April 2008 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, April 25, 2008

3 malam tanpa bintang dan bulan ..

resah gelisah..risau..mcm2 perasaan bercampur baur saat ini
ini kali pertama aku nak travel tanpa aiman dan hubby..
apakan daya ..tuntutan tugas..tahun lepas aku tolak 2 tawaran
sbb tak sanggup nak tinggalkan aiman yg masih kecil..
skrg ni rasa aiman dah besor sket..itu yg aku terima nak pergi ni
dekat atau jauh bukan ukuran..perpisahan tu yg menjadi kebimbangan
aku takut aiman terjaga tgh mlm mencari mamanya
harap2 aiman ok lah..aku tinggalkan aiman
dgn pengasuh..asben tak berani nak jaga ..nak mintak mak dtg jaga..takut
aiman tak biasa lak..

berdebar lak rasa ....nak nanges lak..mcm perasaan mula2 nk hantar
aiman ke rumah pengasuh..hari pertama kerja selepas pantang..
mcm tu ler rasa debar2 nih

rindunya nnt kat budak ni....tgk muka dia tu..habis satu badanbermandikan bedak..dituangnya bedak atas lantai
dilumurnya kepala dan muka..mama akan merindui mu nakkkk




ni mr hubby ..hehehe..tak per..dh biasa berpisah..
sygkan suami tinggal2kan ekekkekee..

i'll miss u toooo

aku akan berada di luar malaysia (hahaha dekat jer pon)
4 hari 3 mlm..
bye2 semua!

yeay..digi

hehhee..ini pon aku nk blog..
tak kira..janji aku suka...happy..

jom pakai digi :)




aku baru lepas bengang ngn org ni...
meroyan kot org tu...
adoi la..cakap elok2 tak boleh ker..
ni pong pang pong pang marah aku kat tepon..
aku tanya elok2..jwb la elok2..
kang reveal kat sini kang...dpt tahu lak..
kat sini co aku monitor blog ni ..
so tak leh nk cete lebih2...

tapi pompuan tu mmg MEROYAN..aku mencilah org yg perasan bagus ni

gembira aku

"heloo ..abg kat ner"soklan biasa terpacul dari mulutku
resah jugak abg tak sampai umah lagi..sbb harini abg habis kursus awal
"kat tol senawang "jawabnya ringkas
"aik..bukan ker abg balik awal tadi"soklan ku lagi
"tertido kat RnR seremban..pahtu gi beli kad"
"ooo ..lamanya tido..ok lah ..bye"

perbualan tamat di situ..lantas ku sambung nyusukan aiman
10min kemudian..deruan ejin keta kedengaran di luar rumah
aiman pantas bangun meluru ke pintu masuk menunggu bapaknya
begitulah rutin harian dia...aku pon turut serta menanti kepulangan suami

"happy besday....!"ucapnya buat kali ke3
"hehehe..."senyum aku sambil mata terpaku di tangan abg
"wow..ada hadiah!"ujar ku kegembiraan
aku tak terpikir abg nk bg hadiah sampingan...sbb abg dh janji nk bagi duit
utk beli hadiah utama hihihhii
"oooo tipu org ek kata tido tadi.."
"hehehhe.."abg sengih



tgk paper beg pon aku dah suka..belom tkg isi dalamnya lagi



"wah abg..cantiknya letak dlm kotak lagi"padahal aku dah pesan ngn abg dulu2..
kalo nk kasi hadiah letak dl kotak lawa2..hihih demand sungguh :)


taraaaaaa..aku soka!

bodyshop toilettries set....lotion,shower gel,sabun,perfume


lepas tu aku baru bukak kad...
"ermmm wanginya abg..baru sembur perfume ek"
berat jer rasa kad tu..aku terus buka dgn pantas..
taraaaaa..duit bertaburan pulak..surprise sungguh hihi
tak sangka lak abg nk letak duit kat situ

suka sgt kad tu..sbb color hijau n sgt comei..
duit tu utk aku bayar hadiah utama yg belom sampai ke msia lagi..
harap2 ada la apa yg aku nak tu

selain itu..pagi semlm masa antor aiman..aku dpt hadiah ni


igt jugak bbsitter tu nk kasi aku..hihi terharu tau..
besday dia jugak bulan april..19 ..aku ada jugak kasi hadiah utk dia
kasi dgn iklhlas tak harapkan balasan pon..sbg tanda terima kasih menjaga aiman
dgn baik skali


ni ler hadiah nya..aku hargai tau ingatan org terhadap aku

terima kasih jugak kepada kwn2 yg skype,ym,comment wish besday to me
terharu2...


ESOK BESDAY SUAMI KU PULAAAA..
aku belom beli kad lagi..hadiah nya dah tau nk kasi apa

Thursday, April 24, 2008

aku 28 ...

hari ini aku 28 tahun sudah...
alhamdulillah..aku masih celik mata hari ini ..

dan bersyukur aku dgn kurniaan Dia sehingga ke hari ni.

Tuesday, April 22, 2008

aiman dan seliparnya ..

ni ler anak ku yg bertuah (btw,aiman maksudnya yg bertuah)
skrg ni suka nau sauk (sauk ni bahasa kdah kot=sarung/pakai bantai jer la) kasut/selipar org besor
kelakar la aiman weh
mama tak tahan nk gelak kalo tgk gelagat budak pasan besor ni
oleh kerana dia suka sgt selipa org besor
kami pon pi le beli selipar tuk aiman..sblm ni seliparnya dh kecik
lagi pulak balik melaka baru ni tak bwk balik selipar dia...cian dia
nk main pon kena pakai kasut..
tu yg asik dok sauk selipar org..
sudahnya mlm tu pegi tesco cari kedai bata nk cari selipar aiman
jmpa la yg bekenan..dah aku n hubby dok gadoh pasal saiz la pulakkk
hubby nk amik saiz besar 5 thn...adoi la...mmg la aiman suke yg besor
tapi kan bahaya dia tu..nnt kang terpijak yg lebihan tu tersungkur sapa susah
mama jugak yg susah tauuuu
layan jer la gambo aiman..











semestinya hijau pilihanku

66 tahun sudah


wiken baru ni kami sekeluarga balik melaka..

balik hari jumaat malam sabtu..

tujuan balik kali ni sebab nk sambut besday mak mentua aku

so..ipar aku yg plan seme ni..kami ni support sket2 jer..


aku n asben decide nk sponsor cake kali ni..so tak beli prezie la utk mak ..hihiih

tak cukop bajet mak...cian kan

balik melaka..means aku leh rehat serehat2nya..hihih

aiman ada org melayan..sepupu sepapat dia ada..

masak..mak masak :P ..aku tolong2 jugak apa yg boleh ditolong

kang jadi menantu plg malas lak hihihihi


choc indulgences dr secret recipe


sebab amik kek ni lagi ..dulu masa celebrate besday aiman..derang tak sempat merasa

mak potong kek...byknyer lilin tu ..




ajk tetap belon

M.A.L.A.S

huh malas nya aku ..minggu ni rasa sgt malas nk bekerja..tak da motivasi
rasa badan tak bermaya ..letih..berat..ngntuk.tak bertenaga..
adoi....nk kena start minum bidadari balik ni..

pagi tadi lagi ler malas nk dtg keje..kul 530 hujan turun dgn lebatnya
sedapnye tidoooooooo
hujan lebat sampai la nk kluar dtg keje ni ...mmg rasa cm nk EL jer
pahtu sampai KL tak ujan lak..

nk update blog tapi tak sempat..sangat bizi ..

Friday, April 18, 2008

cerita aiman

yang pertama itu excited..lumrah la kan
yg mama excited sgt sbb :-
1.tiba2 aiman buang plastik makanan dia dlm tong sampah ,
dia habiskan food pahtu gi buang kat dapur..mama terkejut
sbb tak penah lak tunjuk kat dia
2.bila mama suruh aiman sidai towel dia..aiman gi sidai kat
rak dlm bilik tempat towel aiman..pahtu diangkutnya seme
tudung mama pi sidai skali
3.pahtu mama lipat baju..mama mintak aiman simpan dalam laci..
yg kecik2 tu bule la disuruh..sronok sgt tgk dia ikut arahan hihihi
4.pandai makan sendiri..sepah tu biasa la.makan siap pegang
sudu n garpu cam org besor..minum mmg lah dlm cawan..sippy cup ke
seme tak mo
5.dah pandai gosok gigi..yg ni mama plg suke..
tiap kali masuk bilik air..mesti amik brus gigi dia n ubat gigi dia..cam pulak tu
6.nak masuk tido salam n kiss bapak dulu ..dah jd rutin.ngn mama tak kiss lak
sbb mama masuk tido ngn aiman kot..huhuhu
7.kalo tepon mama bunyi sms ker..mama malas nk bgn baca..nnt aiman gi amik
dlm henbeg tu kasi..besnya..mama jadi makin malas la nnt
8.kalo nampak mama amik air smyg..nnt aiman masuk bilik tu
amik telekung suruh pakai..aiman bukakkan sejadah lagi..
sejuk perut mama ngndungkan aiman :)
9.waktu skrg mmg kena jaga tingkah laku ..aiman sng sgt ikut apa yg kami buat

dan macam2 lagi lah perkembangan aiman
cuma mama risau aiman belom bercakap lagi..
ada la sepatah 2 kata.. ada org kata...kalo bjalan cepat..lmbat bckp.
ntah ler..flash card ada tapi jarang2 guna..hihi malasnya mama
nnt mama usaha lebih sket ..



aiman jugak pandai merajuuuuuuuk skrg ni...
pantang silap sket...mesti merajuk..cara merajuknya..duduk mencangkung
sambil mengklebet jari kaki..pahtu tunduk tgk lantai..slagi tak gi pujuk
aiman tak bgn

pahtu pengasuh cete..sama la..suka nau merajuk
pengasuh lak kata aku ni peknen..sbb aiman perangai pelik
huhuhu takkan nk kena test skali lagi..


pagi ni aiman telah mencungkil lipstick kesayangan mama....sob sob sob..
aiman aiman..sabor jer la..pagi2 kelam kabut ngn dia..
cari jam mama tadi..dia gi letak dlm almari baju..
cari brooch tak jmpa..kat mana la dia pi smbunyi

mama tgh risau skrg ni..nk berpisah ngn aiman nnt ..huhuhuhu
ni la cabaran jadi mama n bekerja..

Thursday, April 17, 2008

George Carlin's view on aging

bulan ni bulan kelahiran aku dan hubby dan jugak MIl aku..
so sempena bulan kelahiran aku ni..aku nk paste smthing to read ..Another one "interesting" thoughts and advise to share with all of you

IF YOU DON'T READ THIS TO THE VERY END, YOU HAVE LOST A DAY IN YOUR LIFE.

George Carlin's Views on Aging

Do you realize that the only time in our lives when we like to get old is when we're kids? If you're less than 10 years old, you're so excited about aging that you think in fractions.

'How old are you?' 'I'm four and a half!'. You're never thirty-six and a half. You're four and a half, going on five! That's the key.

You get into your teens, now they can't hold you back. You jump to the next number, or even a few ahead.

'How old are you?' 'I'm gonna be 16!' You could be 13, but hey, you're gonna be 16! And then the greatest day of your life . . You become 21. Even the words sound like a ceremony . YOU BECOME 21. YESSSS!!!

But then you turn 30. Oooohh, what happened there? Makes you sound like bad milk! He TURNED; we had to throw him out. There's no fun now, you're Just a sour-dumpling. What's wrong? What's changed?

You BECOME 21, you TURN 30, then you're PUSHING 40. Whoa! Put on the brakes, it's all slipping away. Before you know it, you REACH 50 and your dreams are gone.

But wait!!! You MAKE it to 60. You didn't think you would!

So you BECOME 21, TURN 30, PUSH 40, REACH 50 and MAKE it to 60.

You've built up so much speed that you HIT 70! After that it's a day-by-day thing; you HIT Wednesday!

You get into your 80's and every day is a complete cycle; you HIT lunch; you TURN 4:30 ; you REACH bedtime. And it doesn't end there. Into the 90s, you start going backwards; 'I Was JUST 92.'

Then a strange thing happens. If you make it over 100, you become a little kid again. 'I'm 100 and a half!'. May you all make it to a healthy 100 and a half!!


HOW TO STAY YOUNG
1. Throw out nonessential numbers. This includes age, weight and height. Let the doctors worry about them. That is why you pay 'them'.

2. Keep only cheerful friends. The grouches pull you down.

3. Keep learning. Learn more about the computer, crafts, gardening, whatever. Never let the brain idle. 'An idle mind is the devil's workshop.' And the devil's name is Alzheimer's.

4. Enjoy the simple things.

5. Laugh often, long and loud. Laugh until you gasp for breath.

6. The tears happen. Endure, grieve, and move on. The only person, who is with us our entire life, is ourselves. Be ALIVE while you are alive.

7. Surround yourself with what you love , whether it's family, pets, keepsakes, music, plants, hobbies, whatever. Your home is your refuge.

8. Cherish your health: If it is good, preserve it. If it is unstable, improve it. If it is beyond what you can improve, get help.

9. Don't take guilt trips. Take a trip to the mall, even to the next county; to a foreign country but NOT to where the guilt is.

10. Tell the people you love that you love them, at every opportunity.


AND ALWAYS REMEMBER :
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away.

Tag : majalah yg kubaca

kena tag lagi oleh cendawan...aku tak igt soklan nya..sama ada majalah
yg dibaca atau yg dibeli..hihi kira kalo beli tu baca lah kan
aku mmg suka baca majalah..terutama nya majalah decor
yg dok beli tu anjung seri ,impiana jer ..
pa&ma kadang2 jer beli..lagipon kat library aku seme ada
leh pinjam lagi magazine.. :)



sekarang ni jarang membeli sgt..sebab aku suka baca info online hihi
sng ajer ..info dihujung jari
kalo tgk mag yg best2 yg nk simpan utk buat contoh baru aku beli



ni pon aku baca..belek2 tgk gambor..tgk idea derang
ni mag kwn aku..dia bg aku pinjam sekotak :)


ni ler mag yg dipinjamkan kat aku..ni collection dia masuk nk masuk
umah baru dia dulu ni..skrg dia pass ke aku pulak

lain2 majalah ada jugak baca...cleo,intrend,wanita,keluarga..seme lah apa2 yg bole dibaca

seperti biasa geng nk kena tag :
1.naza
2.mama aqilah
3.kv
4.nasazfrog
5.nonie
6.enina

Wednesday, April 16, 2008

nk tumbuh gigi gamaknya..

semalam mama EL sbb anak mama demam
hari sblm tu..mama dh rasa panas2 bdn aiman..
tp bapak kata tak panas..so mama proceed gi keje
balik keje amik aiman..pengasuh bgtau aiman demam panas
tghari lembik jer..baring..
pahtu air liur meleleh..itulah agaknya demam sakit nk tumbuh gigi kot

malam tu letak cool fever kat aiman
tapi skejap jer bertahan ..aiman tarik lak
nak sponging dia mmg tak leh..dia nanges jer..
so kul 2 pagi tu..mama suruh bapak sumbat ubat ikut punggung
itu jer cara..ubat minum dia tak nak..susah nau nk bg makan ubat
so reda sket panasnya..
kul 615 mama bgn ..cek aiman panas sket2 lagi..
so mama rasa mama malas nk gi keje :)
ok la kan..leh melayan aiman

aiman tido tak hengat dunia..bgn kul 10 lbh kot..yer la ngntuk
mlm tadi tak leh tido..
sementara tu mama siapkan bekfes tuk aiman n mama

ni jer bekfesnya..mama pon sama cuma tukar pinggan jer
maklom ler.brg2 basah enggak ada..ni jer yg ada dlm ice box



demam2 pon still aktif main lagi...ada rupa budak demam tak ?
aiman menunjukkan bakat melukis
wah canteknya dia wat lukisan abstrak


aiman kena paksa pakai baju bapak :)
nnt dah dewasa leh pakai lagi..leh wat comparison
kalo ada lagi baju ni :P

umah ku lagi..

wiken baru ni gi tgk umah lagi
besala...aku ni gedik tak sabau2..


kali ni umah ku dh siap pagar..derang tgh cat2 pagar..

rupanya yg merah tu color asal besi tu hihihi..aku dok igt derang cat
besi color merah ..tak lawo



yg dalam pon dah cat color krim ..
sinki pon dah ada tap tapi tak dak kepala..sib baik tap nyer style moden jugak
tak perlu tukar2 lagi kot

aiman org plg sonok skali..berlari sana sini sepuas2 hati

tu jer la update umahku..
rasanya dah nk hampir siap..cuma jalan jer lagi

Monday, April 14, 2008

tag:my cubicle

ni nk jwb tag oleh cendawan ni..
tadi dah amik gambor my cubicle..hihi sempoi jer

..tak sempat nk mendeco2 ..


wallpaper mesti lah my putra..hehe


ini ada la sudut souvenir ..studen praktikal kasi...
org2 kawen kasi..letak jer la

ini ada lah batu hikmat..haha acah jer..
ni aku dpt masa sympo dulu ..door gift yg aku suka la jugak
aku letak kat tepi dekstop utk aku tgk tatkala tgh buntu keje..
pusing2 tgk dunia...
nak kena tag org ek..
nak tag
1.naza
2.mama aqilah
3.kv
4.nasazfrog
sila menjawab yerrr :)

Sunday, April 13, 2008

dikala keseorangan...

ecewah tajuk ala2 jiwang hihiih
6.00pm
aku keseorangan di saat ini...abang kena standby minggu ni
tengah seronok golek2 tgk tv...abang kena pegi opis pulookkkk
aiman lak mengikut pengasuh pegi sekolah anaknya
makanya aku duduk sensorang..
tadi aku nak gi salon ..pegi cari kedai tutup pulak
hujan renyai2 kan..mesti org seronok lepak2 di rumah saja
aku singgah beli goreng pisang ngn kopok lekor,ujan2 kan sedap
mkn panas2..cicah sambal kicap phewww..tapi mkn srg2 jadinya tak best jugak :(

skrg ni ku biar kan saja tv terbukak..ada cete bawang putih bawang merah

minggu ni enggak ke mana2..disebabkan abang kena standby..
kalo kena standby abang balik lewat malam..
selalunya minggu abang standby lah menguji aku huhuhuhu..
sabar2..malam ni last abang balik lmbat..

tadi pagi aku ajak kluar bekfes kat luar..
aku ckp ngn abg kena jugak kluar walopon dekat..tak kisah
janji kluar dr umah..nk pengsan rasa kalo tak kluar jalan2
pahtu gi tgk progress rumah

ermmm apa lagi ya mau kucoretkan disini...
cukoplah ini sahaja..karang aku merapu..tak leh nk stop

ps:sedih aku baca entry blogger kasut vincci...dia baru saja kehilangan insan2 tersayang dlm masa terdekat ini..ibunya yg dikasihi juga turut pergi selama2nya 2 bulan lalu...aku teringatkan
emak aku di kampung...tak dpt ku bygkan mcm mana...argh tak nak aku habiskan ayat ini..
aku nak balik kampung bulan 5 nnt nak jenguk mak dan ayah aku di sana..
sementara mereka masih ada..masa inilah peluang yg ada..

Friday, April 11, 2008

spa gigi

errk ada ka spa gigi?belasah jer la..kalo takder aku ada2kan
dah lama nak pi cuci gigi ni..tapi tak terpegi..berlarutan dah lama
since preggy sampai la aiman dah 15 bulan ni...lama gilerr

nak gi jmpa doctor pon malu ..pahtu takut kena marah sbb lama tak visit
hari ni aku nekad jugak nk pegi
so waktu lunch yg panjang arini aku tak gi makan
terus gi cari klinik gigi kat sri petaling

aku plan nk wat whitening skali..
skali tanya rege plg murah pon rm700 lbh..yg mahal rm1300 kot .. terus cancel

dah smpai turn aku masuk..doctor pon say hello..aku balas hai..haha lantak lah
doctor chinese muda lagi..hensem jugak hihihih
aku pon bgtau lah nak wat scaling n polishing

pahtu doctor tu tilik2..aku bgtau setahun lebih tak wat..sambil2 gelak2 malu
dia kata ok..check sana sini..pahtu dia kata tampalan aku dah pecah..
so ganti baru..takuuut...aku plg seriau nak tampal gigi..

mula2 dia scaling..best jer rasa..lembut sungguh dia wat
rasa cam nak tertido lak..
pahtu polish ..pasnih gigi aku berkilau2an gituuu
dah abih tu tampal lah..sib baik tak sakit..ok jer

taraaaaa siap!dia suh tgk cermin...wow..bestnya rasa..rasa bersih jer gigi
sayang lak nk makan

pahtu masa bayo..dpt free berus gigi n ubat gigi :) ok la kan..
janji free dari takda apa2 lgsg..

rasa nk senyum jer arini..dlm kete kat trafiic light pon leh
suluh2 sengih tgk cermin :)

gambor amik pakai camera notebook jer

nak jugak letak gambo tayang gigi kekekekekke..

bak kata blogger cendawan" entry tanpa gambor mcm makan nasi tanpa budu "

Thursday, April 10, 2008

satu atau dua line ?

yuhuuuu..aku baru balik dari klinik nih
tak sabau nk tunggu 24hb ..
arini rasa mulut payau2..cam air liur byk jer..
..cam tanda2 peknen la kan..mulut ada gula2 jer..

pahtu tadi dah consult ngn doctor
doctor tu mcm pening2 jer ngn prob aku ni
aku ckp aku amik noriday...boleh dia tny aku..amik noriday tu before peknen ker?
huhuhu tak ke haru tu..tak konfiden lak aku
pahtu aku tanya dia ok ke aku tak peot2 ni...tak dak jwp
doc tu cam muda jer lagi..
pahtu aku kuar gi wat pregnancy test..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
jeng jeng jeng..suspen2 masa dok tunggu result tu
jantung ku dh berdebar kencang
pahtu aku masuk semula ke bilik doc

satu line ke doc?
>aa..so i kasi u ubat utk kluarkan period lah
>u breasfeeding ker?
yup..
>so u kena stop 3-4 days lah
emmm..every month ke i kena amik ubat ni
>depends..once dh period .. ok lah..depends jugak hormon u
emm ok ..thanks.

dalam hati ku sedih nak nanges ja rasa bila pikior nk kena stop bfeed aiman
tak leh bygkan cam ner nak wat ek ..mlm2 aiman jaga mesti cari nenen..
sedihnya rasa..
aku plan nak tunggu dulu la..tunggu sampai sebulan..kalo tak peot jugak
baru nk amik pil ni..
kalo jadi training kat singapore..aku amik masa tu lah..time berjauhan ngn aiman

ps:takut jugak amik pil utk peot ni
sbb penah baca ada kesan sampingan kat rahim kot..kalo selalu amalkan

Wednesday, April 9, 2008

ada org nk curi motor

kenal tak pompuan ni???
kalo kenal wat2 tak kenal lah yer..
dah la serabai maut
ada hati nk cori moto ijau ni...
tau le suka color ijau pon




lokasi :jeti pulau besor

anak beranak pon sama..
si kecik ni nk tolong bwk lari moto ni

moto lama di beri wajah baru..kalo tuan dia tgk jenuh aku
kena saman :P ....match tak ngn bj aiman :)

aku di tempat baru..

pagi ni aku dah start duduk di tempat baru
semalam penat mengangkut barang..huhuhu..ponat den
malas nk panggey facilites tolong..ntah derang nk tlg ke takr

so hari tu aku tulis aku dilema nk tukar tempat
ke tak ngn senior aku kan
aku dh wat keputusan..setelah ditimbal balik sana sini
aku terima lah..aku duduk di tempat yg kurang best

biasa lah kat tempat baru..nk kena suaikan dgn komuniti kat sini
hmmm....rasa tak rasi lagi lah kat sini
even aku dh kenal lama org2 kat sini tp ntah rasa cam tak brp mesras lak
pulak tu ada la dengar desas desus cam tak suka ja kitorg pindah sini..
penuh la..crowded la..aku pon nk ikut tu malas nk pindah sini..dh arahan CEO
apa yg penuh?apa yg crowded?dh ada pon cube yg kosong..kalo tak dak takkan
org nk suh pindah...huh

Tuesday, April 8, 2008

expecting???

smlm aku jadi tak keruan
masa gi amik aiman..aku bgtau pengasuh
aku sakit2 pinggang macam org sakit senggugut tu
aku dok tunggu nak peot ke tak peot ni ..(dah 15 bulan belom peot)
pahtu pengasuh aiman terus cakap ..aku ngandung!!
ha aku terkejut la..aku ckp aku tak peot lagi cmner leh peknen
dia kata..ada jer org terus peknen tak peot..
aku suspen ni..huhuhuh..takut la nk gi check
nk tunggu 24hb ni la nk gi check
aku bukan tak suka peknen..tapi aku nk peknen tahun depan hihihi
tahun ni nak gi melancong dulu huuhuhuhu

pastu semalam aku tak larat nk main ngn aiman

cian dia....aku sakit pinggang dan rasa letih2..

letak kepala terus terlelap mata..aiman main srg2 dlm bilik

aku pon tak sedar time bila dia tido..aku terjaga tgk dia tertido atas dada aku

ciannnn anak mama..



tersentuh hati mama tgk aiman tido...pengasuh lak kata
nnt abih la aiman kena lepuk ngn mama kalo mama mabuk2 peknen
nanti..huhuhu..nk cuba kawal kesabaran ni..tak penah lepuk aiman lagi
marah2 ada la

Monday, April 7, 2008

heboh-heboh ..

aku tak penah pegi pon sblm2 ni..
ntah cam mana ari sabtu baru ni ter jejak kaki lak
sbanarnya hubby ajak gi umah kwnnya kat mitc tu..
pegi la cari umah dia..dh smpai depan umah takda org lak
nk tepon..nombor dh hilang..
sooo ..utk tidak mensia2kan perjalanan ke situ ehhehe
hubby ajak singgah tgk jom heboh tu...aku ni cm malas sket
sbb ramai org kan..pahtu parking jauh nau...mau peluh ketiak nak
jalan masuk pi tu




sampai ni kat booth maxis..ada show menda ntah..aku tak paham



tgk la lautan manusia..huhuhu..aku tak soka lah
derang tgh tgk show adam kot



pahtu kami round2 tgk tmpt yg tak ramai org jer
tgk booth majalah 3 ni..org dok bergmabor ngn nurul ni
lawa la dia ni..hubby suh bergambor ngn dia..
hahaa..aku nk bgambor???ngn ct nurhaliza ja aku nak ehhehehhe



pahtu ni geng impak maksima..
seme gambar2 ni hubby yg masuk amik..
aku bdiri kat luar jer..malaih nk merempuh bau2an hehe




ni fafau..sapa tak kenai kan..ramai gak org minat dia..
dok tunggu nk salam mintak sain






mari kite terjah!hhaa..




tu jer la..sesi tgk2 ari tu..aku cepat jer ajak balik..


nk balik dah ni...jauh ooo parking..500m ada kot




aiman disamping layang2 nya hehehe..
suka dia dpt belon tu..
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin