October 2011 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, October 31, 2011

GOL PALING BERGAYA...



aku bukan org nogori..tapi sokong la jugakkan ..dah tu kalau kedah masuk sure aku sokong kedah..
pastu asben  dah kuarkan peribahasa "dimana bumi dipijak..disitu langit dijunjung" ...
dan2 tu dia bg peribahasa kat aku bila aku kata tak mau sokong mana2 hehehhe ....

masa game nak start..kami saja2 la bet ..tak da hadiah pon
aku teka 1-1 penalti..dia teka 2-1

masa ganu dah gol 1 ...ada 30 minit lagik..kami pon dok kata sempat lagik sempat lagik..sbb tgk nogori byk serang ..tambah2 kunnalan tu laju tul dia lari

masa gol kemenangan hai-o tu tak tahan tu...berlari2 kitorang dalam rumah hahaha giler tul heran anak2 tgk mak pak depa
best betul tengok gol dia..hensem bergaya ....tua bukan sebarang tua..org ganu jgn marah dia naaa :P
TAHNIAH NOGORI!

Friday, October 28, 2011

JAM MODEN DAN CANTIK

hasil lawatan ke homedec 2011 ,klcc ..
tak da plan ..nak usha2 ja jamu mata...minggu ni part 2 ..home decor and furnishing..
lampu2 pon byk  nyaaa.sampai pening...cantik2 dan ringgit2 pon banyak hehehhee
mentang2 lampu baru pecah..mula la ..

nak ikutkan nafsu tadi nak sgt booking water features ..bwh 5k .. tapi takkan buat keputusan sorang2..satgi kena pelekung ngn asben..dah la dia tak berapa setuju nak wat benda alah tu ..tapi tak pa..kite amik alamat kedai ja dulu..sungai buluh maaaa..bisa diaturrrrrrr hehehehe tunggu anak besar2 sket yer

tengok2 frame tulisan khat...cantik sgt2....harga cecah ribu2 ...yg simple pon ratus2..tapi cantik lah..tengok jerrr jugak..nak beli enggak ada bajet

pegi sana tak mau balik tangan kosong nak gak beli walaupon rasa cam tak perlu sangat pon so kite amik barang yg bwh rm100 ja
byk jam2 yg moden dan cantik...tak sempat amik gambar..tak berani nak amik gak..segan takut kena tegur..
ni jer curik2 dari jauh zoom amik
28102011126
cuba teka saya punya yg mana ?

sapa2 tgh cari jam lain dari lain sket..boleh la terjah ..homedec sampai ujung minggu ni

Thursday, October 27, 2011

HANCUR BERKECAI …..

Pada malam deepavali….rancak derang main mercun….mmg kuat gilerrr lah..
26102011124
Malamnya tak perasan pecah sebab kami dok lepak bawah lagik time derang main ni..
ni kat balkoni master bedroom..…esok pagi2 bukak sliding door terkejut den!
“bannnngggggg …lampu pecah ni kena mercun”
“mana awk tau kena mercunnyaa “
“ni haaa mercun landing elok jer kat sini “
Huhhuuuu
Nasib baik lah…sliding tutup mlm tu..kalau tak ntah2 meluncur masuk dlm bilik kot
Nak bgtau jiran segan pulak…so tanggung sendiri jer laaa
Nampak gaya…kena beli lampu baru …eheheh ada alasan gak nak tukar lambu bilik tido…yg bilik tido bwk gi balkoni lah..
26102011125
Lampu ku yg pecah uhuk!!!tragedi deepavali

Monday, October 24, 2011

ADA APA DGN TIARA BEACH RESORT...JOM USHA!

weekend baru ni pegi tiara beach resort ..pegi upgrade kemudahan kat bilik..tambah apa yg patut dan tukar apa yg perlu ...pastu gigih round amik gambar tengahari rembang ..nak promote punya pasal..kite bagi gambar the latest !
tiara beach resort ada buat sedikit improvement kat waterpark  ...mereka cat baru dan tambah area utk kids main!air pon nampak jernih elok jer...pada saya ok la utk resort bertaraf 3 bintang ..
kepada yg belum pernah sampai sini..boleh la cuba ...riangkan anak2 anda tanpa merabak kan poket seluar anda hihihihihih  >>>> percutian hebat pada harga jimat la katakannnnnn :)

gambar2 ni diambil guna henpon sajer... tanpa sebarang editing..just letak watermark ja ..

seperti biasa..
ni view dari bilik saya ..kalau buka tingkap tu leh dengar bunyi waterfall
tiara1

view yg di zoom sedikit
22102011057

22102011063
sunbathing area

22102011064
waterfall with spiral slides...

22102011065
beach cafe

22102011066
inflatable play balloon..aiman dah berani main ni...

22102011068
kids paradise ...

22102011069

22102011070

22102011071

22102011072
fish spa ... (dgn wristband RM15 utk 30minit)

22102011073
foot massage .. (dgn wristband rm35 utk 40 minit)

22102011074
gian lah mereka ..mama tak bawak swimming suit..tak plan utk mandi manda pon lagik..nanti2 lah yer anak2 sekalian..


22102011075
main volleyball dlm air...

22102011076
yg ni yang baru tambah..pirate ship! ..

22102011077


22102011078

22102011079
lagi slides utk kanak2 ..

22102011080
"volleyball court" ..ada dua..

22102011081
utk aktiviti family day etc.


22102011083

22102011084
damainya rasa...time ni tak da orang mandi lagik


untuk bilik pulak...utk kesenangan tetamu kami telah menambah satu tilam single 3 inci dan 2 bantal tambahan ..
kami jugak menggantikan cerek yg lama dgn cerek baru utk menjamin kebersihan air yg dimasak..
22102011060
cerek baru :)


jadi...anda tahu apa nak buat selepas ini?
tempah sekarang 019-2616765 - ana
deposit rm50 sahaja utk pengesahan tempahan

Tuesday, October 18, 2011

MENGAPA PERLU AGIHKAN SIMPANAN KWSP ANDA KE UNIT AMANAH …

kwsp+ut

ok meh kite tengok ..
sebelum tu ...dalam buku azizi ali ..dia kata "live below your means " tapi dalam buku trump dan robert ..depa advice "expand your means "
setiap satu ada proses tersendiri ...utk expand ..proses lebih kompleks...jadi kite amik yg mana sesuai ngn diri kite lah yer ...

kali ni saya tunjukkan rajah perbezaan jika duit dlm akaun 1 dibiarkan dlm kwsp ,dan satu lagik kalau kite agih kan ke unit amanah ..
saya amik contoh baki akaun 1 RM118,000 ,umur 30 tahun ,tempoh pelaburan 15 tahun
**saya tidak amik kira kesan inflasi dan compound interest dalam hal ni 

rajah di sebelah kiri menunjukkan akaun 1 100% dalam kwsp ...jika di amik kira 5% dividen kwsp selama 15 tahun,jumlah simpanan kite menjadi RM88,500

manakala rajah sebelah kanan ,si A mengeluarkan 20% dari baki  kelayakan ,jumlah yg layak RM20k ,maka baki dlm akaun 1 tinggal RM98,000.
saya amik 12% jer setahun utk unit amahah sebagai contoh pengiraan ...
selepas 15 tahun ...berapa jumlah simpanan yg ada ?
yaaa..RM21,000 lebih byk ...iaitu jumlah simpanan  menjadi RM109,500 ..

jadi ..anda pilih ?

ana-019 2616765
http://investwithmaaklmutual.blogspot.com/
****************************************************8

MAAKL Declares Gross Distribution for MAAKL Al-Fauzan



KUALA LUMPUR, 30 SEPTEMBER 2011 - MAAKL (pronounced as ‘mac kle’) Mutual declared a gross distribution of 3.75 sen per unit for its MAAKL Al-Fauzan for the financial year ending 30 September 2011.


All unit holders who maintained their units in MAAKL Al-Fauzan as at 30 September 2011 are entitled to the distribution, which translates into a distribution yield of 10.15%*.

Monday, October 17, 2011

JALAN2 TAK DE ARAH …

Plan asal asben nak gi batu pahat..nak cari barang utk motor dia tu…tapi tak jadi sbb mekanik dah gi beli sendiri ..tapi kitorang anak beranak semua dah siap….laju jer asben ajak gi Melaka ..tak de arah pon nak gi mana..boleh menjadikan sebab nak gi melaka..nak gi amik surat kat rumah sewa..padahal idak la mustahak sgt pon ..balik merlimau leh singgah amik…saja nak kuar rumah jalan2

Singgah makan kat restoran jejantas .Biasa kalau gi makan2…mmg la bapak dia yg gi beli kan ..kami duduk tunggu jer..tapi masa kat A&W aritu ..asben tak tau nak oder apa..dia suruh aku gi beli kan..dia duduk jaga anak..
Ok la..makan2 bla blab la..gi al-ikhsan kejap..pastu masuk kete nak teruskan perjalanan
Masuk2 je kete
“errrmmmm sedaappp…thank you mama..terima kasih mama”baru nak kata sedap yg makan tadi tu
“sama2..terima kasih la kat bapak sekali..bapak yg bayar”
“mana ade..bapak duduk ajer “ Hahahahaha….kesiaaaaaaaannnnnnn….dia tak nampak bapak dia hulur duit..dia igt mama yg bayar semua

15102011034
nak gak tayang bola baru dia..bapak rembat tshirt nogori ..anak rembat bola...pasni kena train bg terer aaa..

15102011035
latihan menanduk bola



Oleh kerana jalan tak de arah…singgah jerk at pantai kelebang ni…pantai yg dah ditambak ..byk org main layang2…nak naik kuda pon boleh..

Kami lepak kejap jer..si aisya dah nak terjun ke air ..boleh la nak rileks2 amik angin sini…sambil makan rojak


15102011036

15102011038

15102011039

15102011041
rojak petis...pedas tapi sedapp!

Friday, October 14, 2011

DIAM ITU LEBIH BAIK

Lama tak update..tak der benda sebenarnya nak cerita ….pastu dok menempek kat FB lak ..tiba2 rasa ada baiknya saya tak masuk FB ….sakit hati jer bila baca status2 yg mem provoke..status berunsurkan politik….pastu ada gak yg saya tak sependapat ngn status derang letak tu..nak tulis komen tapi dok igt ..nnt gaduh pulak … status perli2 …haihhh tak best langsung ..so lebih baik diam daripada jadi cerita panjang…dan lebih baik tak payah logon FB ..

Baru2 ni saya pegi event Big Bad Wolf kat serdang tu ..pergi hari jumaat lepas…ramaiiii orang…
Nak masuk pon kena Q …nak bayar apatah lagik….sejam lebih jugak Q utk bayar ..buku2 byk gila dan murah2..nak beli byk2 pon aku malas baca ….baca kat tenet boleh ja..nak pegang buku baca ngadap ni tak tau bila ada masa ..ni beli 3buah utk diri sendiri nak baca bila tak tau lah ….buku kat anak2 lah seronok..murah sgt rm6-rm12 jer rege …
07102011024
Q nak masuk ...panas rembang…masa nak balik hujan lebat
07102011026
Yg buku colourful tu baru baca bab 2 ,2 buku hitam baru paca pendahuluan ..buku putih tak baca lagik..
Kalau rajin saya share isi2 penting…kalau malas .. ……..

Promote sket ….TEMPAHAN UTK CUTI SEKOLAH TIARA BEACH RESORT SUDAH DIBUKA!TEMPAH SEKARANG UTK MENGELAKKAN KEKECEWAAN DI SAAT AKHIR

Wednesday, October 5, 2011

SEL2 BERHUBUNG KATANYA ....

TAK DA OTAK ..
Mama : ishhh bodo nya budak niiii…geram betul !!ish gerammm ..
Aiman : mama..tak leh cakap bodo..berdosa
Mama : yer la..mama geram tengok orang ni cambak baby dia
Aiman : mana mama? Kenapa mama?
Mama : dia tak otak …dia jahat
Aiman : oooo..tak da otak ek..orang jahat

Keesokan harinya …dalam kereta sambil baca kamus
Aiman : mama..org ni tak da otak ..dia jahat..org ni ada otak..dia baik
(sambil refer gambar tubuh manusia)
Mama : aaa yer la.. (hehehe tak larat nak menjawab sebenarnya)
Aiman : kenapa dia tak da otak?
Bla bla blabla

TUA DAN MATI
Mama : …semua dah tanam baru (refer pokok kelapa sawit kat satu kawasan)
Aiman : kenapa derang tanam baru mama?
Mama : yer la..yg lama dah tua..dah mati..kena tebang
Aiman : oooo…nenek dah tua..nenek boleh mati la ..
(huishhhhh terus sel dia berhubung ke situ pulak)
Hari lain nya dalam kereta
Aiman : aunty sue..mana mak aunty su
Aunty : mak aunty sue kat rumah la..mak anty sue dah tua
Aiman : ooo dah tua..nnt boleh mati …

Tuesday, October 4, 2011

SUKSES!

Oh omong2 kosong saje.....bukan sukses apa pon..mesti orang kata..lerrr ni pon nak bangga ..
ehehhee ..walaupon kejayaan yg tak seberapa ni aku tetap gak rasa cam bangga gak sebab apa?sebabbbbbbbb.....

jarang kan aku update aku masak2 kat blog..tak buat entri bukan bermakna tak masak...hehe kwn aku tu  dok tny aku masak ke tak ...aku masak..tapi jarang2..bukan hari2..

pastu seperti sediamaklum..aku tak pernah masak jamu orang makan kan..hehehe gabra!
baru2 ni biras kata nak datang singgah rumah...mau seminggu aku ngn asben dok pikior nak jamu apa..siannnn..kalau sampai petang nak goreng mee aja..kalau sampai tengahari nak masak nasi..
so decide nak masak nasi aja....aku kurang gabra sket sbb dok igt..biras satu famili jer datang..so masak agak rilekss.
menu aritu ..ayam sambal kicap,kari ikan selar ,udang goreng kunyit ,sayur campur goreng,sambal belacan ulam ,ikan goreng...haaaa byk tak cewahhhh sila pecaya i masak sorang2 tau .....
lepas tu tunggu la tetamu datang..
tengok2 derang datang 2 family.....haihh nasib ler aku tak tau dari awal..kalau tak harus tempah makanan hhehhee ..punya la tak konfiden nak masak..

tapi alhamdulillah la...depa kata masakan sedap cewahhhh..nak amik ati kot cewahhh...tapi yg best tu depa kata kari org kedah buat sedap...auwwww..siap tanya lagi perencah apa aku guna..auwwwww!

sekali sekala masak..sekali masak jadi..suruh sekali lagik mungkin tak jadi dah..hahahha ..tu jer cerita sukses i ...sape nak datang lagik?cewahhhhh nak belagak sudaaaaa...

gambar tiada sebagai bukti...sila pecaya sudaaa :P
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin