June 2014 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, June 20, 2014

ARYAN DAH MAKAN...

haa cerita baby lagi hehhe..nak update cerita lain kemudian2 lah..seekarang ni dok teringat baby ...rasa nak gomol2 ja gigit2 bagi dia gelak
balik keje rasa masa suntuk sangat nak main2 dengan baby..dengan nak melayan kakak ngn abang lagi..masing2 berebut kasih sayang..

sekarang aryan dah start makan ..saya mula bagi masa umur 5 bulan setengah .start dengan puri buah ja dulu
buat stok utk beberapa hari...

gambar terkini..petang semalam balik keje main2 dengan dia dulu ..hihi dah cerah sikit kulit nya..dulu masa lahir ala2 adi putra gitu color kulit :p ..mama tak kisah ..gelap ke cerah ker..asalkan sehat sejahtera cukup sifat
abang kakak ni rajin melayan adik ..rajin la nak dukung nak meriba...esok besar2 kalau bergaduh mama tunjuk gambar kasih sayang korang ni haha
menjerit2 kalau tinggal dia sorang ..pagi2 riuh dengar suara dia masa bersiap


setiap kali nak amik gambar adik..2 beradik ni mesti la nak masuk jugak.. jeles katanya..kalau mama panggey baby sayang ker ..mestti tny ..kat derang tak panggey sayang
kakak menyuap adik makan...seronok sungguh melayan
bererbut2 nak suap baby
stok puri apple ..tahan 3 hari  ..sehari bagi 2 cube ..2x2oz..habis licin makan
semalam start bagi puri carrot..makcik taska bgtau dia tak berapa suka sangat..dah memilih yg manis2 aja

Tuesday, June 10, 2014

SAYANG BABY MAMA .....

FUUHH FUHH FUHH .. hihi buang sawang sket kat sini...lama sangat tak kemaskini blog..
biasa la..malas+suntuk masa ..

pejam celik pejam celik dah nak masuk 6 bulan baby saye ...cepatnya masa ...lepas ni dah start makan dah
buat masa sekarang saya masih menyusu badan sepenuhnya..alhamdulillah ada rezki aryan dapat susu ibu..
hari2 aaya minum barli limau suam ..barli membantu menambah susu dan pekat jugak ,kurma ,epal ,milo ,oat sekarang dah jarang2..sebab dok minum barli pagi2 ..ulam pegaga ..passtu ambil jus perawan yg ada habbatussauda ..habatusauda ni menambah susu jugak..panas agaknya..jus ni kira utk jagaan keintiman wanita ..sekaligus membantu penyusuan.. hehe siap promote lak ..


ok berbalik semula kepada perkembangan baby aryan ... aryan meniarap masa umur 4 bulan..sekarang ni dia macam nak menjulur mcm askar tu..tengah berusaha tu..hari2 balik keje mengadap dia dulu la..
saya belum start solid food lagi..tunggu la minggu depan ke atau genap 6 bln nanti....

abang kakak asyik la kacau adik...berebut2 nak dukung..adik tido dikejutnya sebab nak main2
seronok la jadi yg kecik..dapat kasih syg melimpah ruah
aryan 5 bulan




ni suka geget dia ni..dia suka gigit mama masa nyusu ...




bila nak amik gambar adik jer...mesti ada yg mencelah nak jugak berebut masuk




Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin