May 2008 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, May 30, 2008

serabutnyaaaaa

aku serabut skrg ni..
sebab utama : rumah aku sgt serabut!!
tensen aku jadinya...
baju bergunung tak berlipat...huhu..
tak sempat nk manage rasenya..mlm2 aku tidokan aiman...ngn aku skali tertido
cmner aku nk kemas umah ni...
time aiman jaga mmg tak leh lipat baju...nnt dia tolong skali..
uwaaaaaaa...aku fail la organize umah aku ..Tensen!
harapan aku ...takder org dtg umah aku waktu2 ni hihihhii.

tak sabar nk dok umah sendiri...nk organize betul2...umah skrg ni..ada 3 bilik..
1 bilik jadi stor..1 bilik jadi tmpat letak baju dan lain2...1 bilik tido
tapi bila aku tgk bilik2 ni semak..aku pening kepala...waduh

Wednesday, May 28, 2008

spekulasi minyak

tadi otw mai keje..dok borak pasai minyak nak naik..dgr2 40sen kot naik 1 jun ni..
tgh2 sembang kluar berita "jgn buat spekulasi harga minyak naik" ..
kalo betul ler rege minyak naik ...aku ler org plg merana skali huhuhuhuhuuuhu ..

kena guna alternatif la gamaknya kalo betul2 naik..
kalo naik komuter ..kena la bangun awal giler...huhuhuuhh

kos pengangkutan aku (jika tak car pool)
tol=rm16.40 pegi balik sehari
minyak =rm16 lbh krg sehari
total =rm32 sehari
seminggu =rm160
sebulan=rm640

nasib baik la aku car pool ..jimat sket ..tapi kdg2 aku kena drv srg2 jugak bila derang cuti
nnt kalo derang dah berenti keje ..aku srg2 la gamaknya huhuhuhuhuuhhu

bila la tol nk turunkan ni..separuh rege pon jadi lah :)

Monday, May 26, 2008

aku tersenyum tika ini..

smpai skrg aku dok sengih kalo tingat kat aiman ni..
hihihi lawak la aiman wehhhhh..
aiman suka selongkar beg aku cari gula2 ,coklat atau asam...
aku ni kalo dia pegang je beg aku mula la aku jadi murai...hihhihi sbb beg baru kan hihi


hari sabtu baru ni..aku kat dapur memasak..hihi bukan sng dapur ku nk berasap..
aiman pon dtg la menyibukkan diri....kejap jer ..pahtu dia tak der..
aku igt dia dok tgk tv..diam jerrrr...pahtu aku pon panggey la dari dapur..
"aimannnnn..ooo aimannnn"
tak menyahut pon..kalo tak.. dia mesti nyahut jugak apa2..

pehtu aku tak leh bior lama2..mesti ada benda yg dia process kalo senyap2 ni
aku pon jln la slow2 nk ngendap dia wat apa..
rupanya dia kat bilik aku dalam cubaan nk bukak zip henbeg ...

pahtu terus aku ckp.."oooooooooo aiman..ni keje aiman ek"
pahtu yg kelakarnya..dia leh lak kalut2 nk letak balik beg aku kat atas rak..konon2 cam aku tak npk lah dia wat apa..cam org wat salah yg kelam kabut nk cover...pas letak tu leh lak tepuk tangan..konon2 pandai lak tu simpan beg mama....

hahaha lawak la aiman...mama nk tergelak tau..tau lak takut ngn mama ekkkkkk


ni budak bertuah ni..berangan bwk keta ..dulu berdiri jer ..skrg ni mmg
duduk cam nk drive lah...cuma kaki jer tak sampai nk tekan minyak

makin besar makin byk akai..mama pon dah nk jadi cam mulut murai skrg ni huhuhuhuh

7 tentang aku..

ish serius...aku ni tak reti la nk menyampaikan dlm kata2 tentang diri aku
tapi aku cuba sedaya upaya ku menjawab jugak tag dari cendawan ni...

Ok, these are the rules:

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog



ni ler fakta ttg aku..bukan auta tau...hihihi..nak kenal aku cmner ..kena kawan ngn aku lah

1.aku sgt suke nombor ..pasword aku mesti berkaitan nombor..pahtu nombor fav aku 7997
kat sekolah aku minat giler maths..mesti score lah..cita2 aku nk jadi akauntan..yer la bidang kira2 kan ..tapi tak tercapai..sbb sekolah aku aliran engineering..makanya terjerumus la aku dlm bidang ni..masa aku tensen keje jer rasa cam nk pi mintak jadi akauntan jer..huhuhuuh basic apa pon tak dak sapa nk amik aku keje kan

2.aku jugak suka percaya gerak hati aku..yg pertama terdetik tu selalu betul kan..
dan instinct aku byk jugak yg betul..kira gerak hati aku kuat jugak lah..

3.aku sng nk kawan ngn org..tak memilih pon..kwn jer seme org..org baik aku pon baik lah
kecuali org yg berlagak..aku tak suka

4.aku ni sensitip jugak..hati ni cepat tersentuh ..cepat terasa ..air mata ni sng sgt nk kluar..
masa keje kat penang dulu..bos aku suara jenis tinggi..cakap mcm biasa pon aku rasa cm marah aku..aku nangis la depan dia hhuuhu...skrg ni pon kesensitifan aku sukar nk kikis...

5.aku bukan org yg cool..nasib baik aku dijodohkan dgn org yg tersangat cool..
org kata anak ke 3 ni api kan...aku mcm api la kot..hahahahah...tapi aku angin pon ada sebab...bukan tak tentu pasal nk meroyan..

6.percaya tak aku ni basketballer masa kat sekolah dulu..hihi kwn2 aku kat univ.tak caya tau..derang kata aku lembik cmner la leh main..smpai aku kena tjuk sijil n gambor baru derang caye..huhuhu aku atlit tau dulu kat sekolah hihihihii...cekeding2 pon ada jugak sumbangan kehkehkeh

7.aku minat ct nurhaliza muahahahhaa...dari dulu sampai skrg..sebab dia comei...aku tak kisah lah dia kwen ngn sapa..tu hal dia..aku suka tgk muka dia yg comei..masa kt U dulu kwn2 aku smpai nk muntah aku dok puji CT..aku sanggup pi jusco tmn U srg2 masa tu nk tgk CT wat persembahan hahaha ..gagah sungguh waktu tu..apa2 majalah ada gambar ct mesti beli hihi
skrg ni ja dh kurang sket ..tapi kalo cT kat tv mesti aku tgk jugak

aku nak tag org yg mempunyai ciri no 7 sama cam aku..


Friday, May 23, 2008

dia dah ada partner

hihi..entry sajer2 ..sementara dok pikir nk jawab tag ..susah nau soklan..tak reti cek nk menjawab

sebelum ni dia srg2 jer dlm keta ni..tak da kawan..


baru2 ni terjumpa kotak tisu CJ7 ..color ijau lagik..terus beli..
aku suka CJ7 ni..kiut jer..

tu jer aku nk update kali ni...bizi skrg ni..tak sempat nk nulih pjg2

Thursday, May 22, 2008

mood swing...

aku baru masuk keje arini...baru nk bukak blog
pasnih nk jengah2 blog member lak..byk nk kena cacth up nih hihi
kat kampung tak dpt 3G..gprs jer..slow bangat ..malas nk online

cuti aku mcm biasa lah..seronok la kan berehat2 sepenuhnya kat kampung
mmg tak plan nk gi jenjalan mana2...sbb aku yg tak da mood nk berjalan
hubby ajak gi penang pon taknak pegi....

aku pening la skrg ni..loya lagi..jadi mmg tak dak mood sgt2..
pagi2 mesti muntah..patut ler org panggey morning sickness kan
nk mkn byk2 pon takut...makan nnt muntah kluar balik huhuhu...

asam mmg jadi bekalan dalam henbeg ni..tak leh tak ada..
naik keta nak gi keje pon rasa pening..pagi2 dh menelan asam

dulu masa peknen aiman..tak macam ni..releks jer hihi
aku pon dah lupa lah apa patut makan..patut elakkan masa awal2 peknen ni
asid folic asyik terlupa jerrrrrrr...huhuhuuh...
kali ni aku letak atas meja kat opis bior nampak sket..
malas nk telan ubat sebenarnya..

hmmm...aku nk kena survey lah nk checkup dan bersalin kat mana
plan nk bersalin kat seremban specialist...tapi tak tgk lagi bilik mcm mana..
sapa2 penah bersalin kat sini nk share experience..amat diperlukan..tima kasih

Friday, May 16, 2008

balik kedah..yeay!

dah lama tak balik kg...
last balik awal jan haritu..lama giler kan..yer la org jauh mcm ni ler..

mak pon paham..
balik kali ni bwk la sket hadiah yg tak seberapa utk mak ayah..
yer la dah jarang balik kan..nk beli baju raya belom sale lagi..nnt pos ajer la



hadiah sempena hari ibu dan besday mak..set vantage ..beli masa sale..



wallet kat ayah..beli masa sale jugak



barbie utk anak buah yg cemerlang UPSR ..dah lama janji nk kasi..
ni pon beli masa sale..

sapa lagi nak hadiah?sila angkat kaki dan tangan :P

ok seme..selamat bercuti yerrrr..jaga diri baik2 ..

jom layancendol..

kan sejak2 ni tingin nk makan mcm2..so sabtu baru ni ajak hubby gi carik
cendol yg best kat sban..cendol shariff ..ni kwn aku yg rekemen..kedai dia mmg jual cendol jer..ngn rojak..org kata mmg glemer kat sban..yer la kot..
makanya kami pon pi la cari...pusing2 jumpa la..sban bukan besor mana kan


ini la cendol tu..sedap la..seme rasa complete..tapi aku tak puas sbb kurang sejuk
mungkin cuaca panas sgt kot..ais cepat jer cair



abg oder rojak..aku tak tingin nk makan ni ..so makan cendol jer..
so abg ler kena abihkan srg2 ...hihih




ini la rojaknya...tak brp best mengikut kata suamiku



tgk aiman pon layan sakan ..bersungguh2 makan..
makan sendiri ..tak nak suap2 ni..almaklum le..dh nak jadi abang kan


sekali cedok tu byk jugak..tapi sementara nk sampai ke mulut tu..tumpah merata2..
masuk mulutnya ada la sikit..jadi la kan ..bior dia belajar sendiri

pasnih aku nak cari makan apa plak ek...ermmmmmm

harini hari guru kan..
SELAMAT HARI GURU kepada guru2 di Malaysia ...

Thursday, May 15, 2008

setiap yg berlaku ada sebabnya...

sejak 2 menjak ni..badan aku rasa lain kan..
kan aku cete gi urut lah nk hilangkan penat seme tu..
pahtu sekarang ni..aku asyik muntah angin jer pagi2..kadang2 muntah hijau..
cam tanda2 org peknen la kan..

aku wat anggapan sendiri..konon2 sbb gi urut tu ..buang angin..tu yg angi asik kluar jer skrg ni
pada satu pagi..tgh gosok baju bergegas aku lari ke toilet..muntah angin lagik..
pahtu asben wat lawak masa aku dok muntah tu...aiman nk dapat adik..
huhuh..

aku melengah2 kan masa nk wat pregnancy test..sbb aku rasa cam tak peknen
tapi skrg ni aku makan masam2..asam boi,limau sunkist,air masam,mangga penuh peti ais
hubby beli..
pahtu aku asik ngidam nk makan pelik2 jer...

disebabkan tanda2 seolah2 nk peknen..arini pagi ni...kul 1030 pagi aku gi klinik kat opis aku ni

"doc..saya ni asyik muntah angin jer..seminggu dah"
"ooh ya ...loya?"
"cam pening2 gitu lah...nk wat pregnancy test lah doc"
"bila last menses?"
"saya tak period sejak bersalin dulu ni..skrg anak saye sthn 4 bulan dah"
"ooo awk amik noriday?"
"aa..dulu tapi dah stop dah 2 bulan"
"ok gi test dulu"
.............................................

"doc..kalo tak period boleh ke peknen?saya plan nk conceive ujung tahun ni"
"bolehhhh..selepas 6 bulan dh tak da protective walaupon awak breastfeed..unless u amik noriday"
"oooo ..ok"

......................................
doc kluar dari bilik...aku tunggu kat luar jer..

"positif"
"haaaa?..ermmmm"aku blur2..lupa lah cmner
"ni ada dua line ni"
"haaa saye peknen ek?"hihihihi..receptionit tu pon ketawa tgk aku blur2..

due tak tau lagi lah..sbb aku tak period kan..kena scan lah..tapi rasanya baru lagi kot..
sbb last month cek 13 april tak peknen..arini baru 15 may..kira baru jer lagi..may be jan tahun depan lah kot....


gurauan hubby aku jadi kenyataan....tu le ..cakap2 ni kan doa..
ramai nau dok kata aku peknen..yer la..berat bertambah..
alhamduillah ni semua rezki dari Nya..

Yeay!aiman nak jadi abang aiman,,patut ler skrg ni sejak balik singapore ni..
dia manja semacam jer..tak leh renggang ngn mama..pagi2 tak bg bangun gi keje..
kalo mama iron baju pon.dia nk duduk atas mama...patut la...
setiap yg berlaku ada sebabnya...masin jugak mulut babysitter aiman dok kata aku peknen ..

Wednesday, May 14, 2008

vision homes site visit

alhamdulillah..sabtu baru ni pegi tgk rumah kami...dah siap semua!yeay..
switches dah pasang...skrg ni derang tgh buat jalan dan pacak tiang letrik..
insyaallah bulan 8 kalo tak da aral melintang menegak..dapat la kunci kot



family hall kat tingkat atas...takder le besar sgt..leh la nk lepak2

pandangan dari pintu masuk utama


pandangan pintu masuk



ruang makan



ruang yg bersambung ngn ruang mkn.

tgh buat jalan dan pacak tiang letrik..
bestnya kalo underground..tak la serabut ngn tiang2 kan

Tuesday, May 13, 2008

angan ku jadi kenyataan ...




dulu..aku dok usha jer beg nih

igt tak dulu masa besday aku..dia ada kasi $$ ..hihi duit tu nk beli yg ini lah...

tima kaseh abg atas support yg tak berbelah bagi itu *wink* *wink*

dpt jugak aku merasa nk bwk beg nih.. yer la..dah 5 tahun keje kan..






perasaan ku tika ini...sangat2 gembira..

Monday, May 12, 2008

jalan2 cari makan..

aku penggemar sup tulang...mmg feveret habis ok..seme tempat sup tulang aku nk merasa
so sabtu baru ni..nak test tempat ni pulak..kedai ni kat medan selera penghulu cantik..sebelah alson klana resort..sapa org nogori tau kot tmpt ni...
dulu aku dok round2 cari makan sup tulang yg best..kat ampangan ada jmpa satu kedai..sedap!
ni kwn aku bgtau kat sini pon ada..so terus cari..
cam org ngidam lak aku la ni..mcm2 teringin..




aku oder bihun sup tulang...best!rm5..sup dia mcm sup kat kedah hihihii
ni aku gi makan utk bekfes...malam2 tak bukak kot kedai ni


ni plak lunch aku utk hari ni..tenghari tadi aku tingin nk mkn steamboat johnys..
lama tak makan..tapi kwn aku malas nk pegi..jauh nk ke alamanda nun..
so ke sini ajer la..ini kedai namanya PESONA CAFE..bandar kinrara5 ..kedai ni sgt selesa..cantik jugak decor..privasi tak ramai org...kitorg jer yg mkn tadi..
makanan jugak sedap..aku oder pesona fried rice..ngn air calamansi..
sejak 2 3 hari ni ..asik suka masam2 ajer...huhuhu


pesona fried rice RM8 ..hari2 makan kopak la weh..skali skala ok ler


sedap tau air ni...slllurrrrrpppppp ..rm2.50

nnt aku nk update entry cendol pulak...

Mother's day...

selamat hari ibu semua ibu2 di dunia!terlewat sehari wish..kat umah tak sempat online..
aku just tepon ucap kat mak di kg..hadiahnya akan di beri masa blik kg nnt...dh lama beli pon sempena besday mak dan hari ibu

aku pon ibu jugak kan hihihi..aku wat permintaan istimewa..hari sabtu ..pra hari ibu dan hari ahad aku tak nk wat keje hhehehe..seme hubby kena wat..aci gitu..aci la kan..spesel day kan

pagi ahad tu hubby dan aiman kluar beli bekfes..
aku kemas2 umah sket2 jer la..tak smpai ati lak tak wat keje lgsg
derang balik je dr kedai...
aku dpt kad ni..sgt comei ok peristiwa bersejarah ni..sbb aiman yg datang kasi..
wah sgt best!

bunga2 bungaan lagi kad...




hubby kata..aiman nyg tunjuk kad ni masa dia suruh pilih...
ok la tu aiman..not bad jugak taste aiman hihihih
tima kaseh bapak sbb bwk aiman gi beli kad utk mama :)

Friday, May 9, 2008

legaaaa rasa

bestnya!!sedap jer badan ku skrg..
sblm ni dok rasa cam sakit badan..cam ada angin jer ..
dah rasa tak tahan sgt..arini tengahari terus ku tuju ke salon
salon ni kwn aku yg rekemen.. depan jusco equine..

aku amik pakej sauna+urut tradisional..
bestlah!budak tu urut mmg best..terasa la..
pahtu aku suruh sengkak rahim skali ..sbb sejak pas bersalin aiman..aku ada amik
org utk urut kat umah..tapi aku rasa org tu tipu ..cam tak betul jer aku rasa..
cam urut biasa2..tak mcm urut lepas bersalin..

skrg ni rasa badan cam ringan jer..yer la sauna tadi pon berpeluh gila babas..
murah jugak la..pakej rege rm60...start lbh krg 1230-215 lbh krg..

igt nnt nak pegi lagi ..2 3 bulan lagi utk urut lagi..

kain itu

dok tertangguh nak letak gambor kain yg cendawan kasi ni
kamera tak der ngn aku..tu yg lambat sket taruk tu.
ni pon hubby yg amik pagi tadi..org suruh bukak kain tu leh nampak
bunga tabur tu..dia tak nak bukak
nnt mgu depan nk balik kedah..nk tempah baju ni.
nnt raye kita pkai sama2 yer cendawan :P

Thursday, May 8, 2008

krisis beras

skrg ni kena berjimaat cermat nak makan kan
so aku pon nak tolong kjaan menghadapi masalah ni
jadi aku tak nak la makan nasi byk2..jimat beras la katakan
kalo ada ubi kayu ..aku makan jer...sedap tu ubi kayu rebus cicah sambal tumis
jadi sempena nk berjimat cermat ni..aku nak sahut la seruan kerajaan

aku sekarang dalam ON DIET ..serius diet..
malam2 aku tak makan nasik..makan yg ringan jer..contoh karipap sebijik
atau buah2 han..mangga ka sebijik hihihi

skrg ni amalan diet ku
pagi
roti 2 keping
air milo or air buah peel fresh

tengahari
nasi campur
siram limau (mesti ada limau2 dlm apa jua )

petang
oren sunkist sebijik

malam
sup
buah2

wah harap2 aku dpt ikut diet ku ini..sbb apa ..berat aku dah mencecah 55kg!nak ikut bmi tu
..mmg berat ideal aku 55kg...tapi aku tak leh tgk la ..aku gemok rasa
nak kembalikan ke 51-52 jer ..supaya tak nampak kering sgt..

"oit aida..tak nampak aku ker"aku tegur kwn lama ku masa tersempak kat jusco s2

"laaaaaaa..anaaa ka..aku dah tgk tadi..dlm hati aku ckp..muka cam ana budak ni..tapi gemok"balas kawan ku

"haaaa?aku gemok sgt ker?

"aaa..tgk tu lengan hang ..ish kalo geni tgk ni mau terkejut"

huhu..mungkinkah dulu aku terlalu kering ...hiihihi..(ayat penyedap hati)
sejak itulah aku serius nk diet..sblm ni diet2 ayam jer..

tapi somi ku selalu menguji aku..

tag:top 5 prezies ....

di tag lagi oleh miss cendawan ...suka nau tag aku yer hihihhih
meh nk jawab ni...

list out top 5 present that u wish for..gitu ler soklannya lbh krg kot

1.henpon -sgt2 diperlukan tepon skrg ni..henpon ku rosak..masih di kedai..
mengharapkan sidia hadiah yg baru ekekekkeke ..yg ni pon baru 2 thn lebih pakai
tak kisah jenis apa..janji leh sms call camera
2.kereta -hahaha sapa la nk hadiah kan keta yer ..keta kancil ku yg skrg ni dah kurang pickup lah..kemut jer bwk jadinya...keta ku berumur sama ngn ku keje kat sini..dah nk masuk 5 thn..igt tak nak tukau2 ....tapi rasa cm nk keta baru jer skrg

3.furniture-nak perabot2 baru..sempena nk masuk umah baru nnt..huhu sapa nk kasi yer
4.orang gaji - leh ker hadiah org gaji ..hiihihi leh la kan...aku sgt malas nk buat housechores skrg ni..
5.baby gal -hihihhiii ni kena mintak dari sidia..org lain mmg tak leh kasi :P

tgk..senang saja kan hadiah2 yg aku nak..tak der la demand sgt..

nak tag :
1.naza
2.mama aqilah
3.kv
4.nonie

Wednesday, May 7, 2008

terima kasih..saye suka bangat!

230pm
tgh kusyuk aku dok wat keje..ehehe..tiba2 masuk call dari receptionist
terus tekan butang answer
"elooo..,"sapa ku spontan
"aa...rohana ek..ni ada parcel ni kat receptionist"
"oh ya?.."
"aa..dari GPQ ..emm..tak nampak lak rohana binti apa ni...tapi ana srg jer nama ni
kat mimos kan"
"aa yer la ..saye gi skrg..tima kaseh kak"

terus pegi..dlm pikiran dok igt vendor mana2 ker antor product derang..
mana la tau kan..
sampai ajer kat lobby terus sign amik parcel..mmg betul utk aku

tgk address ganu..ish sapa ni..oooooo baru igt..cendawan ada nk kasi brooch katanya
ish besar kotak ni..suspen sungguh
belek2 alamat..mmg betul dari cendawan

balik opis terus bukak hehehe..tak sabau2 nk tgk aper..
jeng jeng jeng.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.taraaaaaa...gambar tak der...ehehhehe..kamera tak bwk..
esok aku letak gambar yer...

tima kasih byk2 cendawan atas ingatan mu itu hihihihiih..
saye sgt suka tau 2 barang itu!dah la color hijau..leh wat pakai raye... :)

Tuesday, May 6, 2008

singapore trip

ini kali pertama aku jejak kaki ke spore ni..cian kan kat aku hihihi
gambar pon tak byk amik..yer la...kalo hubby ada mesti dia la
tukang amik gambor...dah tu takkan aku nk suruh geng yg pegi tu amik..mesti
derang nk muntah tgk aku nnt hihihi,..asik2 suruh jer kan..

tak best la amik gambor kena suruh..aku suka spontan jer amik
pahtu kat spore byk mall jer la kan..sapa yg kaki international branded tu mmg best giler lah..aku hanya mampu melihat hihihihi...tak dak sale tak mampu ku nk beli

kalo gi bulan july ni ada great sale..bole la kot kalo nk menshopping
aku gi sana kan utk training 9-5 ..so masa nk menjalan tu skajap jer la..
tak gi memana sgt pon ..
kat sana nk makan tak la susah sgt..kat food court or mall mesti ada satu restoran halal..
halal2 pon chinese jugak la yg masaknya..makan jugaklah
..rege makanan kat sana murah la..(jgn convert to RM lah ) kalo kite keje gaji duit
singapore dollar..mmg murah lah..makan tak sampai $5
**amaran:gambar tak disusun mengikut aturan..main taruk jer :P
day 1
gi raffles city ..round2 tgk jer jat dlm tu..tak mampu nk beli..
pahtu gi suntec city..lepak2 nk menghabiskan masa sblm nk check in..
lambat giler tau nk check in..kul 5 ptg!haru biru sungguh..sgt tensen ngn hotel tu

ini kedi aku hihihihi...jgn mara abang...
hotel 81..mcm bajet hotel jer ..mahai tau..rm380/nite
kalo kat msia leh duduk yg berbintang2 dah dgn rege tu...
dah la bilik kecik..almari letak baju pon tak dak..basic2 jer ada huhuhuhu
aku pegi naik singapore airlines..besar..best lah..tgk tu ada skrin kat depan tu
best jer leh tau speed semasa...location.brp lama nk sampai..
kira aku jakun sket la..sbb MAS tak dak..bisnes class ja kot ada
balik naik MAS kecik ..mcm dlm KTM jer..kalo gi sendiri harus aku tak naik MAS


day2
gi queensway..tempat jual sports item..mmg murah la kot..
aku round2 jer tgk ..tak beli
malam pegi merlion..amik gambar kat singa tu ..tanda aku dah jejak kaki kat situ hehehe
lepak2 jap..jalan2 kat situ..mmg cantik scenery waktu malam
pahtu balik...si mr T tu la nk balik awal..tak sempat nk lepak lama
ni jer aku beli utk aiman..sbb aku kira murah jugak kot..ni beli kat tiong bahru plaza
konon nk beli utk raya..balik2 tgk lagi kecik saiz dari kasut adidas dia..huhuhu


day3
gi bugis street...tak sempat jugak nk meronda..si mr T tu konon2 panas..ajak shopping tmpat aircond..padahal ..sblm2 ni..aku nak naik teksi ke mana2 tmpat..dia ajak jalan.konon2 dia biasa jln panas2..aku sgt hangen ngn org tua ni...jadinya tak sempat meronda pon kat situ..sempat la 2 -3 gerai..
pastu aku ajak gi orchard road...ni tempat org2 berduit nk shopping...aku yg tak byk duit ni
tgk ajer..hehhehe..mmg giler tgk ..
masuk tangs jer..jalan2..kalo ada sale mmg best lah
ini la peserta kursus tu..international la derang ni..tapi mostly keje kat singapore
seme chinese..aku mesti duduk tepi prof hehehe..amik aura

sijil tamat kursus..
(aku dah gumuks skrg..tu yg kena pakai itam jer..nk bg npk kurus :P )

ni ler..prof Dr willy sansen..sgt bangga tau bergambar ngn dia hehe
pas amik kamera aku..dia mintak amik ngn kamera dia..hahaha..agaknya
aku srg jer yg pakai tudung..kira lain sket kot..hihihi...


day4
pas training...terus baliiiiiikkkkk
yeay!


ni apa mende ntah..



ni lagi satu..aku pon tak tau



kat merlion..

bestnya hotel ni...huhuhu..sgt cantik
masa lalu kat situ..kete seme yg parking2 kat situ
yg mewah2 giler...
aku dah serik nk gi training ngn mr T yg hampes tu...malas nk cete byk2 pasal dia..
merosakkan mood aku jer..

jawatan kosong

sempena bulan menyambut hari ibu ni..sajer nk paste artikel ni ..

POSITION:
Mother, Mom, Mama, Mommy, Ma

JOB DESCRIPTION:

Long term, team players needed, for challenging permanent work in an often chaotic environment. Candidates must possess excellent communication and organizational skills and be willing to work variable hours, which will include evenings and weekends and frequent 24 hour shifts on call. Some overnight travel required, including trips to primitive camping sites on rainy weekends and endless sports tournaments in far away city! etc. Travel expenses not reimbursed. Extensive courier duties also required.


RESPONSIBILITIES:

The rest of your life:

Must be willing to be hated, at least temporarily, until someone needs $5.

Must be willing to bite tongue repeatedly. Also, must possess the physical stamina of a pack mule and be able to go from zero to 60 mph in three seconds flat in case, this time, the screams from the backyard are not someone just crying wolf.

Must be willing to face stimulating technical challenges, such as small gadget repair, mysteriously sluggish toilets and stuck zippers.

Must screen phone calls, maintain calendars and coordinate production of multiple homework objects.

Must have ability to plan and organize social gatherings for clients of all ages and mental outlooks.

Must be willing to be indispensable one minute, an embarrassment the next.

Must handle assembly and product safety testing of a half million cheap, plastic toys, and battery operated devices.

Must always hope for the best but be prepared for the worst.

Must assume final, complete accountability for the quality of the end product.

Responsibilities also include floor maintenance and janitorial work throughout the facility.


POSSIBILITY FOR ADVANCEMENT & PROMOTION:

Virtually none. Your job is to remain in the same position for years, without complaining, constantly retraining and updating your skills, so that those in your charge can ultimately surpass you


PREVIOUS EXPERIENCE:

None required unfortunately. On-the-job training offered on a continually exhausting basis.


WAGES AND COMPENSATION:

Get this! You pay them! Offering frequent raises and bonuses. A balloon payment is due when they turn 18 because of the assumption that college will help them become financially independent. When you die, you give them whatever is left. The oddest thing about this reverse salary scheme is that you actually enjoy it and wish you could only do more.


BENEFITS:

While no health or dental insurance, no pension, no tuition reimbursement, no paid holidays and no stock options are offered; this job supplies limitless opportunities for personal growth and free hugs for life if you play your cards right.

SELAMAT MENYAMBUT HARI IBU

Monday, May 5, 2008

secubit pengalaman ku

sabtu

aku dan suami dah plan nk bwk aiman ke jusco

nak kasi dia main puas2..yer la.. nak bagi dia seronokkan

sgt happy tgk dia main.dlm hati ..aku sedih

aku sgt tidak semangat ok nk packing barang..pas balik dari jusco baru pack

ahad
pagi tu siap mcm biasa ..mcm nk pegi keje..aiman mesti hairan..nape arini
mama siap2 pulak kan.,..baru sehari mama duduk rumah..
aiman pon bangun awal jugak aritu..

masa nk kluar rumah tu..laju jer dia pakai selipar dia tu terus ke pagar
agaknya dia pikir cam hari2 biasa la kan
dah sampai umah pengasuh..menonong jer jalan nk masuk umah
tak salam aku ..hhuhuuh..pahtu pengasuh panggey suruh salam..baru dia
patah balik salam...pengasuh angkat dia ..aku syg cam biasa la..
kat umah aku dah peluk cium dia dah..bukan apa..aku tak sanggup nk nanges depan org hihi
tahan jer air mata ni..
dah lepas antor.. 2- 3 langkah jalan..aku tak toleh lagi dah..air mata dah kluar..
sedih sungguh rasa

tgk tu semangat dia pukul gendang

dalam kereta pon aku tak dak mood...diam jerrr
"abang..kalo rasa nk main ngn aiman..gi la amik dia kejap pas balik keje tu"
"ermmm"
"tapi kan bang..kalo amik bwk balik umah..nnt dia cari lak "
"tu ler.."
"hmmmm..."

akhirnya hubby pon tak amik aiman jugak...cian aiman


mcm terror jer tu..

masa nk tido mlm2 kat sana.,,teringat sgt kat aiman..
mcm mana la dia ..bule ke tido ..risau jer
sampai terbawak2 dlm mimpi..mimpi nyusukan aiman
pahtu sms abg bgtau mimpi tu..abg bgtau mmg susu aiman dah abis pon heheheh

malam kedua call nk cakap ngn aiman..tapi dia badmood pulak
nk dgr suara dia jer
skrg ni baru aku dpt rasa...mcm mana la org yg hilang anak tu kan...
wah sifat keibuan dalam diriku makin menebal

main bowling lak

tak sabar nk habis training nk balik ...
dah sampai tu kan terus tgk wyg.
balik tu aku tak dpt tido..tak sabar nk amik aiman esok pagi..

esoknya pagi2 terus gi amik dia...
"assalamualaikummmm."
"aimaaaaaannnnnnn!" jeritku dari luar...hihihiii

aku dah smpai kat grill..aiman tgh nk pakai baju...
terus dia berlari meluru ke arah ku...
pastu aku terus memeluk aiman cium sepuas2 hati...
arghhh lega rasa...
sedih tau time tu..
lepas tu masuk umah pengasuh..aiman duduk jer atas riba aku..
aku pakaikan baju dia..pahtu terus dia kluar rumah nak balik...

sampai umah jer ..aku bagi susu..
aiman dah lupa kot cmner ...dia diam jer..sambil mata dia merenung mataku..lama jugak
syahdu sungguh...agaknya kalo dia bule cakap..mesti dia nk tny..mama pegi mana ?nape tinggalkan aiman...
sedih2...

oops masuk longkang lah!

cerita dari pengasuh pulak :
hari pertama kul 8 mlm lbh krg..aiman dah tunggu kat pintu..
sambil merengek2..tunggu aku amik agaknya..
pengasuh dah kluar air mata tgk dia dok tunggu kat grill tu..

mlam pulak nk tido..dia merengek jer..mcm gelisah tak dpt tido
siang dia ok jer...


tu jer la pengalaman pertama ku berpisah dgn anak

Iron man

aku nk wat entry yg best dulu

balik dari singapore ..sampai airport lbh krg 1030 mlm..
aku dah bgtau bbsitter ..sampai lewat so amik aiman esok pagi jer
sbnarnya dah plan ngn sang suami... dah lama dia nk tgk wayang..
tertangguh..pastu aku janji pas balik singapore terus gi tengok

sampai2 kat arrival hall..dah nampak hubby menunggu..sengih aku smpai tinger
rindu oo tak jmpa..rasa cm nk peluk time tu jugak tapi masih dlm kawalan :P
hubby aku kan pemalu...

pastu bergambar sket2 ..terus tuju ke destinasi cinta ..ehh..destinasi nk tgk wyg
mulanya nk tgk kat midvalley..tapi pikir2 balik klia dh dekat selatan ni..tgk kat sban2 jer la

sengih smpai tinger aku

"abg..ada ke tiket ni..esok kan cuti"
"adaaaa.."konfiden jer jawab

sampai2 kat kaunter..dah closed..tinggal satu jer..
org dah ready nk tunggu masuk .kami smpai 1155 mlm..
tny ler tiket..nasiiiiiiiib ada...ngam2 ada dua jer..agaknya org booking tak sampai lagi kot
seat nya blkg skalik...penjuru lak tu..mmg org yg bercinta kot booking kat situ hihihihi




cerita ni sgt best!wpon aku keletihan baru sampai..tapi tak ngntuk pon tgk
bule layan sampai habis lah..230 pagi kot abihs

cerita tentang stark yg genius dlm membuat senjata..
pahtu partner nya sendiri menjadi musuhnya
arrhhh aku tak reti la nk mencerita balik..
gi tgk la ..best!

yg tak bestnya ada tunjuk since org muslim pakai kopiah mengganas ..
konon2 mcm islam ni pengganas lah



cete ni baru kuar 30april ..patut ler ramai giler aritu ..
kali ni aku yg belanjer tiket..sempena meraikan besday abg hehehe..
cian dia..besday dia tak celebrate sgt pon..sib baik dia tak kisah :)
kad pon belom kasi..hihihi..beli kat singapore lagi tu...tapi prezie tak beli
sbb nk beli ngn dia nnt..dia nak pon yg sempoi jer..

Saturday, May 3, 2008

tak de mood

lamanya tinggalkan blog ku
dah nak naik sawang dah
byk benda nk update
tapi tak de mood nk menulis....

sebab utama:
1.dok igt pasal keje yg susah tu..pas training lg rasa susah
rasa mcm nk tukar dept jer..huhuhuhuhu
2.Mr T yg merosakkan mood aku kat singapore
aku asik gadoh jer ngn Mr T kat sana.
Mr T ni boss aku..samsengkan aku..leh gadoh tu ngn boss

nnt la..akan di update story ..
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin