May 2012 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, May 31, 2012

PENGALAMAN PERTAMA TGK BOLA LIVE

seumur hidup  ...ni la kali pertama gi tengok perlawanan bola sepak kat stadium..
masa ni JOHOR FC vs n.sembilan ...dulu masa kedah lawan tak berani nak gi tengok takut aisya lari2..kali ni beranikan jugak bawak dia..rupanya dia dok elok saja hehehe...salah sangkaan saya


IMG00962-20120512-2048
sebelum game lagu negaraku dimainkan..
IMG01144-20120512-2059
pegi dgn anak2 kak chom ..so ada terselit 2 org penyokong JFC

IMG01142-20120512-2058
IMG00966-20120512-2129
aisya berkelakuan baik sepanjang masa ....mcm tak caya lak
IMG00965-20120512-2051
yg baju oren tu penyokong johor ..aiman pon curang sokong johor
IMG00963-20120512-2051
i sokong hijau kuning tapi memegang konsep di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung..maka saya menyokong pasukan nogori...dan pada malam itu ..mmg nogori main menyerangggg aja..menang 2-1 !

saya rasa lagik seronok tgk kat tv kot..clear sket tgk pemain ..kat stadium meriah ngn riuh2 kompang sorak ..kat tv ada REPLAY heheh..kat sini kalau terlepas tengok ja..nasib lerrrr..
kt stadium nak jerit sorak pon tak per :p ..

Wednesday, May 30, 2012

AYU BERTUDUNG....

Ok mama tengah mencari mood blogging lagik tu...so aisya amik peluang meng update blog mama hiks..
IMG01125-20120512-0940
ayu kan saya pakai tudung auwwww!tapiiiiiii cuba lihat kat bawah ni...

IMG00935-20120512-0949
bertudung di atas...terbukak di bawah ...anak sapa la  ni ...



p/s : nak beli kolagen mama saya jual?meh klik sini...tiap malam saya tgk mama bizi ngn collagen dia tu hihihi   http://kirana24.blogspot.com/search/label/collagen
tak beli pon tak pa...like aja tanda sokongan hehehe... http://facebook.com/CollagenPowderpeptanF

Thank you auntie sekalian...mmmuahhhs!

Thursday, May 24, 2012

USS -GAMBAR PART 1a

Sekian lama menangguhkan entri gara2 malas meng uplod gambar ....harini saya menggagahkan diri membuat entri caca merba ini ..

ok sambungan cerita hari tu kan.....
sebelum tu just nak bg pendapat kepada sesiapa yg merancang nak pegi USS ni dicadangkan pergi time betul2 hari bekerja ..supaya tak ramai orang dan boleh main puas2..lagik satu kalau tak da anak kecik elok naik jer bas yg disedikan tu..

mcm kami ni pegi hari bekerja tapi time cuti tersepit...dok ingat tak la ramai sgt orang..tapi ramalan ku pesong belaka......stroller nak sewa pon dah habis(kami sampai agak lewat pukul 2)

yang membuatkan mood agak spoil tu ...ok kami bertolak masuk spore kul 10 pagi lepas sarapan ..sampai imegresen kul 1030 ..kereta tak banyak so igt boleh la cepat kan...ada 3 ke 4 check poin mcm tu la..yg pertama tu cepat ja ..yg kedua tu lama sket kena isi borang bagai ..yg ketiga paling lamaaaaa....sbb no plat kawan saya tak keluar kat sistem derang ..so derang igt kami ni seludup masuk gitu la kot...lama la jugak asben kawan masuk bicara dalam ofis tu..

settle kat situ 11.45 pagi ..pastu nak beli autopass pulak...amik masa jugak..kira2 15 min ..beli autopass..kul 12 kira settle la dr imegresen tu ..pastu nak cari tempat reload autopass..kami pon heran kenapa tidak boleh reload masa bg kad tu saja..
 masa tu harapkan map kat bb saya ja..dah la tak roaming data kan ..so map mana yg ada ja la..pulak tu kami ni dok sangka mcm senang la kan jalan kt singapore ni ..map pon tak beli haha dok igt signboard sana sama kat msia rupanya tidak...sesat2 la jugak kitorang ..
lepas bertanya 2 3 orang ..berjaya la jugak sampai..pukul 2 okay!nasib la dah beli tiket online...kaunter tiket pon dah tutup..
sampai pulak time tu cuaca tengah panas terik..so mood pon dah tak berapa ..

nak main game pon Q 60-65 minit ..huhuhu tak sanggup la dgn anak2 lagik ..sempat la naik 2 game kot yg biasa2 tu..kat genting pon ada ..selebihnya meronda aja la panas2 tu...

ok layan gambar caca merba ni...nnt saya uplod lagik kalau rajin ....part 2 pulak hihhiihih


P1250668
nak gerak ke singapore..satu alphard muat ni!
P1250675

baru sampai panas2 terik tadah amik gambar dulu...
P1250672
IMG00887-20120430-1459 IMG00889-20120430-1508 IMG00890-20120430-1530 P1250677 IMG00961-20120430-1541 IMG00891-20120430-1545 IMG01066-20120430-1731 IMG01064-20120430-1730 IMG01063-20120430-1726 IMG01054-20120430-1722 IMG01031-20120430-1712 IMG01007-20120430-1620 IMG01004-20120430-1619

nampak tu tumbler kuning saya galas tu huhuuuhhu ..telah rugi $28 tauuuuuu keranaaa......
IMG01002-20120430-1618 IMG00995-20120430-1606
nak masuk sini..tgk Q 65minit..tanya tinggi aisya tak lepas ..so cancel niat nak beratur walaupon dah tau lama huhu
IMG00989-20120430-1604
sebelum 'kerugian' ..masa tgh2 jalan tiba2 kepala botol tu tercabut dgn badan nya ..
makanya ...berderai lah pecah badannya..tinggal kepala saja...huhu rugi2 ..
IMG00985-20120430-1558 IMG01060-20120430-1725 IMG01071-20120430-1812 IMG00900-20120501-1208

Sebelum balik…


ok sekian ! hehe sambung part 2 minggu depan pulak...

Thursday, May 17, 2012

HARI YANG MANIS DAN COMEI ....

semalam ada majlis hari guru dan hari ibu kat tadika aiman & aisya...rajin cikgu2 dia buat majlis nak meraikan ibu2 ni ....
majlis dimulakan dgn ucapan utk ibu dan jugak guru ..lepas tu persembahan tarian dan nyanyian ..
first time utk aisya menari menyanyi...malu2 lagik derang..


IMG00973-20120516-1531
persembahan nyanyian dalam bahasa mandarin dari kanak2 6 thn..

lepas tu sesi potong kek utk ibu2 ..dan sesi bergambar ,kemudian anak masing2 keluar bagi kad utk mama masing2 ...touching tau :)

IMG00978-20120516-1553
daripada aiman...cantik dia color


IMG00974-20120516-1545

kek utk ibu2 potong...sedappppp


IMG00980-20120516-1553 IMG00975-20120516-1551
aisya nak kasi kad utk mama pulak...
IMG00983-20120516-1652
kad daripada aisya....cikgu dia la ni buat

IMG00981-20120516-1635 IMG00982-20120516-1635
isi kandungan utk mama..copypaste kat mana ni hihihi

IMG00969-20120513-2017

ni pulak kad version bapak kasi ...
IMG00970-20120513-2018

terima kasih semua..terima kasih cikgu2 tadika ...terima kasih bapak aiman n aisya :)

niat utk meraikan ibu dan guru..tak per kan bukan menyesatkan..
 utk cikgu2 mama bagi redvelvet cupcake ja..utk cikgu kelas aiman ja bagi tudung ..sbb dah last year tahun ni kan..

Tuesday, May 15, 2012

JB-UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE TRIP- 1

Tarikh perjalanan  29 April-1 mei 2012
Origin : Seremban 2
Destinasi : Johor Bahru

hiks baru nak up stori mori jalan2 jb uss tempohari...
pada mulanya plan nak pegi 2-3 keluarga..tapi yg konfem nak pegi kami 2 keluarga ja la..
saya dan keluarga opismate ..k.imah..
mula tu dah nak cancel jugak trip bulan may ni..nak postpone tak tau bila pulak...
passport aisya pon belum buat..seminggu sebelum pegi baru buat ..nasib baik bukak sabtu ahad..

lepas tu..mcm kelam kabut tak prepare apa sgt lah ..ala konon2 singapore ja kan..baca la sket2 kat forum mcm tu..pastu yg rileks tu sbb stay kat jb ja..so tak la prepare print map bagai konon harap gps/map kat bb ni...
lepas tu kan...kan..kan....eh tu sambung la entri masuk singapore nnt


daripada somban... ke jb lah kite..sebelum tu harus singgah JPO dulu ...singgah ja..at least penah la sampai tengok mcm mana kan..beli  ke tak belakang kira..saya pon tak plan nak beli sangat sbb dok set beli online lagik murah..cuma ni boleh la pegang2 tengok harga gitu ja la..


IMG00839-20120429-1046
sebelum gerak..menunggu mama bersiap ngn kemas barang ..hehe biasa la penat hari sebelum tu event sukaneka lagik

IMG00829-20120429-1039
melayan la bapak amik gambo budak2 ni posing mcm2

IMG00840-20120429-1341
tibalah akhirnyaaaa...ehehe
daripada KL ....Exit 253 → Exit 304 → Exit 302A → Johor Premium Outlets


IMG00844-20120429-1349
kite gambar saja yuk...tanda kite jejak sini


IMG00851-20120429-1356
masuk nak jumpa k.imah dalam ni..dia dah sampai awal survey2..
tak membeli pon just tgk jaaa...masa ni ada disc 30% ,additional 20% lagik..ok la jugak

IMG00853-20120429-1434

banyak outlet..rambang mata ....


IMG00849-20120429-1354
tak leh fokus nak membeli sgt ngn si aisya dok buat perangai
IMG00845-20120429-1352


lepas tu terus ke hotel check in..
IMG00870-20120429-1634
Mutiara Hotel JB ....bilik ni ok la..besar dan selesa rm230/nite tak masuk breakfast..booking kat agoda ja

IMG00877-20120430-0804

tak sempat la mak nak berendam ...anak2 dah amik dulu..
rest2 kat hotel...sehingga lah malam baru keluar cari makan

IMG00873-20120429-1945
motip amik gambar kat cermin ? :p

IMG00872-20120429-2105
kitorang gi makan kat stulang ja...
kenangan dolu2..auwwww

pas dah kenyang balikk hotel!

sambung..............


**p/s jemput like page kolagen saya :)   >>> http://www.facebook.com/CollagenPowderpeptanF/


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin