2011 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, December 29, 2011

ALHAMDULILLAH...DAN TERIMA KASIH!

calendar1

Alhamdulillah...tempahan sepanjang cuti sekolah november dan december dah penuh...terima kasih kerana memilih perkhidmatan kami...saya sangat2 mengalu2 kan komen dan maklumbalas anda..yg elok bgtau kawan2...yg tak elok bgtau saya yer...kami cuba utk memperbaiki kekurangan yg ada ..

sepanjang bulan ni jugak bulan yg plg sebok menerima panggilan telefon..saya mintak maaf kadang2 terlewat balas sms..termiss call dan sebagainya ..
sekarang saya memahami dan menjiwai org yg kerja bahagian customer service heheheh....

utk tahun ni saya dah melebihi target yg saya tetapkan..saya harap dapat kekalkan momentum ni utk tahun berikutnya ..

bercakap pasal azam 2012 ..buat masa ni saya takder ..kalau ada pon saya suka berahsia ..apa matlamat yg saya nak buat dan sebagainya ..adakalanya berdiam itu lebih baik ...

Review terbaik : http://miera301.blogspot.com/2011/11/cuti-cuti-ke-tiara-beach-resort.html  

Thanks again!

Monday, December 26, 2011

Akhirnya dpt merempit bersama.....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Setelah sekian lama motor ni jadi ahli keluarga, ni ler kali pertama leh meronggeng berdua ,hihihi punya la nak amik kesempatan sementara mak mai umah ,nak gi beli mi goreng ja pon hahaha nak gak pi beli berdua

Tu nasib baik tak gi beli mee kat nilai hehhe ...mlampau sgt la kan..

Ok tu jer nak update :)

Saturday, December 24, 2011

HARI DIA PULAK ….

24 DEC 2006...Hari ni hari aiman dilahirkan pulak…senang kan mama haha..borong bulan 12 ja …kalau ketiga pon nnt kite borong gak hihihihihi ….

Kali ni celebrate awal ..bulan nov aritu lagik dah..sbb nak celebrate ngn kwn2 kat tadika dia ..kalau bulan dec cuti sekolah tak ramai kawan2 datang ..ni bukti mama dah raikan aiman ngn aisya tau..jgn dok mintak kek lagik ..hahha kedekut punya mama

22112011195
Mak yg over…anak muka masam…betul2 time derang baru bangun tido..huhuu..padahal dia yg request nak kek boiboi
22112011196
Adik menten jer ceria …bangun tido ka apa peduli apa dia
22112011197
tayang lobang hidung pulakkk

22112011190
2kg kek coklat utk derang…t u pon berlebih2 ..
22112011199
Senang..celebrate kat kantin tadika jer …mama jimat.. P
Tapi mama kan dah bg hadiah utk aiman ngn aisya..
Ditambah pulak bapak pon bg hadiah lagik…cukop lah..mama tak beli apa2 dah yer..

Mama hanya berdoa..aiman jadi anak yg soleh,membesar dgn sehat,dlindungi dari kejahatan ,cemerlang dunia dan akhirat…..ameeeennnnn….Selamat ulangtahun ke 5 !

Friday, December 23, 2011

Bekalan cuti seminggu

Ehem2... Mgu depan I cuti smpai thn baru,tp tak gi jln mana pon,so nak mentelaah lah cari ilmu...
Spt biasa kalau rajin sy share intipati


Selamat bercuti,selamat thn baru!

HUJUNG TAHUN MASA UTK SERVIS BADAN

Hikhik..nak tunggu ujung tahun baru nak servis yerrrr ..hahha bukan apa..byk sgt kekangan waktu (dan jugak wang) hahaha..nak tunggu murah2 jer …

Alang2 ujung tahun masa utk habiskan cuti …almaklum ler leh carry fwd sket jer..so kena berjimat cermat cuti simpan utk thn depan pulak ..

So…kami beli voucher SPA yg sangat berbaloi ni kat milkadeal …rm48 jer..masa tu aku tgk dah 130 org beli…terus ajak geng joyah beli..tak syiok buat srg2..so buat sama2 baru meriah kan..hahahha
IMG00002-20111222-1031
2 orang mak budak nak bermanjakan diri
Pakej yg kami dapat ..body massage ,body scrub guna kopi ,berjakuzi dgn air garam ,pastu moisturizing ..berbaloi sgt lah..kalau gi urut biasa2 pon rm60 sejam ..
Kami tiba 1030…1240 siap rawatan!
IMG00003-20111222-1031
Berpoyo2 amik gambar dulu haha….buat2 jakun…serius kemas.cantik bersih ..leh tgk galeri gambar kat website derang http://andamaispa.com/
IMG00004-20111222-1032

IMG00007-20111222-1033
Masa berjakuzi ..berangan jap jadi mak datin hahaha..borak2 mcm tak payah keja..padahal jap gi tengahari nak masuk opis keja pulak
Secara keseluruhan..sangat berpuas hati dgn servis pekerja dia yg ramah….urut pon best ,tempat yg best …sblm ni gi tmpat biasa2 jer…lepas ni ada voucher nak grab lagik..badan pon nak kena servis ..keja setahun..servis sekali ja!!!

Wednesday, December 21, 2011

Doa Buat Putri Aisya …a

17122011250
Putri Aisya Adriana
17122011251
21 Dec …genap sudah 3 tahun hari ni
Mama doakan agar Aisya sentiasa dirahmati Allah ,aisya dipanjangkan umur ,membesar dgn sehat ,dan semoga aisya jadi anak yg cemerlang dunia dan akhirat….Ameennnnn

Monday, December 19, 2011

DITIMPA MUSIBAH...

huhuhuhu...sedih sangat ...hasil penat lelah saya biz tiara telah dicuri orang ..tergamak org tu amik duit yg saya nak simpan dalam tabung haji ...dah sah2 terselit ngn buku tabung haji..mesti la saya simpan utk tabung haji..
hilang semangat ..bukak2 tgk wallet kosong...huhuhu duit tu tak sempat nak gi simpan..baru jer gi collect ngn runner  ..nasib baiklah saya dah bahagi2 dgn asben...kalau tak...mata putih dua2 orang ...geram sgt ngn perangai org hati hitam ni

apa patut saya buat ?
-saya tengah mengumpul kekuatan nak 'redha' dgn kejadian
-sampai hari ni saya tak halal duit yg dia amik tu..boleh ker saya tak halalkan?
-kalau solat hajat ...apa doa yg patut saya doakan ?

Tuesday, December 13, 2011

TERASA HATI ..

yer..saya seorang yg sensitip...hati ni sangat mudah terasa ...tengah berusaha nak kuatkan hati.

bila saya terasa saya akan merajuk ...bila merajuk saya tak akan amik tau lagik ..


oh sebenarnya saja nak cerita....boleh sy terasa bila org kata "anak kau laparrrrrnyaaaaa " ...sila baca intonasi yg mcm saya tak bagi makan ..

lain intonasi lain jadinya ...kalau kata "cian dia ana...lapar dia tak makan kot kat sekolah " aku leh terima ..please lah..dah sah2 budak tu sehari kat tadika ...last makan minum petang kul 3.30...aku amik 5.30 ..kadang2 dia tak makan kueh yg dia tak bekenan...haihhh tak tau lah nak cerita mcm mana ...dah byk kali lak tu dok kata benda gitu ..
.ada lagik benda yg terasa tapi malas nak cerita ....pendam saja...

kalau tengok anak org ..tak yah la komen apa2....
**************************************************

lain topik lak ..

ni tengah berusaha utk bersabar ..nak jadi isteri solehah :) ..pastu mintak asben berdoa supaya isteri dia jadi solehah ...

"solehah tu apa abg"saja nak test dia ...

yg saya paham solehah tu ialah jadi isteri yg sejuk mata memandang ,taat pada suami dan jauhi sifat mazmumah ...

"abg..abg sejuk tak pandang saya " hihihi

"sejuk2 ,.sejuk..."main2 jawab nyampah


sifat mazmumah ni yg nak berusaha ni ...seemalam dah fail ...bila suami bgtau kena balik lewat....darah terus naik..huhuhuu ..terus mesej bukan2 kat suami ...sbb saya geram ...mcm esok dah tak leh keje..huhuhuhuhuuuh

org yg audit pon satu ...tak leh ke sambung esok meng audit ..

tadi pagi marah kat anak sbb makan sepah2 dalam kete...huhu pastu nyesal ...camna la nak control kesabaran ni

Tuesday, December 6, 2011

TENTANG REZEKI ...

ini adalah sejarah...selama 31 thn ni tak penah dapat grand prize lucky draw ...tak kisah la value berapa kan..janji grand prize ..
baru2 ni ada family day mimos kat sunway lagoon..ada 5 hadiah utama yg sgt menarik ..aku berdoa supaya dapat salah satu nya heheh...tetapi pada hari tersebut langsung tak dapat apa2 huhuhu.. 60 lucky draw...tak da rezki..so hari tu bawak balik selai towel jer la..tu pon masuk satu jer sukaneka  ..dan menang ehhe...

lepas tu dlm kete pada hari lain " alaaa jelesnya kak D...dapat lucky draw ..huhu bagi ana lah" kak D dapat  no 5 ,ipod touch
"rezki kak D kat sini...ana tak dapat kat sini..dapat kat tempat lain nnt "
"ameeeeennnn "

selang beberapa hari ...ada seminar ...mmg kena pegi pon...ada jugak lucky draw...tapi aku tak mengharap sangat lah ..sbb tgk hadiah pon gadjet2 yg aku bukan kaki game ke apa kan ..haritu dapat ipod shuffle pon tak guna2..igt nak jual jer..ada ke org nak ek ..

ok berbalik kepada cerita cabutan bertuah ...dah sampai ke sesi mencabut2 ni ..ada 12 cabutan ...masa derang announce hadiah voucher parkson rm50 ..aku kata..ahhh dapat ni pon ok!

pastu derang suruh peserta cabut...aku pon kena cabut gak..masa tu wish tercabut no sendiri..tapi dapat no 008 ...
dah habis2 tu..tibalah time utk grand prize pulak..yg ni director company tu yg kena cabut ...
mcm tak pecaya bila dia sebut no kat bawah ni!
30112011215
Nombor yg bertuah itu ….. 045
seronoknyaaaaaaaa....tu la kan kalau tak harap sgt..dapat pulak..kalau mengharap2 tak dapat pulak


30112011216
teka apakah itu???

jeng jeng jeng.......
30112011217
hahahah ..aku bukan pencinta game..tapi nampak gaya nk berjinak2 jugak la pasni ..dah ada depan mata

30112011218
aiman dah tak sabar nak main...cd tak beli lagik nak oii...mahal nauu cd nya...
sebenarnya takut nak bg dia mula main...takut ketagih pulak pasnih...


terubat jugak la kesedihan tak dapat masa kat sunway aritu...alhamdulillah..

Thursday, November 24, 2011

AIMAN @ SWIMMING CLASS

mak tak reti berenang tak per...biar anak reti berenang..apa2 anak selamatkan mak heheheh....motto apa ko pegang ni ana oooiii...
ni first time gi tengok aiman swimming ....teringin nak tengok cikgu dia kata dia dah boleh berenang..
so sempena last class utk tahun ni ...mama buat lawatan tengok kemajuan ..
aiman amik kelas kat pusat akuatik stadium bukit jalil,RM80 sebulan ,4 kali sebulan

22112011192
seronok lah depa terjun kolam ..

22112011193
sebelum mula ...

22112011194
dah kesejukan..kalau tak jgn harap nak duduk atas


jom layan video kat bawah ni...mama berangan esok2 leh wakil nogori pon dah ok hahahaha...








Wednesday, November 23, 2011

BANGGA MENYARUNGKAN BAJU MALAYSIA!

ececece sejak bila kau semangat ni ana oooiiii..heheh terpengaruh ngn asben...dah dok sekali kan...
jersi biru dia dah ada..so smlm alang2 gi stadium b.jalil..singgah membeli utk kami anak beranak...kira baju boria famili lah senang...

22112011202
menerai ja ni ...

22112011203



22112011204
bg chance la aisya bergedik ngn bapak dia.....kalau aku gedik..dia muncung ..jelessss jer

22112011205


22112011206
good luck utk malam ni !!!

utk kenangan dalam blog ...

Tuesday, November 22, 2011

AUUUUUMMMMM AUUUMMM!!

nak jugak mengucapkan tahniah kepada pasukan harimau muda!!!!korang memang hebatttt.....tak sia2 menghabiskan masa 4 jam depan tv..boleh sakit jantung!

hati yg baik akan dibalas kebaikan dan kemenangan.......doa rakyat malaysia dimakbulkan Nya...
semasa derang nak amik sepak penalti...saya berdoa sekali kepadaNya..tangan dah sejuk..badan dah nak lebam asyik kena lepas geram ngn asben ....nasib baik menang..

agak terkilan jugak dgn entri blog gosip femes...tak patut nak salahkan si fakri  tu....kerana gol dia lah malaysia ke final...mmg nampak dia gugup masak penalti...kalau aku pon gugup...tekanann wooooo...
tak payah nak kutuk2 ..cakap mmg pandai...kita tak masuk gelanggang..

TAHNIAH!!

Wednesday, November 16, 2011

KEMESRAAN DIBUAT2 …

Saja letak tajuk kontroversi….ni kisah anak dara ngn anak teruna saya ni …kalau tengok gambar ni macam baiiiiiiikkkkknya adik beradik ni…macam kamceng tak penah gaduh …

Realitinya ………huh …peribahasa apa nak bagi ni…..
Ada la time2 tertentu yg boleh kamceng…tapi boleh bilang…time lain mesti berebut…tak berebut ..bergaduh…tak bergaduh ..menangis…tak menangis..mengusik..

Haaaa baru teringat..derang kamceng masa nak selerakkan rumah …tabor main bedak…main air …ngn tido sekatil…
06112011150

22102011053

Saja letak gambar aisya…ada org rindu nak tengok dia hehehe..kan kak sue kan :P

p/s: perasan tak ...ada fb page tiara kat column sebelah tu... "like" ajer  hehe..untung nasib saya buat promo  diskaun utk sape2 yg "like"

Friday, November 11, 2011

111111

22102011049
hantaran utk anak dara saya hihihih gilaaa!

saya ni suka gak ngn angka2 ni...kalau tak kawen lagik nak gak berebut tok kadi nikah arini...kalau nak beranak dah tak sempat sbb terawal keluar aisya nya...kalau adik dia boleh lagik plan 121212 thn depan ..macam lah leh kuar on the dot 12 hb  ..
konon2 nak baut anak2 december semua..senang mama borong buat bday party sekali ja..
  ..buat masa sekarang aisya lah 'adik' ...tiada adik lagik dlm masa terdekat ni ..

sekian entri 11.11.11 ...

Thursday, November 10, 2011

268 mata

harusssss keluar entri! 268 mata hari ini dalam sejarah hikhikhik..
nak dapat seratus pon susah sebelum2 ni....mmg cam tak caya lak leh perform masa hari keluarga dept. tempoh hari
maka mesti nak kecoh bgtau dunia saya score 268 utk 2 games..hehehe pencapaian terbaik diri sendiri..cewahhh
bertempat di Alamanda Putrajaya ,yer la mana ada alamanda kat somban ni ha hehehe..gigih ok dari seremban 2 ke gelanggang bowling alamanda utk bertarung merebut kejuaraan !cewahh semangat...
walaupon bersilat lari sana sini kejar si aisya ...tapi fokus tetap fokus ...membawa motto HIJAU lambang KEJAYAAN!

P1250218
tengah tunggu turn nak masuk lane ..aisya pura2 malu dgn kawan2 mama..gedik

P1250224
 tengok ..tengok..tengok hehe.tak masuk longkang tau..

P1250225
aisya dah lari2 masuk lane..letih mak kejar aihhhh

bowling4
abang dah pandai bawak diri..main dgn kawan..layankan aja...
bowling1
aisya cuba nak angkat bola 14kg tu ..


bowling10
team HIJAU yg hebat! cewahhh hihi diketuai oleh Raja Kumbang


bowling5
menunggu keputusan diumumkan..tu tepuk tangan sbb keputusan bocor...dah tau sapa menang hehehehhe

bowling7
kumpulan kami dapat no 1 drp 5 kumpulan ....tahniah utk kumpulan hijau ...
pastu kan pastu kan..hehehhehe best bowler kategori female dpt kat sapa?hehehe si baju hitau tu lerrr...buat2 tekejut :P

Tuesday, November 1, 2011

1.11.11

Tajuk tak da kaitan..saja nak tulis tarikh cantik hari ni..tajuk sebenar ialah........
HARI KEMENANGAN
P1250229
Letak sekeping lah dulu …
Tak sia2 menggunakan moto “HIJAU melambangkan KEJAYAAN “ hihih
kata2 tu doa tu ….

Monday, October 31, 2011

GOL PALING BERGAYA...



aku bukan org nogori..tapi sokong la jugakkan ..dah tu kalau kedah masuk sure aku sokong kedah..
pastu asben  dah kuarkan peribahasa "dimana bumi dipijak..disitu langit dijunjung" ...
dan2 tu dia bg peribahasa kat aku bila aku kata tak mau sokong mana2 hehehhe ....

masa game nak start..kami saja2 la bet ..tak da hadiah pon
aku teka 1-1 penalti..dia teka 2-1

masa ganu dah gol 1 ...ada 30 minit lagik..kami pon dok kata sempat lagik sempat lagik..sbb tgk nogori byk serang ..tambah2 kunnalan tu laju tul dia lari

masa gol kemenangan hai-o tu tak tahan tu...berlari2 kitorang dalam rumah hahaha giler tul heran anak2 tgk mak pak depa
best betul tengok gol dia..hensem bergaya ....tua bukan sebarang tua..org ganu jgn marah dia naaa :P
TAHNIAH NOGORI!

Friday, October 28, 2011

JAM MODEN DAN CANTIK

hasil lawatan ke homedec 2011 ,klcc ..
tak da plan ..nak usha2 ja jamu mata...minggu ni part 2 ..home decor and furnishing..
lampu2 pon byk  nyaaa.sampai pening...cantik2 dan ringgit2 pon banyak hehehhee
mentang2 lampu baru pecah..mula la ..

nak ikutkan nafsu tadi nak sgt booking water features ..bwh 5k .. tapi takkan buat keputusan sorang2..satgi kena pelekung ngn asben..dah la dia tak berapa setuju nak wat benda alah tu ..tapi tak pa..kite amik alamat kedai ja dulu..sungai buluh maaaa..bisa diaturrrrrrr hehehehe tunggu anak besar2 sket yer

tengok2 frame tulisan khat...cantik sgt2....harga cecah ribu2 ...yg simple pon ratus2..tapi cantik lah..tengok jerrr jugak..nak beli enggak ada bajet

pegi sana tak mau balik tangan kosong nak gak beli walaupon rasa cam tak perlu sangat pon so kite amik barang yg bwh rm100 ja
byk jam2 yg moden dan cantik...tak sempat amik gambar..tak berani nak amik gak..segan takut kena tegur..
ni jer curik2 dari jauh zoom amik
28102011126
cuba teka saya punya yg mana ?

sapa2 tgh cari jam lain dari lain sket..boleh la terjah ..homedec sampai ujung minggu ni

Thursday, October 27, 2011

HANCUR BERKECAI …..

Pada malam deepavali….rancak derang main mercun….mmg kuat gilerrr lah..
26102011124
Malamnya tak perasan pecah sebab kami dok lepak bawah lagik time derang main ni..
ni kat balkoni master bedroom..…esok pagi2 bukak sliding door terkejut den!
“bannnngggggg …lampu pecah ni kena mercun”
“mana awk tau kena mercunnyaa “
“ni haaa mercun landing elok jer kat sini “
Huhhuuuu
Nasib baik lah…sliding tutup mlm tu..kalau tak ntah2 meluncur masuk dlm bilik kot
Nak bgtau jiran segan pulak…so tanggung sendiri jer laaa
Nampak gaya…kena beli lampu baru …eheheh ada alasan gak nak tukar lambu bilik tido…yg bilik tido bwk gi balkoni lah..
26102011125
Lampu ku yg pecah uhuk!!!tragedi deepavali

Monday, October 24, 2011

ADA APA DGN TIARA BEACH RESORT...JOM USHA!

weekend baru ni pegi tiara beach resort ..pegi upgrade kemudahan kat bilik..tambah apa yg patut dan tukar apa yg perlu ...pastu gigih round amik gambar tengahari rembang ..nak promote punya pasal..kite bagi gambar the latest !
tiara beach resort ada buat sedikit improvement kat waterpark  ...mereka cat baru dan tambah area utk kids main!air pon nampak jernih elok jer...pada saya ok la utk resort bertaraf 3 bintang ..
kepada yg belum pernah sampai sini..boleh la cuba ...riangkan anak2 anda tanpa merabak kan poket seluar anda hihihihihih  >>>> percutian hebat pada harga jimat la katakannnnnn :)

gambar2 ni diambil guna henpon sajer... tanpa sebarang editing..just letak watermark ja ..

seperti biasa..
ni view dari bilik saya ..kalau buka tingkap tu leh dengar bunyi waterfall
tiara1

view yg di zoom sedikit
22102011057

22102011063
sunbathing area

22102011064
waterfall with spiral slides...

22102011065
beach cafe

22102011066
inflatable play balloon..aiman dah berani main ni...

22102011068
kids paradise ...

22102011069

22102011070

22102011071

22102011072
fish spa ... (dgn wristband RM15 utk 30minit)

22102011073
foot massage .. (dgn wristband rm35 utk 40 minit)

22102011074
gian lah mereka ..mama tak bawak swimming suit..tak plan utk mandi manda pon lagik..nanti2 lah yer anak2 sekalian..


22102011075
main volleyball dlm air...

22102011076
yg ni yang baru tambah..pirate ship! ..

22102011077


22102011078

22102011079
lagi slides utk kanak2 ..

22102011080
"volleyball court" ..ada dua..

22102011081
utk aktiviti family day etc.


22102011083

22102011084
damainya rasa...time ni tak da orang mandi lagik


untuk bilik pulak...utk kesenangan tetamu kami telah menambah satu tilam single 3 inci dan 2 bantal tambahan ..
kami jugak menggantikan cerek yg lama dgn cerek baru utk menjamin kebersihan air yg dimasak..
22102011060
cerek baru :)


jadi...anda tahu apa nak buat selepas ini?
tempah sekarang 019-2616765 - ana
deposit rm50 sahaja utk pengesahan tempahan
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin