July 2008 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, July 31, 2008

pagi itu..

hihiihi dlm rasa bersalah ...terpaksa jugak kami melakukan huhuhu..
ekceli dari minggu lepas kami dah plan..smlm 30hb nak kuar dating..
aku la ajak asben dating..rasa dh lama tak berdua2an ewahhhhh
pahtu dia suggest 30hb...aku pon apply la leave..hari selasa baru aku tau..check kalendar israk mikraj..n.9 cuti..cehhhh hampeh jer...patut le dia suggest 30hb..huhuhu ..aku ni dah la cuti sket..gagah jugak nk cuti


yg rasa bersalahnya..sbb mak ayah aku ada kat umah...yer la ..derang dtg pon tak plan..sementara tunggu kak aku bersalin..aku bwk la mak ayah mai umah dulu..rasa cam tak patut lak kan..tinggai mak kat umah...aku pi merendek..bukan pa..aku plan nk bwk derang jln2 wiken ..tu pon kalo asben tak kena keje

aiman lak kami dh entertain last week kat jusco..kira kali ni time utk kitorang plak

ptg selasa tu ..k.chom dh tny aku..cuti ke rabu..aku cakap la..takkkkkk..kl tak cuti...selangor ja cuti..mak ayah aku tak tau pon cuti2 ni...so pagi tu kami kluar cam biasa2..pura2 cam gi keje..aku ngn usung laptopnya..asben pon sama ..kluar kete masing2..pahtu park kat kedai mkn

huhuhuu...terpaksa menipu..bior la korang nk pikir aku apa pon :(

bekfes kat RnR..aku makan ni..tauhu sumbat n cucur udang


asben..soto nasi yg tak sedap..nasi keras katanya..



dua2 oder air milo...nampak tak notebook aku tepi tu..apa kes aku bukak notebook kat sini??hehe..nnt la sambung2 nx entry..

masa utk makannnnn

jom makan dokong....
sedaaaapppppp manissss sekali....
aiman pon pulun ngadap...



mama nak lagiiii






huish sedapnyaaaa mama..





nak kerrrr??baik2 tercekik naaak



makan la buah tempatan :)..nyummmm nyummm

dating

nak kemana tueeeee??

dokong oh dokong

balik melaka aritu dgn niat ..ewahhhhh ada niat tu balik..nak mkn buah :)
dah musim kan...minggu sblm ni asben ajak balik tp aku tak larat nk balik sbb aiman tak brp sehat kan..

before tu asben dah singgah umah dia masa ada meeting kat melaka..
mak ada kirim dokong n manggis..sbb masa tu aku batuk so rambutan durian tak kasi

byk gak pokok buah2 kat kebun blkg umah ..dokong,rambutan,manggis..durian kat tmpat lain..
buah mata kucing pon ada..kat laman depan umah ja...rendah2 lak tu..aiman pon leh petik..
tp syg buah tak masak lagi...aku dah la suka ..minggu depan nak balik harus pulunn

pagi2 klua mencai rezki ..isteri n anak membuntuti :) memberi sokongan moral



geram tul tgk buah...tp semut byk



guna tgn pon sampai..rendah jerrr




tp kena panjat jugak la nk amik yg atas sket


sempat lagi pose suh aku amik gambar tue
hati2 bang ooooi..takut dahan mati jerrr...dh la kecik ja tu dahan

kambing ni pon nk enterframe...aiman takut ngn kambinggg..tu yg kena dukung dia jer


tgk kambing sibuk nk tolong kutip
aku mampu dok mencangkung smabil tgk sambil pegang aiman saja... :)


dah2 cukop...suami yg bekerja kuat :)


ni la hasil..cukop ler kami ja nk mkn

cian dia kena sengat ngn temingat..aku igt dia jatuh pokok rambutan
tiba2 jer dgr bunyi gedebuk org jatuh..sib baik aiman ke tempat lain..kalo dok dkt ayah dia sure kena jugak
ni jer rambutan yg sempat ambil..sblm kena sengat..
rambutan kuning ni manis...
buah durian n manggis tak sempat makan..sbb tak dak org amik huhuhu

Tuesday, July 29, 2008

jumlah sebenar ialahhhh...


total duit 10sen



total 10sen,20sen,50sen



dicampur ngn total duit 5sen n 1sen rm1.59

so JUMLAH=rm123.49

Jadi ..jumlah yg terdekat ialah Rm110 dari puan naza ,
cik niza kita bg jwp tak clear la..
puan yuni n kv..cuba lagi lain kali yer :) ..nnt sy buat lagi berkaitan duit jugak
saye gemar duit2 ni

Puan Naza tunggu lah hadiah dari aku yer..hehehehhe...jgn expect lebih2 tau :)

comotnya diaaaaaaaaaa

dah mai angin dia nk makan....lantak la ..comot pon comot la aiman wehhhh

layan gambo jer la yerrr

cupkek itu...ok jer la keknya..



hiks..misai aiman



anak sapa la niiii


asal aiman cam tak best je muka tu...


mama pon terkena tempias comot..huhu abih tudung kena kek




aiman mkn tak abih pon kek tu..



dia belasah mkn choc indulgence licinnnnn

mkn aiman mkn...skrg selera dia dah ada..tp nasi still makan sket..benda lain laju ja

gi kenduri tahlil

malu sbenarnya nk gi kenduri ni tapi ntah cam mana terpegi jugak
kenuri ni start kul 12..aku kat umah dok wat 3S ngn asben....kul 1 lebih baru settle semua
lega la tgk umah kemas..bilik pon dah kemas utk mak ayah datang..

pahtu dah keletihan...golek tgk tv dulu..kul 230 baru aku sms kak ja..tny majlid dh abih ker..hihihiih..pahtu dia kata datang jer la makan..aku pon setuju jaaa tak pikior pon malu nya nk pi mkn ja..bukannya open house kan


sampai ja depan umah tgk mmg tak dak org dah..tinggal sedara mara derang jer..kami tunggu dlm kete jer..sbb masa tu kak ja kluar plak..segan nk masuk jmpa org tak kenal..
pahtu dh agak 15min tunggu cam lambat ja..aku paksa diri n asben turun hihih wat muka tebal..
sampai kat gate nk masuk .. adik ke abang kak ja ntah dataang pelawa.sib baik la depa mesra..hihi tak segan sgt..kak ja dh bgtau derang yg aku nk datang so mmg derang dh agak la ..


pahtu kami ja la duk kat khemah tu..masa tu kul 330 ptg dah..malu jugak sbanrnya hihihi
org gi tahlil ..kami gi mkn ja..malu2..


yg baju ijau tu la kak ja..kwn car pool aku..tgk aiman tu...cam paham ja tu baca yasin..
dia kalo tgk tulisan jawi ker..dia wat2 la ngaji..bbsitter dok ajar org ngaji..may be terpengaruh tu



pahtu ni mak kak ja kasi..ramah tul mak dia..cakap org nogori ..kdg2 aku paham..kdg2 tak..
cantik bakul surat khabar ni..adik mak dia kot yg buat ni...cam nk tempah jer utk apa2 majlis nnt..dlm sampul tu ada duit rm5..hihi malunya rasa nk amik ..dah tak gi tahlil kan...

Monday, July 28, 2008

untuk aku dan untuk dia

ni kira hadiah tertunggak utk diriku sendiri n utk asben
aritu gi jusco nk beli kasut..nk perabih voucher besday tu..tapi tak jmpa yg bekenan

adiah utk asben lak..sbnarnya dia nak kasut adidas dulu masa besday dia..pahtu dok pi tgk kat kedai tak jmpa yg best..pahtu aku offer nk bg beg laptop targus (aku tak tau pon brand ni hihi) sbb aku igt rege dia murah ..asben pon cerdik tak mo terima offer ni sbb dia kata tak aci ...sbb konon2 murah dari kasut ler....cehhhh..tp sib baik dia tak mau offer aku..
aritu balik melaka gi tgk kat kedai mahai giler....hhuhuhhuu yg murah tu masa offer je kot

so wiken baru ni balik melaka..singgah ler al-ikhsan ayer keroh tu..aku nk cari gak selipar or sandal..dah peknen ni igt nk pakai flat jer...mmg sblm ni pon pakai flat gak sejak ada anak ini

aku tgk yg ni..try2 rasa best sgt..ringan jer..selesa lembut bila jalan..terus la amik


dia cari kasut tak dak yg bekenan kot..pahtu aku kata amik la baju..nnt nk gi kenduri kat jb
dia nk cari yg kolar lak..mmg la payah nk jmpa yg bekenan..
pahtu tgk thirt ni kat patung cam lawa jer..dia pon cakap ok la sbb logo original..nk ikut tu dia tak nak..sbb tak dak kolar




nnt turunkan kat aiman yer baju ni :)

balik tu aku ckp la..ni kira hadiah besday lah ye...buleh lak dia kata tak mo..ni kira hadiah father's day....mak aiiiiiiii ..,..kopak la dennnnnn...tunggu tahun depan jer lahhhhh hadiah besday yerrr

Thursday, July 24, 2008

teka brp rm?

**update: tarikh tutup petang ni 28.07.08 kul 5pm jam pc aku .

duit ni dah penuh..asben dah suruh kira..tp malasssss nya nk kira...huhu..
aritu amik la nk asing2 kan ikut sen...tp si kecik ni dah nyebok nk tolong skali..
sudahnya tak siap2 jugak..

duit ni aku kira2 asingkan ikut 5posen,2posen ,seposen..pahtu pi tukar le kat kedai..
leh la wat tabungan aiman..
bank tak mo kira kalo bg duit syiling..lecehhh


kali ni aku saja nk wat teka teki ewahhhh...sapa teka betul atau hampir dgn jumlah sebenar
aku nk bg smthing..hehhehee


so kalo rajin teka la brp jmlah ni yerr..kalo aku bg clue ..sure korang leh teka..
hmmmmmmmmm



clue nya..nak penuh kan bekas ni..amik masa 3 bulan kot...tu kira hari2 tabur duit syiling la
dari pihak asben sahaja...

tarikh tutup tak da..selagi aku tak kira maka tak dak tarikh tutup....
hadiah tak seberapa yerrr..saja ja suka2

Wednesday, July 23, 2008

tangan kecil membantu...

gini la dia kalo dah sehat...rajinnnnnnnn tolong mama ...
masa ni aku nk masak kicap ayam tu ler..sementara tgh goreng tu aiman
kaco..so aku bg la dia wat keje ni..
lumat tau dia tumbuk..leka kejap dia..aku leh masak dgn tenang..


tgk tu dua2 belah tgn lagi ...



tumbuk aiman tumbuk..nnt kalo dah besar aiman malas tlg mama..
mama tunjuk gambar ni kat aiman



tgk tgn dia ...kurus sgt....cian mama tgk ....


sapa ada tips nk bg gemuk sket...aiman susah mkn lorrrr

Tuesday, July 22, 2008

dah ok sket diaaa..

dah 2 k3 2 minggu wiken dok umah jer kan..tak kuar2..minggu lepas aku sakit..pahtu aiman lak sakit..so mmg terperap jer la kat umah..boringgggg

so petang ahad tu konon2 nak mengembalikan mood aiman..dia dah baik demam ..cuma batuk n selesema jer lagi..
tapi mood dia still tak menentu..terikut2 mood demam..manja jer...nk menempek ngn aku jer..

owh ya..bbsitter ada bwk jmpa ustaz mintak air penawar..sbb takut ada benda menumpang ker..mana tau kan ..ustaz tu kata tak da apa..cuma dia kecik ati aku peknen (k.chom tak bgtau pon ust tu aku peknen...leh lak dia tau ek)

ahad tu bwk la aima gi jusco..aku nk carik kasut tp tak dak yg bekenan..beli baju basahan aiman jer la..pahtu bg dia main puas2 kat tmpat main2 tu ler..abih la duit bapak ko hhehehe..




pose ptama pas sehat...tapi still pucat lagi tu
makan tak nak..tak selera kot



malu2 main mata tak nak tgk kamera..




ish mama ni...org malas nk layan laaaaa




tidoooo lagi best...

skrg ni nk bg aiman gemuk sket...kurus sgt2 dia..seminggu tak nak mkn nasi....

ayam sambal kicap

hikss..resepi pertama ku di blog


semalam aku cuti..bbsiter aiman ada hal..so smlm aku masak benda ni ngn sup daging utk aiman..gambar sup tak amik lak...

Bahan2
Ayam separuh
Bwg besar dimayang
kacang bendi dipotong serong
Cili padi 10 biji
Cili giling 2 sudu

Bahan ditumbuk
Bwg merah 4 ulas
Bwg putih 2 ulas
Halia 1/2 inci

Cara2 masak ku yg simple
-goreng ayam mcm biasa,angkat
-panaskan minyak,tumis bahan ditumbuk tadi..nak bau sedap lagi tumis skali kulit kayu manis..
-dah naik bau..masukkan cili giling 2 sudu..ikut ler kepedasan
-bior sekejap..masuk kan gula sedikit,garam tak yah sbb ayam dh goreng ngn garam..
-pahtu masukkan kicap ..
-masukkan bendi,ayam ..pahtu tabur bwg ngn cili padi
-tutup api..hidang


bahan tumbuk ku di bantu oleh aiman :)

Friday, July 18, 2008

wuihh anak solehhhhh..

masa ni aiman tgh sehat walafiat... aku tgh layan ezora...waktu maghrib lak tu..dah azan dia pi la amik kain alas wat sejadah..apa2 jer la aiman..mula tu dia solat dpn tv..aku cam tak fokus kat dia..pahtu dia ubah tempat tepi aku baring lak..bila la mama ni nk bgn solat ekkkkkk??


aiman solat tak dak rukuk..terus sujud ja..pahtu pura2 la baca apa ntah dia

p/s:aiman still demam lagi..sungguh kerisauan laaaaaa

Wednesday, July 16, 2008

mode sentimental


aiman...cepat la sembuh sayanggg...

sunyi ja rumah rasa bila aiman sakit...

tak da riuh rendah gelak tawa aiman main...

mama tak leh gadoh2 ngn aiman...huhuhuh sedihnya mama rasa..

mama dok teringat2 muka aiman yg lemah tak bermaya semalam...

mama dok teringat2 aiman datang kiss mama masa mama terbaring demam..

sedihnya aiman...cepat la sembuh...mama dah nanges dah ni...

rasa cam nak balik umah ja ni...huhuhuuhuh

anak mama demam lagi

smlm aku mc lagi...
tetiba jer petang isnin masa gi amik aiman..dia demam lak..pagi antor rasanya sehat lagi
malam tu sblm tido sumbat ubat dulu..takut tgh mlm panas sgt..
tiap jam aku terjaga cek badan aiman still panas tak surut pon..risau jugak.
dah mlm asik berjaga tak leh tido..aiman merengek jer...aku pon dah nak rasa demam jugak
pagi tu bwk gi klinik dulu b4 asben gi keje..cete kat doc..
cam biasa la dpt ubat satu uncang...aiman nk makan ubat pon susah

satu hari smlm...merengek jer aiman...lenguh kaki kot..asyik mintak urut kaki dia jer
ker dia tak sedap badan tak tau la..cian aku tgk dia..makinn susut badan..muka pon dah cengkung
merengek manja lak tu..sedih tul tgk..aku pon dh nak nanges jugak
ni ngntuk giler kat opis ni..smlm tak leh tido..asik jaga ..basahkan kepala aiman ngn air asam jawa..panas reda la kejap..dugaan betul minggu ni..ngn aku pon tak brp sehat..mmg tak ceria lgsg minggu ni..letih jer rasa..
ni la kan dugaan anak kecil...sakit demam menguji kesabaran
cepat sembuh yer sayangggg..

Monday, July 14, 2008

anak beranak demam

khamis
-plan pas keje nk gi tgk anak buah aku yg kena denggi..dah alang2 asben mai kl..
tepon bbsiter nk inform balik lewat..tapi dgr nada kak chom cam tak best ja..katanya aiman demam ,pahtu cirit birit smpai melecet la..terus cancel tak jadi nk gi tgk nak kak aku..jcard day pon tak jadi nk pi la
alhamdulillah pas admit 6 hari..anak dia dah sembuh....tak sempat nk gi melawat lagi pon

-smpai jer umah terus gi amik aiman bwk gi klinik..padahal ubat demam ada lagi tak bukak lagi pon..tp ngada jugak nk pi ..saja nk cek kot ada sakit lain..
-doc bg ubat cirit,sakit perut,demam
-aku lak..baru dok sakit tekak..cm nk demam jer..doh doc cek skali..tgk suhu 37.3 jer..tp mintak gak mc..sbb takut esok tak larat nk gi keje..

jumaat
-demam aiman dh berkurang..sumbat ubat mlm tu....tp cirit birit tak baik2 lagi..cian dia
smpai ngengkang jalan..pedih melecet ..bila basuh tu lagi pedih..dah sapu vaseline pon still kena jugak..tajam sungguh

-aku pon dah mula la soksek soksek..masa cek smlm tak dak lagi selsema..
ni dh mula..batuk..demam..selsema..huhuhuuu.

sabtu & ahad
tak pegi mana2..sbb aku demam pasang surut..jap baik...jap demam..letihhhhh..
-cian gak tgk asben....ngn nk jaga aiman CB lagi..sib baik dia dh tak demam cuma kerap tukar pampers la...

isnin
gagah datang keje jugak...boss suruh gi amik mc jer...takut berjangkit lak..
aku ..tgk la..kalo tak larat sgt2 nnt gi la klinik..aku pon sbnarrya ngelat2 mkn ubat..tak ikut aturan..cmner nk cepat baik..tak penah demam lama2 gini..slalu kalo demam minum 100plus dh ok..ni tak ok2 lagi...mulut payau,.tawar..makan apa pon tak rasa..sungguh takda nikmat ...mkn ubat lak rasa pahit jer..tu yg tak lalu mkn ubat tuuuu...

Monday, July 7, 2008

first checkup

petang sabtu tu..aku gi semula klinik yg kedua tu..
dh aku explain seme pasal coverage ni..so terus isi form lah..

bila masuk jer bilik doc..aku tgk doc tgh dok prepare nk inject aiman lah
mulanya..aku igt dia bukan doc..sbb pakaian tak npk profesional..hehehhe..cam utk gi bersosial2....pahtu tgk dia duduk kat krusi doc..ohhh betul la ni doc ..

aiman tgk doc dok prepare tu..dia nak lari kluar ..npk muka cam cuak jer
masa doc panggey dia..aku angkat peluk dia pusingkan punggung ke doc..
diam jer..menahan..peluk aku takut kot..bila doc dah masukkan jarum..mula la nanges..tp kejap jer la..pas inject doc terus tarik..tak bagi kapas or plaste apa pon..aku yg mintak nk tekap..huhuuu
cam tak best jer doc ni..doc lama cam pro sket ..procedure nk inject pon proper..konfiden sket

pahtu time aku lak..
aku ckp nk check pregnancy..baru tergedik2 suruh gi kencing..kan dah jadi lama lain org nk nunggu
pas kencing tu..aku duduk la balik kat kerusi depan dia tu..tak da pon nk check BP ke..timbang berat ker..tny pasal pregnancy aku..
pahtu aku la ckp..doc nk scan ..sbb sy tak tau due bila
pastu dia ckp..dia tak reti guna lak scanner tu...huhuhuuuu..suruh aku dtg ofis hour..sbbnya dia part time doc ja kat situ!!huhu..pahtu aku kata...tak per..nk tgk jer condition baby..
dia pon cuba2 jugak tekan itu ini kat mesin tu..sambil2 tu dia kata doc situ tak train lak dia pakai mesin tu..dia doc kerajaan..pakai mesin cam lain..
sudahnya tak dpt tahu yg tepat la due bila..dia main tekan2..agak2 lbh krg 15wks..due 31dec ni..
sama cm aiman jugak due nya..
pahtu balik..

yg aku tak puas hati:-
1.tak proper checkup..
2.BP tak amik..berat tak amik
3.tak consult result air kencing
4.blood test tak buat

padahal ni kan penting utk first checkup..
mmg tak puas hati sgt2....

hari ni..aku pegi la klinik mimos ni..aku bgtau kat doc nk chekup lagi skali
sbb smlm doc tu wat cam tak proper..
aku plan..kalo doc ni tak proper gak..aku nk mintak ref ke KPJ sban terus je..sbb plan nk bsalin kat situ..

sib baik la dia buat ok..aku puas hati la..amik darah ,pahtu advise aku minum air masak byk2 sbb air kencing aku byk garam..kena kurangkan masin la pasni..
BP aku pon rendah jer..100/60 ...pahtu dia pon check perut aku..tekan2..dia kata dh 15wks..
kat situ tak tak scanner..yer la..kat co aku ni brp kerat sgt org dtg nk check pregnancy kan

pastu dia bg la antenatal record card..haa yg ni la yg penting..nk kena bwk kemana2 kan..
ni klinik smlm tu...tak bagi apa2 lgsg..lgsg tak tny aku pasal past pregnancy..teruk tul!
sepatutnya..dia doc krajaan..patut lagi tahu la prosedur....klinik krajaan kan lagi detail kalo check up..

kisah gi klinik panel

virus M melanda diriku buat kesekian kalinya..ntah apa malas sgt nk update..

bizi ngn isu2 semasa...arini aku dah tak da mood nk baca isu semasa tu..aku pon godek la balik blog aku ni..



sabtu baru ni..seperti di plan di entry sblm2 ni..nk gi inject aiman & ante-natal checkup.
aku sengaja tunggu awal julai sbb co aku tukar panel baru..so kena tukar klinik lah...leceh tul..nk mintak masuk dlm list panel lagi la makan masa..

pas bekfes sup tulang,pi amik n tempah baju..pastu gi klinik..
aku saja nk survey klinik yg ada doc pmpn.tak malu sgt nk checkup nnt..
klinik pertama aku masuk..mmg tak da sticker panel insuran ni ..
aku tanya la.."ni panel **********?"
"*******..tak der,cam tak penah dgr ja "..kata srg budak ni
"tapi ni ada dlm list panel ni".
"ooo..**** jap2..cek dulu..."kata srg budak lagi smbil pi tgk kat sticker note kt pc dia..
aku tgk ada la tulis kecik ja..
"oo ni **** ek?" ..tny budak tu
"aa sama la..yg ***** tu kecik ja tulisnya kat kad ni " ..

"hmm....sy nk tny ..nk wat pregnancy checkup ni..doc pmpn ke laki?
"doc laki..doc pmpn malam ni"
"scan ada ker?"..aku tny sbb stgh klinik mmg tak da scanner
"ada..tapi **** ni tak cover ..kena bayar"
"apsal tak cover..co saye cover seme lah ante n post natal"
"tak2..tak cover.."budak tu berbahas lagi ngn aku
"ermm tak pa lah..nnt sy dtg mlm.."..



pahtu aku pi klinik lain pulak..ada sticker panel kat luar..
"skrg doc laki ke pmpn?"
"laki..doc pmpn kul 6"
"oo sy nk wat pregnancy checkup ni..scanner ada?"
"ada..dtg petang ni lah.."
"ok..ni nk inject 18bulan ada?"
budak tu pon pi cek..pahtu dia call la panel ******
"kak,injection cover separuh jer..rm100 akak kena byr rm50"
"apsal separuh pulak..co saye cover semua la"
"tak..ni ****** kata separuh jer.."

aku dh bengang jugak la..dah bebel2 kat *****..geram ni
aku pon kluar...petang nnt nak dtg semula ni..
dlm kete aku call la sdiri ****** ni..

"heloo..saye rohana..nak tny pasal coverage ni"
"yer cik.."
"vaksin utk baby cover tak utk 18 bulan?"
"jap..bagi nama anak cik"
aku pon bg la nama..
"cik..tak cover lah.."
"tak cover utk 18 bulan ke semua"
"semua"
"eh apasal tak cover..aritu briefing maintain semua coverage..arini lain plak"aku dah bebel kat org tu..
"jap ek"aku pon dengar dia tny kwn dia..kwn dia kata cover..tp dlm sistem tulis NO
"eh cik..cover2"
"ok..pregnancy..kalo scan seme cover kan.."
"aa cover semua"
"ok terima kasih"

haaaa kau..tgk tu...ni la susahnya tukar2 panel ni..srg kata tak cover..srg lagu ni..
haru..dlm sistem cam lain..,yg susahnya aku ler..sib baik ler aku tak bayar apa2 lagi..

nnt nk story kisah mcm mana doc check mcm lepas batuk ditangga

hangin aku smlm tgh2 lak tu..

Thursday, July 3, 2008

berjumpaan kawan lamaku

ni la kali pertama berjumpa selepas spm 1997..10 thn lah kiranya
plan dh lama nk jumpa2 membe tapi biasa la..dah nama pon plan...slalu gagal jer
kali ni kebetulan kami nk gi kenduri ..so singgah la umah najwa ni..nk anto barang skali

aku siap request masak laksa lagi hihihi..ngidam konon
cian kwn..dah la first time nk masak laksa ni..
sib baik menjadi...



dah makan baru tingat nk amik gambor...



macam dirancang lak..aku pakai purple..najwa pon sama


umar nng present dia..aiman baru nk cuba kwn2..awal2nya malu2..baru bgn tido..mood tak ok lagi


tembam lak aku tgk diriku ini..huhuhu

terima kasih najwa..atas layanan hang skeluarga..sib baik la asben dia ramah tamah..
tak la segan sgt asben aku yg pendiam tu
nnt2 singgah lak umah den yer...
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin