December 2011 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, December 29, 2011

ALHAMDULILLAH...DAN TERIMA KASIH!

calendar1

Alhamdulillah...tempahan sepanjang cuti sekolah november dan december dah penuh...terima kasih kerana memilih perkhidmatan kami...saya sangat2 mengalu2 kan komen dan maklumbalas anda..yg elok bgtau kawan2...yg tak elok bgtau saya yer...kami cuba utk memperbaiki kekurangan yg ada ..

sepanjang bulan ni jugak bulan yg plg sebok menerima panggilan telefon..saya mintak maaf kadang2 terlewat balas sms..termiss call dan sebagainya ..
sekarang saya memahami dan menjiwai org yg kerja bahagian customer service heheheh....

utk tahun ni saya dah melebihi target yg saya tetapkan..saya harap dapat kekalkan momentum ni utk tahun berikutnya ..

bercakap pasal azam 2012 ..buat masa ni saya takder ..kalau ada pon saya suka berahsia ..apa matlamat yg saya nak buat dan sebagainya ..adakalanya berdiam itu lebih baik ...

Review terbaik : http://miera301.blogspot.com/2011/11/cuti-cuti-ke-tiara-beach-resort.html  

Thanks again!

Monday, December 26, 2011

Akhirnya dpt merempit bersama.....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Setelah sekian lama motor ni jadi ahli keluarga, ni ler kali pertama leh meronggeng berdua ,hihihi punya la nak amik kesempatan sementara mak mai umah ,nak gi beli mi goreng ja pon hahaha nak gak pi beli berdua

Tu nasib baik tak gi beli mee kat nilai hehhe ...mlampau sgt la kan..

Ok tu jer nak update :)

Saturday, December 24, 2011

HARI DIA PULAK ….

24 DEC 2006...Hari ni hari aiman dilahirkan pulak…senang kan mama haha..borong bulan 12 ja …kalau ketiga pon nnt kite borong gak hihihihihi ….

Kali ni celebrate awal ..bulan nov aritu lagik dah..sbb nak celebrate ngn kwn2 kat tadika dia ..kalau bulan dec cuti sekolah tak ramai kawan2 datang ..ni bukti mama dah raikan aiman ngn aisya tau..jgn dok mintak kek lagik ..hahha kedekut punya mama

22112011195
Mak yg over…anak muka masam…betul2 time derang baru bangun tido..huhuu..padahal dia yg request nak kek boiboi
22112011196
Adik menten jer ceria …bangun tido ka apa peduli apa dia
22112011197
tayang lobang hidung pulakkk

22112011190
2kg kek coklat utk derang…t u pon berlebih2 ..
22112011199
Senang..celebrate kat kantin tadika jer …mama jimat.. P
Tapi mama kan dah bg hadiah utk aiman ngn aisya..
Ditambah pulak bapak pon bg hadiah lagik…cukop lah..mama tak beli apa2 dah yer..

Mama hanya berdoa..aiman jadi anak yg soleh,membesar dgn sehat,dlindungi dari kejahatan ,cemerlang dunia dan akhirat…..ameeeennnnn….Selamat ulangtahun ke 5 !

Friday, December 23, 2011

Bekalan cuti seminggu

Ehem2... Mgu depan I cuti smpai thn baru,tp tak gi jln mana pon,so nak mentelaah lah cari ilmu...
Spt biasa kalau rajin sy share intipati


Selamat bercuti,selamat thn baru!

HUJUNG TAHUN MASA UTK SERVIS BADAN

Hikhik..nak tunggu ujung tahun baru nak servis yerrrr ..hahha bukan apa..byk sgt kekangan waktu (dan jugak wang) hahaha..nak tunggu murah2 jer …

Alang2 ujung tahun masa utk habiskan cuti …almaklum ler leh carry fwd sket jer..so kena berjimat cermat cuti simpan utk thn depan pulak ..

So…kami beli voucher SPA yg sangat berbaloi ni kat milkadeal …rm48 jer..masa tu aku tgk dah 130 org beli…terus ajak geng joyah beli..tak syiok buat srg2..so buat sama2 baru meriah kan..hahahha
IMG00002-20111222-1031
2 orang mak budak nak bermanjakan diri
Pakej yg kami dapat ..body massage ,body scrub guna kopi ,berjakuzi dgn air garam ,pastu moisturizing ..berbaloi sgt lah..kalau gi urut biasa2 pon rm60 sejam ..
Kami tiba 1030…1240 siap rawatan!
IMG00003-20111222-1031
Berpoyo2 amik gambar dulu haha….buat2 jakun…serius kemas.cantik bersih ..leh tgk galeri gambar kat website derang http://andamaispa.com/
IMG00004-20111222-1032

IMG00007-20111222-1033
Masa berjakuzi ..berangan jap jadi mak datin hahaha..borak2 mcm tak payah keja..padahal jap gi tengahari nak masuk opis keja pulak
Secara keseluruhan..sangat berpuas hati dgn servis pekerja dia yg ramah….urut pon best ,tempat yg best …sblm ni gi tmpat biasa2 jer…lepas ni ada voucher nak grab lagik..badan pon nak kena servis ..keja setahun..servis sekali ja!!!

Wednesday, December 21, 2011

Doa Buat Putri Aisya …a

17122011250
Putri Aisya Adriana
17122011251
21 Dec …genap sudah 3 tahun hari ni
Mama doakan agar Aisya sentiasa dirahmati Allah ,aisya dipanjangkan umur ,membesar dgn sehat ,dan semoga aisya jadi anak yg cemerlang dunia dan akhirat….Ameennnnn

Monday, December 19, 2011

DITIMPA MUSIBAH...

huhuhuhu...sedih sangat ...hasil penat lelah saya biz tiara telah dicuri orang ..tergamak org tu amik duit yg saya nak simpan dalam tabung haji ...dah sah2 terselit ngn buku tabung haji..mesti la saya simpan utk tabung haji..
hilang semangat ..bukak2 tgk wallet kosong...huhuhu duit tu tak sempat nak gi simpan..baru jer gi collect ngn runner  ..nasib baiklah saya dah bahagi2 dgn asben...kalau tak...mata putih dua2 orang ...geram sgt ngn perangai org hati hitam ni

apa patut saya buat ?
-saya tengah mengumpul kekuatan nak 'redha' dgn kejadian
-sampai hari ni saya tak halal duit yg dia amik tu..boleh ker saya tak halalkan?
-kalau solat hajat ...apa doa yg patut saya doakan ?

Tuesday, December 13, 2011

TERASA HATI ..

yer..saya seorang yg sensitip...hati ni sangat mudah terasa ...tengah berusaha nak kuatkan hati.

bila saya terasa saya akan merajuk ...bila merajuk saya tak akan amik tau lagik ..


oh sebenarnya saja nak cerita....boleh sy terasa bila org kata "anak kau laparrrrrnyaaaaa " ...sila baca intonasi yg mcm saya tak bagi makan ..

lain intonasi lain jadinya ...kalau kata "cian dia ana...lapar dia tak makan kot kat sekolah " aku leh terima ..please lah..dah sah2 budak tu sehari kat tadika ...last makan minum petang kul 3.30...aku amik 5.30 ..kadang2 dia tak makan kueh yg dia tak bekenan...haihhh tak tau lah nak cerita mcm mana ...dah byk kali lak tu dok kata benda gitu ..
.ada lagik benda yg terasa tapi malas nak cerita ....pendam saja...

kalau tengok anak org ..tak yah la komen apa2....
**************************************************

lain topik lak ..

ni tengah berusaha utk bersabar ..nak jadi isteri solehah :) ..pastu mintak asben berdoa supaya isteri dia jadi solehah ...

"solehah tu apa abg"saja nak test dia ...

yg saya paham solehah tu ialah jadi isteri yg sejuk mata memandang ,taat pada suami dan jauhi sifat mazmumah ...

"abg..abg sejuk tak pandang saya " hihihi

"sejuk2 ,.sejuk..."main2 jawab nyampah


sifat mazmumah ni yg nak berusaha ni ...seemalam dah fail ...bila suami bgtau kena balik lewat....darah terus naik..huhuhuu ..terus mesej bukan2 kat suami ...sbb saya geram ...mcm esok dah tak leh keje..huhuhuhuhuuuh

org yg audit pon satu ...tak leh ke sambung esok meng audit ..

tadi pagi marah kat anak sbb makan sepah2 dalam kete...huhu pastu nyesal ...camna la nak control kesabaran ni

Tuesday, December 6, 2011

TENTANG REZEKI ...

ini adalah sejarah...selama 31 thn ni tak penah dapat grand prize lucky draw ...tak kisah la value berapa kan..janji grand prize ..
baru2 ni ada family day mimos kat sunway lagoon..ada 5 hadiah utama yg sgt menarik ..aku berdoa supaya dapat salah satu nya heheh...tetapi pada hari tersebut langsung tak dapat apa2 huhuhu.. 60 lucky draw...tak da rezki..so hari tu bawak balik selai towel jer la..tu pon masuk satu jer sukaneka  ..dan menang ehhe...

lepas tu dlm kete pada hari lain " alaaa jelesnya kak D...dapat lucky draw ..huhu bagi ana lah" kak D dapat  no 5 ,ipod touch
"rezki kak D kat sini...ana tak dapat kat sini..dapat kat tempat lain nnt "
"ameeeeennnn "

selang beberapa hari ...ada seminar ...mmg kena pegi pon...ada jugak lucky draw...tapi aku tak mengharap sangat lah ..sbb tgk hadiah pon gadjet2 yg aku bukan kaki game ke apa kan ..haritu dapat ipod shuffle pon tak guna2..igt nak jual jer..ada ke org nak ek ..

ok berbalik kepada cerita cabutan bertuah ...dah sampai ke sesi mencabut2 ni ..ada 12 cabutan ...masa derang announce hadiah voucher parkson rm50 ..aku kata..ahhh dapat ni pon ok!

pastu derang suruh peserta cabut...aku pon kena cabut gak..masa tu wish tercabut no sendiri..tapi dapat no 008 ...
dah habis2 tu..tibalah time utk grand prize pulak..yg ni director company tu yg kena cabut ...
mcm tak pecaya bila dia sebut no kat bawah ni!
30112011215
Nombor yg bertuah itu ….. 045
seronoknyaaaaaaaa....tu la kan kalau tak harap sgt..dapat pulak..kalau mengharap2 tak dapat pulak


30112011216
teka apakah itu???

jeng jeng jeng.......
30112011217
hahahah ..aku bukan pencinta game..tapi nampak gaya nk berjinak2 jugak la pasni ..dah ada depan mata

30112011218
aiman dah tak sabar nak main...cd tak beli lagik nak oii...mahal nauu cd nya...
sebenarnya takut nak bg dia mula main...takut ketagih pulak pasnih...


terubat jugak la kesedihan tak dapat masa kat sunway aritu...alhamdulillah..
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin