March 2008 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, March 31, 2008

Spiderwick

smlm aiman ikut pengasuh gi sekolah anaknya..
maka nya spt dijangka..masa berdua mesti dipenuhkan sebaiknya
sepantas kilat..lepas pengasuh amik aiman..terus kami bersiap..hehe
zasssss siap...





smpai jusco dh kul 430 ..so kami cari jer apa2 cete yg tiket 430
tp tgk tak brp best..so amik jugak cete ni..wpon cete ni start 420

saat mencemaskan


masuk2 jer tgk cete ni mmg tak bekelip mata..
mmg BEST !penuh fantasi ..ada part tu rasa cm main game lak..ehhe

thimbertack(betui ke eja ni) yg cute


penuh dgn makhluk2 pelik ..takut la aku tgk..geli pon ada
tp mmg npk real jer makhluk tu




abih cete kul 615 kot..terus balik tak menyimpang mana2 dah

pari2


aku ni dok igt kat anak..takut nnt derang dh balik dok tunggu
kami pulak..

goblin yg jahat..nk bunuh seme makhluk kat dunia


sekian saje cete wayang kali ni..

Saturday, March 29, 2008

hasil borongan aritu..

ni la dia brg2 menan yg sempat aku rembat
yg best2 tak byk sgt
aku aim nk beli barney laptop..tp takder la pulak
tp dpt doodle pro ni pon kira ok la .. 40% save
aiman dh mula pegang pen nk menconteg
so yg ni mmg sesuai sgt



yg magnetic cookies tu pon best jugak..
aku mmg suka range laugh n learn..ada music,
learning shapes n so on lah...berbaloi jugak beli ni
sbb normal price rm79.90 ..tp aku dpt murah gile...worth buying




model menge'test' pop onz table



lagi yg kire ok jugak..check up time elmo..yg ni pon best jugak
tp tunggu aiman besar sket kot baru dia reti main doctor2 ni

barbie tu utk hadiah anak buah aku yg dpt upsr cemerlang
hehe lama giler nk bg hadiah..maklom ler nk berjimat cermat
tunggu sale baru nk beli ehhehe

yg fairy rainbow tu asben ku suka nk beli..sbb suka benda tu
hmmm muskil aku..kempunan bb gal ker hehehe



yg tug n gigle tu kira murah jugak la..
beli utk baby akan dtg hehhhehe ..konon2..ala lg pon rm10 jer..



haa yg ni beli sbb murah jugak..rm5 jer..sapa nk kasi kan
ni main gasing..lawan sapa plg lama berpusing
smlm kul 2 pagi aku ngn somi dok main mende ni
hehe anak tak leh main lagi so kami main dulu lah
ni menan tuk 6thn ke atas


hmmm aku mesti kalah jua...tgk yg hijau tu..steady jer berdiri
aku nyer dh kena beat ngn ijau tu huhuhu
tak pe nnt nk asahkan skill lagi


leh jd multipurpose lah meja ni hehe

Friday, March 28, 2008

hari ni hari meredah sale!

yuhuuuuuuuuuuuu....
aku baru balik dari terjah dan redah sale ni...penat2..
hari ni aku amik halfday semata2 nk gi mattel sale ni..
yg bestnya somi ku bg sokongan moral nk teman aku kali ni
sblm ni aku ajak dia kata tk dpt join sbb ada kursus
balik keje smlm dia kata dia amik cuti nk teman aku..yeeehaaa..syg abg!
pagi ni bsmgt bgn pagi nk gi sale punya pasal
715 dh kuar umah..biasa2 730 baru aku gerak


me n my supportive hubby

pahtu gi bekfes kat R&R seremban..aku oder soto..tp dh tak lalu nk mkn
hehe..dok merancang strategi dlm kepala ni
dlm keta dh atur plan ngn somi ku..tmpat mana nk terjah utk
Fisher Price product base on last time sale lah



k.imah n asben tgh sort out..byk giler dia beli RM650 habis

sampai opis..jemput kak sheli n kak imah follow kitorg
konvoi 2 biji keta lah.
jem mmg dijangka...aku dlm kete dh gelabah
kul 9 dok sangkut jem lagi..harus smpai sana lewat ni
mesti dh ramai org kat depan pintu
last time aku org yg plg depan skali



me n kak sheli..kak sheli byk gak tu

sampai2 jer..nk cari parking satu hal lak..
aku dh pesan ngn somi suh double parking jer..pahtu letak no phone lah
aku ngn k.sheli dh turun dulu smtara somi cari parking
kalut berjalan ni nk masuk building tu


the crowds

smpai jer kat tkt 2 tu..tgk2 org dh ramai..pntu dh bukak
derang pon berlari masuk..aku pon tak ketinggalan berlari2 jugak
hahahaha..lantak pi la..kalo nk belenggang kangkung kat situ
mau mata putih la tgk org grab brg2


dicelah2 kesebokan org..hihi..we love greeennn

kali ni ramai gilaaaaaa org dan brg2 yg best pon tak byk sgt aku rasa
yg last time aku dtg lg best brg2 nya
yg big2 item tak byk kali ni


manusia2..ramai sungguh ..


ni antara barang2 aku grab
tak sort out lagi



pas tu kitorg beredar gi vantage sale lak
aku nk teman kak sheli jer..dia minat english style kan
so aku masuk jer round2
beli la jugak brg..nk bg hadiah kat mak aku n
kat kwn aku yg nk resign nnt





murah jugak kt vantage ni almost 50% lah



nnt aku update hasil2 rembatan nx entry
sekian laporan hasil terjahan hari jumaat :)
hohohoo pasnih harus ku dok diam2 ..

Thursday, March 27, 2008

bulan membayar cukai..



yeehaaa aku dh submit e-filing..yg bestnya ada cukai terlebih bayo..

yeye..sbb tu la aku wat awal..so that nnt lhdn return awal sket.. $$$..

best2..tu ler..gaji ciput pon nk gak potong cukai..kang dh jadi terlebih potong

tapi kalo nk ikut logik tu kan..pelepasan utk sara diri tu naik la sket thn ni..kan barang seme naik

mana la cukop rm8000 setahun..mcm2 komitmen nk kena bayo

yg tak logik lagi pelepasan utk anak..ada ka rm1k je sthn...hmmmm..anto nurseri pon

dh rm3k sthn..belom masuk susu dll ..patut derang pertimbangkan hal ni..

pahtu tak dak ka pelepasan kalo beli umah ke..kete ke..huhu

apa2 pon aku dh tunaikan tgjawab ku..

harap duit tax rakyat ni digunakan dgn 'bijak' wpon sumbangan ku sket saje..

tukau angin ..

saja nk tukau2 angin
nk try test pencuci muka dlaila whitening series ni ..

sblm ni pakai garnier ...ni pon terpengaruh sbb fasya sandah tu jd model




aku ni jenis suka tukau2..tak leh lama2 pakai..bosan

lagi pulak org kata elok tukau 3 bln skali kan..sbb muka dh immune lama2..

so dh tak dak kesan lagi..sib baik la muka aku ni kira tak dak masalah sgt

pakai produk yg murah2 pon tak dak masalah

sabun dlaila ni best jugak..bau aromaterapi..sedap je nk cuci



pas basuh tu..rasa lembut jer kulit muka

salah satu sbb nk try dlaila ni sbb dia ada Vit.E

pahtu pas cuci tak rasa kering muka

Wednesday, March 26, 2008

maafkan mama sayang ...

aiman..anak mama..
mama minta maaf sbb tinggikan suara marah aiman pagi tadi
tu la aiman...sapa suruh gi teraburkan baulu atas katil mama
abih penuh tilam aiman penyek2 taburkan..
dh la pagi2 mama kalut nk siap lagi.
tp mama kecian tgk aiman masa kena marah tu
aiman dongak jer tgk mama ..diam tak kata apa
dgn mata yg penuh nerd tu ..sayu mama tgk
mcm berdiri menunggu hukuman ..
mama tak sengaja nk tinggikan suara syg ...
MAAFKAN MAMA



masa ni pagi bila ntah..cian lak tgk aiman..
pagi2 bgn tgk org sibuk siapkan diri ..
aiman melarikan diri duduk kat sini..

Tuesday, March 25, 2008

dah dpt idea ...

aku mmg suke wat entry umah ni..nak2 smlm melayan 'jom bersama eric..'
cm nk pegi je join jd penonton dia..bkn apa tgk derang dpt
goodie bag best2 jer..mgu lepas dpt cat setong..
wiken baru ni gi tgk umah lagi
haihh kalo bole tiap minggu nk pi tgk..hehe teruja punya pasal..
kak aku nk tgk umah aku..so bwk jer la dia gi tgk..



ruang tamu

skrg ni dh pasang cermin tingkap,sliding..pintu seme lah
sinki mangkuk tandas seme dh ada..aku suka style sinki n mangkuk tandas tu..
kat luar lak tinggal nk pasang pagar kot..


master bathroom


ruang mkn

balik dr tgk umah.akakku belek2 la anjung seri aku dok kumpul tu..
maka terjumpalah idea ni..utk wat kat tangga aku ..
Setelah aku bertanya di hobbies n living dan jugak di sini maka aku mengambil keputusan


tak nak wat dinding..mmg betul kata derang..nnt ruang jd sempit n npk terkongkong





taknak kosong bwh tu..nnt npk tangga tergantung


so aku plan nk wat mcm ni...stor bwh tangga gini

la lbh krg




besi tangga ni merah la pulak..tak kenan sungguh..



idea cilok dr anjung seri ..umah azharina

bila nk wat tak tau lah..begantung ongkosnya ...
so nnt akan wujud satu corner kat situ..leh la letak hiasan pasu/pokok
yg style buluh2 tinggi tu ker..idea dh ada dlm kepala ni hihihii

dah inject pon dia ...

smlm balik keje terus bwk aiman gi snwg child specialist
nk inject chicken pox

smpai jer klinik aiman terus terkam pi main ni
menjerit2 kesukaan..



org tak ramai ..kejap jer tunggu
smentara tunggu tu aiman main la playhouse ni
suka lah klinik ni..bersih!
masuk jmpa doc..best jer doc tu...frenly n sweet jer..
wpon chinese..tp ramah ckp b.melayu


aksi meluncur aiman...


yang tak bestnye receptionist yg tak brp mesra..tak manis muka





layan buaian lak..

pas habis tu mestilah layan satay lak hehehheee

Monday, March 24, 2008

arini aiman 15 bulan...

arini genap aiman 15 bulan
smlm nk pegi bwk inject chicken pox..tp tak dpt..
tak tau la pulak susahnya nk cari klinik yg ada injection ni
pegi 3 klinik seme tak de..last2 doc suh pi klinik kanak2..
pegi la cari..tp tutup pulak....menguji kesabaran sungguh

so igt mlm ni lah nk pegi cuba lagi

aku jugak dh stop noriday ..hihihi..apa kaitan ngn aiman 15 bulan???biar lah rahsiaaa..

smlm jugak ada sdikit selisih faham ngn somi ku..
masa makan kat mcD ..somi ku kata aku tak bg sokongan dia nk gi tgk F1..

huhu..kecik ati aku tau..bkn tak bg sokongan..
ari sabtu akak ku dtg umah..so bermlm umah aku..
somi ku pulak tak konfemkan awal2 nk gi tgk F1 tu..patutnya dia bgtau aku sblm
akak aku dtg..leh aku bgtau akakku awal2 kata kul 2 ptg ahad nk kuar tgk F1
sudahnya smlm masa bwk aiman gi klinik kul 1230 baru somi ku bgtau nk gi tgk F1 kul 2!
cmner aku nk bgtau mereka...huhuu..aku tersepit..

itu cerita smlm..
arini pegi keje JEMMMMM lagik...aku sgt tertekan tau..
terowong smart tutup .then jem melarat smpai lah sg besi ni.
sudahnya aku masuk keje 920 pagi!dah la aku ada keje nk
kena submit arini.urgent!tak solve lagi prob nih...hhuhuuhhu
jiwa tertekan!

Friday, March 21, 2008

Dah lama tak membelai diri ..

smlm cuti maulidur rasul aku n famili tak gi memana pon
bgn pagi prepare bekfes..lepak2 golek2 ..main ngn aiman
sampai la aiman tido ..then aku masak utk lunch..
hehe jarang aku masak ni..tgk sawi pon dh nak layu..dr membazir baik masak jer

so ptg tu takde wat pe..hubby ajak gi RB land ofis..nk bayo deposit meter tu
dh pegi..akaun dept tutup lak..yg bukak bhg marketing jer
pahtu pegi tgk site..tak amik gambor pon sbb tak byk diff.pon..
derang tgh psg pagar



hasil tak sengaja nk beli

ajak hubby gi jusco..niatnya nk bwk aiman main2 kat situ
aku lak sajer2 nk jamu mata.. (jusco dh start sale kan) ..sampai2 ajer trus gi
body shop..sbnarnya mmg nk cari hand cream..tgn aku dh tahap kronik..kering smpai
ngelupas2 tepi kuku tu...tu pon aku wat keje pakai glove tu..
dh masuk bodyshop tu...tny la SA tu..the best hand cream treatment..so dia rekemen la yg bwh ni ..aku pon try2 la ..lotion ngn benda ni..tp yg ni lg best..lotion tu skadar lembabkan jer
cream ni utk treatment skali



pas tu dia promote aku lak..skrg ni ada sale 50% utk 3rd item
so aku pon cari la lagi 2 brg ..nk beli papaya shower gel (feveret aku ni)
tp skrg ni aku kena pakai sabun khas hospital kasi so tak jadi beli

last2 amik shea butter ngn papaya scrub..best nih..

sbnarnya aku malas nk scrub2 ni..yg dok ada tu pon tak abih lagi..tp yg tu bentuk gel..
rasa tak puas sket nk scrub
tp ni dh beli ni aku kena konsisten la..nk pegi salon mmg tak sempat pegi dah..

so mlm tadi aku wat spa kat umah je laaa..mintak tlg hubby scrubkan ..
murah jer upahnya..hanya secawan teh o jer...hihi..best2..

mmg best papaya scrub nih..pas mandi tu baunya melekat smpai ke pagi ewahhhh
kulit lembut mulus jer rasa..

JJCM ..

hari rabu balik keje..smpai2 umah somiku dh smbut kat pintu.. hihi..
bestnya dia balik awal arini
pahtu aku terus gi amik aiman



gambor foods tak sempat amik..kalut nk mkn

mlmnya hubby ajak gi mkn PD ..dh lama tak pekena ketam pedas
makanya pas magrib terus siap2 nk kuar..


aiman mmg tak leh dok diam

dalam keta boleh pulak dia tukau plan..nk mkn kt rimba lak..
sbb nya wekend ni aku nk banjer kat PD skali ngn akak aku
n nak ajak pengasuh aiman skali..dh janji nk banjer krn dpt duit kemenangan haritu



jalan sana jalan sini tgk kolam

ujan renyai2 mlm tu..mungkin sbb tu tak ramai org kot..mmg tak de org kat kedai tu
nk kata kami smpai awal...tak la awal jugak..dkt kul 9..mkn2 smpai kul 10
pon still org tak da..
kami oder steamboat jer la..tu pon byk nk mampos..tak abih pon mkn..kenyang giler..
aku suka kuah sup nya..



abg jgn amik dr bwh tau..nnt npk dagu belapis aiii :)

kesimpulannya..buleh la lagi nk makan..sedap jugak la..tp rasanya aku suka lagi kat johnnys

abg lak kata..kat johnnys bau hanyir sket lauknya

Wednesday, March 19, 2008

Dilema F1 ...

ujung minggu ni ada F1 ..somi ku ajak gi tgk...

aku??huhu..bkn apa..tgh dok pikior..logik ker nk bwk aiman skali

gi tgk tu....dh ler bising giler...telinga anakku yg comel tu mana bole terima high


frekuensi lagi kan....hmmm..pulak tu panas terik tu nk tunggu tgk...hoho..byknya reason aku..dgn erti kata lain tak nak gi tgk..hihihi..tp kecian lak ngn somi ku..thn lepas tak gi tgk..sbb aiman kecik lagi...





peminat cilik Ferrari -aiman@ 8mths


maka aku pon mengeluarkan hujah2 yg lebih realistik..aku ckp la..tiket dh mahai lah
dulu rm50 jer utk hill stand ..skrg ni rm100...somi ku terlupa..dia kata dulu rm150...
konon2 skrg lagi murah .lah..

pagi tadi aku godek balik tiket2 tahun lepas2..rm50 jer..sib baik aku simpan tiket2 tu..
hihi..dulu masa bercinta..simpan seme tiket wayang..tiket apa2 jer la..skrg ni bersepah jer ..

tiker ajer dh rm100x2 =rm200 ..parking lagi rm50 ..tudiaaa..rm250..
abg pikior betul2..hihi..bley wat beli menda lain dh tu..kite layan kat tv jer la...hahahhaa


koleksi pertama..best bunyi enjin..aiman suke sgt



********************selingan*******************

2005 (zaman dating)
abg :awak..nk tgk F1 tak?
aku : naaakkk!
abg :betul ker..tak pe ke panas2?
aku :errmmm..tak kisah lah..bolehhhh


2008 (anak sorang)
abg :yang,F1 nak?
aku : hmmm..bila?
abg :minggu ni laa
aku :nk bwk aiman ker..ish panas lah..pekak aiman nnt

hehehhe..takde makna apa2 pon..gurauan jer tau bang
skrg ni nk wat apa2 pon kena pikior anak kite :) ..bukan nya tak nak pegi tgk ...



aiman nk sokong bmw ke ferrari ni?mama suke bmw

Betui la org kata...

nak masuk umah pakai duwet baaaanyaaakkkk...
huhuhu..baru smlm wat bajet2 ..balik jer keje tgk post box ada surat..
mula la nk bedebar bile tgk surat dr RB Land..yer la..mana tau takut dpt
surat interest cm dulu ni..dulu aku kena bayo rm300 lebih tau interest sbb bank lambat release payment...


masuk umah tak bukak tudung terus bukak surat dulu..
tgk2 oh invois utk deposit water meter n electric ....huhuhuhu duwet lagi ...


Water meter Rm135

Electric Rm320

Stamp duty rm10


TOTAL rm465 hhohohooo...byk jugak..


somiku nk cuba tny kalo2 bule apply letrik sdiri ..kalo staf tnb tak yah deposit..
tp tak tau la bule ke nk apply sdiri..
smlm buka SPA tgk progress..tgk2 almost 80% dh nak siap..tinggal road n sewerage works lagik..tak lama lagi kot leh dpt kunci....

Tuesday, March 18, 2008

bajet..checklist..bajet..checklist....

ini semua angan2 ku saja...kalo ada bajet baru dilaksanakan :)


skrg ni dlm fikiran ku asik berangan pasai umah baru jer..
susunan blom mengikut kepentingan dan keperluan dan bajet


Grill -RM5k


grill nk cm ni jer..simple n white color


Kitchen cabinet -rm6k
plaster ceiling -rm2k



minat ceiling cmni..tapi takut berabuk lak

Poin extra -rm500
Lampu /kipas/acond -rm2k

Cat-rm1k
Langsir -rm1k
built inWardrobe n katil -rm2k
Tangga /divider
Car porch tiles

Landscape


ok gak tutup longkang ngn batu2 ni ..berangan nk wat cmni pastu
ada pegola kat depan utk lepak2 minum petang



gambo sekadar hiasan -water features ala2 bali gitu ..

Bilik air -pintu cermin

Auto gate and alarm -2k


TOTAL RM21k plus ..hahahahha..ni bajet merapu..nk kena sevey mintak quotation lah..
agak2 brp lah WANG nk cukop ni ..huhuhuhuhu.... spt biasa..aku berangan dulu :)

salah satu sebab ...



ni la salah satu sebab nape aku nk beli LCD/plasma..hihiih..
aku ni nafsu besor..poket kempis..haha..tak pa la..berangan ja dulu..
kalo ada rezki leh la beli masuk umah baru nnt ..ecewah mcm ler byk bajet..




si bujang aku nih suka nau dok atas ni..pahtu dia tonggeng tgk tv dr atas ni..
bahaya la nak oiiii..jenuh aku yg tak larat..angkat dia turun..dia naik balik..angkat turun lagi..dia lari naik lagik..haru biru aku ...


sekadar gambo hiasan hihihihi..best jer tgk LCD melekat di situ ...
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin