June 2009 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, June 30, 2009

SAYA SUSAH HATI

susah hati sebab aisya demam balik
haritu kan anta rumah nenek masa aku gi kursus..petang sabtu tu..dia dah mula badan panas
dok ingat dia demam kena tinggal ke apa kan..

tapi sampai arini tak baik lagik...makan ubat..ok..pas abih ubat..panas balik
semalam naik balik merah2 tu..dah bawak gi klinik...pengasuh takut denggi ke apa kan

doctor tu pon cam terkejut ..aik datang lagi hehe.kan minggu lepas aisya baru kena campak
pastu aku kata la..takut denggi sbb merah2 badan
doktor check..tekan2 tengok....belek tapak tangan..tapak kaki
dia kata aisya ni jenis demam naik ruam..

so disuruh sapu calamine ja
dan dia bagi ubat sumbat utk dos bayi sbb aku bgtau ubat minum tu kurang berkesan

pulak tu kali ni..aisya tak aktif..senyum pon taknak..risau lah aku..nak makan pon tak lalu
tapi asben beli gak sup ketam nak bg aisya dpt effect gak minum susu aku huhuhuhuhu

doktor pesan kalo 2-3 hari ni masih panas..suhu masih tinggi ..dia suruh dtg balik nak refer ke hospital..mungkin kena test air kencing..mungkin kencing kotor dia kata..sbb demam berulang
smlm suhu aisya 38

saya sgt risau.nak cuti tapi banyak benda nak kena submit esok dan minggu depan
harap2 tak ada apa.

Monday, June 29, 2009

KOMEN MEREKA TENTANG SAYA


di akhir program..setiap peserta dilekatkan kertas putih di belakang..so everyone can comment anything ..kira kutuk belakang tapi tak tau sapa yg kutuk lah ehhehehe

so ni komen mereka terhadap aku..positif negatif..aku terima...amik yg jernih buang yg keruh ..cheh...

aku tulis balik..ada tulisan aku tak leh baca pon ada
ada 30 peserta..tp yg tulis ni 23 org ja..ada la yg tak sempat tulis

1.Active participation
2.Happy
3.Good team player.Lots of hidden good qualities
4.U are happy go lucky
5.Friendly
6.Fun and happy
7.Like to talk, 'bising' but its ok
8.Nice talking to you.Hope we can be better friends :)
9.Friendly
10.U r a very social person,cool , (last word tak paham tulis apa)
11.OK
12.Nice looking
13.Nice voice on your dangdut song..hehehe.. (ni mesti partner duet aku komen)
14.Nice
15.Nice Person
16.Good girls
17.Fun ,talkative
18.active
19.shy (ni mesti org ni tak kenal aku sgt kot...hehehe)
20.Beautiful (nak gak highlight hahahahah...)
21.Friendly
22.Nice dancer
23.Good,friendly,happy


boss tak sempat komen kot..tak da pon ciri2 tulisan boss
baik buruk..terima seadanya..ad ayg buleh improve ..aku improve..mcm bising tu kan..maybe dia tak suka aku ckp byk2 kot..hehe

Thursday, June 25, 2009

LARI DARI RUMAH

hari ni sampai sabtu aku tak balik rumah..
cehhh konon2 merajukk...hahahhaha


kami gi team building ni haaa ...
mula tu aku cam nk ngelat2 tanak pegi..konon2 ada anak kecik kan
mula la nk cipta alasan...tapi pikior2 balik macam jahat lak heheheh
kalo tak pegi kali ni..nnt kena pegi lagik ..ntah2 ngn group lain..lagi tak best kan


semalam dah selamat anta aisya..huhu sedih lak rasa...dia cam paham2 jer nak kena tinggal..
ni la pengorbanan ibu bekerja
aiman tak tinggal..nenek suruh tinggal kan ..tapi aku dah tak packing barang2 dia..
lagipon aiman tak tido..sure dia nak ikut balik ..nenek acah2 suruh tinggal pon...dia dah lari keluar dulu ke kereta


ok..tata..keje jgn ngulor :P ..jaga kesihatan...berapa sekolah dah tutup ek kat kl...jaga2 yer...kuarantin dok umah jer la..

Wednesday, June 24, 2009

SURPRISE TAK DIHARGAI


lewat aku kasi...dah dia outstation..

aku excited tempah utk dia..tapi mcm tak appreciate pon

SEDIH

aku nak bwk diri tido kat saujana subang esok malam 3 hari 2 mlm...merajuk :(
aisya anta umah nenek melaka..aiman pengasuh jaga mcm biasa..malam tido ngn bapak

mama merajuk .bye



p/s:aku kena pi team building lorrrr...hiks..kang korang igt aku lari dari rumah plak kekekeke

Tuesday, June 23, 2009

AISYA- KIRANA

aisya @ 6 months

-bermakna aku berjaya pantang laksa,pantang air teh,pantang nangka dah 6 bulan,bila nk bukak posa tak tau lah hehehe tunggu bila teringin buleh dah kot noooo

-kemajuan aisya :-

dah angkat punggung cam nak merangkak pon ada,

org menjulur kedepan..dia reverse ..menjulur ke kebelakang..bwh sofa seme dah masuk..sib baik kepala ja tak lepas

-makanan :-

puri nasi,puri kentang,puri karot,puri epal dan lai,puri nasi,biskut milna,nestum

-pergerakan motor:-

dah boleh pegang2 benda..bola pon dah boleh pegang ,seme benda dia nak masuk mulut













aisya-kirana hihihi gedik
tu blogger nasaz yg kasi sapu tgn ditempah nama kirana..rajin tul dia buat
nama kirana ni aku mula pakai masa kat utm..tahun pertama kot..masa guna cc kat kolej ja..
aku register emel pertama kirana24[at]hotmail ..suka nama kirana penah terbaca kat novel ke apa ntah..pastu suka..24 tu sempena besday aku 24.4 ..smpai skrg masih pakai lagik ..
pastu ada lak astro kirana,pastu album nora..kirana..pastu butik kirana pon ada aku jumpa..

LIPSTIK RM6 CAMPUR RM28

ku belek2 draft..ada yg dah siap gambar..so tulis sket buleh la publish
kuhidangkan gambar tak bermakna ni ..dikala zaman aku tak bizi ,sempat nk snap2 haha



sebelah kiri lipstik brand Secrets (colour grape) RM6 beli masa guardian wat promosi apa tak tau..(kak shahi rembat gak sebatang hehe..)masa ni tgh merayap time lunch..ada ja benda nk beli

belah kanan lipstik lama dah..skin food yg color terang sket yg aku tak brp suka tu..



hasil gabungan dua lipstik itu..hehe jimat duit..tak yah beli lipstik baru
so lipstik terang tu leh la pakai..



nak ala2 nude konon..lebihkan sket lipstik RM6 tu heheheeh..

ok aja aku pakai..tak da bengkak2/gatai la..tak ngelupas ..takut gak..aku tak penah try brand Secret tu...

tu ja entri merapu ..lama tak merapu katanya.

Monday, June 22, 2009

PENGALAMAN PERTAMA MASUK PROPERTY AUCTION

takder rezeki kami pada hari itu

setelah hampir2 sebulan mempelajari ilmu ,selok belok membeli rumah lelong..risiko2 yg dihadapi..hari sabtu baru ni..kami mencuba nasib ..
mengambil risiko mencuba dalam bidang pelaburan hartanah..bidang berisiko tinggi tapi kalau untung pon hebat

kajian ,analisis kira2 dan macam2 faktor diambil kira..
akhirnya kami memilih kawasan yg bukan prime area kerana ..kawasan yg menjadi rebutan..harganya selepas dibida melebihi atau hampir sama market value atau beli atas tangan orang

pesta lelongan yg hebat...under RHB bank...ada 2 3 auctioneer terlibat pada hari yang sama
aku yg pertama kali tengok..terkejut jugak tengok ramainya orannngggg
sapa kata rumah tak laku sekarang..

kami tiba 5 min lagi kul 11...aku yang ketar lutut..padahal asben yang nak bid nanti



pendaftaran


nombor yang agak cantik..ku harap tuah dari nombor ini..cewahhhhhh tak der aihhh
dah rezki tak menyebelahi


kat entri dewan auction...tu yg kelompok baju putih ,belang2 merah tu aku rasa mcm kenal depa ni,...otai beli rumah lelong...hehehe..

aku tak masuk..jaga aisya ngn aiman..aku igt aku sorang ja yang heret baby gi..segan jugak,.
tapi tengok ramai ja yg bwk anak2,..
ya la ..kalau guna agen kan dah rugi nak bayar sevis kan...

kami sangat konfiden buleh menang property yg kami pilih tu,..sebab tu kawasan bukan tumpuan pembida..

yg jadi tumpuan..unit penara sri permaisuri 13 pembida..dari reserve price rm40k ..naik jadi rm72k ,unit cemara 12 pembida ..90k RP jadi rm127k
dan satu lagi unuit kat kota damansara pon 13 pembida..
mmg hot properties la ..
utk permulaan..dah kami tau dah harga akan up sampai mcm tu..sebab tu kami pilih area2 kat sini dulu..

asben dah gi tengok kawasan dan rumah..mmg ada potensi di situ..sbb kolej komuniti akan dibukak tak silap julai 2009 atau jan 2010


pulak tu..unit yg kami nak tu..aku dah buat search..dah 6 kali lelong kalo ikut reserve price yg offer tu..mmg heran gak..apsal tak der orang nak ..tapi kami memberanikan nak beli jugak

tengok2..asben keluar dengan muka tak berapa ceria..huhuhuh
kami kalah..ada 3 pembida termasuk asben...
kami dah set bajet...memang akan bid sampai jumlah tertentu saja.
aku dah buat analis kira2 keuntungan dan lain2..so kalau lebih cam tak berbaloi pulak

dengan kos nak repair rumah,kos hutang air rm900 lebih,letrik rm100 lebih,cukai pintu bank tanggung..jadi dah masuk kira2 tu..sbb tu tak lawan ..sbb dah naik 10k dari RP..

tak pa la ..nnt cuba unit lain pulak..pengalaman ni sangat berharga
at least kami dah tau step2 seterusnya selepas ini.

tapi aku still frust heheheh
asben bg kata smgt "ala brader yg duduk sebelah tu..6 kali dah masuk bid..tak penah menang..dia lagi la..siap 3 bank draft dia bwk..tp tak dapat semua.."

ps: dgr berita GLC company nak potong gaji dan vss,mss..bulan sept ni kan...gawat lagi ker..igtkan dah nak pulih dah ekonomi..

Friday, June 19, 2009

NEGATIF

oleh kerana aku nak buat kerja tak tenang...
aku kuatkan diri gi klinik...hajat dihati nak amik supply ja ..
tapi terstori gak kat doc..

"doctor,kalau amik pil,buleh ngndung ker?"
"ada miss ke?"
"takder"
"amik pil mmg period tak teratur sket"
"tapi doctor saya ada simptom2 ..pening2.."
"nak test ke.."
"tapi doctor baru 2 hari delay"
"nah gi kumpul urine"
"tapi doctor..saya takuuutt" ...ehehhe banyak tul alasan aku
"jgn risau"

korang tau dak..masa nunggu result tu...aduiiiii ketar tangan2 ni..pegang paper pon gigil..nak baca pon tak tenang..

tak tau nak cakap cmana..mcm nak tunggu result exam...result nak masuk u..masa tepon upu online..berdebar2





tp debaran aku berakhir dengan.....1 line! huhu selamattttt





pastu aku tersalah paham...



doc tjuk tester

"tunggu jap..tunggu dia turun"

"aaaa positif ke doktor"

"tak...tunggu.."

"haaa nak tunggu lama bg nampak line ker"

"tak..tunggu dia bg ubat"

"oooooooooooooooo"







hohohoh takut punya pasal

Thursday, June 18, 2009

SAYA TAKUT

saya pening2
saya rasa badan 'berangin'
saya takut
saya takut
saya takut

saya tak da mood skrg


kebarangkalian peknen ketika masih mengambil pil brp tinggi yer...huwaaaaaaaaaaaaaaaa
saya takut nk buat test!

Wednesday, June 17, 2009

TENGOK DAN JAGA TAK SAMA

dah lama tak menulis..kekok pulak rasa ..cewahhhh
nak kena warmup dulu ni...
ni cerita minggu2 lepas kot..masa gi ampang..terus singgah visit akak aku...
lama lak tak tengok kembar dia

dah besar..geram betul aku tengok..gebu lak tu


bila tengok besar gini..seronok jer ..mcm best..
hehe tapi kesabaran menjaga...hanya yg mengalami nya tahu hihihi
kalau demam..dua2 demam..dua2 batuk..serentak...macam ada sensor lak kembar ni kan



nanti nak kawen ..ntah2 kena buat serentak gak ehehhehe



masa bagi makan ni la...seronok sgt aku tengok kak aku suap depa..kejap mulut sini nganga..kejap mulut situ..best tau...dah duduk elok ja makan..geram tul tengok


aku nak dukung sorang pon tak larat..mmg semangat tul...
abah depa dah biasa dah..leh kurus ni

macam nak kembar jer bila tengok ni..tapi nak masa dah besar hhehehehe


ok la..nnt aku merepek benda lain lah kalo sempat

tu dato seri najib nak kluarkan pekeliling dah tu...jgn blog kena block sudah pasnih :P
dah gi wat keje.. :P

Saturday, June 13, 2009

LAPANG SEBELUM SIBUK

arini sabtu sepatutnya kami berada di melaka,menghadiri perkahwinan sepupu suami dan pergi perhimpunan keluarga kat pengkalan balak melaka.

Tapi aku masih di VHS2 ni haaa..hanya suami dan aiman yg pulang ke melaka.
Kita hanya merancang ,..Tuhan yg menentukan.
Aisya kena demam campak,hari jumaat semalam naik dgn banyak sekali.
Aku amik cuti utk jaga aisya.
Tak sampai hati nak bawak aisya keluar balik melaka atau kemana2..kesian kat dia ..tak selesa kan..

Hari isnin ni pon terpaksa amik EL kerana bapak mertua pengasuh meninggal pagi tadi.
Walaupon shcedule aku bizi utk minggu depan..tapi apakan daya...
nak ikut kerja sampai bila pon tak habis kan..

Hari khamis yg lepas hari yg paling2 sibuk

pagi-845-930 :testing ic
9.30-12.30 : training
12.30-1.30 :lunch
1.30 : masa ni la aku curik2 upload iklan umah akak aku...

petang : 2 -3 ptg : meeting
3-3.45 : fire drill
4-6.40 : meeting huwaaaaaaaaaaaaaaaa

cuba lihat masa mana aku nk berpoya2 huhuhuhuhu..tak leh merayap blog org.tak leh merayap masa makan..huhuhuhhu

tu la..masa tak sibuk kena hargai betui2...amik kesempatan merayap puas2 hahahah

psssstt...panas betul iklan umah kak aku tu..aku iklan kat mudah...kak aku kata tepon dia tak henti berdering2 ..hari ni saja 10 org datang tengok..harap2 ada yg sangkut lah ..leh dpt komisen kat aku sket hahahahhahaahahhaha..ekon sebijik pon ok :P

Thursday, June 11, 2009

APARTMENT UNTUK DIJUAL-PRIMA COURT,MELAWATI

Medium cost apartment untuk dijual : RM135K SOLD!!

1.Lokasi : PRIMA COURT,MELAWATI ,berdekatan sekolah keb.tmn melawati,zoo negara,ukay perdana,setiawangsa,wangsa maju,setapak

2.KEMUDAHAN :-
-swimming pool,surau ,parking berbumbung ,security 24 hours (gated)

3.SHOPPING MALL/SUPERMARKET :
BERDEKATAN DENGAN GIANT TAMAN PERMATA DAN CARREFOUR WANGSA MAJU, JAYA JUSCO KERAMAT DAN TESCO AMPANG

15 MINIT KE KL.
15 MINIT KE UIA.
ACCESS ke MRR2



unit utk dijual..E-4-9 (highlght in red box)
balkoni di hall dan master bedroom


parking berbumbung..(petak parking khas..) so tak perlu risau balik lewat tak de parking



fully tile..tangga dan lantai ..bersih





grill yg seragam semua unit warna dan patent gini


pandangan dari ruang tamu ke dapur






dapur complete with built in kitchen cabinet





Lain2 :-
Layout design rumah ni tidak nampak pintu bilik..dari ruang tamu mahu pon ruang makan.
Luas rumah 750sqft

Contact : kakak saya Rohani 012 3427607 atau saya sendiri pon buleh
saya tolong akak saya nk jual rumahnya...tujuan nk jual sbb dia nak pindah ke rumah baru nya nnt.
T.kasih

Wednesday, June 10, 2009

KE AMPANG MERAIKAN BIRTHDAY ANAK RAKAN BLOG

Minggu lepas kami keluar melepasi sempadan seremban lagi(hari2 aku melepasi sempadan ahhahaha).Kali ni ke ampang pulak.
Mama aqilah kawan di alam maya ku(jiran blog,kwn berjoyah di YM) menjemput untuk memeriahkan besday party puteri kesayangannya.
Pada mulanya memang tak dapat pergi dah..sebab asben standby kan..tapi aku tersalah tengok jadual..nasib baik mama aqilah tanya buat kali kedua hehehe..ada rezki nak berjumpa gak kan.

Dah alang2 nak pergi ampang tu..kami kena lah mengatur perancangan yg teliti ..apa yg buleh disinggah sepanjang on the way ke ampang tu.





apsal la gambar jadi susun gini lak ni...
mula2 sampai..berdebar gak nak jumpa kan..hehe tak penah kenal....tapi mama aqilah ni jenis kepoh2..ramah2 gitu..so tak la segan sgt..





layu jer aiman










aqilah najla yg cute..geram tul aku..kena cubit jer la peha ngn pipi dia tu...
















sakan aqilah tiup lilin tu..sib baik tak tersembut air liur skalik :P




aqilah kasih goodies pack kat aiman..













sesi nak gambar berduaan tak buleh...dua2 malu hihihhi










aiman dah dpt menan..tak heran dah yg lain






































game pon dia tak fokus..kejap jer dia dah lari balik















goodies bag dari mama aqilah...comei2..rajin sungguh la akak ni
































tiba2 aiman tu wat hal nak dok dlm stroller lak..apa2 jer la aimannn...
terima kasih kak zai..sudi gak jemput saya dan family nih..
nak tulis byk2 pon tak buleh ni..apa hal ntah gambar ni jadi susun gini

Tuesday, June 9, 2009

HARI INI

aisya demam ..tapi aku masih datang keje..bersalah jugak rasa
mula tu ingat nak EL jer hari ini..tapi check panas dia dah reda ..
dia masih aktif..minum susu mcm biasa..cuma badan agak panas sedikit
ni kali pertama aisya demam..mungkin nak berubah bulan org kata nak dapat upah kot

********************************************************************************
aku sedikit sibuk daripada biasa..sebelum2 ni no tepon aku bos tak penah tau..bos2 sebelum ni pon...aku cukup tenang bos tak tau no tepon..boleh cuti dgn tenang,boleh gi mana2 dgn tenang
tapi skrg tidak lagi..aku tak suka lah macam ni..

********************************************************************************

ada cerita nak diupdate..tapi belom berkesempatan nk upload gambar..
tp dah buleh baca kat blog mama aqilah :)

dua tiga hari ni..tak sempat nak melawati blog ..ada la satu dua yg sempat ku terjah pagi2


sekian.

Friday, June 5, 2009

GAMBAR SAHAJA

selamat pagi jumaat :)


nampak muka aisya besar dari aiman dah


tak lama lagi kena buli la aiman





tengok tu..aisya dah kacau abang dia..
yang si aiman tu dok masukkan jari kaki dalam mulut haihhhhhhhhh

ini budak telah memasukkan 2 biji telur ke dalam air sarsi dalam peti ais
sebijik telur pecah..dan aku rasa fobia nak minum air sarsi dah ni

mood sephia lak
ish,..kata entri bisu...kena gak tulis..mmg aku tak buleh dok diam lah..
ok diam dah.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin