September 2009 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, September 30, 2009

TV CONSOLE

tak de mood nak menulis ..tak tau pasaipa...
layan jer la gambar panel tv ni..

yg mana lawa?


1


2


3


4


5


6


7

8

9


10


11


12


13
aku punya dah konfem design...setelah di ilustrate dalam 3D ..nampak ok pulak..tak sabar nak tgk hasil minggu depan..takut sgt jadik mcm lain..huhu
pastu nak gi ikea..nak beli vase..bila nk piiiii????
ok dah,berjaya mengurangkan penulisan dlm entri ni
gambar dari http://www.spacematrix.com.my/ ( link kat sidebar aku)

Tuesday, September 29, 2009

BAJU RAYA=COLOR SOFA


kebetulan pulak...huhu mak beli sofa baru utk raya..aku sponsor..cehhh nk bgtau gak tu sponsor hahaha...
balik2 kampung,tengok sama ngn color baju kami..nasib ler...sib baik langsir tak sama :P

KEMBONG KEMPIS RAYA

cerita raya ku sederhanana sahaja..
paling ralat tak sempat bergambar raya bersama mak ayah..
kalau dulu pas smyg raya kami amik gambar raya sekeluarga ..ni tak sempat amik..
gambar kami sefamili pon tak dak kat umah.petang raya tu gagah jugak gi studio amik gambar utk kenangan

aku gi beraya 4 buah rumah saja ...dgn aisya yg masih kecik..aku malas nak jalan2 panas2..
kuar masuk kete...kecian kat derang la..penat badan

gambar2 lain akan menyusul kemudian...,mana yg ada sempat amik..
layan jer la dulu entri berulang setiap tahun
Tahun ni aku beraya perut 'kempis' :)



2006-Kembong anak pertama (melaka)


2007...kempis ..aiman kuar dari perut (kedah)


2008..kembong anak kedua :) (melaka)


2009 ...aisya kuar dari perut (kedah)

baju kurug aisya tak buat pon..kecik lagik..nnt thn depan mesti buat sama ngn aku
tu baju kami semua dari pkns kecuali baju aisya ..last minit gi carik kat pacific aloq setaq nak bg color hampir2 sama..color yg sama byk dah habis saiz

aiman pon dah ok nak bergambar...senang suruh semua dia ikut ja..pakai sampin pon tak bukak2..aisya lak sedikit badmood petang tu..dah ngntuk..tu masam je muka tu ..



2010??adakah akan kembong? yang pasti..tiap kali raya melaka ..mesti kembong perut ku..huhu

Monday, September 28, 2009

PROSES MENDAPATKAN QUOTATION & CONSULTATION

hai semua..cewahhh
baru dapat online dengan suka ria...balik kampung sgt malas hanya dpt gprs shj..tak kuasa nak nunggu
sebelum upload gambar raya ku yg tak seberapa itu...layan jer la kesibukan aku pada masa kini hihihi

orang sibuk beraya...aku sibuk sevey sana sini..yer la..dah opis paksa cuti kan..3 hari kat rumah mcm2 aku buat la..asben dah keje..anak aku antor babysitter..aku nak kemas umah...

hari Rabu : raya ke 4 -lipat kemas baju yg menggunung..punggah baju tak pakai..seharian
hari Khamis : spring cleaning rumah aku...dgn bantuan part time maid ..kalau tak pengsan aku
hari Jumaat :melawat showroom dan berehat2 dirumah seorang diri



sebelum gi beraya..singgah showroom utk konfem design and price..hehe sempat lagik tu
yer la...dah lama dok tunggu masa yg sesuai..ni kira ada masa..buleh la pegi
ngn anak lagik..mcm mana la nk diskus dgn tenang..ni kira aku dah konfem dulu..pastu bwk asben gi tengok apa yg aku dah diskus..dia setuju so proceed ..
(aiman amik gambar2 ni..aku takpasan pon dia amik..bila tgk hp baru tau )
yg aku dok diskus tu ..esther...designer ..dia ni ok la..aku sng nk mintak itu ini hehe..

lokasi yg akan dibuat dressing table

wardrobe sini..8 kaki +

stor bwh tangga...
dia ada proposed design utk bwh tangga ni..tp kami tak amik dulu lah...
kalo buat mungkin makan space sket la..lagikpon bajet tak byk utk stor..so buat utk tuttup luabg segitiga tu jer dulu
tv console kat sini




ni masa ni kami belom konfem nak amik..baru mintka quotation..servis bagus derang ni..
terus dtgukur dan bg quotation dan 3D design..walaupon aku kata tak amik lagik..nk sevey dulu
aku call tokei wat kitchen..3 kali aku call..lain2 hari..tnya harga ..ckp itu ini..cakap nk dtg rumah..tp hampeh....pastu aku nak gi kedai pon dia tak dak..last2 aku tak minat dah nak amik..
igt..servisssss tu sgt penting ...
aku call lain2 kedai tny harga secara kasar..bg design secara kasar utk compare rege..
ada la dlm 5 kedai aku compare..termasuk harga homedec..
last2 sekalik ebrbalik kepada kedai yg pertama aku mintak quotation hehe
aku mmg suka ngn depa ni dah..cuma nk sevey harga ja supaya tak jauh larik sgt rege tu
cth panel tv tu..design aku bawak tunjuk aku nak cmner..depa ni bagi rm2500 ..kedai satu lagikik rm3500 tak ke byk tu beza..hehe

ni aku yg lukis apa yg aku nak..tp wardrobe tu bukan final design
aku tukar meterial last minit..

tv console..anatara 2 ni aku tak tau nk amik ygmana...aku buat ni suruh dia ilustrate 3D..
yg bwh tu dia tak buat 3D lagik
aku nak kat display box tu mcm hole la..blkg dinding..tp dia tak leh buat..kena blkg letak kayu..so aku rasa cam tak lawa plak..hmmmm..tgk 3D nnt ..
rasa nak amik yg shelves tu kot...selagik tak buat..selagi tu aku dok pikir2 mcm2
kerja2 belom start lagik sbb kami baru je konfem...payment arini baru nak bayar deposit..
2 minggu kot boleh siap..
p/s: homedec 1-4 oct ..may be tak pegi dah kot

Tuesday, September 15, 2009

DARIKU UNTUK MU

giler awal bagi salam aidilfitri...tak per la kan..ceo pon dah send ecard..so sesuai la aku pon nak bg gak heheheh

mula2 letak kad muka sdiri dulu..giler glemer hahahhaha
bukan apa kad ni special design dari tokei tudung .. imankoleksi

Aku mewakili asben dan anak2...ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada SEMUA pembaca blog kirana24


**utk kad sefamili tak sempat nk edit2..ada training..ni amik direct dari hp**

ucapan dari datok ali



dari satu2nya putra kami




dan tidak lupa satu2 nya putri kami :)


Maafkan SEGALA PENULISAN SAYA YANG MENYINGGUNG MANA2 PIHAK...
KPD RAKAN OPIS/YM/SKYPE...MAAFKAN TUTUR KATA KU TIKA BERGURAU SENDA..TERCUIT SANA SINI


SELAMAT BERHARI RAYA DENGAN SELAMAT,JAGA KESIHATAN
JGN LUPA BWK BALIK H1N1 KIT DAN JUGAK UBAT2

insyallah..kami sekeluarga akan bertolak ke KEDAH :) esok hari..
dan beraya di sana sampai hari Isnin,Selasa dah balik seremban
Jemput datang rumah mak saya di Pendang,dan rumah saya di Seremban 2 yer ...

LAMAN TERBIAR

dah nak balik kampung esok ni...rumput tak potong lagik..huhuuhu
aku rasa aku dah bunyik berminggu2 dah...pijak kaki pon tenggelam
kalo potong awal2..nnt raya tak buruk sgt..tak der la nampak kuning2 tu kan

pokok2 byk dah mati...panas sgt ke apa tak tau
bendi pon naik separuh jalan..skrg dah arwah..


hire landscape architect kanggggg..
hihiihi mcm duit byk uwekkkk

GELAP DI LUAR...CERAH DI DALAM ..

**saya tengah syiok mekap baru..jakun sket yer..jgn pening tgk muka i :) **

PAGI-DATANG KEJE






PETANG LEPAS ZUHUR -muka sehelai sepinggang


sabau2 yer ..sebenarnya aku dok test amik gambar nak tgk mekap aku tu hehehe..byk lagik gambarnya ...kwn opis kata mekap aku gelap....aku ok jer..depa tak leh terima muka aku gelap heheheh..aku pon bukan putih nau pon...




nah sekeping lagik hahahahhaha mampuih pening la hangpa tengok muka aku :P

ni amik guna smile shutter function..kena senyum,baru camera detect amik gambar

heheh best utk amik gambar sdiri2..senyum jer..terus auto click!

eh ayat diatas tak abih...sebenarnya sambungannya

GELAP DILUAR...CERAH DI DALAM ..CAMERA :)

camera hp aku penipu hihi

Monday, September 14, 2009

KERJA2 PEMASANGAN AUTOGATE SYSTEM-update

************UPDATE************

aritu ada orang mintak adress kontraktor auto-gate
so cuba klik gambar.ni..sori la tunggang terbalik sket
harga kat situ pon dah ada..harga tu tak masuk wiring


warranty setahun,
derang ni supplier utk n.sembilan,
keje mmg cekap buat....cepat jer..dari kul 11 pagi smpai 3 ptg

**************************************************************************
kenapa nak pasang autogate?
1.malas nak turun bukak , tutup pagar
2.tak kena hujan,tak yah kelam kabut carik payung nak bukak gate
3.supaya anak2 tak larik keluar pagar..in case terlupa nak lock ..
4.kerana an ali malas,aku rajin ja heheh..aku malas gak..kadang2 dah sampai depan umah,..aku pegang aisya buat2 tak leh turun bukak pagar hehe

so...memang ada dalam plan sejak dapat kunci dulu
cuma benda ni tak priority sangat...so kami dahulukan yg penting2 dulu
pastu pelan2 kumpul duit sama2...sampai la bulan ni..duit dah cukop..buleh la buat




keje2 mengukur pada petang sebelum tu (cuba tgk rumput tu..asben aku nk bg tinggi smpai betis baru nak potong)


asben yg pegi sevey...kan aritu aku cete kedai tutup..dapat satu kedai jer..so sabtu baru ni pegi lagik kedai lain...dapat la rege murah sket dari sblm ni..sbb yg ni made in malaysia...yg satu lagik tu made in australia...

kalau dah ada wiring murah sket la..ni wiring saja rm350-rm400
aku paling risau kalau bab2 hack dinding ni..tapi tak kacau banyak bahagian dalam la


just lubang utk swicth jer..sib baik tak kotor sgt dlm rumah



bahagian luar yg ditebuk..kejap jer derang buat..pakai mesin potong tu..sbb dulu cina wiring aku buat guna tukul ngn drill jer kot...tu lambat

pastu kalo korang nk buat kemudian2 ..jgn la tile lagik simen luar tu..kang sayang lak nk kena pecah2 kan..kalo ada duit buat awal2 terus hehe sekali arung



armor cabel..lagik tahan lasak..tmbah rm50 tuk jenis kabel ni...hmmmm


suis utk dalam rumah..kalo tak mau guna remote ..aiman belum tau lagik suis ni..kalo tau mau dia panjat kerusi main tekan


so ni part kami kena repair...cat balik...asben tak cat lagik pon..bila lak tu dia nak cat...




kat pagar ni sket kena cat..
kami tak tukar pagar pon...alfulus tak dak...pakai jer yg lama..nnt 2 3 tahun lagik tukar lah..


tengok tu aiman..pantang org bukak pagar..pasnih tak dak harapan la dia nak bukak pagar sdiri larik keluar gini...nasib baik kereta tak byk lalu lalang depan umah aku..


pas pasang tu biasala ..kejakunan kami suami isteri
kalau dulu berebut nak keluar awall sbb tak mau tutup pagar..
kali ni siap pesan ...bagi dia tutup pagar...cehhhhhh jakun nak tekan remote hehehhe
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin