June 2012 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, June 29, 2012

JAWATAN KOSONG DI MIMOS BERHAD

kepada sesiapa yg tengah mencari pekerjaan ...ada saudara ke  kawan ke pakcik makcik yg kenal..boleh forward iklan ni yer...email resume kepada saya  anamusa80[at]yahoo[dot]com..nnt saya akan recommend to CHR ..


Executive – Total Rewards
Senior Manager (Global market & Corporate Strategy)
Staff Engineer – Integrated Circuit Design
Engineer 2 – System Engineer (Wireless)
Security Test Lead (Product Quality & Reliability Engineering)
Senior Network Engineer (Advance Computing Lab)
Senior Staff Researcher (Artificial Intelligence Centre)
Change Management Senior Manager
Researcher (Information Security)
System Engineer (Advanced Computing Lab)
Assistant Manager-Market Planning & Analysis
Wireless Test Engineer
Senior Digital Design Engineer in RTL
Staff Engineer Mechanical Design
Technical Writer

syarat2 dan kelayakan boleh tengok kat sini ..download pdf tu ya
http://www.mimos.my/career/vacancies/

closing date 31st Aug 2012 ..emel to anamusa80[at]yahoo[dot]com

Thursday, June 28, 2012

Kajian klinikal terhadap kesan kolagen PEPTAN

skin4
penuaan ..kulit    kusam,kasar dan kering..

Ok kat sini saya nak share kajian klinikal yg dijalankan pada tahun 2008 di France dan japan.Tujuan kajian ni nak tengok sejauh mana pengambilan kolagen secara oral ni (10g sehari) memberi kesan kepada kulit kita ni .

2 kajian dilakukan kpd 80 wanita berusia 35-59

Kaedah yg dijalankan

Two clinical studies were carried out by global independent skin health research organizations having a well proven approach for verifying product performance claims. Mechanical measurements and volunteers were assessed by certified skin experts These studies were performed according to local regulations on clinical studies and approved by the local Ethical Committee. Consent was obtained from each subject before entry in the study.Prior to each measurement the volunteers were placed, for at least 30 minutes, in a room with controlled temperature and humidity.



Study YNTKK – 2008 – 4144

Double-blind placebo-controlled trial of oral supplementation ")of Peptan-TM Hydrolyzed Collagen in improving skin condition. The study was conducted in Tokyo (Japan) by SOUKEN on 33 women from 40 to 59 years old for 8 weeks during winter. 10g of collagen were ingested once daily in liquid form.

. skin1





Study 2008 – A00654 – 51

Evaluation of the effects of an oral intake of Peptan Hydrolyzed Collagen on cutaneous properties versus placebo. The study was conducted in Lyon (France) by DERMSCAN on 47 women from 35 to 55 years old, for 84 days during 10g of peptan-TM were ingested, 5g in the morning and 5g at night, powder to mix with liquid. skin2
skin3



Kesimpulan: Pengambilan kolagen peptan secara konsisten selama 12 minggu telah membuktikan dapat memperbaiki keadaan dan struktur kulit

himpunan maklumbalas customer saya boleh lihat klik di sini  KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN



utk oder ..harga dan lain2..boleh pm saya : o19-2616765  ,
anamusa80[at]yahoo[dot]com ,
bbm pin : 2816719F


jom berseri2 di Aidilfitri :)

Tuesday, June 19, 2012

KERINDUAN ...


minggu ni kami anak beranak 'berselerak' ...mama di penang..bapak di rawang..anak2 di merlimau..
sunyi sepi rasanya..masa lepas antar derang balik melaka...time makan tu teringatnya haihhh biasa riuh2 suruh derang makan...

susun kasut derang teringat...tengok shower gel derang pon teringat sob sob sob...mcm mana la kan org yg kehilangan anak selama2nya...ni baru sehari ja dah teringat..

pastu aritu call mak tanya kabar..mak kata aisya pon cam dok teringat kat mama..nak2 time nk tido tu..huhuhuhu..aiman dah paham sket mak kata..tak sedih sgt..aisya tu la ...


gambar ni gambar hujung minggu ntah bila2 hehehhe kami suka sekali sekala beli makanan sarapan kat taman
IMG00937-20120512-0957
awal2 aisya tampil bertudung..hiks lepas tuuuuu

senang ja nak bg budak2 seronok..bawak gi taman pon derang dah terhibur...
IMG00945-20120512-1019


IMG00946-20120512-1019


IMG00950-20120512-1029

IMG00942-20120512-1017



********************************************************************************
collagen peptan
dah try kolagen peptan ni ?
Jemput like page kami utk dpt update ..saya selalu update di sana
http://facebook.com/CollagenPowderpeptanF


Tuesday, June 5, 2012

SOFA IDAMAN

pencarian sofa berakhir...susah tul nak jumapa yg berkenan..
kali ni saya mencari sofa kulit pulak sbb yg lama fabrik tu dah kotor basuh pon tak keluar..alternatif nya tukar sarung sofa  yg mana saya rasa kos lebih kurang dgn beli baru..

makanya pencarian bermula..sebelum2 ni ada la tgk 2 3 kedai dah..tapi tak kena taste saya dan harga melampau berbelas ribu

pastu hari jumaat lepas..saya pegi sevey dgn kawan..mula tu pegi masuk Milanohaus kat kinrara tu..masuk2 ja berkenan dgn satu sofa ni..pastu tiba2 kawan ajak panggey tengok sofa yg bawah ni!
IMG01030-20120601-1257
terus jauh hati terpikat tergodaaaaaaa....full leather..design yg simple tak bagak sgt..kemas..color pilihan ...cuma harga jaaaaa bukan pilihan hehehehehhe

SA tu pon dok kata..cepat kalau u nak...ini set ada satu ja..pasni kalau nak oder ..tunggu 4 bulan pastu tak dpt rege yg offer aritu ..

saya pon bbm gambar ke asben..tapi tak da jawapan..nak merajuk la jugak

balik rumah sambung bincang nak beli yg mana ....sampai merajuk2 tak bercakap :p (merajuk sbb berbeza taste hihi)
lepas tu decide amik yg mampu milik...tu pon memenuhi kriteria asal yg dicari pon...simple2 ja

jadinya sofa ni jadi wishlist saya hahah sampai satu hari ada rumah besar yg boleh buat 2 living boleh la beli mcm ni :p ...pasang angan2 bukan main!

IMG01029-20120601-1257

keesokan ..sabtu  tu..dah merajuk kan..so tak jadi la plan nak bwk asben tgk kat sini..pastu camna ntah kul 6 ptg tu saya tergerak hati call SA tny..dia pon bgtau kata dah SOLD OUT!pastu apa lagik.. saya yg merajuk pon terus tebal muka ajak asben mai booking yg mampu milik tu,....takut terlepas lagik huhuuhuu


IMG01259-20120602-1959
duduk kali terakhir sblm tuan punya ambil hihihi
IMG01258-20120602-1959
tulis2 alamat ...kos penghantaran ke seremban 2 rm150 ..saya mintak kurang dpt ler rm100 ...
IMG01267-20120602-2007
mcm2 pilihan dan design yg ada kat sini.....dulu nama kedai ni Lavino..skrg derang amik perabot milano pulak..so jadi mylanohaus...

nak tgk ke sofa baru saya ahahahhah!ada nnt orang dok kata dlm hati beli sofa kecoh satu dunia :p
saya suka share kot la korang tgh2 sevey sofa gak kan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*











*
*
*
*
*





*
*
*
*



IMG01036-20120602-2051








PROMO sket :p

>>>tentang collagen yg saya jual ..lihat sini

>>>lihat kesan/kebaikan collagen di sini
>>>cara pengambilan collagen lihat sini

>>>facebook.com/CollagenPowderpeptanF

utk beli collagen contact saya :_
anamusa80@yahoo.com
019-2616765
bbm : 2816719F
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin