama,buah hati,mcm2 lagik la ungkapan

tapi

keadaan yg diharapkan tidak berlaku kepada adik ipar saya..iaitu adik asben saya yg bongsu
sedih,sugul,duka,risau,runsing,dan apa saja sebutkan saja yg sama erti
itu yg mereka alami sekarang

mereka berkahwin 08.08.08, tahun lepas..dan beberapa bulan lepas tu biras saya disahkan pregnant.gembira bukan kepalang..apatah lagik anak yg dikandung itu KEMBAR
ya kembar..mmg sgt excited..mcm kebetulan pulak..akak ku lahirkan kembar sehari selepas mereka bernikah.aku pon teruja lah..

adik ipar lak yg gabra..dia kata takut tak boleh handle...dah anak pertama kan..tak da experience
bulan berganti bulan..lepas tu..pada bulan ke 5 ..
seorang daripada kembar tu meniggal kat dalam...(satu kantung) ..doktor nak keluarkan tapi bagaimana..baru 5 bulan..maka tunggulah sehingga 7 bulan
maka pada bulan 7 ..sebulan yg lalu...operate lah biras aku ni..
baby yg hidup hanya 1.8kg...jadi bayi pramatang la kan..so sekarang kat ICU lagik

bukan sbb tu saja..ada sakit lain lagik iaitu..cecair dalam otak
pastu..membuatkan lebih parah lagik...paru2 nya dah kena jangkitan kuman..
dan terkini..kuman dah ke perut pulak

ya Allah..beratnya ujian untuk mereka...kite yang melihat ni berat mata memandang..
berat lagik bahu mereka memikul..
apatah lagik anak kecil tu ..menderita ...sedih2 huhhuhu
dan nafas nya bergantung dengan mesin :(
ada sekalik tu..doktor non muslim suruh cabut jer mesin tu ..uhuk..mcm dah takder harapan bunyinya

kami tak sempat pegi tengok lagik...dia ditahan di ICU hospital kat johor
biras aku pantang pon dalam kesedihan..yer la..anak tak der kat sebelah
buleh rasa mcm mana dia rasa..dgn keadaan dalam pantang lagik.

doa kan supaya anak kecil itu cepat sembuh dan sehat.

*************************************************************
okeh..ni gambar anak buah yg ke 27 (aisya 26,aiman 24 )
setiap tahun ada cucu mak aku ni hhihhiih
lahir 10 ogos baru ni..


muhammad halifi ,3.25 kg

ipar aku ni pon dah 3 kali csect.. ketiga2 nya hero
doktor pon dah ikat ..tak da rezki nak anak perempuan
lagipon cucu2 mak banyak lelaki...perempuan ni buleh kira


..doa2 kan dapat anak yg sehat..laki perempuan tu belakang kira..janji sehat

TUDUNG ARIANI PERTAMA (HADIAH PAKSA RELA HIHIHI)

sms khamis petang

"abg,saya nak tudung zahra...upah kena tinggal seminggu ..hee"


tiada balasan sampai ke malam



aku merajuk



pastu malam asben bgtau kata sms baru dapat...

hmmmm

aku merajuk gak..





pastu kan pastu..pastu ..heheh
jumaat petang dia bgtau kata sampai dalam jam 9 mlm


9 mlm tepat aku tepon...tertido kat kuala pilah pulakk
sabar jer la..
pastu tunggu la sampai kul 10 mlm..tak tiba lagik...heran gak..apsal jauh sgt ke dari pilah ke seremban ni..


rupanya dah terjawab ler nape dia tiba lewat..sib baik tak merajuk kali kedua..hihii gatai sungguh nak merajuk2 haha


jeng jeng jeng... :)

my first ariani...

gambar selepas ini ialah gambar model syiok sendiri..hehe sila layan dengan berhemah

jgn kutuk i tau :P

macam2 color ada...buleh matching banyak baju..

pasni kena soping baju color oren,hijau


hiks..gambar lakonan ayu dah bermula

macam color ais krim mat kool pon ada :)
katanya ni new arrival (kat sban 2 lah yer)
sib baik pandai gak dia amik saiz M...tak sia2 entri tudung aku banyak2 ari tu..
dan tak sia2 jugak..entri dah masuk ariani tapi tak terbeli
hehe boleh gak jadi panduan dia tau kedai kat mana nak beli tudung kan
lagik satu...asben aku dia jenis malas2 nak pilih kot...dia akan tanya salegirl yg mana latest
..mmg gitu selalu..sbb aku akan tanya dia
ni sapa pilih..salegirl ke abang?hihi
terima kasih daun keladi yer banggggg.....
lain kali kalo outstation lagik..beli lah lagik :P
seminggu selai,2 minggu 2 lai...4 minggu 4 lai.... hihhiih

Monday, August 17, 2009

DAHULU DIA DI DALAM BALANG KACA...

mengimbau kembali saat aiman dilahirkan ..
aiman ada komplikasi sket masa tu...sebab dia dah terberak kat dalam
dan najis dah termasuk dalam mulut..
pastu doktor kata ada mcm jangkitan kuman dekat paru2


yg bernasib baik nya....jangkitan tu tak serius...kira mereka boleh usahakan lagik di situ
jika tidak mungkin aiman dah dipindahkan ke hospital lain
walaupon tak serius ..aiman masih bernafas dengan bantuan mesin..
masa awal2 lahir...aku tak pegang dan tak tengok anak ..hinggalah hari ke -3 dapat pegang dan susukan dia

tapi lepas tu kena masuk balang balik ..sbb bantuan mesin diperlukan lagik
huhuuh sedih tau...takut sgt masa tu


tu saluran oksigen ke hidung dia..masa nk susukan pon tak leh tanggalkan



ni kira baru sikit wayar2 berselirat kat badan...
bila tengok anak org lain yg lagik teruk kesnya...huhu mmg kesian sangat2

sekarang ...

alhamdulillah...membesar dengan sehat..dah tak der apa2 problem ngn paru2


ke merata ceruk hutan kampung seme dia nak masuk



ni dok rehat kat pondok mana tak tau lah..bapak bawak round naik motor gi tengok tanah kot


dah besar makin manja budak ni...


sebenarnya...
nak cerita tentang keadaan anak buah aku yg ke 28
nnt la next enri yerrr

OLE2 DARI PAHANG ...

suami ku pulang dengan selamatnya
tapi dia cam ada batuk2 lak skrg..haihhhh..mintak simpang

meh tengok ole2 dia bwk pulang...biasa2 jer la...apa nak harap sgt sang suami membeli belah
tapi kira reti la jugak nak membeli benda2 gini

tenggiri jeruk...ni org masak goreng jer kot ek?
heh aku lak yg gelabah tak reti nak masak apa



keropok lekor..pahang
sotong bakar..sedappppp
keropok2..ni org tnb pahang bagi
short utk aku dari tioman..hihi hijau yerrrrr
utk aiman
untuk aisya enggak ada....sian aisya kan kan
dia kata tak dak saiz utk aisya..utk aiman ni pon besar jugak
dan
ada satu benda yg sgt istimewaaaaaaaa
ole2 paksa rela
hihihihii
tungguuuuuu.. **happy**



dan aku jugak baru tau..pulau tioman itu di pahang...aku ingat selama ni terengganu
kecian kat aku...

Sunday, August 16, 2009

RUMAH ITU BUKAN MILIK KAMI ...HUHU KALAH LAGIIIIIIII


time aku nak...time tu ler orang nak kan

huhuhhuhu

kenapa begitu.???..huhhu..uh buat tanya lagik...
ni rumah dah dua kali lelong..aritu bulan july.tak de org nak
kali ni..4 bidders lak yg masuk termasuk kami lah
huhuhu
aku ni dah berkenan sgt2...dah brp kali dok lalu pi tengok kawasan taman tu..kat situ memang ada potensi mengikut penilaian kami lah..berpandukan masterplan developer kat situ
pastu tuan bri bgtau derang bid sampai 82k ..bulan july aritu reserve price baru 80k..huhuhuhuu
rajin sungguh nak bid mahai2...uhuhu. nak masuk kena bajet banyak lah...kalau beli utk duduk ok kot..tapi kami sbb nk invest kan..so tak mau la bid tinggi2...
kali ni kami tak gi bid...guna sevis tuan bri jer...bayar rm150 utk gi bid..ok la kan..sama jer kos kami nk gi dari seremban ni nak ke equatorial kl ..ngn masa ,minyak ,tol dan keadaan semasa yg tak mengizinkan
memang tak der rezki lagik..kami ni saja tak amik area kl sbb tak nak berebut2...rupanya area sban 2 pon orang dok usha jugak..
rumah teres setingkat kat s2 height pon dah jual rm161k..agaknya tu org nak beli kot rumah ni
bukak besar..24x75,condition sangat bagus..tak dak rosak..mcm tak der org duduk..wiring seme elok lagik....


huwaaaaaaaaaaa
lain kali jangan berangan sangat cik puan ana ooooiiiiiii

Friday, August 14, 2009

ALHAMDULILLAH...SYUKUR

alhamdulillah....


kite mesti bersyukur dengan apa yg kite dapat yerr...

kali ni dapat banyak la sikit dari tahun2 sebelum nya..


syukur..walaupon kena tax banyak yg membuatkan aku geram jugak huhuuhuuhuh

tapi takleh bunyi banyak2..nnt opismate aku sound...depa ni dengar aja suara aku bunyi2 hahahah (dan sah2 cakap kuat.tak bg org dengar lagik :P )

ni aku nak share rezki dgn korang ni..sapa yg jadi top referrer bulan 8 ..bulan ni lah yer..
adalah somhting sket...
jusco voucher ke..cash ker..makan2 ker...tengok lah yer apa yg kurasa nk bagi

selamat berhujung minggu koranggggggggg!! :)
**happy**

p/s:aku tak compare ngn industry standard la...ni semi gomen punya standard bonus :)

LIFE IN THE FAST LANE

"haiiii pakai kete besau..smart tag pon tak mampu beli ker.... "

"ceh..punya berlagak ko potong aku..last2 beratur kat lorong tunai..apa kesss hihiihhiih "

"alahai...punya lah kalut potong laju giler..last2 kat tunai jer beratur "

tu semua bisikan hatiku :)

hehhee..ish riak nya aku..tak baik tak baik
tapi memang ada aku berkata2 jugak la...hehehe..
time aku bwk kancil..lalu smart tag dgn bangganya memotong kete2 besar yg tengah Q kat lorong tunai

owh jahatnya aku

mari kite berfikiran positif..anggap saja lah..
-mereka first time user
-mereka kehilangan kad touch n go (ni kes suami saya)
-kad mereka rosak ( macam kes aku heheheh..aku return dapat balik baki dlm kad..tapi 3 minggu la tunggu)

siksanya aku masa kad rosak..aku tak beli baru lagik...igtkan derang nk ganti kad baru..tu aku tunggu..rupanya derang pulangkan duit jer..
aku tak sanggup nak Q kat lorong tunai ..manakala lorong laju tengah kosong..owh sakit jiwa ok.

sebenarnya aku baru ja pon menggunakan smart tag..ehehehhe..riak bukan main lagik
bukan apa...masa depa offer rm50 dulu..mcm pisang panas..sehari dah habis.tak sempat beli..
pastu ..time aku pi beli...habis habis habis

pastu baru2 ni dapat chance nak beli ,,tu pon aku beli kat tol kajang..tol sg besi habis..tol senawang habis..
satu hari tu aku tny kat sg besi...smart tag dah ada ker..dia kata owh baru habis semalam
3 hari jer dah habis..derang hantar 200 ketul jer..

harga pon dah tak dapat rm100 lagik
dh naik rm110 ..plus touch n go card rm20 ..so rm130 total

huhu patut la org berebut masa rm50 tu



yezzzzzzzzzzzaa...sambil tersenyum aku lalu tol :)

Thursday, August 13, 2009

TUTUP SEKOLAH ATAU TIDAK

Tadi datang keje dengar IKIM ..(kalo aku drive Hotfm) ..balance2
pastu topiknya pasal tutup sekolah ke tak tutup
sebenarnya susah jugak kan pihak atas nak buat keputusan

apa yg aku pikir la
1.sejauh mana dijamin tidak berlaku penularan wabak ni jika sekolah ditutup
adakah kita buleh bg jaminan yg budak2 ni diawasi dikuarantin di rumah tak keluar gi mana?

2.kalau sekolah tutup,mcm mana pulak ibubapa yg bekerja..nak kena cuti jugak la kan..nak jaga anak kat rumah...kalau percaya nk tinggalkan anak umur 7 thn kat rumah sorang2 ok la

3.pastu ..berapa lama nk tutup tu,seminggu 2 minggu?


aku rasa la kan yg penting sekarang ni kesedaran dan tanggungjawab org yg sakit ni supaya menjaga diri agar tidak menyebarkan virus kpd org lain

kalau sakit jgn datang keja..jgn pi sekolah..musim2 gini ..tak yah jadi rajin sangat

mcm aku dgr kat hotfm aritu..si pemanggil ni buleh bersuka ria tepon dia kena h1n1..pastu dia kata nak gi tengok wayanggg???

tak takut ker kite yg dengar ni..

pastu ada doktor tepon bgtau..
virus ni boleh ada contact ngn kite dalam jarak 1m ..kalao dlm flight tu...3 row depan..3 row blkg dari org yg ada h1n1 tu ,berpotensi dpt jangkitan

jadi dia kata..apa yg penting sekali basuh tangan bersih2..sebab tangan yg byk contact ngn apa2 pon

utk kite yg belom kena ni..tingkatkan immuniti..amik supplement apa yg patut


beli handsanitizer ..bwk sentiasa..yer la takkan setiap kali bersin batuk nak carik toilet basuh tgn..
produk paling laris sekarang ni..kat giant pon byk kosong dah..ntah2 ada org naik harga kot
aku beli ni yg kecik rm4.90...senang bwk dalam henbeg


eh tajuk topik ni ..tutup sekolah ke tak..korang rasa cmner?
aku takder anak sekolah lagik..tapi ada anak kecik bawah 5 tahun...golongan berisiko jugak tu

**************************
aku terdengar kat guardian tadi..perbualan tepon org hehe
-insurance tak cover h1n1- gitu la topik utama nya

aku tgh tunggu jawapan ejen aku ni..hehe (lupa dia gi umrah..aku ter sms tanya pulak)
kalau dalam polisi..sakit influenza ada dlm list..tp h1n1 ni penyakit baru ni cover ke tak tau lah

**update**
ejen aku cakap...insurans cover (merujuk kpd insurans aku amik -Prudential)

GAMBAR AKU CONTROL AYU????

sebelum tengok gambar tuan punya blog..meh la layan gambar satu dept aku nih..
kot2 la ada korang kenal ker..
buleh kite ngumpat sama2 :P (ish tak baik ngumpat..i tak suka lah..joyah2 ok la)

kali ni aku tak bwk kamera ..so gambar dari camera org..tuan punya camera gambar harus la sket sbb dia keje dok amik gambar org kan..tu la faedahnya ttak bwk kamera..sbb nnt gambar kite banyak..hahhahaha perasan2
sebenarnya tak bawak sebab asben dah bawak ke pahang


ish meleret cerita
ok ..ni majlis makan2 free ditaja oleh geng2 yg dapat promotion
memang dah jadi amalan..sapa dapat promotion kena belanja
sapa dapat kpi tinggi kena belanja hahahah
sapa dapat bonus ngn increment banyak kena belanja hihihhi
haha melampau tul..dalam kategori di atas..aku tak dak dalam list..so terselamat tak yah belanja :)


ni gambar apa motip ek..ermm tak dak motip



ni geng2 laki dept aku..belah kanan depan yg tak tengok kamera tu ler big boss ..
muda lagik tu...u speak up..cepat la naik



ni tuan punya kamera..nennie..bersama mei yee yg sgt tinggi lampai ..176cm tu


ni lagik geng dpt promoted..belah kiri



geng joyah aku...kerana mereka lah aku tak leh jadi pendiam
aku kata aku nak jadi nerd..nak diam2 jer..tak mau kepoh2
tapi tak buleh...



puan naza yg 7 bulan peknen ngn cik bie ..depa ni dapat promotion gak ni
tersenyummm lebar nooooooo depa



ni motip..hmm.buleh la kira gmbar tayang tudung hihiih
hands,ariani dan aku fareeda



ni ler gambar yg dikatakan kak imah aku control ayu???tang mana laa ayu nya
wehhhhhh aku tengah control kepala tak nak tenggelamkan org belakang tu
sambil2 tu control badan supaya masuk dalam camera dan tidak terkeluar nampak badan separuh hihihihi...
ish tudung aku kemek lak tu..kembang semacam jer..pasaipa jadik lagu ni..ish hilang keanggunan i :P ...

dan seperti biasa..kena akhiri lah ngn gambar sapa lagik...ekekkee
lupa nk bgtau..kami gi makan satay kajang samuri..dan menu tambahan domino pizza
thanks to those yg involve belanja ni..syukur dapat makan free..pastu tak yah drive lak tu..kami paksa kak imah bwk 'estima' dia hihihii..masing2 ngelat tak mo drive..
"ana datang ngn sapa"
"estima kak imah"
"haaa imah beli estima dah ek"
"hihihiih estimaivi"
tak per kak imah,..gurau2 nnt kot la dapat estima betul :)
thanks yer naza,bie dan lain2 depa tak baca blog aku
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin