2008 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, December 31, 2008

MASAM MANIS 2008

dah tiba penghujung 2008..mesti ada entry penutup utk tahun ni kan..
ni apa yg aku igt lah kenangan masam panis pahit masin spjg 2008 ni



MANIS


-menyambut tahun 2008 di Langkawi..hasrat nk bwk mak ayah aku bercuti bersama tercapai jugak



-pertama kali jejak kaki ke Singapore
-memiliki henbeg impian yg pertama :)
-kali pertama jugak menjejak kaki ke Bukit Tinggi Resort
-kak aku dpt baby kembar..
-upgrade pangkat
-bercuti di BALI
-pindah rumah baru!!rumah sendiri ..
-dapat baby gal sbg penutup 2008!!!plg best skalik hehehehe

MASAM
-suami kepada sepupu aku meninggal dunia secara mengejut

alamak yg masam tak igt la pulak..ermmm..
bg aku 2008 tahun bawak tuah la jugak kan..hehe..ada ong kata org cina

thn depan ..lain lak cetenya..semoga perjalanan tahun depan berjalan lancar

SELAMAT TINGGAL 2008..
SELAMAT DATANG 2009 ....

aku tak mo listkan azam hehe..tak dak azam..
napa yg aku hajati akan ku cuba tunaikan

Monday, December 29, 2008

Terbasuh jua akhirnya ...

setelah berbuih mulutku .. (ada buih ker..uwekkkk) ..bising2 aku
akhirnya ...
dia pegang jugak span..basuh kete mini ku hihihi...alkisah malas nk antor gi kedai
terpaksala merajinkan dirinya




baru nampak rupa kete...kalo tak..nak pengsan..tak lalu aku nak naik ehhehehe

ni jadi sejarah jugak..kali ke dua dia basuh kete aku...
kali ptama masa umah sewa lama..
ini kejadian di hari aisya dilahirkan..

eh nk wat entry bersalin nih....merapu sungguh aku ni..

tak pe kite mula ngn pagi 21 dec 2008...asben basuh kete dulu pagi ni sblm nk gi spital ...
smbg next entry lak yer

Sunday, December 28, 2008

his 2nd birthday ..

sebelum smbg cete bersalin..bg laluan cete sibujang ni dulu

sbnarnya mmg plan tak celebrate pon..yer la kan..mama dlm pantang lagi
pastu bapak la gi shoping srg2..hehe..gi beli hadiah kat aiman
pastu beli kek sket..igt nk beli 3 slices gitu jer la..yer la aku tak leh mkn kan huhuh
pastu pengasuh bgtau nk dtg tgk baby..so beli la lebih sket..


aiman dah ready nk potong kek yg pengasuh bwk


tudia...potong jgn tak potong...kalo biar ni habis lunyai kek ni






yeay...ni hadiah dari bapak..mama tak bg lagi hadiah..tgu la nnt2


hiks..kek bajet kekdahnya..amik separuh jer :)
aku ni terliur gilerrr tgk ni!



feveret aiman


haa tak sabar nk bukak hadiah tu


main puas2 tau pasnih..tak yah dok pi main kat jusco lagi dah ehhehe
tu jer la sambutan very kecil-kecilan tanda ingatan jer utk aiman

Saturday, December 27, 2008

PUTRI AISYA ADRIANA

salam kwn2 mama..
pertama sekali..aisya nk ucapkan terima kasih atas ucapan dan doa auntie2 skalian :)
ni ler gambar aisya..salam perkenalan dari aisya :)

aisya..day 2


lepas mandi..bedung kemas2..



lena jer diaaa..
alhamdulillah..senang jaga dia..tak byk ragam ..malam jaga nk susu ngn poo poo jer..

nnt mama update pengalaman mama bersalin lak yer..byk nk update tp tak larat nk duduk lama2 hehe..almaklumler..bersalin normal :P

owh ya..sblm itu..
SELAMAT BERCUTI..SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU


saye bersyukur dapat menutup tahun 2008 dgn kehadiran putri aisya sbg pelengkap keluarga kami....

Wednesday, December 24, 2008

Announcement...

salam semua...sori lama tak updates..
ni nk update sket jer..

Saye dah selamat melahirkan seorang puteri pada
tarikh :21.12.2008
jam :12.16am
berat :3.52kg
mode : normal dgn bantuan vakum dan happy-dural :)


hari ni 24 dec genap usia aiman 2 tahun!happy besday my prince!

gambar putri will update later :)
mmmuuuahhhs!

Thursday, December 18, 2008

aiman's playroom

sempena tak keje ni..yg mana larat aku godek2 la kemas sket2
yg ringan2 laa


huwaaaaa..ini bilik bila mau jadi rupa bilik daaaaaaaa
aku dok gali carik toys aiman ada yg tercampak ke bilik ni masa pindah dulu
tunggu asben tak keja la arrange balik ..



ini bilik aiman main2...kosong jer lagi..furniture satu hapa tak beli lagik pon
igt nk beli brg2 kat ikea nnt ..tgk la cmner..


sblm ni penuh gak barang2 lain...tp aku dah bjaya pindah kan sket2

setakat yg bjaya dikumpul..
nk beli meja kusi...almari ..katil ..oowh byk lagik!$$$$$$$

tp letih nk disiplinkan dia main kat bilik...kalo dia boring2..dia campaknya brg ke bwah
huhuhu..pastu nk kena teman dia main kat bilik..kalo tak..diangkutnya toys turun bwh
aku kalo boleh tak mo semak kat living tu..adoiii...

Tuesday, December 16, 2008

menjelangnya 2 tahun...

lagi 8 hari..genaplah aiman 2 tahun..
cian dia ...tahun ni tak da preparation apa2 pon utk sambut besday dia
may be beli hadiah dan potong kek kecil2an jer kot..tu pon kalo mama tak bersalin lagi
mama tgh sarat ..tak larat nk organize apa pon
nnt2 kite watkan yer..satu hari nnt...bila tu tak tau lagi lah


aiman ada tjuk kan kasih syg kat baby..siap nk pegang dukung lagi


ni cousin kembar aiman..montel sungguh..geramm jer
macam2 peel aiman skrg..kat mall tak yah cete la camner


lately ni ..aiman sgt manja ngn aku..sket2 ngadu kalo bapak ngusik dia ker..majuk ngn bapak ker...jap gi dtg ler kat aku...bapaaaaakkkkkk..sambil cebik2 mulut hihihiihihi

masa ni gi beli tilam..utk tetamu dtg ..ewahh...bilik tetamu tak proper lagik
kalo ramai2 kang..bentang jer tilam ni..
letih sgt ..dlm troli pon leh tido

p/s:walopon saye mc di rumah ni..tp aiman tetap kena hantar ke umah bbsitter :)
daku tak mampu nk jaga srg2..kalo ada asben ok la...

Monday, December 15, 2008

New water heater

jeng jeng jeng ...
haha mai nak tayang water heater baru ku (hasil duit claim rebat minyak)

pagi2 kan skrg sejuuuuuk ya rabbi..gigil nak mandi..
so alang2 mmg target nk beli pon before bersalin..nnt nk mandikan baby sng
tak yah la jerang air lagi kan ..heheh dulu2 dok jerang jer air

bersama model beebest :P


ni la ha...7 bintang lagi koooo

kami sevey 2 jer kedai letric kat jalan rahang nun..
mula2 pi kedai letric rahang..sevey2 rege..kedai tu jual brand centon(aku tak penah dgr..tp glemer ..cina tu kata),beebest,alpha S series ..
aku mula tu nk amik alpha la..design pon lawa ..slim gitu..tawar2 rege utk yg w/o pump dpt ler rm335 dari rege asal rm399 kot

pastu kami kluar jap gi kedai lain lak..tgk kedai sebelah tu jual panasonic , joven ngn euro uno.
ehmmm..joven mmg murah tp takder warranty lak..yg ada cuma euro uno jer..tu pon setahun..terus aku kuar tak tawar rege

pastu kami pi singgah kedai wat frame lukisan..tny2 rege..mungkin asben akan antor situ kot..tak sure lagi

pastu masuk balik kedai yg first tadi..hehehe..salegal tu kata..aik cepat u gi sevey rege :P
masa nk amik alpha S-series tu..nk la color hitam kan..nk match kan ngn bilik ayor aku tu
rupa2 nya ada satu color jer..biru..cina tu kata..alpha kuarkan batch by batch ikut color..huhuhuu
so cancel..masa tu tak tgk lagi brand beebest ..sbb npk mahai sket beebest ni


last2 tny2 rege ..leh la dpt kurang rm360 dari rege asal dia letak rm399 w/o pump..
yg ada pump rm649 ..umah aku kan dah wat bypass...air dah laju giler..heheh so tak yah la pam2 lagi

tambahan pulak..beebest jer warranty 5 thn..yg lain2 seme sthn jer..
pulak tu hose nya plastik..asben tak mo selain plastik..takut elecrical shock katanya..
mmg la dah ada protection dlm tu..tp mana la tau.....kalo kes letrik bocor tiba2 kannnnn




keje2 pemasangan..upah pasang kontraktor derang rm60..kalo amik org luar maybe murah sket
tp cina tu kata..kalo derang pasang..apa2 hal senang nk claim kalo salah ke apa ker


yeay...skrg saye sudah leh mandi tak sejuk gedi lagi!
boleh mandi dgn 5 cara pancutan air :)

detail brand beebest ..

Sup Ketam Chef Ali

aku tiba2 teringin nk makan sup ketam..
masa tu tgh tgk cete mertua vs menantu tu..erra masakkan sup ayamh halia kot kat mil dia sbb demam..aku lak dgr cam sup ketam terus teringin

so pagi ahad tu suh asben belikan skali la hehe ..3 kedai tu carik ketam..sib baik ada..walopon kecik





mula tu aku mmg nk masak..tp ya allah..nk bdiri 5 min pon tak larat rasa..lenguh pastu pening
pastu aku kuarkan bwg n bhn mintak en ali la settlekan.. :)



dia pon tungkus lumus la keje kan bahan2 tu..aku nampak dah siap
aku suruh masak kan terus hehee..senang jer ..ikut jer arahan kat sup bunjut tu



si kecik ni ..sibuk jugak...sibuk munggah




taraaaaaa...sup ketam dah siap!nyummy...sedap2..ditambah pula air tgn laki sdiri kan...

mau resepi kah..senang saje...ikut jer arahan kat sup bunjut tu :)

Sunday, December 14, 2008

Scan baby ke cacing?

ni kisahnya masa gi checkup aku aritu...
pas aku turun katil...dia lak naik..selamber jerr...
naik2 selak baju tjuk perut dia..

pastu aku ckp la.."oooo nk suruh doc scan ekkk"
doc ishak tu pon sporting..bgn mai balik kat katil tu..mai scan aiman..
hihiih



beria2 tu..doc wat betul lak tu..



doc kata nk tgk cacing hehehehe..
nampak la...organ dlm perut aiman tu




ni apa benda ntah ni..kosong jer..

pastu aiman pon baru mau turun dari katil dgn senang hati...

Thursday, December 11, 2008

masih di sini ..

aku belom bersalin lagi :) ..hihi..

mood nk menulis dah hilang pi mana tak tau...mungkin sbb aku dok berdebar2 menanti hari kot..hehehe
naza kata dh jmpa sawang kat blog aku..sblm merebak ..meh aku sapu sket2 dulu..

nk update apa yer..
ermm antenatal checkup dulu lah yer
sabtu lepas gi check..tak ramai org..org dah balik raya kan..

progress :-
berat baby :-2.7kg (naik 300gm for 2 wks)
berat mommy :-65kg (naik 1kg )
due date :-menten
kedudukan baby :- doc bilang..kepala sudah engage..patut la aku dok rasa nyilu2 jer

next checkup :-sabtu ni plak..pastu sabtu depan..doc nak check dah ready ke blom ..huhu takuuutnya

pastu ...aku mau cuti lah next week..sudah tidak larat rasanya...

owh aiman pon checkup jugak..doc pon gigih la scan tgk perut dia ekeke..
gambor nnt upload later..blom tranfer lagi ...


owh sekian saja stori kali ni.. mcm malas nk tulis lak kan...kang korang pon malas nk baca :)


p/s:saye sgt suka dgn kehidupan di rumah baru saye :)

Friday, December 5, 2008

Aidil Adha


chocolate kek dari SINI

ada promo buy 1 free 1..kek ni kecik saja 1kg ..kalo SR 1kg lebih kan..tp ok la dgn regenya..
aku share ngn kwn aku..dia sebijik aku sebijik..rm52 utk 2 bijik.
cian k.sheli ..beratur ramai gilerrr..seme kek dah habis..tinggal ni jer..nk choc indulgence sbnarnya huhuu..tp dpt yg ni pon ok jugak..leh la wat makan di hari raya nnt..ewahh sempat ke simpan smpai raya hehehe

oh raya haji ni saye tak balik kg...tak larat dah...kedah ke melaka ke ..tak balik
akak saye dtg beraye umah saye..leh la suruh dia masak apa2 nnt...i want laksa penang!!tp kak aku terror laksa johor..huhuhu

kak puteri,nak dtg..dtg ler..tp tak dak wat mkn grand2 pon..apa yg ada kite jamu la..hehehhe


ok frens..SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA..hati2 di jalan raya yerrrr...

termimpi2


utk kak nonie and naza yg nak tgk rupa bunga fatimah ni..

ni pic before kembang...yg rendam dlm air tak sempat nk amik la..
bykan mcm akar pokok bakau dlm air tu..gitu la rupanya

smlm aku mimpi aku dah bersalin...anak kembar lagi uuuuuu
tp nape pakai baju biru hihihihih...suspen jer..

tu jer aku nk cete...dlm keletihan tu pon sempat lagi mimpi tu,.,adakah harinya makin hampir atau fikiran aku yg terlalu fikir pasal bersalin..huhuhuuhhu

owh esok chekup...berdebarnya...

p./s: sapa2 kenal nasazfrog ,dia dah slamat bersalin baby gal,1 dec 2008,nuri ardini,3.48kg normal delivery...TAHNIAHHHH!!! sonok tul membe dah selamat

MTP dinner

penattttt...lotihh..ngntukk...huhu..sendiri gi carik kan
smlm ada MTP (Mimos Tech.Preview)dinner ..aku yg sarat2 ni gigih gak tu nk pi
bukan apa..bagi sokongan ..hehehe


first time aku smpai sini..tmpt org ada2 kawen selalu wat majlis kat sini kan..



sementara tgu org sampai...
nk snap2 pon batt.kong..hampeh jer..gambar pon buruk jadinya



hiks..aku pakai baju cap "P" ..ekeke..sapa tau baju sapa?
mula tu aku btau kat opismate aku...kalo malam ni try baju aku muat lagi..aku pegi la dinner tu
kalo tak muat tak pi la jwbnya..malas la nk beli2 baju baru...bajet2..


so ni la tuan punya baju tu hihihihihi..pecah lobang..
baju k.imah lawa tu merah2 ngerlip ngerlap..tak nampak lak dlm gelap ni


kami 4 org jer wakil perempuan dr dept aku..sokongan padu sungguh
hehe.sbnarnya bab mkn mmg kami laju pon :)


gambar foods tak sempat amik..sbb batt kong gilerrrrr

overall foods ..sedap la..
cuma tak best sbb tak da door gift huhuhuh....

balik tu smpai seremban kul 1130 mlm...aiman n bapak tak tido lagik
letih sungguh..kul 1 baru aku dpt tido..huhuh arini aku sgt ngntuk!

Thursday, December 4, 2008

BABY KIKO warehouse sales

arini start kiko sales kat puchong..tmpt biasa lah..
aku mula tu mmg tak plan nak gi pon..sbb tgh sarat pastu malas nk berebut2...konon2 nya la kan..ewahhh
tp pastu ada coleague yg tgh peknen nk pegi..aku pon gedik nk join gak..hahaha..tak niat nk beli sgt la..cuma nk tgk2..kalo murah nk beli..
aku baru ja shopping barang baby 2 mlm berturut2 ..almaklum ler..jusco dekat ngn umah kan ekkekeke





ni ler kekdah baru yg derang wat...bg diskaun utk total belian..
dulu2 ada longgok baju rm5,rm8 dll...

so tadi kami pegi berempat time lunch ...kira smpai sana kul 1 gitu..

tgk org ramai gak keluar melenggang kangkung tak bwk brg apa pon..aikk pelik..
slalu tak cukop tgn org borong

kami igt barang dah habis..yer la dah tengahari kan...selalu org serbu pagi2


ramai gilerrr..

sampai2 jer tmpt sales tu..huhuhu...gilerrrr..ramai org..penuhhh!!
tau jer la..tmpt tu dah la sempitt...panas tak yah ckp ler..sib baik la cuaca baru pas hujan ..kira panas kat dlm tu kureng sket tp stll panas la

org Q panjang giler..berlingkar2..campur ngn org dok pilih2 baju lagik..huhu
mmg tak sistematik la..dari dulu mcm ni derang ni..takder perubahan..
kaunter ada 2 jer kot



stok2 baju byk jer kali ni...tak mcm dulu..cepat jer abih..

pada aku sale kali ni cam tak brp best jer..compare yg dulu2 aku pegi..lagi murah
kali ni ..harganya lebih krg sale kat jusco jer..kat jusco pon sale 50% ..
contoh..baju selai rm8 ..sama gak kat jusco rm8 after less..
cuma kali ni..dia bg diskaun after total2 semua jumlah kite beli..contoh cam gambar kat ats tu
kalo beli jmlah byk ni..diskaun byk ni..tp utk baju2 je

utk lain2 brg tak der la diskaun tu..sbb ada yg dah murah
botol2 susu dlm range rm3,pastu adala menan2 gigit2 tuk baby tu..muzik2 tu rm8



wet tissue yg botol tu rm16
yg pack 3 kecik2 tu rm5




baby shampoo n baby bath tak byk sgt beza..
cam contoh yg head to toe baby bath tu..rm11 ..dulu rm8 jer..
kat jusco rm12.90..tak la murah benor pon

yg travel pack toilettries tu sama jer ngn jusco rm12.90..



aku dok diri tepi tgk org ramai..
aku mula tu amik gak la..pastu letak balik sbb tak sanggup nak Q

nk pilih2 baju pon tak larat..ramai nau...baik beli kat jusco jer..


mungkin kalo pegi awal pagi tak ramai macam ni sgt..
dulu kami tunggu depan gate lagik hehehe..amik halfday tu semata2 nk gi warehouse..
skrg ni tak bernafsu lak nk pi terjah pagi2

so sapa2 nk pegi..pegi awla pagi sblm kedai bukak ekke..
sale ni smpai ahad rasanya.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin