February 2011 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, February 28, 2011

BINI BARU @ MADU AKU

kisah duka nnt kite stori...
nak share ahli keluarga baru kami.....
'dia' sbg bini no 2 skrg...kehadiran 'dia' menimbulkan rasa irihati si hitam ...si hitam telah tunjuk tanda protes nya baru2 ni

aku tak jeles ngn  madu aku ni...sbb aku pon suka :P

DSC06161
belum cukop complete lagik...baru beli helmet ..glove belum..jaket ..kasut semua belum...habis duit ke situ jer nnt..


DSC06159
pose utk gambar profile katanya :P
apa katanya jiran sebelah...kami dok fotogedik kat depan porch

DSC06160
tunjuk muka sket...motor 2nd ..honda CBR 600cc .baru nak berjinak2

DSC06136
ready nak gi beli cendol madu rembau hahhaha..
aku mmg jahat..dia nk gi workshop ..aku kirim cendol ..dia dok tak nak bawak..aku suruh bawak backpack utk letak cendol...paksa sungguh hahaah

DSC06138
vrooommm vrrrooommmmm!
berdebar lak aku tgk dia smlm

pasni aku pon nak kena sevey costume aku gak hahaha...merempit sama2 baru layannnnn..

Saturday, February 26, 2011

DUGAAN

byk benda nak storii..
ada gembira ...disusuli duka ...
terasa smlm baru ketawa...arini keluar air mata..

dugaan hidup...syukur kami tidak apa2....
nak pulihkan semangat dulu....nnt aku update cerita

Monday, February 21, 2011

MUSTAJAB KE IDAK....?

apa saja utk mu ...PERUT ku ...

BMI aku skrg ngam2 ok ja..21 gitu rasanya ..range normal lah ..
problem skrg ..nak BUANG LEMAK KAT PERUT!!
losyenmustajab
saja ja cuba ni...sapu kat perut ngn peha

ni kes tgk rancangan london weight management tu ..aku tgk dia sapu krim berunsurkan halia utk rawatan..aku pon belasahhhh cari losyen halia

sedap la ..rasa panas2 gitu...berkesan ke idak ..entah la..satu tiub tak abih lagik
lemon
lemon ..minum ngn air sirap atau teh o ..atau aku belasah makan begitu saja...cicah kuah rojak

DSC06068
utk mlm...epal ngn sunkist...ni kes utk tak makan malam..>>kalau tak tahan belasah maggi hahahaha

dan satu lagik..
jeng jeng jeng....

tungguuuuu..!tengah mencuba ...

Thursday, February 17, 2011

KENAPA IKLAN TIADA DI BLOG?

Baca ni sesape yg mengalami nasib yg sama...hahhaha!
aku ni buat tebal muka pi email nuffnang nak huraikan kemusykilan ...sbb heran dah tak de iklan CPM (buffered earnings)
yg ada CPC shj ...sebelum2 ni...tak penah putus la dpt iklan CPM ..walaupon blog ikan bilis...hasilnya idak la byk nau..tapi boleh la buat beli lipstisck sebatang dua

"
Well, firstly, it is important for you to know that you're referring to CPM campaigns, not Buffered Earnings. Buffered Earnings, Metered Earnings, etc are merely terms for CPM campaigns.


Secondly, it is also very important for you to know that it is entirely up to the advertisers of whether or not they want to advertise in your blog and that the advertising industry is also highly seasonal, therefore there might be times where there are no advertisers looking for a particular group of bloggers for a while.


Advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, and they will usually choose which blogs they want to advertise on based on their target audience, desirability of ad placement, style of writing, availability of ad units, membership exclusivity and etc. Also, everyone registered on the Nuffnang network has equal chances of displaying CPC/mCPM ads. Therefore, it is safe to say that priority is given to blogs that have never gotten any mCPM campaigns before, or blogs that haven't been receiving any mCPM campaigns for quite some time now.


However, not to worry though, like we mentioned before, everyone registered on the Nuffnang network has equal chances of getting the ads, it's just a matter of time.


So don't worry, be patient, and do continue blogging! Before you knew it, your earnings will come flowing in! :)  "


kesimpulan nya??????korang simpul sendiri ..

Wednesday, February 16, 2011

SKET2 KAYUH...NNT BOLEH LAH

dia gigih hari2 praktis basikal..

Monday, February 14, 2011

KOMEN MEREKA (CUSTOMER FEEDBACK)

Aku letak komen yg aku terima melalui email dan maklumbalas di forum ,
Kena ambil perhatian yer…ni pendapat mereka….seronok atau tidak bergantung kepada individu..ni pendapat masing2 …

Tetamu yg menyewa 3-4 feb (raya cina) ..dan nak terus booking utk cuti sekolah nnt pulak..gara2 anak tak puas main
testi3
“Salam,


Thanks... akak sekeluarga seronok dengan percutian di Tiara PD. Just to inform that akak bayar RM80 pada Makcik Misyatin. Duit refund RM50 boleh tak akak gunakan untuk deposit for next stay @ 12/3 - 13/3.”

Tetamu 1-2 feb..dia rajin tlg update kan aku lagi pasal wristband tu
testi
“Puan,


Bayaran gelang telah pun mula berkuatkuasa bulan Feb 2011. Saya dimaklumkan tiada lagi pemberian gelang percuma diberikan walaupun membuat tempahan bilik dengan pihak TBR sendiri.


Saya telah pun kembali ke KL semalam dan bilik studio F-3-22 memang best dari segi lokasi... hopefully kalau ada peluang lagi, saya akan call puan...


tq..”


Kak ina dari johor,5-6 feb (forum cari) ..
tiarabeach2
“Ari ahad lps baru blk dari TBR, ambik studio room dgn biscuit_marie, biliknya mmg selesa n agak besar...wpun check in lambat tp owner baik n lebih kurang... tak rugi ambk dgn dia... cuma tk puas main air cz ramai org..”

**biscuit_merie >>refer kpd nick aku
Ok..haritu k.ina lewat check in 30 min..mintak maaf sgt2…sbb minggu tu mmg runner dan cleaner kelam kabut ..cuti panjangkan..harap pas ni tak terjadi lagi mcm ni..

Check in awal dibenarkan dgn syarat ..”bilik dah ready awal,boleh request check in sblm kul 3pm” dgn kata lain..kalau hari sebelum tu tak de org bermalam..boleh la check in awal..kdg2 org sblm tu checkout kul 1pm..Itu yg takut tak sempat

Komen utk TBR …
tiarabeach
“Aku baru abis bercuti di TBR 3&4 Feb cuma tak ambik bilik tt lah sebab dah penuh ... cuma nak bagi testi kat sini TBR memang best lah parking senang ... budak2 nak mandi pun tak takut, pool safe guard ramai bersedia je nampak budak2 nak lemas standby nak terjun ... overall tempat pun bersih ...
Sapa2 nak bercuti ke PD leh lah gi TBR ...


p/s next time kalau ada rezeki tt aku book dengan tt lak yek .. “
**tt =tuan tanah/tuan punya topik


ni pulak sue yg baru stay pada 9-10feb baru ni..
tiarabeach3


testi2


TERIMA KASIH BYK2.kepada yang memberi sokongan ..dan menyampaikan iklan kpd rakan2/saudara (^___^)

Hanya Dia mampu membalas ..
Nak cuba cuti2 Tiara ? klik sini :)

Friday, February 11, 2011

WORLD CLUB ROOM ,FIRST WORLD HOTEL

Penginapan masa pegi genting tempohari..aku booking online thru http://www.hotelclub.com/ ,dapat la murah sket berbanding walk-in /direct dgn hotel

Dulu penah skali stay kat first world ni..tapi masa tu beli time promosi RM50 termasuk tiket ke themepark ..dapat bilik mak aiiiiii…nak bentang sejadah tak lepas..solat atas katil…mmg kecik giler la..tau la promosi murah kan..tak sangka lak sekecik tu


Itu yang kali ni…terus amik worldclub punya…..mahai la bg aku bilik dan bekfes RM322/night( include tax) .pastu ada la privilege sket bila booking WC ni ..

-dapat check in kaunter khas ..so tak yah amik nombor ..(self check in try tak lepas ic kot)-so tak de komplen pasal check in lambat tunggu lama dan sebagainya…

-breakfast dekat WC Lounge ..tak ramai org..tak yah Q langsung ..faham2 jer la..hotel ni beribu bilik,dgn anak kecik bagai..so dpt kemudahan ni sgt berbaloi..

Aku booking utk tower 2…yg baru punya bilik..tapi masa check in ..dapat tower 1 ,bila tanya..dia kata penuh ke apa ntah..tak dgr sgt ngn cakap kalut2

(Ni buat entri ni bukan jakun dok hotel..saja nak review utk rujukan sapa2 nak stay kat sini nnt) >>>terpaksa bagi penafian hehehe bukan pa…sat gi ada anon kata…ni pon nak kecohhhhh??

DSC05913
Bilik 23757 ..tingkat 23 ,plg tinggi 24
View theme park..tapi Nampak kabus saja..so amik jer la view mana2 pon..nampak putih saja

DSC05917
Cukop luas dan selesa utk kami 4 beranak

DSC05914
2 katil queen…tapi aihhhhhh tak de maknanya …derang ni nak berhimpit gak ngn mak pak..tak leh nk romantik2 berdua ahaks!
Tapi time tido derang tido berdua lah….

DSC05918
Toilet nya biasa2 saja….standard hotel 3 bintang
Bath tub tak der..tapi kalau ada pon tak de keinginan nak berendam aihhhh…ngn sejuk giler tu..nak mandi pon terketar2..bukak air paling panas pon jadi cam suam kuku ja

DSC05919
Toiletries dia lengkap dgn berus gigi segala ..pisau cukur pon ada..

DSC05923
Budak ini yg tak sabar “nak pegi hotel…nak pegi hotel”
2 minggu ok dok tenangkan dia..hari2 dok sebut

DSC06016
Breakfast..tengok ..tak ramai sangat kan….
DSC06015
DSC06008
Bukan makan byk sgt pon derang ni…..

DSC06006
Dari segi kesedapan …bagi 3/5 ,varieties 3/5 ..tak byk sgt …..

Lepas ni teringin nak …..honeymoon berdua :) ..(bila tuuuuu ? )

tamat la suda cerita anniversary...seminggu kau entry hahah poyo!

Thursday, February 10, 2011

KEJUTAN PADA MALAM ITU

sungguh ..mmg terkejut...nak nanges pon ada bila tgk hadiah...(hanya aku saja yg  tau kenapa aku nak nanges...asben pon tak tau kenapa...aku tak cerita :P )

sebelum2 tu dah cakap ngn asben...jgn beli hadiah...kite gi beli sama2 tau ..janji dulu2 hiks..
tu yg tak sangka tu
bila dia kejut kul 1 pagi...dalam kemamaian dihulurkan 2 benda ni diiringi dot dot dot dot
terharu!


DSC05887
kad dan hadiah....tak sabar bgn kul 530 pagi...bukak hadiah sorang2


DSC05890
berbunga2 tgk love :P

nak tgk ke apa?
tunjuk luar jer la ek..ehehhe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
dah ler tak larat nk scroll!



DSC05891
hati berbaldu merah :)

isinya nnt2 ler
"mcm mana abg tau saiz saya"
"mintak yg paling kecik sekali"
ahak!nampaknya aku masih kurus di mata dia :P >>jari jer kurus uhuk!

dulu dia gi pahang..beli baju kat aku saiz S hikhikhik...mmg dia perasan bini dia kecik

Wednesday, February 9, 2011

GAMBAR SUKA2

part 3

gambar suka2 kami  ..
sempena hari rabu tanpa kata ...layannnnnnn
henpon C510...leh tahan gak la kehebatan kamera nya...dlm gelap pon leh amik lagik

DSC05994
kami semua ...syukur dgn kurniaan Ilahi

DSC05971
keluar amik angin malam yg sejuk gila


DSC05980
kabus tebal ..

DSC05988
saya sgt gembira

DSC05976
pandangan hotel yg diinap...entri hotel akan keluar khas nnt
ok gak kan..henpon aku ni cewahhhhh tak habis2 tu dok puji hp sdiri..bukan apa..nk pupuk kasih syg supaya tak cari pengganti baru


DSC05993
lagi gambar..pantang ada chance

DSC05989
walau gelap..tapi masuk semua dlm frame

DSC05981
tgk mulut aisya tgh kesejukan

DSC05978
lagik


DSC05996
sehingga ketemu lagik!

Tuesday, February 8, 2011

TAK PERNAH JEMU

Part 2

walau pegi berkali2...tak pernah rasa jemu....tak tau lah..suka lepak kat atas sana...sejukkkkkkk
kalau masuk theme park mungkin jemu gak kot...tapi kanak2 tak pernah jemu...
tapi sayang tak leh nak masuk main byk sbb..syarat tak lepas utk aisya...tinggi min tak lepas..
takat2 family ride jer la

so kami plan nak masuk outdoor park pada keesokan hari nya..
petang tu just naik mini train ngn gondola jer... nak lepaskan gian mereka saja

DSC05945
mini train...kite mmg tak rasa apa2 yg hebat pon

DSC05950
tapi bagi mereka...dapat dok kat kepala ketapi dah kira hebat  seolah2 dia yg bwk tu


DSC05954
malas jugak nak Q ...spt dijangka...ramai org...so pilih rides yg agak2 leh tahan nak Q..
tak tahan ngn si aisya tak leh dok diam

DSC05952
senyum konon2...tapi tensen ni hahhaha

DSC05961
dalam gondola...leh ler rileks kejap

DSC05959


DSC05965
lihat gambar ni...mcm aiman tak de tangan kan

DSC05966
sayang tak clear....aku suka aiman bagi pose gini


lepas tu kami meronda amik angin malam yg sejuk gilerr...

bersambung ....

Monday, February 7, 2011

SAMBUTAN 5 THN ANNIVERSARY KAMI

Tarikh : 29.01.11
Part 1

belasah buat part bagai ...mcm ler sambut kat Paris adanya :P
hiks...pedulik ler..walaupon sambut kat Genting Highland jer...yg penting org tersayang ada bersama

bukan sambut apa pon...just nak rehat2 ...amik angin sejuk
lagik pulak genting adalah tempat kami berdating dulu...tempat honeymoon ..



DSC05929
anak teruna yg tak sabar nak potong kek...dari hari jumaat aku bawak balik..merayu2 mintak share ngn dia..
bila aku kata.ni kek mama ngn bapak..."share la mama..share la"..sebok nak share potong gak

DSC05930
alhamdulillah....masih sempat menyambut anniversari bersama....mohon dipanjangkan usia kami ..dan usia perkahwinan yg masih muda ni dipanjangkan hingga akhir hayat...
jaga elok2...biar cangkul dan tanah yg memisahkan >>>ayat pak saudara asben pesan masa hari sambut menantu

DSC05934
suhu 13degrees ..kat dalam tak ler sejuk gigil2...keluar dari bangunan...5 min pon rasa lama


DSC05936
suasana raya cina...tumpang amik gambor jer

DSC05937


DSC05939
kat luar..tu kabus tebal dan kesejukan...


DSC05942
blur2 efek kabus

bersambung ke part 2
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin