March 2012 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, March 29, 2012

YANG LAMA DI BERI NAFAS BARU...

ecewahh lama nau kan..baru 4 thn menginap..tapi sebab saya tak tahan tengok dinding yg comot...
lagik pon dulu cat kat living ja...so tak ralat sgt lah nak cat semula..

serabut tgk dinding penuh cap tangan ,conteng2 ..walaupon lepas kemas rumah still nampak rumah tak kemas..sebab dok nampak dinding comot tu ..

dah lama plan nak cat...minggu lepas baru terlaksana ...kali ni asben surrender tak nak mengecat dah...penaaattttt!so saya pon  mencari quotation org nak cat..
mula2 call tukang cat A ..amik online ..tapi dia quote pon thru phone saja..tak datang tgk rumah..kalau sy setuju rege dia bagi tu baru dia nak dtg tengok...ermmmm

pastu saya call tukang cat cina..dia kata..tak pa ..dia datang tgk dinding rumah macam mana..tgk cat apa saya nak guna..baru dia bagi rege ...dia kata..kalau saya tak amik ngn dia pon tak pa...see..saya suka cara kerja mcm ni...

lepas sebulan dpt quotation..baru decide panggey cina ni utk cat ...
yg saya suka cara keja derang ni..1st..sangat menepati masa..dia kata kul 8 dia start keja...kul 8 la dia terpacak kat rumah...
2nd..keja yg sgt teliti dan kemas....saya perhati cara dia buat..mmg teliti.......pastu hari last sebelum balik tu..brp kali dia masuk tgk cat takut ada yg tak kena lagik..
Tukang cat Ah Kong -012-6907740
total dia quote utk saya ..cat dalam sahaja ,dapur ,atas bawah , tak ter masuk bilik ..rm1600 termasuk cat..
IMG00658-20120325-1209
cat saya pilih nippon spotless..pasnih kalau kotor lagik tak tau lah huhuuh
saya amik code color 3012T woodbox ..warna hijau kelumutan.....


IMG00657-20120325-1208
2 hari ja siap..hari sabtu cina tu dgt sorang ja buat...ahad 2 org buat keja..
mereka sgt professional..dan teliti...


IMG00646-20120324-1402
railing sebelum dicat..tenggelam sket warna kan

IMG00667-20120325-1543

IMG00665-20120325-1528
railing tangga berwajah baru ...sukaaa sgt2!



IMG00647-20120324-1543
pintu sebelum...

IMG00666-20120325-1538
tambah rm100 utk cat pintu shj huhuuhhu....sbb nk kena undercoat..pastu cat double layer

IMG00676-20120325-2028
selepas....
IMG00648-20120324-1734
living sebelum ...perasan tak saya dah bukak kotak tepi tu hehe

IMG00671-20120325-1814
living..selepas...hehhe mmg kosong !sbb saya dah tanggalkan kotak2 tu..saya tak bekenan design kotak mcm tu..sib baik la asben mau layan karenah saya nk bukak ..huhu bukan sng tau nak bukak..dah la berat kayu tu..sambil dia mengeluarkan skru sambil mengomel.."sib baik ler esok ada F1 " hihi tiba2 kan..upah la tu nk gi tgk F1..kena wat keja dulu :P

ok pasni memburu sofaaaaaa dan langsir yeehaaa :) ...sofa ni tak tau lah nk buat camna....nak letak mana tak tau..sempit hall kat atas pon...

Wednesday, March 28, 2012

PEPTAN COLLAGEN HELP TO LOSE/MAINTAIN WEIGHT

disebabkan ada customer tanya feedback pasal berat badan..saya buat entri pasal studi yg rousselot buat tentang kolagen dan berat badan.
saya belum ada testimoni pasal berat badan ni...
saya sendiri berpuashati dgn berat saya sekarang yg menten at 54kg
oleh itu saya suka share kan research yg telah derang buat pasal berat badan ni..lebih professional :)

Screen_20120328_115642

IMG00679-20120327-1616
brochures saya dapat limited..so tak dapat nak kasi srg satu..nak copy pon ada tulis copyright blkg tu..nak salin ke dlm blog pon takut jugak kan sbb dah copyright....mcm mana pon brochure tentang studi yg derang buat ni boleh download kat website ..kat bawah entri saya bagi link

weight1

dalam kajian klinikal membandingkan 2 diet yg dijalankan oleh  saintis Skov,65 kes obes dan lebihan berat badan diberikan secara rawak diet karbohidrat yg tinggi,diet protein tinggi atau control diet (tanpa perubahan)  selama 6 bulan dan berat badan mereka dipantau

 Hasil Kajian
Kump.yg mengambil karbohidrat tinggi =turun 5.1kg
kump.yg mengambil protein tinggi =turun 8.9kg
kump.control diet =tiada perubahan


weight2
lagik kajian pasal kawalan berat badan

weight3
conclusion
... "Based on previous reports, including those by Rousselot, Peptan® is the perfect protein for weight management, and nutrition in sports and the elderly:

• For weight management, previous studies have showed that proteins are the most satiating macronutrient, helping individuals to lose weight, but also to maintain a particular weight after the diet. Peptan® has been proven to be effective at maintaining weight, with no adverse effects, and collagen peptides has even been shown to be more effective than other proteins.

• For sports nutrition, Peptan® is the perfect protein to help muscle restoration after exercise. Indeed, it may also be involved in creatine production, aiding athletic performances, due to its glycine and arginine content.

• For elderly people, Peptan® is the ideal supplement to help maintain the nitrogen balance and to avoid lean body mass loss

more details tentang kajin boleh refer sini...
http://www.peptan.com/en/peptan-for-professionals/information-downloads/downloads/brochures/



oder PEPTAN COLLAGEN HERE
anamusa80@yahoo.com
019-2616765

lihat KESAN KOLAGEN di sini

Tuesday, March 27, 2012

KEPENTINGAN COLLAGEN

Tiada siapa yg mahukan muka yg berkedut atau kulit yg suram.Kita tidak dapat mengelaknya kerana ia merupakan proses penuaan.Bagaimanapun,kita boleh memperlahankan proses penuaan ini.
BAGAIMANA ?
Dengan bantuan collagen ,kerana kekuranangan collagen menjadi penyebab kepada kemerosotan keaadaan kulit dan wajah anda

Badan kita memerlukan collagen utk melawan kemerosotan tubuh akibat proses penuaan.Tanpa collagen,kulit kita akan suram ,kedut-kedut mula kelihatan,rambut menipis dan beruban.Keadaan ini berlaku bila kita meningkat usia kerana pada masa itu badan kita tidak lagi menghasilkan collagen.Kehilangan collagen di dalam tisu penghubung iaitu “tendon” ,ligament ,”muscle” dan “cartilage” menyebabkan pengurangan sokongan kepada struktur sendi. Kesakitan pada sendi ini dinamakan “arthritis” dan kecederaan “musculoskeletal”

Collagen berfungsi sebagai ejen “chondroprotective”,di mana ia melindungi “cartilage” daripada berkurangan.Collagen merupakan bahan yg digunakan utk pembentukan dan pembaikan “cartilage”. Ia juga dapat mengurangkan kerosakan pada sendi dan dapat mengurangkan kesakitan sendi dan bengkak sendi.



dapatkan collagen powder hari ini!...collagen bersumberkan ikan laut dalam ..~peptan..product of france~
anamusa80@yahoo.com
019-2616765 -ana kirana :)
ym : anamusa80
BBM pin :2816719F

Monday, March 26, 2012

PERKARA YG MEMBUATKAN SAYA HAPPY LAST WEEKEND ....

IMG00645-20120324-1355
hihihih saja bagi intro dulu..biasa la ...ber update sket blog kan :P

sekarang fikiran dah tenang :)




p/s: belum pernah mengambil collagen ?saya rekemen anda collagen peptan ini..klik

Friday, March 23, 2012

SWIMMING CLASS PUSAT AKUATIK STADIUM BUKIT JALIL

dulu ni ada sorang email tanya mcm mana nak amik kelas berenang utk anak dia  kat sini ..
sbb dah lama ...tak igt sapa yg email  dah ..so harap dia baca entri ni

CONTACT PERSON :012-3538484 hafiz

























p/s: dapatkan collagen PEPTAN terbaik dari FRANCE..proven product!klik

Wednesday, March 21, 2012

Stuntshow @ MotorXpo 2012

sempena minggu sibuk sedunia ...saya tinggalkan video ini utk tatapan kalian..heheh..kalau tak suka boleh share ngn partner yg suka.

ini event dlm awal bulan feb aritu kalau tak salah..tak igt..gambar dlm camera tak sempat nk upload ..so upload yg ada..

saya sangat seronok melihat stunt show ini hehehe..sampai rasa cam nak bergambar ngn rok bogoros..tapi ramai sgt berkerumun dia...

show selama 30min rasanya....layann yg mampu di upload ini :)




Thursday, March 15, 2012

8 KEBAIKAN KOLAGEN /COLLAGEN PEPTAN

oleh kerana ada kwn2 saya dok tanya apa benefit amik kolagen ni..maka kat sini saya buat entri kebaikan kolagen ..maaf la kalau bosan ngn perkataan kolagen hehe tak rajin nak create blog baru sbb tak larat nak menten …


saya sertakan sekali gambar saya sebelum pengambilan kolagen dan terkini…maaf la kalau anda rasa saya perasan syiok sendiri yer…yg pasti ada perubahan

so ni saya tak translate..saya tulis semula dari brochure yg supplier kasi..



1. Regular use of collagen can act on the visible signs of ageing ,smoothes fine lines and wrinkles ,firms,tones and plumps up the skin ,improve skin elasticity ,helps to achieve glowing ,radiant complexion ,strengthens  nails ,improves the condition of hair ,reduce cellulite ,improves sleep patterns.



2. It can increase water-biding capacity to skin reduce problems due to dry skin


3.Collagen functions as a chondroprotective agent ,which means that it protects cartilage and synovial fluid against deterioration and is the raw material for cartilage synthesis and repair.It can also reduce oxidative damage to joints and therefore stimulate significant reductions in joint pain ,tenderness and swelling.It reduce the pain for those with joint problems ie osteoarthritis


4.Collagen naturally contains 15% glucosamine sulphate and 15% chondroitin sulphate.Collagen is non-toxic and has no known side effects unlike regularity prescribed immuno-suppressant pharmaceuticals and non-steroid anti-infalmmatories eg.Ibuprofen. Collagen can therefore improve the quality of life of many suffering from aches and pains ,disoders such ad arthritis  and lupus.


5.Taken before exercise or physical activity ,collagen can have a powerful anabolic effect ,increasing both your energy and performance . Collagen helps athletes recover from exercise and sports-related injuries. It speeds injury repair.and promotes tissue recovery following exercise


6. Orally ingested collagen encourages the rapid absorption of the essential amino acids ,glysine ,proline and hydroxyproline that can preserve and replenish lean muscle mass and improve the management of the body’s fat.It therefore has a positive role to play in weight management and bodybuilding.


7.Collagen has also been shown to be an anti-coagulant.it can prevent blood cotting so can assist in the maintenance of a healthy heart.Diabetics should give it serious consideration.


8.As collagen is the building block of the skin it can reasoned that it can,as part of healing regime ,work to beneficially affect obstinate skin problems such as intractable leg ulcers ,burns and wound healing.

sblmselepas
SEBELUM ..kulit kusam dan tidak sekata ,tidak licin/halus,tidak anjal

IMG00387-20120225-1158

SELEPAS ..saya berpuas hati


boleh contact saya utk harga  ikut bajet anda ,
100g ,150g,200g ,500g


anamusa80@yahoo.com
019-2616765


**
Peptan® is produced using GMP (Good Manufacturing Practice) and ISO 9001 certified manufacturing facilities. As far as safety is concerned, collagen peptide is without doubt one of the world's best studied foodstuffs and it has been confirmed safe by the World Health Organization (WHO).
Peptan® is Kosher and Halal certified and has earned Generally Regarded as Safe (GRAS) status in the USA.
Peptan® is a registered trademark (registration is ongoing worldwide). **

Wednesday, March 14, 2012

PEMERGIAN DIPENUHI KESALAN.....

Ok..mula2 saya pon seperti orang lain..berasa marah dan mengecam ibu Dirang yg membiarkan anak dia yg lapar pegi kedai sendiri ....
lepas tu ibu dia mengaku pulak tgh leka ber fesbuk sampai tak teringat anak belum pulang..lgik la dia kena kecam..

ok betul mcm saudara hazrey cakap..ibu dia jujur berterus terang mengaku kesalahan leka berfesbuk..
kemudian saya baru tahu..oh rupanya dia dalam pantang....ok boleh jadi alasan tak leh masak utk anak makan..tapi bapaknya buat gapo?ok lah tak payah persoalkan benda dah jadik..
.
sekarang semua org sedih dgn cara pemergian adik Dirang...mengapa manusia begitu berhati binatang sekalik!apa lah dosa budak kecik ni ..kot ya pon berdendam dgn org lain..semoga pembunuh mendapat balasan setimpal..kalau boleh bakar jugak biar dia rasa macam mana huhuhuuhhu

lepas tengok video ni....sedih .
harap2 kita dijauhkan dari org2 yg kejam macam ni..sama2 ambil iktibar..

saya pon penah cuai..aisya hilang 5 min di jusco..sekelip mata saja tgh pilih cermin mata ngn asben..tu pon dah berderau darah kami berlari cari ...



~source ~kredit to http://www.hazrey.com/

Monday, March 12, 2012

TRAFIK JEM + HANDLE 2 ORG ANAK..

 2 hari pada minggu yg lepas..hari jalan raya meriah...hari trafik sedunia hhahaha tudiaa..
hujan+banjir+ jem =kuala lumpur...
ok hari pertama saya sampai tol sg besi 8.15 pagi...dalam kira2 berapa km saja lagik nak sampai pintu masuk TPM ..saya terkandas dlm trafik sehinggalah tiba di opis 1045..ok syabas!kebas kaki lenguh bagai..almaklum ler bwk kancil manual lak tu
tapi gunanya kancil ni senang nak menyelit dlm trafik sesak begitu ...

dengan tensen trafik jem...berharap anak2 dalam kereta tak buat perangai..kalau tak...haihhh paham2 jer la...nak layan karenah 2 orang  ni pon mcm2....asben saya pon tak berani nak bawak 2 org anak jalan jauh2 tanpa saya di sisi ..



IMG00506-20120308-0857
awal2 mereka ok melayan majalah aulad..nasib la bawak ..so tak boring sangat..

IMG00507-20120308-0857
aiman leka membaca nama bulan2
IMG00508-20120308-0857

IMG00505-20120308-0857


IMG00511-20120308-1016

ok mereka dah mula bosannnnnn
IMG00512-20120308-1016



HARI KEDUA
masih lagik trafik sesak teruk..makanya saya  pon exit la UPM ...
tapi bagaikan keluar mulut boya masuk mulut rimau ..
hehe jem masih meriah di semua jalan alternatif....aduhhhhh

tapi saya samapi awal sket dari hari sebelum..930 ..
IMG00518-20120309-0906
masih tersenyum..org dah tensen..saya tak sanggup nak amik gambar muka saya tgh tekanan hehehhe

IMG00517-20120309-0906

ok peace!jgn tensen2 mama ......




p/s : nak CANTIK  jom klik sini
        nak SIHAT masuk sini

Monday, March 5, 2012

AFFORDABLE COLLAGEN~hydrolized marine collagen

eehem2...tahukah anda kolagen berkadar songsang dgn umur? ...makin meningkat umur...makin berkurang kolagen dalam badan..terutama bila umur dah cecah 30-an ke atas..kadar pengurangan lagik banyak ..

**pada umur 25-30-kadar pengurangan kolagen sebanyak 1.5% setahun
**by the time umur 45-kadar pengurangan dianggarkan 30% !!

meh kite check ada tak lagik tanda2 kekurangan kolagen atau bahasa lain ..tanda2 penuaan..

•kulit kusam
•kulit tidak bermaya
•tiada seri
•kulit kedut dan mula kendur
•pigmentasi kulit /jeragat
•cepat letih dan lesu
•sakit badan dan sendi
•mudah lupa
•kurang penglihatan

arini saya nak share ngn kwn2 yg berminat nak amik collagen tapi rasa cam terbeban pulak nak menten bulan2 ratus2 kan..saya pon sama..berkira2 jugak nak amik..


IMG00443-20120301-1624
500g 400g lebih gitu ...bekas tupperware ni mampu menampung 1kg ...kolagen ni dipack dlm plastik biasa..asalnya dlm 1kg ..(supplier salah timbang ..800g jer )tapi dipecah2kan  400g..so leh stok tahan dlm 4 bulan  lebih kurang..utk sekali amik sehari..satu sudu besar

IMG00372-20120221-1916
satu sudu besar sehari..diambil ketika perut kosong /sebelum sarapan atau masa nak tido
kadang2 saya perah lemon tambah lagik ...

saya jugak letak kolagen ni dlm moisturizer saya..campur sket ja dlm bekas tu...pastu nnt dia sebati sendiri dalam tu ...

boleh pm saya yer utk harga  ,collagen ni diimport dari  france (fish collagen) more infor klik sini

100g - utk tahan sebulan amik ler satu sudu atau 2 sudu teh (3g sehari)
150g - boleh amik 5g sehari (satu sudu besar)
200g -5g sehari utk sebulan lebih
250g -5g-10g sehari


hendaklah berterusan mengamalkannya at least 2 bulan utk mendapat kesan kolagen dan menten berterusan..kerana jika stop simptom2 penuaan akan kembali ..yer la setiap tahun 1.5% kolagen hilang kan..
anamusa80@yahoo.com
skype :kirana24
ym :anamusa80
019-2616765
IMG00387-20120225-1158
hi..acik umur 32 hiks!  (mula la nak perasan)
mmg pmpn cepat perasan pon haha..tambah2 bila org tegur tanya..dah kawen ke belum...auwwww nampak cam anak dara lagik yo...pulak tu ada yg tanya..dah ada anak tak lagik..muda lagik kan..baru 20 berapa?hahahhahha lagik kembang makkkkkkk :P ..ok dah..nnt muntah ijo lak hahaha

ok jangan lupa..jom cantik sama2....pm saya yer utk details
anamusa80@yahoo.com
skype :kirana24
ym :anamusa80


p/s: jom tengok cara menguji keaslian madu tualang!
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin