Thursday, September 3, 2009

SEKARANG SAYA PENGGUNA CLINIQUE..

baru seminggu pakai dah kecoh hihihiihi

lihat muka ku....cewahhhh...aku ada la dark spot kat tepi mata tu..4 dot ...color brown2 tu
kat gambar tak nampak la...kalau kat luar nampak..nnt aku tenyeh concealer tak nampak lah :)

skincare saya dah abih lama dah...sblm ni pakai campur2...skinfood,loreal,olay ..
sekarang mahu cuba ini set pulak...dah nak masuk 30-an kan..baru nak kalut

dulu ..kwn aku ila dah guna..dia kata best..tp masa tu aku ni rasa sayang duit nak beli ..


ni dia set yg direkomen utk muka aku..aku nyer skin type 2..dry combination
pastu amik set derma white ni nak hilangkan darkspot ..ngn memutih kan muka supaya berseri2 di pagi raya hahahahhaha
aku amik basic jer...cleanser,makeup remover,toner,moist,daily scrub
yg dia rekomen sunblock,mask ,eyegel..,serum...total semua 1k + ..gilerrr..tak sanggup2
aku bgtau bajet kat dia..so dia rekomen yg atas ni la


masa tu beli above rm330 dapat ler freegift benda alah ni..utk bwk travel..balik kampung ke kan..mask,serum,cleanser,toner,moist,moist surge ,blusher,lisptik


pagi dimulakan dgn scrub muka...best gilerrrrr scrub diaaa..sbb krim+bijik2 halus..tak sakit muka...
pastu guna cleaner soap tu ,dikuti toner,moist ..toner pon best jugak
makeup remover tu guna petang/malam...
serum yg kecik tu free...aku guna time malam jer...nak jimat cermat huuhuhuu
moist tu pon sama...aku pakai siang jer..mlm ganti ngn serum...mahai la moist tu..kecik jer tu 30ml..plg mahai dlm set atas ni ha...huhuhu tak tau la nak repeat beli yg ni ke tak kalo dah habis nnt
yg lain2 tu..aku rasa leh tahan kot 6 bulan..
pipi rasa lembut jer bila pakai serum tu


Testimonial pengguna (ala2 majalah mingguan wanita)hihiii


hari ke 4

dulu muka saya kering mengelupas bila dalam ekon...sekarang tidak lagik
pori2 muka saya sudah mengecil jugak
saya tidak sabar utk melihat hasil selepas 2 minggu ... (pas 2 mgu kak intan tu kata nak tny progress)

sebelum raya ni kak intan suruh gi..dia nk wat mask ..

nak berseri dipagi raya katanya..


hihi ..dan saya juga ada beli makeup...tungguuuuuuu.....

21 comments:

dekja78 said...

wuiyoo...ana sudah high maintenance ni..kihkihkih...

genny da bomb said...

yaaaaaaaa....puan ana sudah bole dikategorikan high maintenance hhahahahhaaha...

cendawanintim said...

wahhhhhh, mesti meletoppp raya nanti!

my little family said...

sakan dia shopping, Genny, xnak tukar pakai clinique gak ke? hehe..

akak pakai yg murah2 je..takut nk repeat beli nanti xdan duit..hahaha
yang pasti basic dia olay..hehe

SUZIE APAI said...

bapak la menjeles aku....btul la tu..aku sokong niat murni ko nk jaga muka. Diambang 30 heh...? thanks, sbb menyedarkan aku. Aku ni mmg malas & kurang berdisiplin nk tenyeh2 skincare kt muka nih!!!!Shari dua rajin ler, pastu mula la lupa diri..hheehheh...
Ingat lps ni nk kena jaga muka jugak la..

genny da bomb said...

kak ayu..tak mampu la den nk pakai clinique huhu...la ni pakai olay saja hehehe

mama uzma said...

wah2...
sudah tukar ka...
hmm clinique ni mmg elok...
iena sblum pakai skin food pakai
ni lah..mmg x de masalh..yg jadi masalah klu mlm kita terlalu penat..x cuci muka..hahh mmg akan nampak kesan sensitif kulit tuh..

cikda said...

huh...
mahai nyer...
xmampu aku...tgk testimonial dulu la..blh try nnt...
dulu aku try sk-ll kejap..
kesannyer xde la ketara sgt...ke aku yg xsabar xtau la...

Tabib Haji Norjae said...

Salam perkenalan buat Tuan rumah. Apakhabar ? Semoga kita mendapat lebih barakah di bulan Ramadan ini. :)

Untuk wanita sudah dapat. Untuk lelaki pula, saya bersedia memberikan perkhidmatan. InsyaAllah.

kirana said...

k.imah,
tak pa duit sdiri hahaha jahat tak

geni,
amboi geni...aku baru nak mula

cend,
alaaa mana ada lah...

k.ayu,
akak pakai sri mawar kan...mahai jugak tu..sy pon dah pakai tp tak repeat..kira2 balik sama jer kak..cuba akak kira skr ghahaha

suzie,
aku ni suka ja nk pakai2..tp ko tau...ada anak kecik ko jgn berangan nk dok lama dlm bilik air...nak tenyeh moist pon main sapu2 tak tengok cermin dah aih

mama uzma,
skrg ni mmg akak ikut lagik la..hehe..jakun lagik

aida,
ha hang lagi dasat sk2 terus tu..heheh

tabib,
salam perkenalan....
perkhidmatan apa plak ni yer

nasazfrog... said...

uhhhh muka berseri2 betul... nak raya la katakan... ana ko teruskan pakai la nak tgk result seterusnya cene,,,

my little family said...

Ana ya ka? sbb akak yg trial set ni pun x abis2 pakai lagi..hahaha..mcmana la pakai sampai x abis2 lagi..haha

contactlens said...

>saya pn guna solo care tu....hik..hik.
>nk bg cantik skit okla...utk suami...jgn smpi g buat plastic surgery udah lah...:P

kirana said...

nasaz,
ho la..ni at least tahan 6 bulan...nnt tgk balik muka cmner ehhehe

k.ayu,
ana cepat jer abih...terutamanya krim yg kuning tu..kan cam cair sket kan...yg pink utk uv tu mmg lambat

kirana said...

contaclens,
hahaha idak la smpai ke situuuuu
org pmpn makin tua kena la jaga hihihii cewahhh

mama uzma said...

itulah..
tuk permulaan mmg berat skit la..
tapi mmg tahan lama...iena klu beli nak guna tulis date..pastu tgk habis bila..iena guna leh tahan 7 bln lbih gak la..hihi...

buzzybug said...

wah wah. bertambah cantik la lepas nie. ;)

kirana said...

mama uzma,
aaa,kira ok la lama jugak tahan

niza,
harap2 nya gitu la cik niza hahahahaha
pasni kak ana tayang br gmekap lak nooo :P

najwa said...

aha..hg dh bli ye clinique..moisturizer dia mmg best lah..aku menten pakai dh 3 tahun kot..cuma yg derma white tu aku x kontiniu..soap dia dok keras dlm blk air aku.hehe..weh, mana mac hg?x smp2 lg?xsabar nk tnggu entry brng mac hg nih..

kirana said...

najwa,
laaa awt dok biar lagutu..bagi kat aku hehehehehhe


mac nnt dulu..byk lagik entri nk kuar ni heheheheh

Anonymous said...

Clinique.. kwn sya penah ambik facial clinique.. 1 hr sy ajak kwn sya try cellnique, lps dia try, trus dia x p clinique coz dia kata Cellnique lg bgus dr Clinique.. produk Cellnique kbykn bhn alam semula jd sprt susu kambing, epal, lidah buaya, halia dll. kta x perlu tny produknya dibuat drpd apa. kalo kta pki je kta tau coz baunya yg menunjukkan pa yg digunakan (slain yg tsmbunyi la. plg best, kta x perlu beli suma sbgi 1 set. kalo kta da ada pencuci muka n toner, kta boleh beli sunblock shj coz produk dia x ada effect biarpn digunakan dgn produk lain. kalo kta bhenti tba2 x pakai produknya, x ada effect jg. lps tu, ada duit, bole smbg beli produk. ( ni pgalaman sya..sya da pki 3 thn lebih..tu pn bhenti2 coz bajet.. alhmdulillah, umur sya 27thn tp org slalu silap umur sya 20 -24 thn. x perlu pki bedak) hehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin