November 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 29, 2010

MENEROKA ANGKASA LEPAS

"aiman naik roket...gi bulan..bessttt.."
"ada batu besar...ni kaki gatal kena batu jatuh"

seronok dia bercerita....nenek tepon ...cerita kat nenek..bapak bawak dia naik roket..
seronok betul dia!

sabtu baru ni..asben bawak gi planeterium melaka...baru bukak tahun ni agaknya
dalam tu ada pameran tengtang angkasa lepas...mmg bagus la utk anak2 belajar....jalan2 sambil tuntut ilmu katanya..

yg plg best..tengok 3D movie tentang perlanggaran kosmik...dah 3D katanya kan...aku ni pon dah rasa 'seriau2' mcm bumi nak jatuh atas kita ja rasa....asteroid yg besar2 tu aiman kata batu...
aisya mmg takut....peluk aku tak tengok lagnsung...bunyi kuat dgn efek 3D lagik

aiman pekup telinga..tapi dia mmg mengikuti dari awal movie.. mmg seronok rasa pengalaman tu....bila rasa mcm bergerak menuju ke bulan..mmg bagus utk pendidikan ..masa cuti sekolah ni ramai la budak2 sekolah gi melawat...
 bila dah tengok tu....bila tunjuk kat buku ke apa ker...at least derang dah penah tengok..penah tau..senang nak cerita

panas terik kami tiba ni...


simulator soyus




gelap..nak gak amik gambar dalam ni


lepas dah puas kat dlm planeterium...nak bawak anak2 naik 'duck tour' lak
saja nak merasa kenderaan 2 alam ni
mcm pelancong lak kan..haha padahal asben asal melaka tu ..dok ulang alik melaka sokmo2
gedik nak tour2

tempat dia masuk ke dalam air...dekat masjid terapung...pastu kami pon pegi la cari tempat berlepas

aiman yg teringin sangat...
dah sampai ke tempat nak naik...cari parking tak dapat!! huhu letih tul
tempat2 gini kena la sediakan parking byk sket..ni area dataran pahlawan tu pon crowded...
nak parking jalan peluh ketiak boleh la.tak sanggup ngn anak2 ni...panas lagik

lepas tu terus balik jer la....dah tau cuti sekolah  kan..mmg jem ler..saja cari penyakit pegi time cuti sekolah


masa pegi...2-2 cergas

masa balik..

terkulai

tinggal mak depa ja dok cergas bawak keta
nasib baik aku power!

gambar goole
cuti2 ni leh ler bawak anak2 mai sini...katanya tercanggih kat asia tenggara

tiket masuk rm8 saja ..kanak2 bwh 6 thn..percuma

hutang aiman nak bawak naik duck tour

Wednesday, November 24, 2010

UNSTOPPABLE...

jantung ku duduk tak diam bila tengok cete ni.....
berdegup laju selaju ketapi ni

tak lepas menggenggam tangan pasangan sbb cemas

hahaha..ntah2 aku sorang ja kot dok rasa cemas...
aku tak reti nak review ...aku leh cakap best!
kisah ketapi yg tak der driver yg bawak bahan mudah meletup..so  cete ni usaha nak stop kan ketapi tu
hensem hero dia auwwwwww!


balik kedah aritu ler...hehe amik kesempatan gi tgk wayang...mak tlg jaga anak2 ..aku dah tidokan derang dah..mula tu asben nak tgk Skyline..tp aku tak minat sgt cete2 penuh fantasi ni..aku suka manusia betul..

malu tau nak amik2 gambar kat public ...dah tu ada 2 3 org dok sengih2 tengok masa tgh dok posing amik gambar kat sini..
mesti derang pelik...apa hal kat sini pon nak amik gambar..

@ Big Cinema Alor Setar Mall

Tuesday, November 23, 2010

APA KATA MEREKA?

"[9:58:18 AM] ana: anip..mcm mana cuti2 tiara
[9:58:36 AM] ana: komen ler apa2
[10:11:03 AM] anif: hmm...okeh jerr janji anak2 aku suka okeh lah.....studio ko punye tuh okeh lah ...sapa cuti booked ko punye kira canteek lahh strategik ....:)
[10:11:26 AM] ana: ooo ok..bilik tak da masalah la ek
[10:11:33 AM] ana: staff yg bg kunci camna
[10:11:37 AM] ana: on time ka cmna
[10:12:43 AM] anif: bilik okeh....utk family cuti okeh lah tuh.....makcik tuh okeh gakk...sempoi jerrr...on time gak lahh...sbb aku call on the way gi sane lagi...so tak ade masalah..."

salah sorang penyewa unit F-3-22 Tiara beach resort

~kepada elyie..komen awk tak sempat copy semalam ~

*****update*******
Review/komen dari puan elyie ..click here

mari2 bawak famili bercuti ...


****ULANGAN IKLAN******



ADA PLAN UTK BAWAK ANAK2 ANDA RELEASE TENSION

TAK TAHU NAK GI MANA?

BOLEH LA CUBA DATANG SINI


DISKAUN UTK PENGINAPAN 2 MLM KE ATAS



yg ada dlm rekod saya

-deepavali 5,6 Nov -booked (3d2n)

-20-21 nov (cuti sekolah) -booked (3d2n)
-1-2 dec (cuti sekolah)-booked (3d2n)
-3-4 dec (cuti sekolah)-booked (3d2n)
-11 dec (cuti sekolah)-booked(2d1n)







SMS /CALL : 019 : 2616765 -ana

TAMAT SUDAH TAHUN PERTAMA

TARIKH  PERISTIWA : 13 NOV 2010
LOKASI  : AUDITORIUM MIMOS

tahniah mama ucapkan kepada anak mama ..susah payah perit jerih pagi2 mama dok tempik
berjaya aiman menyudahkan tahun pertama di tadika
mama harap cabaran tahun kedua dan seterusnya tidak lah sesusah tahun pertama
sebenarnya..masa mula2 antor rasa kesian kat dia...sbb masih kecil lagik...mcm baru 3 thn dah nak start sekolah...tapi akhirnya rasa keputusan yg dibuat tak salah ...bagus utk aiman...aiman dpt bergaul...dapat kenal kawan2..dapat belajar ,main dgn sistematik



dulu masa awal2..cikgu dia kata..susah nk control dia...suka buat hal sendiri...lari sana sini..tak nak buat keja yg disuruh
bulan demi bulan....dah nampak kemajuan..


aiman 2 dari kiri
cikgu dia kata ..takut dia malu atas pentas jer..
nasib ler dia mau buat jugak



menunggu giliran persembahan


menuju ke pentas...
"aiman!aiman!"mama jerit lalu tepi mama
keras kepala tak leh nak tgk mama dah


yg jadi rama2, 3 dari kiri tu anak buah Dr sheikh muzafar..cehhh nak bgtau gak tu..

sempat toleh sket kat mama.lepas persembahan dah ni

nak turun amik hadiah pulak
yg belakang tu kawan baik dia..Wawan

cikgu2 nya yg bertungkus lumus...oooo susah oo nak kawal murid2 ramai2 gini

aiman menerima hadiah akhir tahun..
yg belakang tu barisan graduan kanak2 6 thn

dah tamat!
lega mama

Monday, November 22, 2010

PERSEMBAHAN KONSERT AIMAN

tema konsert kali ni adalah fantasi
tujuan konsert ni pon nak bina keyakinan diri kanak2 berhadapan dgn khalayak
jadi aku kira..kemampuan aiman duduk atas pentas ..buat apa yg dilatih tu pon aku dah kira pencapaian yg bagus utk dia...utk dia yg baru nak cecah 4 thn..
walaupon kepala dah keras mcm robot tak leh nak gerak..jadik la goyang2 tangan sket

 

video
sedikit sedutan video pembukaan majlis
aisya berjoget

video
video saja2 mengisi masa sementara menunggu majlis bermula
video
persembahan kanak2 4 tahun
comei tul rama2 tu
aiman jadi pokok baju hijau tu..ada 3 pokok ,dia yg kiri sekalik

Friday, November 19, 2010

BERKELAH

dulu masa kecik2...istilah berkelah tu..bukan gi berkelah kat pantai ke apa ke
berkelah tu kira makan ramai2 kat luar rumah..bawah pokok la selalu ,,buat pondok2..pastu makan ramai2
selalu kalau mak masak sedap sket..mula la ajak geng berkelah..dulu kalau sedap tu..ayam goreng tu dah kira sedap laa



kat kampung baru ni....si kecik senang makan..si abang..susah giler nak makan nasi
mau 2 hari sekalik kot baru dia makan..makan pulak nasi kosong + ayam goreng
yg dia suka ayam mcD atau kfc..tu mmg pulun

aku tgk depa duduk 2 org mcm ni nampak seronok pulak

adik comot...ni sib baik mau ikat rambut..tu pon tahan berapa minit ja

gambar raya korban tak der...sekeping pon tak de ..

Thursday, November 18, 2010

SALAM

salam aidil adha
ramai yg bercuti barangkali ..
aku baru pulang bercuti semalam
seronok  berehat ternak lemak di kampung ..makan nasi tambah 2 kali..sbb sedap cicah ulam
mulai hari ni..DIET diisytiharkan!!
-breakfast-cocoa collagen power plus sahaja -no nasi lemak..no mee goreng
sebelum ni seminggu aku amik gak 2-3 kali makanan berat waktu pagi..
-lunch-makan cam biasa hehee..perut aku ni tak tahan tak makan nasi
-malam-makan sikit apa jua



tudung pertama awning corak ...tudung sumbangan iklas kak aku heheheh sbb dia beli tak padan ngn muka dia

Friday, November 12, 2010

MENGHIBURKAN HATI ANAK2

janji mesti dikota
nak2 pulak sekarang aiman tu dah pandai menuntut...jgn ler telepas cakap kat dia
aritu berjanji nak bawak gi taman..dgn syarat gi sekolah tak ponteng
janji ini sng ditunaikan...tak yah duit..dekat ...pastu mak pak pon leh join utk kurangkan inci di badan

cara hiburkan anak2 tanpa bayaran

selalu pegi kat s2 city park..tapi selalu ramai org ..nak naik buai pon kena beratur..sbb buaian sikit
ramai budak2 kat playground tu

pastu minggu lepas asben bawak gi taman kejiranan rasah kemayan..dekat sgt ngn umah kami tu..
taman ni baru lagik..tak der org pon masa kami sampai..ada la 2 org tgh jogging

semua peralatan baru..


aiman yg aktif
lepas main bola ngn bapak

sini mcm best lagik.. slide nya tinggi..ni utk kanak2 dah besar sket kot..ada satu lagik tempat rendah sket..

aiman mencuba ...



adik tak berani lagik yg melingkar2...yg biasa2 jer dia berani

lepas jogging separuh jalan...dah semput katanya..nak kejar aiman pon tak larat
aiman larik laju
aku ngn aisya jalan2 ikut belakang derang

leh wat pentas ..kawasan sini luas jugak la taman nya

kawasan batu pijak
kami dah penat2...budak ni aktif lagik
byk sungguh tenaga budak2

pastu..cehhhhhh konon2 ni..ni konon berazam nak gi taman tiap minggu..
azam nak kurangkan inci kat pinggang
nak tau brp byk inci kena kurang...korang ukur lilit punggung..
ukuran pinggang adalah lebih kurang 70% dari ukuran tu
so nampak la ada figure sket kan..kalau tak mcm pembaris jer badan

cara kedua-hiburan dgn bayaran
ini sekali sekala boleh la...bukan apa...takat nak main2 benda ni tak kisah lagik
sekalik pegi rm20
time yg kisahnyaaaaaa..time nak balik tu..mesti kena amik apa2 toys..baru nak balik
kalau disambar yg murah2 tak pe gak...

aisya keja nak turun jer..bukan leh lama2 main


ni dah janji masa dia demam aritu...so kena tunaikan lah
bapak rajin layan



dan dia jugak sakan main

 
p/s: opismate  tgh berhuhuhaha di MV skrg...tabahnya aku kat opis ni..sabar2


Wednesday, November 10, 2010

MEREKA SANGAT BERTUAH

cerita 1
aku ada baca satu blog ni...beberapa entri aku baca... "bertuahnya dia"
-anak org kaya
-cantik
-pandai
-bergaya dgn barang2 branded
-keja bagus

mcm sempurnanya perjalanan hidup dia...sekolah pandai2 tmpat org kaya..pastu belajar oversea..bukan calang2 U jugak..pastu balik keja ngn bapak...huishhhhh sebijik mcm cete dalam novel
mcm tak nampak kesusahan dalam hidup
lagik sekalik terdetik..bertuahnya dia... (tapi pepatah org kata..jgn compare life kite dgn org..kite tak tau perjalanan hidup dia mcm mana)
ok tak compare..just seronok baca ..sbb cara dia tulis tak riak walaupon kaya..

cerita 2
semalam pergi seminar..pastu ada lucky draw...hehe semangat nak pegi sbb tgk hadiah lucky draw yg menjadi idaman...grand prize : iPhone 4
mmg kata di mulut tak mengharapkan dapat benda tu..sbb dah tau dah tak penah bertuah kalau ada cabutan
tapi kata dalam hati...nakkkkkkkkkk!!!!!

masa tiba time cabutan...tiba2..tercabut nama aku
hhuuh..dah sah la tak dapat iPhone..sbb aku org ke dua dicabut..hadiah ada 7 ..so aku hadiah ke 6 la kira
tapi...bersyukur la jugak..kira aku bertuah la jugak antara 70 tetamu yg hadir

tak excited sgt dpt benda alah ni..sbb aku bukan gadget person..bukan suka dgr lagu sgt pon

eh nak cete sorang budak yg sgt bertuah ni...
thn lepas..seminar yg sama..dia dapat cabutan grand prize..dpt ipod touch
tahun ni......grand prize...dapat kat diaaaaaaaaa lagi!!!grand prize ok..iphone4 32G
bertuah sgt2! 2 thn berturut2 dapat grand prize...owh saya sgt jelesssssss


ini lah hadiah saya dapat tu ..ipod shuffle
baru nak menggodek apa menatang
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin