October 2008 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, October 31, 2008

Tukang cat dah sampai

sapa nak tukang cat yg murah?????? hihihi


smlm adik aku datang nak tolong akaknya yg sengkek ni ngecat rumah



baguih tau adik aku kali ni hehe..upah dia kata tak bg tak pa..(slalu sket2 nk upah..ni mesti ada smthing nk mtk tolong aku ni) tp aku bg la jugak sket kan..
cian la tak bg langsung


cat kat living depan jer..satu color jer dulu..feature wall ke apa ke..kemudian2 pikir konsep
tak leh kalut2..satgi konsep aku lari ehhehe
nampak yg tompok sket tu..aku la gedik2 nak test cepat2 nk tgk color..
adik aku ngn asben kata sama jer color ngn color dinding asal tu..masa tu cat dlm tin lagi la..
tu aku tak sabaq nk sapu nk buktikan kata tak sama..hihii
aku mmg minat color2 tanah sket..natural gitu..
lagi satu aku minat konsep ala2 moden..ada konsep tropical resort sket.so color yg sesuai mengikut pembacaan aku ..ala2 brown lah

JAWATAN KOSONG :SENIOR ENGINEER

Job Title: Senior Engineer

QUALIFICATIONS AND SPECIAL SKILL REQUIREMENT

• Master/ Bachelor Degree in Computer Science/ Information Technology or other related disciplines.
• Have experience in design and development of system using .NET framework and UML approach.
• Strong experience in .Net 2.0 and above, C#, VB, Asp.net, MsSql, Crystal Reports, Ms Reporting Services.
• Able to work in a team and have a sense of urgency.

JOB DESCRIPTION

You will join a team that is responsible for designing and development of systems in .NET. You will also need to produce technical documentation for the system.


SILA2...sapa2 nk cuba apply.. nnt aku tlg fwd kan ke kawan aku lah

Thursday, October 30, 2008

bali's itinerary

yeay2....aku dah booking supir kat sana...senang booking siap2..tak yah kalut cari2 kan..
ni based on bacaan aku kat forum..tima kasih la naza...tlg bg link kat aku ekekeke..

aku booking PAK ARIS...most recommended by forumers yg guna khidmat dia
tadi tepon tny bayaran..
dia letak Rp375k ..utk sehari tour smpai malam..aku mintak kurang 350k (RM116)hehe..cover petrol,car,and driver
entrance fee and parking..tanggung sendiri
pastu utk airport transfer ke hotel..dia amik Rp50k (RM16) saja..ok la..

terus book!

now..tgh pilih tempat2 nk nak gi..tempat yg tak bukit2 la..aku ni kan dah larat panjat2 ni..naik tangga pon penat...
sapa ada experience ..share la tmpt2 yg best..

secara ringkasnya:
khamis :tiba jam 8mlm approx..check-in..kuar lepak jalan2 sevey kat area kuta
jumaat :tour..smpai mlm
sabtu :tour lagi
ahad :pagi -lepak kat kuta beach ..pastu beli2 apa yg patut
pastu ke airport utk balik!

KINTAMANI & JIMBARAN SEAFOOD
Visiting Batubulan for Barong and Kris dance, Celuk gold & silver smith, Mas wood carving, Ubud home of Balinese traditional painting. Wonderful rice terrace in Tegalalang, holy temple Sebatu, Kintamani for having lunch while enjoy nice view of mount & lake Batur, on the way back visiting traditional house of Batuan or Elephant Cave.


BEDUGUL & TANAH LOT TOUR
Bedugul a mountain holiday resort & fruit and vegetable market. Lake Bratan with Ulun Danu temple, Pacung rice terrace, Alas Kedaton monkey & bat forest, Tanah Lot the floating temple in sea with unforgettable sunset.

banyak lak tempat..tak larat nak paste..hihihihi




on deepa holiday

ISNIN-cuti deepavali..best2..leh rest lama2 sket..
plan nk ke macy tak jadi...sbb cam tak sanggup nk bwk aiman ramai2 nnt k,at macy tu
dan sah2 la aku mesti tak leh beli apa2 punya nnt

tgh besiap2 nk kluar..sally kwn lama aku call nk dtg raya umah!
hehee..pastu aku kata nk kluar dah..baik aku gi umah dia la..nk tgk anak dia skali..
ok set!

sblm tu...dlm keta..
"abang nk bekfes mana ni"
dapur i dah lama tak berasap yerrr..


pusing2 cari kedai mkn kat sban..asben bwk nk try tmpt baru ..tp penuh la pulak
dah kul 10 lebih dah ni...last2..pi A&W lah..senang sket.
takder org pon lagi..kami org first agaknya..duit kecik pon tak dak exchange

ni asben's ..aku terliur giler tgk rootbeer...tak tahan..minum jugak ler..
geram tau asben ni..suka beli air gas..dlm peti ais pon dok ada .sgt la menggugat iman



budak ni tak yah cete la kelasakan dia kat dlm ni...oder beary meal set kat dia..tka mkn pon..




ni aku punya..mkn ni jer dh kenyang giler..smpai tengahari pon tak lunch


pas dah penuh perut..baru gerak cari umah sally..
sally mmg fail la bab bg map..hihihii...haru sungguh..sib baik tu umah mil dia..kira leh accept la jugak dia tak tau jln sgt ehheheh





sampai jer..sally angkat mee goreng lakkkkk...kali kedua kata nya dia masak mee goreng..
maka terpaksa la aku gagah makan jugak utk tidak menghampakan tuan rumah..
sedap la ko masak sally..hehe..ok la kire ut kali kedua kan


sally dan babynya..nur fakhrul nisa..7 bulan
makin seri la muka sally...makin putih dan licinnnnn..seri ibu kott nooo
pastu misi mencari beg lagi..hehee
terus zasss ke sban parade..masuk parkson..jmpa beg ..dgn harga berpatutan..
terus angkat..dan kluar parkson..tak sempat den nk merayau..cam biasa la...ada putra ku itu
seeee..aku tak letak gambar aku kan..hehehe..sbbnya ana dah mokmok..ekkeke..tp sally kata aku tak naik sgt badan..ko sallyyyy saje jer ekkkk

last week's story

last week kira tak bizi sgt..sbb tak der org wat keje kat VH..

so leh la releks sket ahad & isnin tu


AHAD pagi..

Brunch @ jusco





suamiku ngidam bihum tomyam siam kat old town WC



aku pon suka gak..hehe..rasa cam maggi tomyam jer kot..tp sedap lak rasa

asben mkn separuh..aku mkn separuh



ni untuk aiman...dia suka sgt..lembut giler kan..

nak2 yg chocoreo tu..aku pon suka



ni aku punya..mahai lak rasa n.lemak ni..rm7.30 ...sedap tu sedap la..

tp idak la aku teringat2 nk makan ...aku mkn separuh..pastu asben abihkan..

hehe biasala tukar2 makanan ni.....

blackcurrant ..asben's ...mine..mocha..sedaaappp


pastu masuk jusco nk carik travel beg..nak ke bali nx week kan.. :)
saje nk cari beg besar sket..tak nak bwk beg byk2..nk bwk 2 bijik jer

tp sudahnya...di sini la tmpat beg tu huhhuhuhu..

letih tul la..mmg tak leh nk shopping sama2 tau...

aku gi tgk beg..pastu lari balik gi bgtau asben beg mana2..

pastu asben lak gi tgk beg tu...gilir2 la kami jaga aiman kat tmpt game ni


dia mmg tak mo gerak lgsg ..

masuk jer jusco..terus tarik tgn lepas dr pegangan kami

terus lari ke sini...jenuh bwk lari tak nak bg dia nampak tmpt game ni huuhu


habis ler rm15 ..2 jam kat sini


asben la main ngn dia..aku gi cari2 baju ..tp tak jmpa bekenan

nk cari kasut pon sama jugak...huhu tak jmpa yg bekenan di hati

pastu terus angkat aiman..meraung2 pon buat bodo jer
masuk kete ..senyap la dia..
pastu balik rumah...rehattttttttttttttttt
besnya!

Wednesday, October 29, 2008

projek utk esok mlm

tengahari tadi..aku gigih kluar pi cari cat hehehe...
smlm kuar mlm cari byk kedai hardware tutup..so arini aku bgtau asben biar aku pi cari n decide color..


aku mula tu nk amik nippon ..dah salin code yg eric tjuk kat tv tu..
tp pi kedai cat tadi tak dak la nippon..yg ada kcc,jotun ngn ici dulux.

so aku pilih la color yg dekat2 nk sama ngn code aku nak mula2 tu..lbh krg jer
harap2 nnt hasil memuaskan hati ku...huhuhu takutnya bila cat nnt jadi color lain


aku tak gi sevey kedai lain dah....lagipon tengahari lunch kejap jer masa..ngn panas terik nk jalan2..tak kuasa i... :)

so amik yg 5 liter 2 tong jer..utk cat living kat depan jer..satu tong rm88 ..cat yg washable..kalo yg biasa rm86..murah2 jer...

tgk la hasilnya cmna nnt..

ok ke tak?

LORI1 (abang asben)
-sewa rm300 blom campur tol dari merlimau-sban (kos dikira dari melaka lah sbb asben dia dok melaka..pulak tu lori tu kena sewa ngn org lain lak..dulu leh la..dpt rege rm80 jer ..)
-upah org angkat..rm50/head

LORI2
-sewa senawang-sban2 = rm400 termasuk org angkat!!gilerrrr >>>mmg reject sbb k.chom ada tny lori sban-kota tinggi =rm600..so..logik2 la sket kan

LORI3
-sewa snwg-sban2 =rm140
-upah org angkat rm30/head >>>>ok la kan!!!murah dah ni aku rasa...mungkin amik yg ni

kalo sesapa ada contact leh murah dari yg ni..maklumkan lah yer...


mana satu nk amik utk basuh rumah:

CLEANING SERVICE : rm50 utk 4 jam >>>>cukop ker nak basuh umah 4 jam jer????

ATAU

upah indon =rm50 sehari..dari jam 8pg-5 ptg
tp sure 2 org kena upah nih..so=rm100 lah



UPAH NGECAT (living n dining kat depan jer)
=agak2 dlm rm350 kot..base on upah yg dia amik utk umah depan..ok ke tak ekk
tp rasanya cam nak suruh adik aku cat jer..jimat sket duit..


PAGAR ROHANI
-pengeras utk buat pagar rohani =rm200 ..sbb org ni kata dia wat bbrp hari smyg doa bagai
-ada satu lagi rm100..tak tau yg ni wat cmner

-buat sdiri??hehe..tak yakin maaaa..rasa nk bg yg lebih berilmu buat
-any info??komen anda sgt dihargai

aiman terseliuh lagi

ni la upah budak lasak kan..
smlm kali ke 3 aiman terseliuh..

2 kali masa kat umah bbsitter..
kali ptama dia main bola..ntah cmana dia baling smpai terseliuh tgn
kali kedua..tak dpt dikesan cmner kejadian..pengasuh kata..tiba2 dia nanges pegang tangan sakit..nak kata jatuh tak pon..mmg tak de kesan jatuh ke apa..masa tu asben dia bersama aiman

kali ke 3 ISNIN MALAM ..huhuhuu
dia dok panjat2 kusyen..buat aksi stunt cam naik motor..ala2 mat rempit tu.
pastu asben ku tarik le tgn dia suruh turun..aku lak dok mkn nasi goreng..
..tak tau la asben tarik kuat ke camner..
dia nanges smbil pegang tgn..nanges tak kuat la..tp smbil pegang tgn tjuk sakit

pastu asben angkat dia..still lagi dok pegang tgn..cam support tgn kiri yg kena tu la..
cam tak leh bior jatuh lepas gitu

suruh asben call kak chom..ajak gi umah org nak urut..
siap2..pegi la umah makcik wok kot nama..tp tak der org lak..aiman dah nanges tgk umah makcik tu..mau tak nya..dah 2 kali dia kena urut situ..melalak la dia ..


pastu k.chom pon call la sana sini tny org kot2 ada lagi yg leh urut..
sib baik la...ada kat ampangan..makanya bwk la org tu tunjuk ke umah org tu..
kak chom kata..nnt takut menjejeh air mata jer tgk aiman nanges..aritu pon kuar air mata dia kata ..
aku kata..aku tak sanggup nk pegang..takut..
masa turn kena urut tu..kak chom pegang..aku dok ujung kepala aiman..tiup2 kepala dia..
melalak nanges tak yah cete la...aku pon dah tak tahan tgk

kejap jer org tu urut..dia kata terseliuh jer ni..
yg lawaknya..dia pesan kat asben..jgn tarik2 kuat lagi nooo..hehe..cam tau2 jer asben yg wat..
dia tak pesan lak kat aku..padahal aku yg dok ngadap dia masa urut tu..asben just gi salam2 nk balik tu


balik2 tu..spt biasa ..aiman aktif sedia kala...amboiiii masa sakittttt...lembik bukan main lagi..
kdg2 dia auta jer lebih..hehehe...ngada2 jugak..dah tak sakit pon dia wat cam sakit..nak manja2 gitu

Tuesday, October 28, 2008

Lunch @ pesona cafe

tgh tadi ....gi mkn kat sini..pesona cafe bandar kinrara..bk5 kot kalo tak salah
ni kali kedua aku mai sini..
food not bad..ambience pon ok..agak privasi sbb tak ramai org

arini pegi sbb nk amik menu utk majlis mkn2 khamis ni
k.imah mkn ni..mee udang ..rm8
ni aku punya..set lunch.rm5.80 ..sambal udang,telur dadar,sayur goreng,sup,air sirap limau
ok la..sedap dan berpatutan

ni kak sheli ngn tudung ariani yg mahai tu..hihihihii
i tak mampu nak beli tau...rm110 hehehhe

kitchen cabinet phase 2

haa amik layan gmabor jer la..pasnih tgu siap seme la aku tepek..
tunggu dha basuh cuci seme kan..
ni masih kotor lagi..tile pon tak nampak kegilapan lagi :p


terpaksa wat cutting gini..utk beri laluan pintu kluar masuk..nk wat lagu mana..
dapur kembar blkg tepi..gini la adanya


aku tak nampak pon beza tile rm23 ngn rm30 ..hehe..tak tau
tang mana kualiti depa tgk..aku bukan arif pon..
tgk yg lawa jer


kotor lagi haaa..
sib baik kat joining tu cina tu wat gini..suka..kemas sket nampak





org suruh pose..dia pi gigit jari lak...gatai gusi kot..
asik dok gigit jari ja 2 hari ni..geram aku!



sekian utk update reno kali ni...
suspen tul nk pasang kabinet ni..huhu takut tak match jer ngn color aku pilih..

customer always rite

sms beberapa hari yg lalu

Mr P : apa nombor kod tile yg u pilih
me :607 ,salegirl ada rekod my code ''
Mr P : OK

slsp sms tu..aku igt Mr P dah contact salegal kedai tile tu ler utk konfemkan harga n kod tile yg aku pilih...kan aritu dia suruh aku pilih tile utk table top yg rege dlm range rm18/skpg
dia tak contact aku balik pastu..so aku igt dia ok la ngn pemilihan tile aku tu..aku pilih yg rege rm23/kpg

hari SABTU pagi ,kami otw ke VH,tepon aku berbunyi

Mr P : hello..aaa ..kak..itu tile aaa..u pilih yg mahal maaa
me :ala Mr P...mahal sket jer..u kan bagi bajet rm18..u kata rm20 lebih sket tak pa
Mr P :tile u pilih ni rm30 la...
me :aihh mana ada..haritu salegal tu bgtau i ..rm23..dia yg tulis dlm buku,u leh call dia tny..
Mr P :amoi yg mana
me : itu budak yg pakai tudung
Mr P :ok2..i call dia tanya

aku dah smapi VH dlm kul 9 pagi..tgk kontraktor dah wat keje..awal sungguh ..
aku masuk jer..tgk derang dah potong tile..
heran gak..aikkkk..tadi mr P baru dok call tny .. hmm
bila masuk jer tgk dekat2..tile lain dari yg aku pilih

Worker : ini tile..mahai la kakkk...jenis baik punya
me :mana i tau..i bg ja kod kat Mr P

sambil tjuk sms aku antor
Worker : ini tile kod 607 ..ni sms u kasi ka..
me :aa..i sms Mr P..dia fwd ke u ek..nape dia tak check ngn salegirl dulu.kan i ada tulis salegirl tu rekod details..

aku tjuk la kod yg aku tulis atas kertas kat cina tu

Worker :aiyaaa..ini kod 6071..u kasi 607
me :ye ker...i nampak kat tile tu tulis 607/anti stain... mana i tau tu 'satu'..igtkan tu 'palang'

pastu bermula adegan tepon aku ngn mr P....
Mr P tny aku ok ke ngn tile tu..
aku ckp ok ler..cuma yg aku pilih tu ada corak2 sket la..

akhirnya ;
Mr P : ok2 la..kalo u ok ngn tile tu..tak pe la..i tanggung la kos
Me : hmmm ok laaa

hehehhee..sib baiiiiikkkkkkkkk..
kalo tak sia2..aku nk kena tambah duit..

lagi satu..sib baik la kod yg salah tu color hitam jugak..mau color merah ..hijau ker..tak ke haru..dah derang dah potong ...

Pendapat aku :
1.kenapa Mr P tak check dulu mula2 tu...masa aku sms kod tu..patutnya check la harga dulu..lepas ke tak ngn bajet dia kasi..ini terus kasi kontraktor suruh gi kedai amik tile..

2.ya..mmg aku pon salah sbb salah tulis kod..sbb aku nampak cam palang..asben pon kata cam palang..TAPIIIII..customerkan always rite!


gambar next entry lah yer

Friday, October 24, 2008

menggugat iman

ya allah...sangat ler menggugat iman ku.....
kenapa sale byk sgt huhuh
kenapa la duit aku tak banyak sebanyak sale2 ini
huhu


kalo asben mau..cam nk terjah jer pi tgk kat sini ...huhuu..kot2 ler ada jmpa yg bekenan


HAPPY WEEKEND SEMUAAAAAA...
what to do eh this weekend?!shopping barang baby?ermmmm...

1 thn 10 bulan

hari ni ..aiman dah setahun 10 bulannnn...
hari ni ..hari ke 3 aku memisahkan dia dari susu badan ku..uhuk..sedih lak rasa

sebenarnya..aku tangguh2 nk hentikan dia dari bf ..sejak tau peknen tu..
sedih sbb nk pisahkan dia ..rasa kecian ..mcm2 la..
doktor advice suh hentikan sbb takut aku penat..tp aku dok tangguh2 smpai la kandungan aku 7 bulan lebih ni ha..

lgpon...bukan exculsive bf dia pon..aiman cuma nak bf masa nk tido...masa di nanges2..merajuk gitu ler..nak lepaskan gian jer ..kalo kluar gi jalan2 ker..susu botol jugak yg dia minum


tapi kali ni aku nekad nk pisahkan jugak..sbb takut nnt dia berebut ngn adik dia pulak kan..
so satu mlm tu..masa tgh golek2 ngn aiman..aku bgn gi dapur..amk garam halus..letak kat nipple

sedihhhhhh sgt masa nk letak tu...
pastu gi smbg golek2 main ngn dia..masa ni bapak aiman takder..
tiba2 dia selak nk bf..tgk2 ada benda putih2..pastu dia tjuk2 sambil wat cam geli2..smbil tu dia tiup2 garam tu..konon2 aku sakit la..tiup tu nk bg sembuh la...huhu sedih2..

pas dah tak nampak putih2 tu..dia try minum..masin2 pon dia gagah jugak tu...ciannnn aiman
malam tu la last dia minum...

mlm kedua..mlm ketiga pastu dah tak mintak..nk tido pon tak mintak..terjaga dari tido pon tak mintak ..agaknya dia dah trauma rasa masin kot..

kecian2 jugak..tp nnt adik aiman tak cukop khasiat lak kan..huhuu

sejuk hati mama

tgk aiman pakai songkok ni...elok jer dia amik pakai sendiri

pagi tu tgk bapak pakai songkok gi keje..dia pon ikut nk pakai jugak..
masa raya tak mo pakai lama2...ni angin dia mai nk pakai pulak

ni pagi masa nk gi antor umah pengasuh
camni ler rutin aiman..skrg dah sng nk gi antor ..bgn tido jer..terus kuar pakai slipar jalan nk gi
tak der nanges2 lagi..dah besarkan ..

sampai umah pengasuh jer...salam2 mama..bye2..menonong jer jalan terus masuk dlm umah
kadang2 tu siap berlari2 lagi nk pegi sana..
sbb dah biasa kat situ..tu yg aku decide nk continue antor situ jugak walopon dah pindah sini..
yer ..mmg susah sket..aku kena patah balik sban-snwang yer..tak pa la..bekorban sket..
adik aiman nnt pon nk antor situ jugak..dah dia jaga pon aku puas hati..mmg cam anak sdiri dia jaga

4 thn nnt nk masukkan aiman kat tadika mimos ni haa..senang..dtg keje skali ngn aku jer..
murah pon murah..almaklum ler ..co sponsor..

Thursday, October 23, 2008

rumah terbengkalai

ni rumah yg kwn aku beli

dan lagi berita kat sini

agak2..korang sapa nama pemaju tu?asal ler reporter tu tak tulih jer nama ..kang aku dedahkan kat sini kang...hish aku lak yg geram..bior la dedahkan jer..bior org seme tau pemaju ni buat naya kat org...

so kwn aku ada mintak opinion jugak..nk stop payment atau nk teruskan....
ermmm ...sbb dah byr hampir separuh katanya..kalo tak stop pon nampak cam tak da harapan nak siap..byk sgt ding dong ding dong depa ni..

dah 5 thn tertangguh tu...
pendapat aku..better stop ..bior rugi sket dari rugi banyak..

pendapat uols cmner?ada sesapa experience gini?

3 tahun dahulu...

hiks!tak der cete best nk letak..taruk jer la gambar lama i ..
huhhu ..masa ni slim lagi ..almaklum ler..anak dara sunti ewahhh


masa ni tgh gedik2 test camera z..z la yg tukang amik gambor..
lawak tul tgk gamba gedik2 dulu...ada byk lagi tp malu nk tepek aaaaa

pssst...baju pinjam ni..hihi baju kak suzy



kuruskan i dulu.... :P
harus saye berdiet sakan pas bersalin nnt...(jgn ckp jer smgt ana oiiiii!)
tp susahnya la nk kembalikan berat 48kg tu...huhuhuuhuhu

KIV list

oleh kerana bajet tidak mencukupi..maka..aku meletakkan
ia sbagai KIV dulu....tp kira mcm wish list jugak la..
cam suatu hari nnt..ada rezki nak wat jugak ...hhuhuu..

buat masa skrg..simpan dulu hajat di hati

-auto gate/alarm (asben cam nak wat auto gate..tp pasnih mesti kena ketuk lagi umah huhuh)

-Cat

-wardrobe utk master bedroom..utk bilik anak2 tatau lagi nk wat ke tak hehee

-tv cabinet (igt nk wat cam feature wall la kat ruang tamu tu..wat built in cabinet utk tv )

-bed panel/katil (hihi..cam berangan nk wat built in bed panel jugak ekkeke)

-aircond (utk master saja)

-sofa (new set sofa ..color yg aku nak..heheheh)
-meja makan (meja makan pon kao bole nk sama konsep ngn sofa)

-LCD (ni en asben bila nk beli ni...)

-stor bwh tangga

-landscape (aku nk wat wall water feature ..asben lak nak wat pangkin tmpt rehat2 tu)


lebih kurang camni le pangkin yg asben hajati

best jugak..petang2 lepak baca majalah..minum petang..

aku lak berangan wall water features ala2 gini la..lbh krg jer..tak la tepat cam ni

nk letak kat laman berdekatan ruang mkn..sambil makan sambil dgr bunyi air..owh damainya
dah tgk kat exhibition..lagi cantik dari yg ni..cost rm4k lebih

ni lak stor bwh tangga jiran depan..kami cilok amik gambo

nnt igt nk wat gini jugak la..hihi bila tu tak tau la yerrr



bila tahun dapat melaksanakan tu tak tau la...nk harap bonus berbulan2 jgn mimpi ler...
tunggu duit jatuh dari langit ker ekkekeke...

...semoga dimurahkan rezki..dapat lah impian ku tercapai...amin...

Wednesday, October 22, 2008

kos wiring

ok..ni aku tepek sbg rujukan...panduan ..guideline utk kawan2 yg nak masuk rumah kelak..
leh la bajet2 yer..compare2 rege..
aku tak tau la rege aku ni mahai ke murah..sbb aku tak cari kontraktor lain..
aku just compare rege dgn market price ....kira cam ikut standard yg aku tau jer

ada satu forumer kata..kos aku ni leh jimat lagi..sbb concealed tak byk..tp aku tgk cam teruk jugak derang wat keje..3 org pekerja dok wat tu..
install lampu pon hampir 5 jam baru siap..tu 2 org wat keje tu..
ermm ntah la..maybe kena ikut jarak betul2 kot yg tebuk tu brp..aku malas lak nk kira detail2 gitu..sbb cina tu pon tak kira sgt masa aku tmbh poin soket tu..aku mula tu minta 6 jer poin..bila dia dtg wat keje ..aku tmbh lagi 2 poin..tp dia tak caj la katanya yg tu

kalo rajin tawar menawar bole la kot dpt murah lagi

so ni kosnya..secara amnya..wiring utk lampu /kipas..kalo surface =rm40 satu poin,concealed rm80
utk soket 13A tak sure lak surface brp..tp kalo concealed =rm100 lebih ..ni tarik dari DB..bukan looping yer
biasanya kalo surface half price la kot..

so total poin aku tambah
1. 1 poin lampu
2. 5 poin kipas skali ngn hook
3. 8 plug 13A (7 dapur 1 kat yard)
4. 2 lampu pagar = rm300 (underground cable)
5. door bell =rm100 (underground)
6. 1 poin water heaer (tkt atas) =rm250
7. 1 poin a/c 1HP (tkt atas) =rm250

JUMLAH SEMUA=RM1800

utk installation lampu ..cina tu pukul rata satu lampu rm10..tak kira lampu jenis apa
sstgh org amik upah ikut jenis lampu..kalo kalimantang tu biasa rm5 -rm6 gitu jer kot..kalo susah sket nk pasang..rm15


utk kipas upah org kedai pasang..rm20 ..market price..rm25 satu unit
ada jugak kedai yg amik rm30-35 ..ada baca kat forum yg ni

rumah ku kena serbu

hari jmaat..asben dpt call dari ipar ke mak ntah..
tanya nk join derang beraya kat kl ke tak..
sudah tentu la jwpan kami tidak kan..sbb hal umah la kan..sedia maklum yg tu

sabtu ..tak dak call..ekek..selamat..
ahad ..tiba2 petang tu asben dpt call dari abg dia..hihih ..sengeh jer asben jawab
sbb dah tau dah....derang call tu nk serang umah kitorang la tu..huhuhu




gabra kejap kami ..hehe..yg plg gabra aku la..nk masak jamu mkn apa hehe..call kul 445..kul 530 katanya nk smpai..

aku terus amik tudung pakai nk gi umah bbsitter...nak upah masak goreng bihun 2 bungkus..
mesti korang gelak kat aku..nk goreng bihun pon kena upah org huhuhuh

aku takut la nk jamu org..takut tak sedap..kalo utk diri sdiri aku brani ja masak..



bila call tny balik..brp prg nak dtg..nak bajet utk masak kan..
abg ipar kata tak yah masak..masak nasi jer utk 15 org mkn..lauk pauk derang bawak...

huh legaaaa aku dengar...terus hilang gabra..ekekeke
asben lak bergegas2 kemas umah ..buang itu ini.sapu itu ni...dan2 urat saraf rajin dia bekerja cergas ..bagus2...aku goreng ler makanan segera yg ada..nugget..sosej..fries...standard la kalo mai umah aku..itu mesti ada aku jamu punya....ekekke

makan pon kena gilir2..ekeke..sbb apa..meja kecik..pastu pinggan aku dah pack masuk kotak..
ada la 8 bijik jer utk mkn nasi..gelas2 pon dah pack..yg mana ada ja aku bwk kuar..
sbb tu la kami tak jemput org dtg umah raya kali ni ehhehe

umah setingkat ja kan..penuh la umah aku kalo derang datang..ni baru 4 keta ni..belom seme datang lagi..nnt dah duk umah baru leh la budak2 ni main kat atas jer..

camner la aku nk handle open house ni hehehe.yg ni pon aku dah rasa penat..may be sbb badan dua kan...

tak sanggup tengok diriku..

kata tak sanggup tapi pi tepek gak gambo diri sdiri ekkekekkee

ni gi open house umah PK kuala pilah (PK=pengurus kawasan).
kebetulan umah dia ngn umah baru kami tak jauh..singgah ja la sementara keje2 pemasangan lampu siap..

ya allahhhhhh...gemuknya aku..tak sanggup!aku dh bgtau asben..jgn amik gambo ku lagi pasnih..
tak sanggup nk tgk huhuhuuu

aisehhh..tak nampak depan umah lak..ni umah kat Garden City Homes..kwn asben tu kata derang nk beli VH jugak mula tu..tp dah habis..ehhehe..sib baik aku sambar awal2

derang pon baru pindah 3 bulan..so ni jer landscape yg ada....hehe

dalam rumah..asben snap ini jer..segan maaa nk masuk snap sana sini..
tak rapat sgt kan...
ekceli aku suh snap LCD samsung tu...hehhe
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin