January 2011 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, January 31, 2011

EHEM2...HATI BERBUNGA2

selamat pagi..
seronoknya cutiiiiiiiiii ...direct seminggu aku amik..sama naik ngn org raya cina..ok ler..apply cuti 2 hari jer..dpt cuti direct 7 hari

ermmm...sejak sambut anniversary hari tu..dlm hati ni berbunga2 jer rasa..ahak!tiba2 rasa mcm baru bercinta pulak

tak sangka suami ku romantik jugak :P
eh dah2 la..kang mual lak org baca ..

selamat keje !

Saturday, January 29, 2011

5 THN YEAY!

yeay2!
berjaya mengharungi tido sekatil sebumbung sepinggan sebaju seluar  dan macam2 SE..lagi lah hiks
kenapa seronok sgt?

alhamdulillahhh...org kata 5 thn pertama tahun mencabar...tahun mengenal  budi memahami perangai
sekarang ni mmg dah 'rileks' sikit..hehe dulu2 kan..sikit2 merajuk..sikit2 merajuk ..
aku kenal ngn suami pon idak lama...owh taknak la ungkit kisah lama..yg pasti setiap kejadian yg Allah beri..sama ada ujian dan sbgnya...ada HIKMAH disebaliknya..
sekarang aku dah dpt HIKMAH tu

aku dgr topik kat radio ni..3 thn pertama ...tahun paling mencabar...kena byk tolak ansur
dia bg tips ..terutama pasal kewangan ..kena tolak ansur..jgn jadikan duit segala2nya..tp segala2 nya perlukan duit kan..so pandai2 la tolak ko tolak aku

aku ngn asben pon mmg berkongsi kewangan..apa guna ko kerja kalau taknak tolong kan
ok soal duit tak jadi masalah

soal keja...huishhh aku kalau boleh nak dia keja normal mcm aku ni ha..530 leh chow balik
tapi jgn harap ler kan..tambah lagik kalau kena keja time cuti..standby balik malam ..hangin
tambah lagik ngn anak2 nanges...
ha contoh mcm tu ler cabaran2 nak hadapi..nak kena sabar tu..kadang2 mai angin aku tak sabar

tu dulu lah..skrg ni dah boleh terima sikit kerja dia..
sempena hari ulangtahun ke 5 ni..saja la gedik tempah kek ..konon2 nak grand sket ler …hariini dalam sejarah nak potong kek anniversary selama 5 thn kawen..
masa kawen dulu pon mana ada sesi potong kek….ada la kek setingkat ..tu pon potong masa bukak hadiah tu..bukannya potong kek bertingkat2 tu

ni aku tempah konon2 nak surprise kan kat si dia..tak tau lah jadik ke idak
silap2..si aiman amik potong dulu

sekarang mungkin kami tengah menyambut hari penuh makna ni di ‘puncak’
DSC05883
Abg .....Selamat ulangtahun ke 5 ..tulisan atas kek tu mewakili hati saya tau :)

DSC05886
Comei tak kek ?tak comei pon cakap comei gak tau !         >>ayat2 paksa suami..sokmo gini

Friday, January 28, 2011

KEMELUT TIARA

baru jer aku seronok dapat sales ,tiba2 semalam dapat notis.. (aku tak dapat pon,belum tukar alamat owner )  ..pihak pengurusan TBR tarik balik kemudahan 4 wristband yg diberikan kpd private owner.

serta merta lak tu berkuatkuasa...mmg derang ni nak tutup periuk nasi owner2 yg buat sewa sendiri ..
jadinya aku terpaksa la refund balik (jumlah tertentu) kpd penyewa yg dah booking...yer la..aku dah tawarkan harga sewa termasuk gelang ,nnt guest kena beli sendiri ..

sekarang aku tgh fikir harga baru utk guest...mungkin dikurangkan lah sbb tak masuk  gelang tu...
kalau nak termasuk gelang..harga terpaksa dinaiikkan sbb pihak TBR naikkan fees hampir 50% ..

itu ler cabaran nak invest dlm property gini...kalau tak sanggup ..jangan coba2...park duit kat amanah saham ..dok diam2..

mode sedih..uhuk!

Thursday, January 27, 2011

GURAUAN MENGHAMPIRI ANNIVERSARY

“aiman..aiman nak adik lagik tak” bapak tanya anak
“nakk” lantas menjawab
“amboiii2…2 ni cukop bang..sepasang dah “
Dia dok cerita kawan dia amik anak angkat lelaki..sbb nak sangat anak laki..derang ada anak pmpn 2 ..nak bersalin lagik rasanya dinasihatkan stop kot …
Pastu dia dok kias2 “kak imah dah tiga tu..”gelak2 ..
kak imah masuk dlm topic lak..aku dok cete kak imah dah angkat “baby giant” sempena kelahiran ketiga ni hehehehe
Aku pon bagi bidasan baikkk jugakkkk

DSC05803

Bukan nak tolak rezki..kalau Allah nak bagi mmg terima..walaupon skrg dlm mode ‘marvelon’..tapi kuasa Allah kan…
Buat masa sekarang…huishhhh dgn karenah si kecik atas tu ..Ya Allahhh..mmg menguji betul
Tak dengar cakap ..merajuk..mengamuk …garang… ..
Dah tu aku jadi ‘panas’ gak ngn dia..ke pmpn ngn pmpn panas..
Nak bagi dia cerdik sket…baru leh pikir nak tambah lagi ke idak…harap2 nnt tahun depan antor sekolah dah kurang sket perangai mengamuk dia tu…

Tuesday, January 25, 2011

CRUISE TASIK PUTRAJAYA

Tenang2 ya …bikin rebut kalian nih….baru sekeping gambar tu..mcm2 spekulasi kalian timbulkan hikhik
Ada kata aku slim..ada kata aku gemuk..ada kata aku selebet ..hehhe tak kisahhh
Tu penilaian masing2 berdasarkan gambar ..gambar bisa menipu yerrrr ..tang kata nampak aku slim tu…tu pandangan depan kot hehehe ..
Bila nampak gemuk tu…tu angin tiup baju aku hahahahah tak nak terima kenyataan
Aku tak kisah pon…kurus ke gemuk ke..cun ke selebet ker..aku letak jer gambar…..

Layan jer la gambar tak seberapa..almaklum ler..hanya guna henpon C510 aku tu jer
Kalau korang ada dlsr …syiok jugak menembak atas kapal ni ..cantik2 view

DSC05801
Tempat nak beli tiket dan naik kat bwh dekat dataran putra …letih gak la nak menapak turun tangga tu..
Turun tak per lagi…tang naik tu..lenguh2 gak la tangan aku ni mendukung aisya

DSC05802
Tiket 3 shj…kanak2 bawah 3 thn tak perlu bayar
Harga tiket ..dewasa RM30 ,kanak2 RM20 ..pakej family pon ada ..RM84 utk 2 dewasa 2 kanak2..lain2 harga leh tgk website
Mula tu kami nak naik bot jer..dayang senandung kot..murah sket yg tu,..aku suka open air gitu ..tapi tak dpt naik sbb aisya bwh 3 thn…tak de life jacket utk dia




DSC05800
Sementara tunggu kapal …..tengok2 ular..parrot …pakej bergambar rm10.


Nama kapal..Sebarau…yg ada pakej makan2 tu..Kelah kot ..tak amik la pakej tu….dah tau takkan sempat nak makan2 dgn tenang punya lah

DSC05841

DSC05811
Keadaan dalam kapal..masa ni belum penuh lagik…lepas beberapa ketika…
Penuh dgn warga iran…kami 2 3 kerat yg melayu yg ada dlm gambar ni lerr
Aku ckp ngn asben..salah timing ler kite,..konduktor tu kata ..mmg setiap masa penuh dgn warga iran


DSC05814
Lepas tu..derang bg kami naik atas dulu…warga iran kat bawah lagik dgr taklimat …nama2 bangunan kat putrajaya tu ler

DSC05817
Kat atas baru berangin sket…baru rasa nikmat naik kapal …

DSC05838
Tu tudung selebet efek angin tiup hehehehe ..lama tul tak pakai tudung ni…kekok sungguh nak pakai..jadi tak reti pulak
DSC05821
Ni gambar yg akak aku kata aku gemuk :P ….angin tu tiup baju aku hahahaha tak nak terima kenyataan

DSC05823

DSC05824


DSC05840
Berangan
DSC05828

DSC05827

Selama 45 min atas kapal..rasa puas la jugak..letih jaga aisya…dia lari sana sini..seriau aku..dah ler palang gitu jer ..
Duduk atas la best..lepas tu kami turun bawah..bg warga iran lak naik atas…kat bawah mmg tak seronok..
Deck kat depan tu sempit nau..kat dalam panas lak..aircond tak sejuk
Nak naik kali kedua..tidak la kot..cukop ler merasa sekali ..kalau nak cruise lagik ..pi tengok tempat lain pulak ..
Letih nak upload copy paste code …gambar ada kat facebook kalau nk tengok..ada la sikit2…lebih kurang jer..video ada malas gak nk upload
Eh lupa ..nk bgtau gak tu…aku berbaju kurung tu..baru balik dari makan kenduri hehehe..terus lajak singgah situ…aku tak kisah…baju bukan rambu ramba sgt.

Monday, January 24, 2011

KOMEN YG BERBUNGA HATI

Pagi ni dapat emel dari pengunjung tiara beach yg menyewa unit aku …berbunga2 baca komen dia

test

"Salam ..puan ana,terima kasih sbb memberikan holiday yg indah cukup puas hati..anak sampai taknak keluar dari kolan..hope dpt berurusan ngn puan ana lagi..terima kasih byk2"

Tak cukop dgn emel..aku masuk forum..dia post kat forum lagik review…terima kasih byk2 dyla ..
Customer tak cerewet ..senang berurusan..
Nak demand lebih..boleh cari hotel 5 bintang .. :P acah jer …apa2 komen leh salur kan aku
Yg elok bgtau kawan2…yg tak elok bgtau kat saya 

testdy

Sekian …
Kepada kak mas,ely ,naza,,saya guna review anda .. ..link kat blog sana tuuuu

PRE-ANNIVERSARY

pre katanya hahaaha..yer la..saja2 la sempena bulan ulangtahun..
minggu depan raikan kat tempat lain pulak..
laut dan darat  sanggup ku harungi katanya


DSC05822
sekeping dulu aku kasi jaja ....

oh lagik ..pegi cruise pakai baju kurung..hebat!

Friday, January 21, 2011

HELLOOOO..YER?!....

Salam…lama menyepi

Hiks…biasa la mood up n down ..nak nulis pon amik mood..
Ulser dah baik..hilang sket stress…(eh ada ke org peduli ko sakit ke stress ke heh..)
Mungkin sekarang aku ni leka dok melayan tepon sampai terlupa kat blog..
Leka mempromosikan blog lagik satu tu….blog apa ? blog apa? http://tiarabeachmurah.blogspot.com/
Seronok telepon berdering2 ..hellooo cik ana yer ..oh lagik kembang bila org panggey cik :P

“oh dah penuh laaa…apa kata amik tarikh ni”
“heloo..yerrr..dah penuh” cewahhhhh biasa lah…Chinese new year punya cuti…
Kadang2 sampai kul 11 mlm masih berurusan booking…
Ada sekali tu aku tertido 1145 mlm dah,..tak dgr sms masuk…terlambat reply sket ..dah customer close deal ngn org lain hiihi takper2..ada la rezki lagi nnt
Ada tu pulak mcm psiko jer dok seronok booking konfem air liur.
Henpon sekarang mmg tak leh renggang 24/7 :P ..

Utk January punya booking dah capai KPI …lebih dari aku target..Alhamdulillah
Sekarang target utk FEB dan MAC pulak..marketing marketing marketing!
Ok tu jer..last sekali TEMPAHAN CUTI SEKOLAH DAH DIBUKA!!

Sunday, January 16, 2011

TIDAK TERURUS

15 hari menginjak tahun baru...belum start lagik apa yg dikata...
sejak 2 menjak ni diri ku tak terurus...serabuttttttttttt ,,,aku serabut sbb kain baju serabut kat umah hehhe
minggu lepas tak sempat kemas rumah pasal kes kecemasan tu...penat tak habis sbb  balik semalam ja kan
berlarutan sampai ke minggu ni...
rutin jagaan muka tak buatttttttttt...tido tak cuci muka seminggu dah
iron muka pon tak buat...punya la tak larat...sbb terus tertido kul 9 sampai pagi

projek perut kempis pon tak buat lagik...aritu reason tunggu krim tak sampai lagik..skrg dah sampai tak terganjak lagik..
dgn sakit perut muntah2 angin penuh badan
sekarang sakit ulser 2 bijik kat tepi bibir...bengkak nak cakap pon malas
asben kata sakit buang dosa

rasanya minggu ni harap2 ok sket kehidupan ku
hujung miinggu tak larat nak kluar mana2 dah....pi taman pon tak larat...budak2 bagi main kolam tu jer la

owh lagik ..malas nak update blog...sbb ermmm sebab ermmm..dah ada quota time dah kat opis....

cerita tiara..so far ok la..ada la cabaran sket2...bisnes ..pulak tu deal ngn orang..paham2 jer la

Wednesday, January 12, 2011

WORDLESS WEDNESDAY

nk tiru FAM buat wordless entry :)

meronda amik angin sawah
di kampung tempohari..meronda amik angin sawah


cehhh ada gak tulisan tu :) tak bisu sepenuhnya

Tuesday, January 11, 2011

PROJEK DAN PENGURUSAN TIARA

ok2..bukan projek baru aku pon...projek tiara itu lah
bezanya ...dulu aku bagi ejen uruskan
sekarang

aku manage sendiri...aku buat markerting cari org sendiri
aku handle booking ..aku manage payment ..aku kena settlekan bil itu dan ini

mulai tahun 2011 ni..aku dah buat keputusan nak cuba buat sendiri...baru dapat kepuasan..

dengan ni..dengan lafaz Bismillahirrahmaanirrahiim....
web rasmi TIARA BEACH MURAH dirasmikan

header


about
jemput2 la masuk dan lihat promosi yg ada
buat masa sekarang ada 3 promosi tgh berjalan
dan juga terdapat sedikit peraturan baru yg ditetapkan oleh pihak pengurusan TBR,boleh baca kat website tu yer

nantikan promosi2 hebat..
jgn malu2 : 019-2616765 -cik puan ana

lagik sekalik jemput masuk

http://tiarabeachmurah.blogspot.com

web akan dikemaskini dari masa ke semasa...

Monday, January 10, 2011

TINGGAL KENANGAN...

rentetan daripada entri ini   ..

jumaat 6.28pm ...pak lang telah pergi buat selama-lamanya...
aku dah boleh agak berita yg akan disampaikan  bila terima panggilan daripada mak petang tu

jumaat mlm bergegas siap ...
gi amik adik aku...nasib la dia boleh drive malam..boleh la balik kul 2 pagi
mula tu plan lepas subuh...tapi takut tak sempat tengok muka paklang buat kali terakhir


subuh sebelum azan...kul 6 sampai kat umah
angin menderu lain macam ajer..
kaki aku ketaq nak sampai umah

aku ni takut sket..selalu kalau gi tgk org mati...tgk jauh2 tak berani dekat...
ni dah  pak sedara sendiri ...takut tu dah hilang..sampai2 jer umah tgk paklang terbaring mcm tidoo
aku mcm nak terkeluar suara ni kejut pak lang.....tengokkkkk renung muka paklang...senyum jer muka dia
mmg masa kat hospital ..seme org ckp muka dia lain tak macam muka paklang...
bila habis nyawa jer..muka dah jadi muka paklang yg asal..

alhamdulillah..paklang meninggal hari yg mulia...
dah ajal nya dah tiba...excident tu penyebab saja
otak paklang hancur kat dalam..tengkorak pecah.dan cucuk otak
kat luar tak der luka langsung..mcm tak excident..cuma ada lebam jer kat dahi ngn mata


semoga arwah paklang tenang di sana.Al Fatihah.

Friday, January 7, 2011

PROJEK 2011

projek 2011
semalam dah settle berurusan ..
seronok nak menyahut cabaran...baru feeelll biznes..semangat nak buat ni...
nnt aku launch web rasmi ..
ada yg dah tau ..sajer buat2 cerita samar2 :P


DSC05660
ini budak tgh buat derk mama dok bebel kat dia

DSC05661
lagik mama cakap lagik dia pusing ke lain tu
"tak kira..nnt rosak henpon mama..mama amik duit tabung aiysa beli henpon" antara dialog ngn budak tak cukop umur hehehehe

dia campak henpon aku...haihhh menguji betul

DSC05662
"ni tengok sini..mama cakap ni.."
terkebil2 mata tengok aku..hehehehe sib ler dapat mak garang
garang2 aku pon nak berpeluk manja bagai..ngn bapak dia kureng sket
time aku marah dia ker..baru nk ngendeng2 kat bapak

Thursday, January 6, 2011

SESUATU YG BURUK TELAH BERLAKU...

-doktor dah keluarkan darah beku dlm kepala
-masih tak sedar diri..koma dah 2 hari sejak kemalangan (4 jan 2011)
-kepala bengkak mcm buah kelapa..berkilat ...lain sgt muka pak lang
-excident motor dgn motor....paklang tak pakai helmet...kat kampung
baru beli ikan dan lain2..pastu keluar kedai nak lintas/uturn nak balik..kena langgar ...sedih tul

tu cerita mak semalam


aku sedih kat sini...ni ler dok jauh2 ..mcm ni ler..
ni pak lang aku..abg mak aku ...tinggal 2 org jer abg mak..paklang ni rumah sebelah umah aku
tiap kali  balik kg..mesti lah jenguk derang sekalik ..
sedih sgt2...paklang tempat mintak tolong apa2 hal ..
aku tunang,,kawen..pak lang yg sebok
yg plg tak boleh lupa...pak lang yg antor aku naik bas masa nak pegi daftar UTM dulu..ni peristiwa paling tak dapat ku lupakan...ngn hujan renyai2..sedih sgt2 kalau teringat kisah dulu..1997

-dok nampak2 jer muka paklang..
terus godek2 cari gmbar ...nasib la ada...
DSC04724
ni masa hari pertunangan aku

"Ya Allah...aku mohon yg terbaik utk pak lang"
Ameennnnn...
(mood sedih)

Tuesday, January 4, 2011

BIL AIR NAIK....CARI MEREKA BAPAK!

bab main air..mmg serah ler derang nih...
balik dari pantai...gigih cari pam letrik nak pam menda ni..last2 tak jumpa sbb tak igt simpan kat mana
kalau aku simpan aku tau kat mana...ni ada 'org tu' simpan ..pastu carik tak jumpa

DSC05688
pam tgn/kaki ja ni..gigih!ni kolam hadiah utk aisya...dah tau dia suka air..
tapi kat pantai dia geli pasir
DSC05689
lepak2 tgk anak main ...mcm nak terjun sama..kang jiran jeling pulak hehehhehe

DSC05686
main 2 beradik..guling2 dia main seronok giler!
seronok2 la..bapak yg bayar bil :P ..sib baik ler tak mahai cam bil letrik

aiman ajak bapak mandi sekali
present1 -rm120
"bapak....jom la mandi "
"haihh mana boleh.."
"ni dlm gambar ni ada gambar bapak sekali"sambil tunjuk kotak gambar ni ...
sib baik tak suruh mama sekalik

Monday, January 3, 2011

TAHUN BARU DI TANJUNG BIRU

1.1.11 -berkelah di tanjung biru,port dickson

sengaja tak tulis Blue Lagoon...nak buat tajuk berirama..tahun baru di tanjung biru :)

ni jalan2 sbb sentap asben kena keja jumaat ..hehe yer la kot...ker asben dah plan awal2..aku pon tak tau
dia kena keja jumaat...sehari suntuk sampai ke malam...pastu aku ni mula laaaaaaa muncung
kurang kasih sayang adanya ahak!

balik mlm tu..dia belikan sup tulang rembau...merajuk punya pasal..jual mahal mula tu
pastu turun gak la makan hirup sup ...
"esok nak gi PD?" .cecececece....mula dah
"ermm "..merajukk..mana leh cakap byk ahhahahah


"cepat bangun..nnt ramai org..tak detempat nnt"pagi2 sabtu
bergegas turun buat nasi goreng bujang,goreng nugget,prepare makanan masuk bakul..baju anak2
pastu kul 9 keluar gi amik anak sorang lagik yg dah lupa umah dia :P
aiman bermalam kat umah pengasuh..dia gi johor ngn derang

gambar bertiga yg tak jadik

dah la aisya..kite berdua jer la

dan lagi dan lagi

sampai aisya tak larat layan

mmg plan nak gi blue lagoon ..sbb situ mcm tenang sket
teluk kemang ramai sgt
masa sampai tu..parking dah penuh..dah la sempit sket area tu..pastu dgn tiba2..
mmg direstui la perjalanan aritu...ada satu parking kosong..dekat dgn pantai
legaaaa..sib baik cepat nampak

sampai2 jer tukar baju..saja tak pakaikan derang kat rumah..takut tersinggah mana2 dulu

redup..masa ni kul 10.30 gitu la
(lebarnya aku :P)

sebelum terjun pantai...

cik mek ni tak hirau pantai ke apa..janji makan!
makan sungguh dia

yg sorang ni pulak..tak hirau makan apa..janji pantai!

ni kira sarapan la ni..heheh kul 10 lebih baru nak makan

sekeping jer gambar en ali
aku mmg tak mau mandi...suka lepak jer
takut sunburn :P

meneruskan aktiviti main pasir sebelum gi main air
pasir halus bersih lagik
mereka dah masuk.....adik tu takut nak basahkan badan dia
dok berdiri cegat mcm tu
pastu kalut mintak org dukung
taknak main mcm abang


DSC05681
ni dekat lagik ..pastu derang dah pegi jauhhhhh
tinggal la aku ngn aisya
pantai ni tak de ombak...ombak malu2 kuncing..
beza betul ngn desaru..ombak mengaummmmm
jenuh menjerit nak panggil balik...kul 12..matahari dah terpacak panas ..
ngn aisya buat hal ..dah time tido dia lari..pastu mengamuk laa
sket2 lagik aku nak mengamuk gak hehehehe


lepas tu terus baliiiikkkk...tak larat dah...en ali ajak singgah muzim tentera darat..lain kali saja lah

seronok dapat luangkan masa utk anak2
tq en ali :)

Saturday, January 1, 2011

SELAMAT DATANG 2011

selamat tahun baru !01.01.11

aku harap aku lebih bersemangat ....
nak berazam bagai ..mmg tak da azam..cuma kusematkan dalam hati impian yg ingin kucapai
malu utk berkongsi dgr org ramai...
eh lupa...dah kongsi azam utk kurangkan gemuk/buncit di perut!
dan satu lagik azam nk kongsi >> nak bangun awal pagi di hujung minggu !hehehehhe ni byk godaannnn...takkan nak tgk asben ngn anak2 dok golek2...manakala aku dok berkemas umah...ish ni tak tahan ni



Selamat datang 2011...semoga tahun ni lebih baik dari sebelumnya...
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin