June 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, June 30, 2010

BELI MAC PON NAK KECOHHH???? ~ANON

aku sebenarnya malas nak layan komen anon ..dah la tak letak nama....
tapi sebab dia tanya soklan kan...sampai 4 tanda soklan tu..kena la jawab jugak kan

sapa yg kecoh sebenarnya..aku ke kau yg kecoh
kau yg kecoh kat blog aku kan
bukan sekali dua aku cerita beli barang..apsal entri ni baru kau nak kecoh
apsal tak kecoh masa aku buat entri lipstik maybelline tu

atau

kau saja nak menghina aku
dari segi soklan ko ni seolah2 "ek elehhhhh org dah pakai mac berkurun..ko baru jakun nak beli..pastu beli kecoh lak tu"

aku kecoh pon ada aku kacau duit kau ker
berdosa ker
bukan aku kecoh hal dalam kain

dah la aku malas nak tulis panjang2...sbb aku tau kau siapa






Tuesday, June 29, 2010

BELIAN MELEBIHI PENDAPATAN

geli nak buat tajuk sambungan entri bawah tu ehehhehe ..tak dak la part 2 kiranya..
tapi still berunsurkan perasan lagik hahaahaha ..layan jer la mek ana ni ..tiba2 dia biol mood perasan..maklum ler kecik2 dulu tak merasa :P


ni pendapatan yg belum terima....tapi aku dah buat belian..haiyooooo ..cek ntah kat mana dunia..ko dah kemaruk beli barang..
aku berani tayang income seciput aku..ehe sebab sikit kan..so org tak kata nak menunjuk...
mau kalau 10k..ish tobat org kutuk aku tayang income hahahha


walaupon kecik beg mu....tapi robak jugak duit aku huhuhuu..tapi tak paaaaaaa
setahun sekali jer aku berkunjung membeli



wajar tak wajar aku beli baru?
licinnnnnnn aku pakai wehhh...tu bedak tu buleh la gagah2 sikit lagi



bajet nak beli yg mana habis jer...tapi...tahu2 jer la kan...masuk tempat cenggini kena kuat iman
tapi still masih dalam kawalan lagik walaupon masa nak bayar tekejut ..hehe masa nak beli buat2 tak tekejut


saja nak try blusher mahai pulak..SA tu kata tahan 2 tahun..tak per la..aku guna sampai licin


ni code yg dia pakaikan aku aritu


saja nak tambah koleksi color


amik jenis satin lak...besttt


ni belian tambahan yg merobek poket...SA tu try pakai..nampak muka glowing gitu..
dia kata..benda alah ni nak bagi bedak tahan lama...dan nampak muka segar..
kira pakai sebagai base sebelum sapu bedak..
datang keja sayang nak pakai hehehhe...jimat cermat :P

aku rasa tak ralat sgt la beli brg2 ni sbb pakai duit nang2 ....
walaupon ciput tapi leh gak la beli barang2 gini kan

oh menjawab soklan ain ....mula2 aku masuk tu..bila SA tanya nak apa..ckp jer..nak try bedak ini itu ini..pastu nnt dia buat kan la..pastu ckp jer nak test blusher lipstik semua heheh
mcm kami ..malas nk bangun cari color..mmg mintak dia carikan yg sesuai ..tak bekenan nnt dia gi amik lain pulak

diakhiri gambar penulis blog perasan

hasil mekap kat rumah ...hehe tak nampak pon kan..ala light2 jer..jgn bagi nampak muka pucat sgt... (gambar blurrr.belasah!) ..syiok sendiri lepas mekap amik gambar..gedik!

Monday, June 28, 2010

KIRANA PERASAN ANGGUN PART 1

penulis tidak bertanggungjawab dgn entri perasan anggunnya ini
sila sediakan apa2 yg berkenaan jika anda mendapat kesan selepas baca entri ni :P

wehhhhh geli2...dah la ada part 1 ..maksudnya ada part 2 la pasnih..tolonggggg la bg kesedaran sket kat penulis blog ni :P


sebelum mekap2..singgah tempat wangi2 test bau..best gak bau bunga segar.. brand Loccitane perfume ni..masa ni dia kata promosi rege rm175 sebotol..sib baik dah bajet nak beli benda lain..so tak tergoda iman nak beli apa2

maskot ni comeeeeeiii...gerak2 menari2 lembut mcm pari2 lak


saja nak test amik code NW lak..sblm ni code NC..aku suka warm color sket..NC tu mcm kuning2 sket..nak ikut tu mmg sesuai ngn kulit aku yg kuning2 tu

pastu SA tu promote lak satu barang...hmmmm habis bajet aku..
sebab barang tu lah terjadi belian melebihi pendapatan tu

barang2 yg aku guna utk mekap nnt aku letak entri part 2..
gedik kan mek ana ni...mekap tak semenggah mana pon

ni hasil selepas mekap...tak nampak sgt kan...lampu neon ni terang sampai nampak aku putih pulak tu..wajah sebenar ku bukan color putih tu haahaha...


zoom dekat sket..saja nk tayang mata pakai eyeliner..tak beli pon..aku bukan reti pakai.
saja suruh SA tu mekap mata..jenuh aku beliakkan bijik mata ku nak bg nampak line tu ehehhe


lepas tu amik gambar lagik perasan2...aduhhhhh kecian mek ana..

asben kata >>>nampak bedak jer lebih...huhuuhuh sedih beta..terpaksa perasan sorang2 :(


p/s:jangan terkonfius baju sama ngn entri bawah....tu gambar bulan lepas..maklum la baju sket.. :P

Friday, June 25, 2010

KALAU HARI2 GINI...KENA DARAH TINGGI AKU

sampai saat ni..aku masih dok kata..cukopla 2 org anak ..cukop..
bukan taknak mengandung..tak nak bersalin..tapi kesabaran aku sgt nipis
aku takut nnt anak jadi mangsa dera pulak
masa derang kecik comei perangai comei kiut2..memang seronok belai2 main2
tapi bila umur meningkat..perangai pon dah macam2 ...fuhhhhhhhh
baru sorang sekolah ni aku dah rasa tekanan...waktu pagi aku rasa kalau amik BP mesti dah tinggi gilerr
sekarang aiman buat perangai tak mau mandi..tak mau bangun tido
time nak mandi nak bukak baju..dia menggeletis..menerajang2..menggelupur atas lantai
menjerit2...haihhhhhhhhhh tangan aku tak naik mmg saja la kan
teori buleh kata sabar2..tapi time kena jadi tu...aku boleh jadi naik hantu.
aku buleh sabar walaupon anak muntah penuh atas baju aku...dalam kete pulak tu..
tapi aku tak buleh sabar budak menjerit menangis meraung menerajang2 ..mmg aku tak sabar

time dia mood elok..bangun tido senang...mcm ni la dia..ceria ja pagi2

melentok liuk kat mama...kalau mcm ni hari2..mama pon senang hati
ini pagi2 dah stress....mcm mana nak awet muda ni :P hahaha tiba2 awet muda pulak dah

lepas marah mmg rasa kecian...aku panggey peluk2 dia balik..
aku tau aku ngamuk marah dia balik pon mcm kena rasuk hantu
ada org kata ..kalau kite marah sampai macam naik hantu tu ..mcm ada sesuatu dlm badan..ermmm tak tau lah...

mcm mana nk tingkatkan kesabaran ni....
oleh kerana stress ...tengahari ni aku nak gi shopping bedak..blusher..lipstik...semua benda habis..tu lagik stress kot :P

Wednesday, June 23, 2010

AISHA SASHA

pada hari bapa yg lalu...saya dan mama bawak bapak pegi jusco utk membeli hadiah utk bapak
sebenarnya..hadiah besday tertunggak..tapi mama saya kata..hadiah tu utk combine sekalik hadiah hari bapa...mama saya mmg bijak planning ...dia saja buat2 delay supaya tidak perlu membeli hadiah byk kali...mama saya tak suka boros2
kalau boleh mama kata nak rangkum jer anniversary..besday..hari bapa..dan segala2 hari dalam satu hadiah

saya yg sangat gembira kerana akhirnya saya dapat keluar dari rumah..
pulak tu saya bermaharajalela kerana abang saya tidak ikut sama
abang saya telah diculik oleh pengasuh ..sampai hati mereka tak culik saya sekalik



saya sebok nak berlari kebebasan sana sini..mama pulak sibuk nak snap saya



dia suruh saya posing mcm ni sebab nak tayang beg baru saya...sasha namanya..comelkan mama beli utk saya...saya isi susu,pampers dan snacks kalau2 saya menangis


mama suruh saya pose tepi pokok..tapi saya suka over acting...saya buat2 petik daun..
saya harap mama puas hati dapat amik gambar beg sasha saya yg comel itu
saya paham..mama sebenarnya yg geram nak bawak beg itu..saya tidak la beria sgt pon


ini kereta oren..bukan kereta bapak saya...bestnya kalau itu kereta kami hahaha
sesuai utk penyokong belanda kereta ni

masa tengah bapak memilih hadiah..saya mmg sengaja buat perangai nak lari sana sini supaya mereka tidak boleh shopping dgn tenang
bila lagik saya nak berlepas bebas..
bila mama angkat dukung saya..saya gigit bahu mama sebagai tanda geram
tidak cukop dengan itu..saya cakar muka mama...ganas kan saya
sampai mama pukul tgn saya balik..padan muka saya!
pastu saya menangis lagik bila masuk kedai tu balik

akhirnya..selepas bapak dah dapat hadiahnya...kami terus pulang
saya dengar mereka sembang kata tak larat nak jaga saya ...
huhuu kecian saya..

itu jer la kisah saya pada hari bapa yg lalu..
saya nak ucapkan selamat hari bapak kepada bapak saya..
bapak saya mmg cool..saya memang anak bapak!

Tuesday, June 22, 2010

AKTIVITI BAJET ... TAPI MENYIHATKAN

pada hujung minggu yg lepas..kami sekeluarga hanya berehat2 di rumah sahaja
seperti yg sediamaklum..saya telah tekad nak train aiman tu kan..
dan saya memang laksanakan lah apa yg saya nak buat tu..


untuk tidak menghampakan anak2...kami bawaklah jalan2 keluar sekejap amik angin petang
pusing kat taman situ jer



mereka berjalan tanpa menoleh belakang lagik
mereka meninggalkan saya jauh di belakang...
jenuh saya mengejar mereka kerana nak control kain lagik kan
mau terlondeh karang jalan laju2



saya paksa mereka stop dan saya potong mereka


selepas penat mengayuh dan berjalan...kami melepak di hadapan rumah sahaja..masa ni pondok belum pasang


sekian laporan aktiviti menjimatkan dari saya :)

Monday, June 21, 2010

JEMPUT LA BERTEDUH DI PONDOK KASIH KAMI....

ini lah rupa pondok kasih kami...

sukaaa!
lihatlah rumput2 yg mcm nak mati tu....lepas mesin 2 minggu .
dah jadi mcm rumput rosak dah..ni semua kerana diabaikan oleh tuan punya ...sapa lagik..en ali :P


derang terlupa bawak base simen ...esok datang lagik utk letak base


ok la ..ngam2 ngn tanah yg ada tu..saiz tanah tu 10x6 kaki..
saiz pondok 5x5 kaki...

Harga : Pondok RM1990 , tambah trelis kotak2 tu RM200 ,tambah base simen RM80 ,kos pongankutan RM200

TOTAL : RM2470 ..still murah lagik

harga asal pondok jika tiada promo = RM3980
jenis kayu : Meranti + balau ..


keadaan sebelum pondok dibina


selepas...

aku ajak gi beli batu pemijak ngn batu2 pasir nak decor rumput2 tu..
asben tunggu nak beli kat sg buluh jugak...ish sabau jer la...
sib baik raya dah nak dekat...buleh la raya kat umah akak..singgah beli kat sana...

Saturday, June 19, 2010

TENGAH TUNGGU...

...pekerja dreebu on the way nak mai pasang pondok
...malam2 pon datang gak...janji esok ..tak per..biar awal jgn lambat

....harini duduk di rumah saja..seronok jugak
....bapak plan ajak makan luar mlm ni..nak tengok bola ...tapi aisya dah tido ni..mcm mana?huhu tak leh join la nampaknya

....esok pon duduk rumah lagik..mungkin melepak2 rasmi pondok baru
....minggu ni mmg plan tak nak keluar..nak train aiman...lama aku berenti nak toilete train dia....ni nak start balik...harini baru tercicir sekalik...nasibbb..
hehe cian aiman..dpt mama malas....

jom layan cerekarama mlm ni!biar depa ni layan bola..letih aku dengar bunyi berdengung jerrr tv

Friday, June 18, 2010

TAK MERENDEK ARINI...

tengahari ni ..saya telah menjadi baik tak pegi melawat shopping complex..itupon sebab saya keluar sorang2 harini..tak da geng jadi tak seronok nak berhuru hara

atau

dalam kepala otak saya serabut memikirkan macam2..nasib saya ..appraisal saya akhir tahun ni
saya memang mengambil risiko..biarlah...saya hanya berdoa supaya yg terbaik sentiasa berpihak kepada saya

sebenarnya harini saya pegi cuci dan polish gigi.....appointment buat bulan 5..lama tu..giler ramai peminat doktor hensem tu..tapi syg..rendah sket hehe..kalau tinggi lagikkkkkk la i sukaa..auww (en ali tak baca ayat ni)

sesapa yg takut nak gi wat scaling tu...seriusss tak sakit...syiok lagik ada..sampai nak tertido..sedapppp ooo time dia cuci2 celah2 tu...rasa puas seme benda kuar..bila dah siap..nampak la sikit2 ruang2 kosong yg sblm ni nampak rapat jer gigi

"rohana,..last 2 tahun awak buat yer...lama tak datang"
"tak sempat doktor..lagi pulak asik penuh jer lunch hour"
baru nak menipu dia setahun tak datang..terlupa rekod masih ada lagik heheeh

lepas tu saya buat retainer sekalik...retainer sekarang mcm dah longgar jer rasa..pakai pon mcm tak da effect...saya still pakai retainer lagik..kalau tak pakai lama2..gigi gerak..dah jadi tak sama balik... pulak tu..usia meningkat..gigi2 pon akan bergerak ke depan..kalau tak caya tgk..org tua2..napa makin lama makin jongang ke depan..

wah entri ni saya telah menggunakan 'saya' sehingga akhir entri
dan
minggu ni entri adalah tanpa gambar

dan

ahad ni PONDOK KASIH kami akan dibina....
sangat tidak sabar!

Thursday, June 17, 2010

SAKIT KEPALA ..DILEMA TAK HABIS2

....sakit kepala pon datang kerna keja memikir keputusan melibatkan kerjaya ku
....semalam dilema lain...
....arini dilema lain......
....tolong lah berakhir dengan membawa kebaikan kepada ku........

Wednesday, June 16, 2010

ABG..TENGOK LA MUKA SAYA NI..

sekarang ni musim tak leh kacau laki
mata depa kat tv ja...kite dok sebelah jeling pon idak aihhhh :p ..sib baik basuh berak anak mau buat gak

semalam masa game N.zealand vs slovaska (betul ntah)...aku saja dengki..amik bantal tutup pandangan dia tak bagi tengok tv
"abg..tgk sini..saya ada benda nak cerita ni..penting"
"haaa cerita la"
"tak leh,..kena tengok saya " hihihii ngada sungguhhhh

time2 dok gadooh suh tengok aku tu..time aku dok tutup mata dia tu ..time tu la
"GOOAAAALL!!" aku yg jerit ..sbb aku yg tengok ..
dia tengok replay jer la ahhaha dengki2

pastu sesi cerita kan dilema aku
dot dot bla bla bla bla

ok ..aku ikut pandangan asben..sbb aku ni 50-50..tp bila asben support utk ke itu..aku pon tanpa belah bagi lagi buat keputusan

owh korang tak paham tak per..lain kali aku story mory


lama gak sesi berbincang tu..kira cukop nak habis game laa...
lagik seminit nak habis..minit 93
"GOAAAL !.
lepas seminit....preeeet preeeet preeeeetttttt ...minit 94
hahah tensen slovaska last minit NZ gol....
seminit yg berharga....

ish apa aku nak cerita sebenarnya..ermmm sebenarnya aku nak buat satu keputusan berkaitan keja..tp tunggu lah..bila dah settle nnt leh la cete..

Tuesday, June 15, 2010

DUP DAP DUP DAP



hati tak tentu arah nak masuk jumpa bos besaq..apakah ada sinar menanti ....penuh debaran

layan jer la keyword bila ntah ni...aku suka check keyword kat statcounter....
kadang2 rasa update merapu ..tapi bila tengok org gogel jumpa site aku..harap2 ada la info yg depa gogel tu..

yg aku garis merah tu mmg tak da info pon
limau kasturi kat umah kami pon tak berbuah lagik..nak bagi panduan pon tak reti hihihi..

eh nak tulis pon tersekat2 ni..nak jumpa boss punya pasal..
bismillah.......fuh kanan fuh kiri..


Monday, June 14, 2010

SAHAJA AKU MANDI........

mandi pagi ni dengan penuh jimat cermat...takut air habisssssss!!!
sampai nak syampu rambut pon kena pikir..nak syampu ke tak.nak ke tak ..


pasaipa tak dapat notis pon ada gangguan air huhuhu
balik dari melaka semalam..tengok2 air dah takde..igtkan sampai kul 12 jer..
pagi ni pon tak de lagik...mmg mengharapkan air yg ada dlm tangki jer laaaaa skrg ni

sekarang dok bayangkan kalau air tangki dah habis...mandi air mineral la gamaknya
sape org somban nak bg saya tumpang mandi :P

Friday, June 11, 2010

11.47pm

buat gapo tak tido lagikk oooiii...
mlm ni malam minggu...saja tido lewat sket..esok kan cotiiiii
pulak tu..mlm ni malam pertama piala dunia....tak tengok pon aku..tengok la 6 min ..tu pon sebab nak dapatkan kasih syg bapak anak2 aku huhu..tak leh nak mesra2 sket..lalu didatangi si kecik mencelah..dengki tau!

aku nak sokong italy ngn france...asben lak belanda ngn argentina
saja nak sokong selain brazil yg dah mmg dah tau terer tu
aku sokong italy pon sbb players hensem..nama tak igt lah..hilang ingatan sejak kawen ngn en ali..
dulu2 siap letak buat wallpaper pc

harini aku cuti...jaga anak2..bbsitter nak gi bercuti kenduri kendara
pastu dapat panggilan org nak beli barang kan...(haihhhh ni belum 100% buat biz lagik dah nak komplen..)mmg customer call kena layan walaupon setakat tanya2...
pada mulanya tanya beria2 sampai dah set nak jumpa kat mana nak bagi barang...
pastu at last .. "tak per la..saya just nk tny ada brp jer.." adoiiiiiii sabar la kan...tak kisah la kan..
adat customer...layan jer laaaa

kadang2 tu kan..kalau iklan umah sewa ke apa ke...aku dah bg detail kat iklan tu..pastu call dok tanya laaaaaaaaa lagi benda yg dah ada aku tulis...sekalik kena sabar2

ada sekalik tu aku siap tulis note kat bawah iklan "sila jangan call utk bertanya benda sama yg tertera "..ganas bunyinyaaa..sampai sekalik tu ada org call pon mcm gugup tak tau nak cakap ...sbb dah tulis gitu kan..yer la kalau takat nak tny sewa brp ..kan dah tulis semua ..tu aku hangin tu..hahah cepat hangin mcm mana nak biz ni


esok nak balik melaka...
selamat malam!

Thursday, June 10, 2010

CERITA GAMBAR

kali ni entri merapu cerita berdasarkan gambar
sebelum tu ..nak puji kehebatan suami ku mengambil gambar ni...dgn sebelah tangan
sambil drive..menggunakan camera henpon ku saja.. (ni pandangan mata org biasa mcm aku..kalau pro-fotographer lain lak pandangan depa)
tak de gegaran ..nampak full klcc ..

ini aiman panggey "roket"..bila dia jumpa menara bentuk gini dia kata roket..
aritu balik kedah ..menara alor setar tu pon katanya roket...
nnt besar aiman igt yer....ni klcc..kecik2 aiman panggey roket



jarang aku bercerita progress anak2..selama 6 bulan aiman kat tadika ..mmg nampak ada progress...dari segi percakapan..dah cakap banyak walaupon pelat2 ada lagik...
mewarna...tulis..
nampak ada perubahan
gambar atas ni dia yg lukis..gambar bapak katanya..sekarang ni semua gambar orang dia lukis rupa2 gitu..nasib ler..mcm alien pon ada



ni dia suruh aku lukis gambar adik..hehe..burok nau mama lukis..
yer la..lukis cepat2...aku tengah online..time tu la dia dok mai suruh lukis itu ini kan..

sekian cerita merapu dari aku yg tak da mood utk bekerja

Wednesday, June 9, 2010

PERADUAN CUTI2 TIARA BEACH 100 HENGGET JER

Promosi pertama ...Bercuti di Tiara Beach Resort dengan harga RM100 shj
berminatttttt?



senang saja nak join peraduan ni










jadikan referrer tertinggi utk bulan julai ni..maka anda layak bercuti dgn kadar RM100 /night
(studio unit)

1.statistik diambil kira dari 1 julai - 30 Julai
2.tarikh bercuti..anda tetapkan bila anda nak (sekali shj)
3.sape2 yg tak paham mcm mana nak sertai...boleh tanya
mudah saja..hanya klik link saya di bloglist anda..atau boleh buat entri dan link kan ke entri ni ..

utk perbandigan harga biasa yg ditawarkan utk weekend dan cuti sekolah/public holidays ialah rm180/night ..anda jimat rm80!boleh makan ikan bakar :)

Monday, June 7, 2010

BILA TENGOK ORG DAPAT BABY..RASA NAK BERANAK LAGI PULAK :p

baru ni gi tengok anak kawan opis kat annur bangi...
teringat aku bersalin kat sini dulu...



tengok baby2 ni...gerammmmnya rasa...dan2 tu rasa nak beranak..waktu tu jer la rasa
pas keluar spital dah tak rasa dah hihihi

setakat ni rasa cukop dah 2 org...setakat ni la yer...tatau la akan2 datang..tiba2 rasa nak lagik ker

2 org yg bila ada bising..bila tak da aku rindu depa pulak
semalam aiman tido umah pengasuh...sunyinyaaaaaa rasa..selalu dok dengar pot pet pot pet dia


adik pon semalam mcm boring tak de org nak gaduh...tido awal la dia
selalu sebelum tido derang main2 dulu sampai aku bertempik suh tido tutup lampu gelap gelita baru diam


kesimpulan entri ni ..apa ek..tak da motip..

haha saja nak warmup utk minggu ni..

dalam cete LBS tu kan..masa ayu nak bersalin..tgh2 dok push tak boleh tu ..doktor kata nak vakum..tapi suruh kasyah keluar..apa logiknya nak kena keluar..aku bersalin kena vakum doktor tak suruh asben keluar pon..bukannya nak operate nak kena keluar..
hehe dok carik logik..
pastu tiba2 ayu mati gitu jer tanpa penerangan dari doktor..bgtau la..tumpah darah ke apa ker..ni tiba2 bersalin mati tanpa sebab..

Friday, June 4, 2010

TAK FEEL LA AKU TENGOK .....

aku beria nak tengok cete legenda budak setan tu...semalam dok carik geng nak tengok
nak tengok ngn suami dah tentu cete basi baru leh tengok kot ..ntah2 tak dapat tengok

pagi dah bersarapan kan nasi lemak..saja amik sarapan berat...hari jumaat mmg begitu..sbb dah tau dah..lunch nnt tak sempat makan..

so rehat yg panjang tadi..kami terjah alamanda....main redah jer..nasib baik tiket masih ada..walaupon duduk asing2..tak kisah la..sorang depan sorang blkg..tak per..
kalau ngn somi tak leh dok jauh2 hahahah

dari segi pelakon :

Farid Kamil..sesuai jugak la jadi kasyah tu ..watak nakal tu jadik la...kira ok la
Lisa ..rupa mmg sesuai..tapi bila cakap aku dah tak suka..suara dia mcm keras..aku dok bayangkan watak ayu suara lembut2

kalau fazura jadi Ayu pon ok jugak rasanya..lembut sikit..pastu nampak sikit dia ada feel kat farid

Yg Lisa ni aku tak dapat rasakan percintaan dia ngn kasyah...tak tau lah ..jenuh dok carik feel..tak tiba2

Que mmg jadik..tiba2 nampak mcm hebat dia berlakon berbanding semua pelakon dalam tu

part paling tak suka...bila ayu transform jadik org lain huhuhuuu...

dah2 la..kang aku tulis banyak2..potong stim org nak tengok lak..

apa2 pon puas hati dapat tengok...walaupon bila keluar panggung tak da kepuasan ..sib baik tiket 7 hengget ja :)

Thursday, June 3, 2010

TEKOJUT DEN..MAHAI JUGOK RUPANYA..

ingatkan kat kedah murah sikit makannya...sama jer mahainyaaa
balik tu kan..misi nak makan ikan bakar kat kuala kedah..dah igtkan dekat2 jeti ni murah la sikit kan

plan asal nak belanja mak ayah makan sekali tapi derang taknak
so belanja asben jer la...


aku ni jahat tau..nak belanja asben pon kedekut gak ahhaha..
siap cakap bajet rm50 ja tu hehehheheh
saja jer..dah tau dah mana nak dapat makan ikan bakar dgn rm50 tu kan

tu jer menu kami oder ketam 2 ekor,udang 4 ekor ,ikan bakar,tomyam semangkuk....nasi putih 2..air buah srg satu
jumlah rm102 ..tekejut la aku..2 org makan
i tak biasa belanja mahai2..sob sob sob... (nnt ada lak org kata..tu ler tak nak join dot dot dot..makan rm100 pon dah sedih : )



larik bajet aku...kekekeke...pasnih nak belanja..belanja kfc jer la .. :P

tempat ni kat restoran nelayan,medan ikan bakar kuala kedah
mula tu kami pi perindu ikan bakar...masyaallah..ramai giler org...dah tu pulak ada notis ditampal.."kami memproses order anda dgn lama "

terus blah tak sanggup nak tunggu tengok byk lagik meja dok melangut tunggu oder sampai
tapi kat situ mmg gelemer ikan bakar
kot2 korang sampai kuala kedah..leh la pi pekena rasa..

Wednesday, June 2, 2010

PROJEK JUNE2010

dapat teka projek apa kah ini?

aku namakan projek PONDOK KASIH ..cewahh..
pondok yg akan digunakan utk berkasih syg bersama anak2..suami
pondok yg akan digunakan utk berehat tengok anak main kat laman
pondok yg akan digunakan utk minum air teh dgn goreng pisang yg dibeli :P pada waktu petang
pondok yg akan digunakan utk tetamu yg tak mau masuk umah nak lepak2 sembang kat luar..mungkin tetamu yg suka berasap ...


setelah sevey2..kat mana kami nampak tepi jalan ..berenti amik no phone tanya
baru2 ni hampir2 nak tempah kat Melaka...kami bajet nak bayar upah saja..kayu kami sediakan..asben nak beli kayu tiang TNB tu ..
upah saja RM1500...transport rm300 ..tu belum lagik ckp nak tempat sandar ke ..letak trelis ke apa la gi..tu kira bajet tuk pondok kosong..

pastu baru ni balik kg..ternampak iklan dlm paper..
terus asben koyak simpan dlm wallet dia..semangat betul


balik dari kedah..terus singgah sini..mana lagik..kat Sg buloh lah ..penah nampak dah kedai ni cuma tak sempat singgah ..kedai tutup dan tak tau nak masuk ikut mana

nama kedai ni Dreebu ...depa buat offer separuh rege...apa lagik..terus bayar booking
mcm org ngntuk disorong bantal..mana nak dapat murah mcm ni...
sekarang ni tak sabar nak tunggu depa mai pasang..21 hari bg masa


ni update tanaman yg suami ku tanam...kira jadik jugak la tangan dia bercucuk tanam


daun kari..tak penah rasmi guna lagik




kacang panjang baru dok menjalar



pokok cili berbuah sebijik


tu cili merah tu dah cili sulung dah digunakan masak megi


pokok kipas aku yg dah beranak 3 ..kekuningan kena panas
dulu beli 6 bilah daun jer..skrg dah btambah 3


pasni nak cari kedai beli batu pemijak ...
nak susun buat pemijak ke PONDOK KASIH
berangan :)
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin