June 2011 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, June 29, 2011

NOT FOR SALE!! :)

DSC06839

DSC06838


nak update tak der mood..sbb mood geram sekarang ni ..

sempat jugak update news kat sini  >> klik berapa keuntungan sebenar pelaburan anda?

Tuesday, June 21, 2011

MY HAPPINESS !!

Alhamdulillah..syukur Ya Allah di atas perkenankan doa ku ...sungguh mcm tak caya jer..sblm ni berdoa tak spesifik..murahkan rezki kamii ya Allah..tapi kebetulan pada hari itu...selepas asben habis doa..aku sambung doa yg sgt spesifik.....
pastu keesokannya dapat berita gembira....itu yg mcm tak percaya..semudah itukah Allah makbulkan doa..kita kena yakin..lambat atau cepat..Allah tetap akan perkenankan doa kita..
satu impian ku dah termakbul...satu lagik belum..mungkin Dia ada percaturan yg lebih baik..kite hanya merancang....

satu wishlist dah terpadam dalam hati......tak sabar nak bercinta ngn pakwe baru ni ...hari ni aku cuti..igtkan boleh gi sambut kepulangan pakwe baru ..tapi oh tidak!hampa...sabar2 ...mengadap jer la gambar kat henpon siang malam selagik kau belum ada dlm genggaman

ok now nak target utk 3 thn punya projek...jom sama2 target ngn saye >>http://investwithmaaklmutual.blogspot.com/

DSC06722
DSC06726
kekasih2 aku

DSC06725

pepatah opismate kasi  "don't delay ur happiness" igt sampai bila2 ..hahaha bab cucuk mencucuk mmg laju derang ni

Friday, June 17, 2011

BLOG PELABURAN UNIT AMANAH

DSC06775
"Live Well and Don't Die Broke"

Bismillahirrahmanirrahim....

Sempena hari Jumaat yg mulia ni ..saya mengambil kesempatan utk menjemput kawan2 menjengah blog pelaburan unit amanah yg saya baru buat ni ...itu yg lama tak update kat blog ni...sbb dok setup utk blog pelaburan tu...nak cuba  bidang yg saya minat pulak..
mungkin saya akan kerap update blog pelaburan ni .. http://investwithmaaklmutual.blogspot.com/

tawaran utk 10 client pertama saya .
-mendapat **diskaun 50% utk penginapan di Tiara Beach Resort

**utk sekali tempahan shj ,tidak termasuk wristband dan breakfast.

U need TRUST? >>> http ://investwithmaaklmutual.blogspot.com
call me : 019 -2616765
ym : anamusa80

Monday, June 13, 2011

BERSIARAN KEMBALI..

setelah tergendala beberapa hari.......terabai sekejap hal blogging..
tapi lepas ni akan sebok lagik....nak siapkan satu blog lagik ..blog pelaburan ...tunggu yer ..cewahh mcm ler femes  :P
pastu sebok pasal ehem ehem ..."passion for life"

pastu sebok pasal tiara.....sesekali datang dugaan berniaga.....masa tengah peak season tu ler..ada jer hal berlaku....masa musim cuti sekolah aritu..antena di blok G,F ada problem..menyebabkan tv tak clear..tak dpt siaran..masa guest telefon bgtau tv rosak..kami igt tv rosak tak leh on ke apa..terus usung tv kat umah....gi tukar kat studio.....siaran tak clear rupanya..igtkan antena point  kat bilik rosak...letak antena manual..dpt ler sikit2...pastu baru ni baru dpt tau..rupanya 2 blok terjejas..runner bgtau..guest mengamuk gak la..
 utk kes aku ni..kami pon cuba la nk pasang astro..tapi si tukang pasang cakap tak serupa bikin..dah la janji ngn guest..pastu tak jadi pasang sbb ada problem lak....tertangguh lah smpai ke arini..tapi nak kena settle minggu ni jugak...kepada tetamu2 yg mendiami unit F322 ..kami amat kesal dgn masalah yg berlaku..di luar jangkaan kami ..harap  benda ni tak jadi lagik..

sekian saja bebelan utk ari isnin...

Tuesday, June 7, 2011

MEDAN IKAN BAKAR KG TELOK PASIR PANJANG,PORT DICKSON

***tajuk giler skema tu..paham2 jer la...kata kunci kata kunci hehehehhe***
sempena nama cuti sekolah....walaupon anak belum sekolah..nak gak menyebok sama ..tak gi jauh2 pon..sekadar ke Tiara Beach Resort

sebelum terjun mandi manda...kite gi jalan2 cari makan...kali ni kami gi cuba tempat ikan bakar dekat ngn tiara ..medan ikan bakar kg telok pasir panjang..
DSC06756
ni dah tak panas sangat ni..kami dah nak balik pon..masa mula main tu..uishhhhh panaasss..tapi gigih gak layan..
aiman paling seronok...kali ni dia try slide dewasa punya...bapak dia pon takut nak naik..aiman berani
bapak tunggu kat bawah jer tengok dia ..lagi pulak sejak dia gi kelas swimming..dah pandai jaga pernafasan dalam air...
DSC06755
meriah...petang tu start ngn senaman dalam air...ada la 2 instructor kat depan tu....aku tengok jer aihhh ngn jaga si aisya tu...asyik nak gi ke tempat dalam jer...kat kolam kanak2 dia tak nak main

6 lifeguards dok jaga area sini saja….jaga org masuk tak pakai wristband..jaga kanak2 tak bg pegi tempat dalam…ada jugak yg tak pakai wristband..derang tak perasan tak per lah
nak pegi cuti2 tiara? jom >> http://tiarabeachmurah.blogspot.com/


ok..ni cerita jalan2 cari makan
kali ni kami pegi medan ikan bakar,kg telok pasir panjang
cara nak pegi (malas nk lukis map huhu)

1.keluar dari tiara..amik kiri hala ke pasir panjang
2.terussssss jer sampai nampak tokong cina kat depan  ..belok kanan
3.pastu terus jerrrrrr..sampai lepas kem plkn ...terus sket lagik..sebelah kanan ada tulis medan ikan bakar...
4.parking kete..masuk carik ikan ..oder nak masak apa..pastu lepak tunggu oder :)



DSC06746
Gerai no 3..kami pilih ikan pari ..utk masak asam pedas..saja tak nak makan ikan bakar


DSC06744
Sementara tunggu makanan masak tu..korang leh ler pi lepak kat jeti ..beromantika de amor ..ni time air surut…tak cantik sangat ler
DSC06750
asben yg tak de keja..leh amik gambar bini dan anak2 dari pelbagai pandangan hikhikhik

DSC06748
Hahaha tak dak keja laki den…
DSC06749
Dan lagik…time ni tengahari tak ramai ler sangat..malam2 ramai kot..tak penah datang malam

DSC06752
Asam pedas ikan pari…bagi aku ok jer..boleh makan..nak kata tak sedap tidak la pulak..asben kata tak leh lawan asam pedas melaka….sabau jer la….
DSC06751
Sup sayur campur…utk anak2..tapi aku yg belasah ….utk rm3.50 semangkuk ni berbaloi sgt lah..mcm2 ada

DSC06753
lebih dari cukop hidangan utk kami ..anak2 makan main2 saja ..
DSC06754


Total makan ..ok la kot…asam pedas tu dpt 7 ketul ikan pari..aku makan seketul..asben 3..lebih 3 ketul bwk balik…

korang2 yg pegi tiara tak tau nak makan mana...boleh cuba drive mai sini yer....lbh krg 6 km kot..agak2 jer ni hehe..

Friday, June 3, 2011

ABG!Tolonnggg lah!

Alkisah suami isteri yg pegi meronggeng sementelah anak mereka berada bersama pengasuh ..
Pada malam kejadian…..pengasuh nak bawak anak2 tido kat kuala pilah.. di kesempatan tinggal berdua-duaan..apa kelassss dok dlm rumah ko tengok aku ..aku tengok ko..hehe kite mesti buat sesuatu!
Aku bagi idea pegi kedai perabot dulu ..nak cari rak letak barang2 motor en ali tu..ngn rak kasut

Oh sebelum tu
“abg..motor dah siap belum?”aku telefon tanya…
“lom laaa…”
“alaaaa..kalau tak leh meronda ngn motor mlm ni..” tak penah naik lagik motor dia..setakat merasa round dlm taman..apa kelasssssssss hehehhhe

Pastu bersiap2 la kami….Yamaha LC adik aku ada..so belasahhhh ..
Yg tak tahan tu….tau la dia baru beli jaket ngn boot ..sbb motor kat workshop..tak rasmi2 pakai lagik ler..oleh kerana tak sabar sgt nak pakai..dia belasah gak pakai mlm tu

“abg…tolongggggg laaaah…mcm nak naik motor besar jer ”
“tolong jgn pakai boot ek…saya malu ….”yer la..dgn pakai helmet full face..jaket lagik..pastu nk pakai boot..tapi naik kapcai heheh malu den malu

Pastu kami pon merempit ke kedai perabot…ya allah!berdoa jer aku dlm hati….rasa kerdil betul naik motor..nak2 bila lalau tepi lori….seriauuu tersangkut lutut aku ker

Tak jadi beli…terus jalan2 cari makan..
Kebetulan mlm tu en ali bwk balik list tempat2 makan kat n.9 ..sbb aku dok komplen makan tak sedap …
so malam tu decide pegi senawang ..taman Bandar senawang..cari kedai nama TOmyam Kualiemas …org nogori leh le gi try >>>recommended

Pastu belahhh…pegi cari tempat karaoke….kat sban2 tak byk tempat …kat senawang kami gi try tempat karaoke keluarga…tak da alcohol punya tempat ..

Melalak2 lah kami kat situ sampai kul 12…walaupon sora tak sedap..belasah jer la….
Esoknya keja…terlajak bangun 650!padan muka.
Aku ada rekod en ali nyanyi…nak letak kt sini takut dia marah pulak :P

DSC06728
En ali ….nak amik gambar dia pakai complete ..tapi ermm ermmm errmmmmm tunggu lah motor keluar workshop dulu
DSC06731
Bersama helmet yg kupakai yg sesuai la ngn motor kecik hehehe..bukan cam org tu… :P

DSC06736
Ok la restoran ni..nak bawak family datang makan kalau2 malas masak (mmg malas pon haha)

DSC06737
Malam tu aku belanjer ..hehe rm23 jer utk tomyam campur,paprik daging,kalian ikan masin,udang grg tepung ..air tembikai laici ,apple..murah kan!!dah ler semua sedap..sgt puas hati ..tomyam plg aku suka..rasa ala2 secret recipe tomyam kung ..sila terjah restoran ni..tapi nak pegi ke situ masuk ke dalam sikit ler,,jauh dari main road ke giant tu
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin