March 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, March 31, 2010

SIRI DECOR BULAN INI-PAGAR DAN GRILL

Rumah : bukan rumah aku...rumah kawan
Lokasi :Puchong Hartamas (Kim Crest)

kawan aku dah siap reno rumah dia...tunggu basuh kaki melangkah masuk jer
semua barang rumah-brand new...termasuk cawan plastik :)
masuk sehelai sepinggang betul la


bagi peminat grill wrougth iron...
corak bunga padi begini agak simple dah tidak begitu serabut



ada rumah yg cat bunga padi kuning...cantik jugak..plain color mcm ni pon cantik



ditambah dgn pintu bercat putih..mmg naik la grill ni
minat betul pintu color putih...bilakah rumah saya akan bertukar color putih semua pintu




pandangan hadapan rumah ...sebelum pagar bertukar wajah




sukaaa pagar kayu resak ni....tuan rumah menggunakan frame asal pagar..
RM1400..murah jugak kan...

utk panduan harga..gril wrougth iron utk seluruh rumah ni..total lebih krg rm6k ..

p/s: nak beli MADU TUALANG?jom tengok apa best sgt madu tualang ni

Tuesday, March 30, 2010

APABILA IZRAIL DATANG MENJEMPUT

igt tak masa cuti sekolah baru ni...byk sgt cerita eksiden kan..ngeri..sana sini..sekeluarga meninggal..aku dok baca la paper tgk gambar org eksiden..mintak simpang la...dok bayangkan mcm mana la kalau dpt panggilan ...............

rabu mlm minggu lepas ..tepon la mak tny kabar...rupanya ada berita lain yg dikabarkan pulak
anak sepupu aku eksiden motor ..ish berderau lagik darah...masuk CCU lak tu..mmg critical la
kejadian melibatkan perlanggaran 2 motor...dia nunggang motor tak dak lampu..budak yg datang tu pon tak dak lampu..apa lagikkk ...bertembung la...yg budak langgar tu..meninggal malam tu jugak..umur 12 tahun..yg anak sepupu aku ni umur 13 tahun...mmg tak da lesen la..biasa la dok kampung..budak2 sebaya derang mmg bebas naik motor sana sini...agaknya..mak pak dah larang pon tak dengar kot...

selepas kena tu tak sedar dok ICU sampai la smlm mak tepon bgtau...anak abg din dah tak da :(

innalillah.....semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah

masa tu aku nak tido dah..pastu terkebil2 tak leh tido....mcm2 dok pikir..
bagaimana jika aku diuji mcm ni....terus peluk anak yg tgh tido

tengah dok layan perasaan telfeon berdering lagik..asben lak call..
"kete rosak"..
"haaa?kat mana ni.."
"kat pedas..boleh gerak lagik la..cuma kete tiba2 jadi slow"

nak tido tak lena..10 min tepon asben lagik..mana tau dia berenti lorong kecemasan kan..dah dok pikir mcm2 lak....mcm2 kes kan kat lrg kecemasan tu

kancil ku..jgn la buat hal huhu..aku tak berniat nak menjual mu ponnn...
dah kau berjasa 7 tahun tanpa buat perangai ...ni baru nak mogok ek

Friday, March 26, 2010

TULISAN KOSONG PETANG JUMAAT

harini cuba nak bangkit kan mood nak shopping baju kasut utk diriku
pegi la sunway pyramid..sbb ada bonuslink day...kot la sale best kat parkson tu kan
selain tu nak tengok2 baju kat marakesh wing tu

masuk butik rimba..belek2..tertengok satu bangle lebih kurang sama design ngn aku pakai masa dinner 1001 malam tu..huhu tengok harga...lebih 110% dari aku beli!ish mahai la pulak kan
tapi baju situ cantik2 ...

keluar masuk kedai..masih lagi tangan kosong...masa dah suntuk
terus ke parkson..tak jumpa jugak yg berkenan...last sekalo pi beli selipar ben10 ngn kikilala jer kat aisya hahaha gara2 tak mau balik tgn kosong

dalam perjalanan nak balik..terlihat aussino sale pulakkkkkk..ish singgah lagik
dah masa suntuk gila ni..telek2..mmg murah lahhh 60% off,ada tu 70% ..kanak2 nya 80% ..giler..

aku mula tu nak rembat cadar utk tiara..tp ermm kerna kunci tak dapat lagik.tak jadik ..
so ambik utk kegunaan sendiri kat rumah....kan aku kata..aku sng nak beli brg rumah dari nak beli baju sendiri..


tu jer la..motip entri ni nk bgtau aussino sale..haha buleh gitu....yg rege rm145 jadi rm58 jer..dulu aku beli rm75 lepas diskaun..tu yg plain lah
sekarang aku amik yg corak belang2 pulak..

Thursday, March 25, 2010

TONGGENG


org kata kalau budak tonggeng2 gini ..kecacingan yer??
aritu aisya keluar cacing..masa bapak dia tengah cebokkan dia...aduhhhhh sib baik bukan kena time aku ..lepas kejadian tu aku dah takut nak cebokkan dia ....dia poopoo jer tepon bapak dia..heh tepon cerita takut dulu..pastu terpaksa la gi basuh jugak..takkan nak tunggu bapak balik tengah malam kot

heran gak ..kecik2 lagik dah ada cacing..sekali tu jer la keluar..
pengasuh kata tu cacing susu...betul ke..aku pon tak tau

Wednesday, March 24, 2010

LEPAS NI PI KENDURI PAKAI JA BAJU KURUNG....

selalunya ....ceh berapa kali selalu dah entri aku ni

selalu pi kenduri..aku memang suka ja pakai baju kurung..selain rasa sopan,formal..dan hormat majlis orang kan..

kenduri kawen..mmg pakai baju kurung lah,kenduri tahlil ke kan..
kalau open house raya..ikut keadaan...ada baju kurung ada seluar..
kalau house warming ..pakai tak formal sgt la

minggu lepas ...
eh sebelum tu....jiran depan rumah aku..selang 2 rumah gitu la..aku dok tgk2 jugak..mana isteri dia ni kan...jarang nampak
agaknya depa ni suami isteri jarak jauh kot..tu la aku dok pikir..sebab penah nampak gak kete myvi putih dtg umah tu sekali sekala
aku siram pokok ker..jeling2 la tengok kan....
rumah dia lak..mmg penuh pokok2..rajin cucuk tanam..

petang jumaat tu..balik keja..aku tengok la ada 2 khemah..
"ooo agaknya nk bujat housewarming kot..."kata dalam hati jer
dah rumah dia baru buat tile kat carporch tu kan

tanya la asben....dia kata..idak ada jemput apa2 pon..

esok paginya..kul 10 gitu..dia datang la ngn isteri dia..jemput
"nnt datang la kul 12..ada kenduri sikit ...,kami baru kawen"
gitu la ayat lebih kurang dia bgtau asben..

pastu kami ni pon siap2 la..nak balik kampung terus kan..aku pon pakai jeans jer la
dah igt mcm kenduri housewarming..
kul 12 lebih gitu..ada jemputan 5-10 org dah ada..depa2 pakai baju kurung la
aku sampai2....terpinga2 gak cari tuan rumah..sbb tak penah tengok kan
pastu kakak tuan rumah lelaki tu..salam..perkenalkan diri dia..
"tuan rumah mana ek.."
"oo derang kat dalam..bergambar"

bergambar????terpinga aku..haaa sakannya housewarming aku kata dalam hati
toleh2 tengok kat depan umah..ada meja makan beradab...terus rasa ....alamak!malunyaaaa
ni kenduri kawen rupanya

pastu pengantin pon keluar salam ngn kami..depa pakai sedondon lah ..mcm baju tunang ke baju nikah gitu la..
malu sgt2....
"selamat pengantin baru..."
"tak baru sgt la...dah kawen minggu lepas"
"oooo..patut la jarang nampak kat sini"heheh rupanya salah la anggapan ku seblm ni

masa kat khemah tu..aku perasan ada mata2 dok tgk ..mcm pelik kot aku pakai jeans

kalut la aku dok cari org lain kot2 ada pakai sama kan huhuu
pastu aku sembang ngn makcik ni..aku cete la aku tak tau kenduri kawen..nak cover malu :)
dia bgtau la..ni kira majlis sambut menantu la..

ermmm ..jadik aku rasakan..lain kali at least..jemput la bg kad ke apa ke awal2 kan..at least aku leh ready apa2 yg patut..idak la aku salah paham
nasib baik asben bawak duit..salam nak balik tu leh gak la bg smthing..segan maaa dtg tgn kosong huhu
pasni...PAKAI JER LA BAJU KURUNG APA2 KENDURI PON

Tuesday, March 23, 2010

INI BARU WARNING....KALAU TERJADI....GILA AKU DIBUATNYA

mula2 sekali tengok gambar budak bertuah ni dulu (selalu sebut budak bertuah kalau dia buat something yg mengharukan keadaan~contoh bg tumpah air ..budak bertuah niiiiii..ha gitu la nadanya,org tua2 tak nak sebut perkataan tak elok kat anak kan)


kalau benda tu nak jadi..selalunya yg luar biasa dari biasa perbuatan tu la yg jadikan sesuatu tu kan
contoh:selalu dia boleh jer naik tangga...tiba2 lak aritu jatuh tergolek .mungkin cara dia naik tu lain dari yg selalu dia buat kan

ok ..mcm tu gak kes baru2 ni....memang salah aku..sebab terlalu percaya pada anak..
sebab selalu dia ikut cakap tapi hari tu..tidak

selalu aku carpool kan...kalau tumpang kete org..aku ngn aiman dok blkg...pastu kalau nak turun dari kereta utk lintas ke seberang jalan ..aku pegang tangan dia turun

kalau aku duduk depan(kes 2 org jer ..takkan aku nk jadi mem kat blkg lak)..dia srg2 kat belakang..kalau turun..aku turun dulu..then bukak pintu pegang tangan dia..ok tu..selalu yg dipraktiskan..dia dengar cakap tunggu aku pegang tgn turun

pada suatu hari ...
seperti biasa..hari tu aku berdua jer..maka aku duduk depan la..pastu dah sampai..aku turun dulu..tetapi dgn tiba2..dia terus bukak pintu sebelah kanan ...dan turun!!!
nasib baik aku sempat lari pusing tarik pegang tangan dia...kira masa tu dia tgh nak tutup pintu kete tu
buleh bayangkan tak..kalau dia bukak dan terus lari ke jalan..masa tu lampu hijau...kereta menderu2..motor laju2...
memang berderau darah aku ni...lepas tu dia boleh dok buat menggeletis tak nak dipegang2 tangan dia...jadi drama kat jalan dah masa tu...

memang tak leh bayangkan seterusnya....kalau sesaat aku tak sempat pegang tangan dia

menangis tak berlagu..trauma seumur hidup..gila barangkali



pengasuh dia pon tak leh tido dok teringat aku cerita tu..dia pon tak leh bayangkan..meraung dia kata kalau terjadi

ya..ini mungkin baru amaran bagi aku
1.kereta tu mmg tak set child lock
2.lepas ni melintas..derang akan u-turn utk drop kan aku ngn aiman

sebab selalu2...tak sangka haritu dia nak begitu
budak tak boleh disalahkan...aku yg bersalah

Friday, March 19, 2010

BORING PULAK NGN KOLEKSI TUDUNG AKU NI

seriusss..sekarang ni aku tak minat nak beli tudung..nak beli baju
pendek kata tak minat shopping utk diri sendiri
pendek kata lagik..aku cenderung nak beli baju anak2,barang anak,ngn barang deco umah..


sampai satu ketika..aku dah boring tengok tudung2 aku ni
dah la tak banyak mana kan..lagik la boring dok rotate pakai tu ja



hihi jgn gelak cara aku simpan tudung naaa..aku tak tau nak gantung cmna tudung2 awning ni
nak beli yg gelung2 bulat ikea tu..tapi ntah kenapa haritu aku pegang tapi tak beli hehe

ni dah lama tak sentuh pakai





ni lagik la..jarang2 sekali..ada lagik yg dok lipat dalam drawer..ni kira sentuh gak la sekali sekala
yg dlm drawer tak berusik


tudung awning pon aku dah boring...agaknya kena update ngn stok baru kot..la ni kan macam2 pesen dah..tak terkejar nama2 tudung..mcm2 pattern

minat tiba2 beralih nak try pakai shawl






tapi shawl panjang ada 3 lai ja hahah..tu dok repeat pakai yg ni ja hihi
nnt2 la topup beli..shawl murah jer ..bwh rm20 jer
tapi tu la seperti pendahuluan ayat di atas..aku dah tak bernafsu nak beli tudung..baju..
ish mai la balik nafsu ku...huuuuhu..takkan hormon2 tua dah menjelma kot
belum 30 lagi ni :)

Thursday, March 18, 2010

ADAKALA PERANGAI DIA SGT BAIK...ADAKALA SAMPAI AKU NAIK HANTU

ni hari selasa..masa asben bawak balik aisya..
petang tu balik keja..terus bawak aiman gi salon gunting rambut

sekarang..dia yg ajak pi gunting..
dulu2 nampak kedai gunting lari taknak masuk...
baru kusedar anak aku dah besar rupanya

pulak tu duduk dgn elok sekali..geram lak aku tengok hee
siap tengok2 cermin gaya2 macam kite dok tengok style rambut




masa ni aku rasa nak peluk2 ja dia ..sebab berkelakuan sgt baik ..dengar kata..
pastu aku nak belanja apa2 la kat pasar malam..dia mintak air jer..ish senang sunggh ..
semalam.....
peristiwa kat shell...kalau org tengok camera cctv tu..mcm aku tengah dera anak jer
aku tak pernah2 singgah shell ke petronas kalau bawak 2 anak ni..tapi semalam terpaksa sbb dah terjanji ngn aiman..so singgah la shell
selalu kalau singgah petronas dia amik roti gardenia..ais krim 1..pastu dah bayar
semalam aku bwk la kuar duit rm 8 jer..tak bawak henbeg la..dah nak dukung aisya lagik
masuk je dalam tu..dia round2 banyak kali..cari apa tak tau
last2..dia amik coklat dairy milk satu kotak,ais krim,biskut chipsmore kecik ngn roti gardenia..
wahhh aku mula tu ok lagi la..tengok2 harga coklat rm7!mana cukop duit aku bawak tu
aku suruh dia letak semua barang..amik coklat saja atau tak yah amik coklat tu..dah bgtau mama tak cukop duit..pastu dia taknak..pastu aku suruh jugak..last2 dia hempas semua barang kat lantai...amboi2...dah pandai protes!nak menguji aku nampaknya
pastu dia pi duduk atas lantai..tunduk muka ke bawah..buat merajuk
aku suruh pi amik ais krim pon taknak..aku gempaq aku nak keluar tinggal dia..dia baut bodo diam jugak..
aku sembungyi hendap tengok dia..dia dok keras situ jugak..
aku pi sekalik lagik..kali ni dengan suara keras sikit ajak dia..lagik tak berganjak..aku dah cubit la
geram ni..tak nak jugak
pastu aku pegang tangan dia nak kendong dua2 orang la..tapi tak larat..so dah nampak mcm aku heret dia ..dia lak buat keras taknak jalan...org tengok macam aku tengah dera jer
last2...aku pi mintak tolong cashier datang angkat aiman...terus nangess..tadi tak nanges..
seram betul aku sorang2 bawak anak pi kedai ni..
masuk je kete..memang suara aku tinggi la..geram sgt2..dia melalak2 dlm kete..
aku tau dia senyap kalau aku pujuk peluk2 dia..tapi sebab semalam aku geram dia buat perangai..aku buat derk tak pujuk...
malamnya pulak ..aku tengok bersamamu...dah lama tak tengok tv3..baru dapat peluang tengok..antena dah ada kat tv atas...mengalir air mata ni..sedih sgt2 tengok kehidupan derang..yg lagik susah...Tuhan uji mereka..dah la anak yatim piatu...nak jaga adik yg sakit tinggal tulang ...makan ikut saluran jer..sedih sgt2...sebab baru2 ni aku dok merungut dunia ni tak adil
....aku patut bersyukur dgn apa yg ada skrg...
dah la petang tu marah2 anak kan..lagik la aku rasa bersalah..sedih..
aku ni garang2..tp emo tetap emo uhuk!tapi tengok citer hindustan aku tak nanges yer

Wednesday, March 17, 2010

MEREKA TIDO MCM NAK EXAM ESOK

buku tak lepas dari tangan tu

mcm penat studi jer :)


adik pon sama2..baca sampai terbalik buku



lama tu baru jatuh dari pegangan dia..

memang depa ni suka ngn buku....walaupon tak reti baca..sebut jer la apa2 pon macam konon2 depa baca la

aisya skrg pon pantang jmpa buku ngn pen ke pensil ke..dia nak conteng..sekali tu dia dah pegi conteng kat pasu aku.pastu kat dinding..haihhh risau aku :P..sib baik cepat tengok

harini aisya dah sehat sket la..tak da muntah2 lagik....lega sikit mama
tp kejap jer rasa badan tu nampak susut...seharian tak makan minum agaknya...

minggu ni entri anak2 jer la yer...

Tuesday, March 16, 2010

BILA ANAK2 SAKIT

harini ngntuk sgt2...tido sekejap2..sejam sekali jaga..
aisya muntah2

jumaat malam haritu..aiman start muntah2...pastu bawak gi klinik..doktor kata..cuma nak demam jer...
oo gitu pulak..aku baru tau...yg muntah2 tu tanda nak demam..tak penah jadi sebelum ni
dah tu..tak boleh la makan sgt..makan muntah keluar balik....
baru semalam cergas dah baik demam


adik pulak kena muntah2 start malam tadi
siangnya aktif mcm biasa jer..
tiba2 tengah tido dia terjaga batuk dan muntah2 sampai habis semua keluar..3 kali
pastu campur ngn muntah2 kat klinik lagi

masuk jmpa doktor...mcm tak bersungguh pon dia cek..
dia kata biasa la..budak2 muntah nak demam...cirit birit pon jadi tanda jugak..
aku baru tau..anak dah 2 ..ni baru jadi gini..
pastu doktor tanya..ada sapa2 kat rumah yg muntah2 ke sebelum ni (kami pi klinik lain2 utk kes aiman n aisya)
aku bgtau la..ada..kira ni mcm berjangkit jugak la

lega sikit dengar ...tapi still rasa risau tgk dia muntah sampai tak keluar apa dah..pucat jer mulut

semalam aku dah cuti...pengasuh ada hal..pastu kerna ada tugas kat opis...dah la baru kena sound kan..kang aku tak datang antor keja..kena lagik kang
mmg berat hati sgt2..nak tinggal anak sakit..asben yg cuti jaga..dia pon tak berani jaga srg2..dia bawak balik melaka..


mama kat opis ni dok risau teringat kat aisya ja ni....


aiman yg kuruss susut tak makan..dah la demam..pastu selera makan pon kurang
ini petang sebelum aisya kena ..


bila tengok henpon..nak tersenyum pon ada..macam2 gambar dia amik
ni gambar ben10 kesayangan dia


harap2 aisya sehat la hari ni..jgn demam lama2 yer ..huhuuh
dugaan utk mama jaga anak2 sakit...ni baru demam muntah2..mcm mana la org dok ulang alik spital tu kan..sabar2...

Sunday, March 14, 2010

.....

kesan down masih bersisa di hati ...
ni la padahnya bila buat sesuatu yg tak minat..dari mula masuk keja..aku mintak nak masuk group yg aku minat ..dapat la..tapi hanya 3bulan saja..lepas tu kena transfer ke dept lain..dah kena buat design ..lepas tu bila restructure balik aku minta nak buat keja aku minat,.tapi tak dapat jugak..sampai la hari ni masih bersabar keja ..
tapi aku tak boleh nak keja dgn penuh dedikasi huhuh...sampai la baru2 ni kena sound dgn bos besaq..sehingga terkesan di hati sehingga rasa nak resign..
tido tak lena...padahal benda tu pada org lain mungkin biasa aja..ala teguran dari bos kan...biasa la kan..tapi aku ego agaknya huhuhu ...


dulu penah la sembang2 ngn opismate...buat kira2 berbaloi ke tak berbaloi kalau berenti keja..
wah tiba2 berenti keja terus haha...tak der la...mana leh berenti..aku ni support mak kat kampung..kalau aku berenti..tak da la elaun utk depa lagik..


eh apa aku nak cerita sebenarnya ni huh...

owh kami tengah menghitung hari utk dapat kunci tiara..tak sabar nya nak merasmikan
due 28 mac ni..kalau delay kena la interest..laywer kami call bgtau..kalau aritu kami tak minta diskaun duty stamp..document dah boleh serahkan kat lawyer bank..harap2 minggu ni dapat balik doc dari lembaga hasil

entri caca merba pulak malam ni..belasah jer la...aku ni nak buat aduan pasal majlis ni...pokok rumput tak tebas..cukai pintu mahai pulak tu..nnt aku amik gambar la..kot la ada org majlis terbaca blog ni..buleh tolong2 forwardkan

Thursday, March 11, 2010

KUALI I DARI ITALY TAUUUUUUU...

orang tayang henbeg italy...aku nak tayang gak..kuali italy :P

dengan bangganya aku nak bagitau..aku dapat beli kuali dengan harga paling murah sekali!
rm6.90 ,dan pan rm3.90!!
pi carik cap apa yg boleh bagi rege tu hihiiii


muka kuali



aisya sebok gak nak tjuk muka dia tu..





en ali merasmikan pan dgn menggoreng sebijik telur jer..tanpa minyak
hmm..melekat jugak..kena letak minyak sikit kot



dan aku tiba2 bersemangat utk goreng ikan ..tiba2 jer semangat datang
hhaha...setakat goreng ikannnn ....sila sambung ayat sendiri :P
aku redeem 130 utk kuali..,70 utk pan..
terima kasih kepada yg menderma setem kpd aku last minit.....kak fey,kak zawiyah yg sanggup pos tu..terharu2 .kak su,kak shahi ..
mula tu dah redeem 130,pastu cuba2 tny sapa2 yg tak nak setem kan....sib baik rajin bertanya...dapat jugak sebijik pan

Wednesday, March 10, 2010

EMOSI DOWN,BLOG TERGENDALA SEBENTAR

bila emosi tgh down...blog pon ala2 down gitu..
uhuk!
kalau down2 ni.. paham2 ler...tengtang keje keje keje

Monday, March 8, 2010

SIRI DECOR BULAN INI -MARI MEWARNAKAN BILIK

ini bukan iklan nippon ya..tetapi sebab menggunakan cat nippon..kena la tunjuk tong cat nippon

pagi2 lagik bangun2 tido en ali usulkan nak cat bilik...aik tiba2 bersemangat pulak dia..
aku boleh ajer...dah dia yg usulkan..mesti dia smgt nak buat kan..kalau aku usulkan mesti dia buat pon kerna aku suruh kan cewahhhhhh




code color...boleh teka color apa??
5Liter Rm118 , 1 liter rm28 .harga ikut jenis cat lah yer...
ini jenis easy wash punya,matt finishing


boleh teka corak apa nak buat?
hehe..oleh kerana ada 2 kepala...masing2 nak buat idea masing2..
mula tu..nak cat satu dinding jer kot...pastu..tiba2 aku ebrubah fikiran nak cat gak idea aku
so kami amik srg satu dinding lah...
tapi kedua2 nya en ali yg cat jugak
proses mengecat...kena 2 layer..baru sekata elok
proses menunggu kering...ni gambar warna lain sikit ..mungkin pengaruh lampu kot
kami cat jam 10 lebih kurang..lepas aiman tido..pastu aku tidokan aisya dan tertido sekalik..bangun2 tgk dia dok buat srg2..cian pulak tak da sokongan

design kedua
dapat teka design apa?


jalur 1malaysia..tapi tak de color2 bendera pon


1.10 pagi...masih bekerja keras
sementara tunggu kering...aku turun mop lantai bawah dulu...fuhhh tengah2 malam weh mengemop..org dok tidoq sedap2..aku dok bekerja ni :P
en ali tak sabar nk tunggu keesokannya..gigih nak koyak jugak masking tape tu..
alih2 tu ada cat masih lembap kot...dah terherot sikit daun pokok tu..pastu tampal..repair balik lah

ini pon sama...nampak cam senang jer kan tampal2 masking tape...
tapiiii..kena buat dgn hati2...kena pastikan betul2 cat tak leh tembus masuk masking tape tu
dalam tengah2 dok ralit buat tu..boleh pulak masking tape habis..tinggal satu line ja lagikkk
gigih jugak dia keluar carik kat seven E ,kul 1045 gitu...sib baik ada lagik...
sebelum cat ni..dia design dulu dlm excel...aku just ckp nak belang2 hijau n purple jer..
dia yg buat scaling drawing kat excel..pastu suruh aku pilih nak design camna..saiz sama besaq 2 warna ker..saiz kecik satu besaq satu ker..pastu aku pilih yg ni
dia nak buat 5 belang...aku nak gak 7....hehe sib baik amik 7..kalau 5..mcm besar sgt pulak
hasilnya yg sgt menggembirakan akuuuuuuu
aku suka sgt2!!sebab aku dah berangan nk buat lama dah gini...aku dapat inspirasi masa dok sidai baju..hanger2 anak color purple n hijau..bila susun sekali nampak mcm cantik lak..

gabungan 2 dinding...2 lagik dibiarkan color asal..kerana takut pening pulak kalau cat semua macam ni..sebab hijau ni pon macam kuat jugak color nya..kalau soft color tak apa cat semua
kat sini bakal ditempatkan katil...nak katil putih jugak

dan sini akan diletak almari /drawer putih....huhu mana mau cari selain ikea??


so skrg bilik ni hampir siap deco nya...cuma menunggu masa beli almari dan katil :)
kejap2 aku nak masuk bilik ni hehe....tau la kannnnnn

Saturday, March 6, 2010

KERJA2 FASA 2 BERMULA

org dok rehat tengok tv...kami dok mengecat malam2...
penat nihhhhh

satu dinding dah siapp!
satu lagik dalam proses ...

Thursday, March 4, 2010

MENDECO BILIK ANAK PULAK

wah minggu ni entri decor2 aja kan..sila bagi laluan kat saya naaa...
tgh ada mood ni

kite bagi kredit kat tukang pasang segala2nya



sebenarnya bilik ni jadik bilik mainan jer..sbb katil seme tak beli lagik
dah berapa kali kemass ..kemas selerak kemas selerak
barang2 deco ,dah beli lama...trip ke ikea tahun lepas kot..tapi gantung2 sebab konon nk tunggu mengecat dulu bilik


kat sini nnt bakal ditempatkan katil


langsir dari BAAGUS curtain ..ready made ...murah jugak berbanding aku tempah,
mula tu aku nk beli kain jer kat situ nak tempah langsir biasa tu...tapi kira2 kos kain dah lebih dari beli ready made ni..aku nak corak kartun..mmg comel laaa...tapi sebab takder yg readymade..amik jer dot2 ni..ada hijau tu kira ok la

ni dah sekali ngn rail...balik just drill jer..kalau ada rail lama utk langsir biasa tu..buleh guna double bracket tuk letak rail kedua ni..



jgn risau bucu meja tajam tu yer...nnt tengok gambar bawah


tempat storage...
dinding plan nak cat color hijau epal nippon mcm entri cat dulu2 ni....
atau pon mix hijau+purple... kira unisex color lah..




utk penjimatan ..haha kedekut..mula tu aku nk beli meja kayu merah..mmg bucu dia sesuai utk budak lah...tapi rege mahai pulak rm110 ..
pastu aku amik jer lackside table ni ..rm35 jer..pastu beli la 'jari merah' tu letak..rm18/8pcs..
ha kan dah jimat tu



kereta comei ni asben beli nak letak kat opis dia...tapi aku dah merampas letak kat bilik anak..sila beli lain utk opis naaaaa


tu jer decor fasa 1 ...fasa 2 ialah mengecat,membeli katil ,almari ...tgk la mana dulu
kalau tak sempat fasa 2..akan dibawak ke fasa 3 :)
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin