April 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, April 30, 2010

KAU TERISTIMEWA

cubaan buat benda ni guna VideoDJ dalam henpon ku..
masa tengah jakun edit2 video



entri ringan di tengahari Jumaat..

lagu dalam ni sapa nyanyi ntah..aku main pilih2 jer...

Thursday, April 29, 2010

SAMBUTAN KECIL2 SAJA...

bila aku tempah kek ni..si pembuat kek ni www.alhusainibakery.com kata aku gedik...
mulut dia mmg tak da insurans pon...hahaha aku ngn dia pon main sound direct jer


last minit pon tempah..khamis baru decide nak sponsor kek utk besday mak mertua..aku nak tempah awal2..asben tak nak....katanya nak sponsor benda lain..tapi akhirnya..ini jugak yg kami sponsor mcm tahun lepas..

cuma kali ni nak support bisnes kawan2..so try la tempah..


kek carrot..rasanya sedap..tapi ko kena improve decor la hanif..ni komen jujur aku ni
malu nak letak usia kat atas kek...byk sgt :)



blueberry cheese cake utk mak ..yg ke 68



sambutan kecil2 ngn keluarga mentua...ini jer yg ada..yg lain semua tak dapat balik..anak2 kena ganti sekolah dan urusan lain





kite bagi mak potong dulu ...

lepas tu kami gedik2 pulak..hehee..malu jer ..
mcm anniversary lak potong sama2....


harini aku MC....sakit mata..
baru 2 3 hari aku tulis status "nak cutiiiiiii" ..dah Dia bagi sakit bagi dapat rehat...
alhamdulillah..sakit hapuskan dosa kecil


ps: aci dak..rasa mcm nk gi casamoda..beli baju raya :) auwwwwww...geng opis baca ni report kat boss baru tau :P ..dah sakit tu dok la umah!

Wednesday, April 28, 2010

KAMI CUBA BAGI YG TERBAIK!

berenti sekejap cete merajuk2 ni ...ada lagi sambungan entri 30-an ..tapi bukan sambungan merajuk la....

nak ikut tu..memang tak payah susah payah macam masuk rumah baru...tapi kena jugak ..
buleh jer kalau nak buat bodo tak tukar..tapi buat apa?nak kena komplen?sekali guest datang..dah rasa pengalaman yg teruk dok kat bilik kite..mesti tobat tak nak datang lagik

utk hal bilik..kami cuba bagi yg terbaik....
semua brand new ...eh semua ke..idak la semua..tp hampir2 la ...
berhabis jugak utk keselesaan tetamu ...tapi tak pa..ini kite masukkan dlm akaun modal ..apa2 biz mesti ada modal


1)bilik air
-paip kat sinki tukar kepada yg lebih moden sikit
-paip getah air ..ganti ngn hose ..walaupon tak complete set ..(asben salah beli :) ..tapi kira better la dari paip getah yg sebelum ni pihak pengurusan bagi
-new water heater --yerrr kami tukar baru...sbb yg lama mcm tak panas airnya...

2)tempat tido
-new bedsheet ..huishh ni aku beli terbaik 100% cotton sateen ..cewahhhhhh..
-new quilt

3)new aircond
-kami tukar aircond baru...sbb acond lama tu..on kejap ..off...pastu nk repair kena tukar ic mau dlm lingkungan rm200-300 ..pastu kena service lagik kan..dah sah2 5 thn usianya..takut tak sejuk lak...so kira2 ..beli baru..mmg tambah duit la..tapi tak per..utk keselesaan anda

heran gak..mcm mana bilik tu disewakan dulu dgn keadaan mcm tu

4)kipas pon tukar baru

5)new towel


ok rasanya tu jer kot yg mampu kami buat......kendian akan aku improve lagik la kalau ada komplen...
cadangnya bilik tu nak disewakan 1 may..nampak gaya tak sempat nk bagi kunci..sebab keja2 pasang aircond baru nak buat arini ke esok gitu..nampak gayanya..kami plan kami gi tido merasmikan dulu la....tuan rumah pon tak tido situ lagi :)


promo : nnt nak sewa sila sebut bilik F-3-22 :) ...igt tu!cewahhhhh

Tuesday, April 27, 2010

SAYA MERAJUK BUKAN PASAL HADIAH....

sambungan makin berusia rajuk menjadi2 ...

vvrooooomm...dgr kete masuk ...aku masih kat atas..kemas2 baju nak balik kampung..merajuk2 pon kemas jugak
aku igt dia beli makan la kan..rupanya tidak!ahh lapar ni..jenuh anak2 pon kelaparan

tiba2...dia muncul kat pintu bilik senyum2...
"jeng!jeng!..." sambil hulurkan bungkusan

cehh jual mahal lagik aku tu...
mengalir air mata ni kena pujuk..huhu nak manja ngn laki la kan..aku bukan merajuk pasal hadiah ke apa
aku merajuk sbb dia tak wish pagi2 :) ..ngadanya aku kan....mesti korang rasa koser nk layan pompuan ngada2 ni

"bukak lah" ..
"ermmmm.."dok kesat air mata ..jual mahal tak mau bukak lagik tu
mmg aku tak bukak sampai ke sudah...pastu terus balik melaka ...


kat melaka ...dah ok dah..takkan nak sambung merajuk depan mak kot kan..
pastu ok dgn sendiri nya..

hadiah express dari en ali..kalau tau keluar nak beli hadiah...leh i oder tambah :P

jenguk jer dlm paper bag tu..

balik dari melaka...tak sabar lak nak bukak hehehe..sgt gedik perangai !


hadiah dan kad...suka sgt ngn balutan hadiah tu...kemas dan eksklusif..nak bukak pon sayanggg



dah boleh agak dah isi dalam apa hhehehe..kotak ada diamond ..



gambar google..nak amik gambar sdiri tak lawa...




bersama koleksi perfume yg lain..
suka nau bg aku perfume tau....


dah abih episod merajuk....hehe..bukannya aku tak paham..malam tu kami gi tiara..dia buat kerja2 drill...mesti la penat..balik kul 11 mlm dah..mmg penat lah..tp masih nak ngada2 jugak buat2 tak paham ..makin tua makin panjang rajuknya..bak kata najwa :P



p.s:terima kasih suamiku kerana sudi melayan kerenah saye...

Monday, April 26, 2010

AKU DI USIA 30-an

tiada entri 24 april...
bizi ngn uruskan projek tiara kami tu....byk benda gak nak kena tukar..utk keselesaan tetamu...

tiada apa yg istimewa pon ....pada pagi aku berumur 30..aku dah merajuk ngn asben
hihih aku bengong sikit ..dah la malam tu gi tiara kan..ada la hangin2 (simpan dalam jer angin ni)sikit sbb asben beli benda tak mcm aku nak ..
redha jer la akhirnya ,dah dia terbeli ...

aku ni suka berangan mcm dlm novel tu kadang2..dah tau dah dalam novel tu semua indah jer kan
boleh aku mengharapkan..pagi2 indah tu aku harap asben bangun kejut aku dgn ucapan "happy besday syg" auuwwwwwww gedik!
tapi aku bangun dulu.........dia dok sedap tido lagik..pastu aku kejut la bangun...pastu berlaku la edisi merajuk..hahaha..dah2 tepi2 jgn dok peluk i ...


pastukan ngn aiman dok bgtau..."mama!mama!..baby beraaaakkk.."
"bagitau bapak..arini besday mama..mama tak nak buat keja apa" hihi cian anak aku

lepas tu kan...sesi merajuk bermula laaaaa..ehhe aku kalau merajuk mmg teruk
hal kemas rumah ke tak amik tau..keciannnnnnnnn..asben la kena mikul tugas

tengahari nak balik melaka..nak celebrate besday mak sekali..malasnya nak kemas...
masih dalam mode merajuk...
dah tengahari tu...lunch aku tak prepare..bekfes aku turun gak la masak ..bg anak2 makan ..

dah en ali tu kemas umah semua...tiba2..
dia amik kunci kete...

vroooooooooommmmmm keluar umah

aku kat atas.....

en ali gi mana?aku igt dia gi beli makan..lama gak kuar...aku pon tak tepon...
en ali lari dari rumah ker..ehhehe
sblm2 ni..dia nak kuar dia bgtau...tp tadi tidakkkkkk..

owh takkan dia merajuk pulak!
sambung episod 2 naaaaaaaaa :)

sebelum tu...arini besday dia
"selamat hari lahir suamiku" ..dia pakai baju baru i bagi arini..hensem :)
ni lain entri akan diceritakan




gambar tuan punya besday pada usia 30 thn 1 hari ...pucat..tak mekap..kepenatan...ni kat klinik tunggu rawatan aisya..

Friday, April 23, 2010

MAKANAN TENGAHARI JUMAAT

hari ni hari jumaat.setiap hari jumaat kena keluar.kalau tak keluar macam tak kena.
walaupon hanya keluar jalan2 jamu mata dan makan ais kacang.

eh abc org kata makan abc ke minum abc?

ini abc kat foodcourt the gardens...mcm makan nasi berlauk pula..selalu abc depa longgok bahan2 tu kat bawah atau atas ais tu
tengahari jumaat lepas..aku makan ni jer....
sebab pagi2 dah alaskan perut dgn nasik lemak




ini namanya Tau Suan..eh betul ker ..tak penah tengok dan dengar sebelum ni
kwn aku yg biasa makan..bila dia terjumpa benda ni terus excited
tengahari ni...mau terjah mana ehem2?hari ni nak beli cadar dan selimut utk tiara...melayang2 duit huhuhu....
sebenarnya nak buat entri lain..tapi terlupa henpon pulak..
layan jer la entri tak bermotip yer..?

Thursday, April 22, 2010

KIRA KEUNTUNGAN RUMAH YG DISEWAKAN

aku ni idak la layak pon nak buat entri ekonomi ni ..tapi secara org biasa mesti ada kira2 nya kan
secara kasarnya...kite kira untung kalau ada positive cashflow dari jumlah disewakan tu

contoh la: monthly payment ke bank :rm500
rumah disewakan :rm600 ...so ada beza positif rm100 tu..kira nampak untung la kan..

ok tu salah satu cara lah..org biasa mcm aku ni kira

lagi satu cara ialah..kira Rental yield setahun ..iaitu :
(sewa sebulan x12 bulan) / harga beli rumah X 100%

aku baca kat blog http://www.bebas-hutang.com/ cara nak kira ROI ni...dia ada gi dengar preview pasal property ivestment ni..so speaker tu bg formula di atas tu..
benchmark nya ialah 8% ..tp menurut penulis blog tu..susah nak dapat 8% sekarang ni..jadi nilai 6% ke atas pon dah kira ok.

utk panduan kite....kalau nk beli rumah tu..leh la buat kira2 dulu...brp rental yield nyer..kalau lebih 6% ..boleh la consider utk beli..
mcm rumah aku duduk skrg ni kan..mmg sikit giler la ..mmg rugi la kalau buat sewa

utk rumah bukit katil.. aku kira ngam2 dapat 6.1% ..adalah positif cashflow sikit..tp sikit sgt hehe..sebenarnya nak pujuk asben suruh jual dan cari rumah lain yg kadar lagik tinggi..hehe aku dah jumpa area tu...boleh dpt 9% ..tapi syarat nak beli mcm susah pulak.

utk tiara beach resort lak...hanya ramalan jer la aku buat kira2...tp kadarnya masih tinggi...tunggu la setahun disewakan ..nnt baru boleh ceritakan

mcm kes kwn aku ,naza, yg mempunyai apartment di bandar tun razak tu ...aku kirakan roi utk dia..tinggi jugak 8.8% !hot area tu ..
jadi mungkin leh jadi faktor utk dia pertimbangkan ..jadi jual ke tak jadi jual hehehe..sebab dia dok tanya opinion aku ,nak jual ke tak..

nak baca detail pasal ni boleh pi link bebas-hutang.com

"for Rental Return (RR) or Return of Investment (ROI) Rental Yield.

RR = (Rent/mth x 12 mths) / Property Price x 100%

Example: You found an apartment selling at 80k with average rental rate around RM500/mth…so the calculation will be as follows:

RR = (500 x 12)/80,000 x 100% = 7.5%

According to the guy who did the preview, the best RR is 8% and above…but in reality, its quite hard to find a property with RR=8% and above….kalau jumpe pun, must be selling like goreng pisang panas

Thus 6% and above is consider good for investment…plus the rental rate will definitely increase yr by yr…while Property Price for the calculation will remain the price when you bought the house…so your RR will increasing as well.
"

Wednesday, April 21, 2010

BULAN APRIL BULAN ISTIMEWA

ehh bukan bulan april jer spesel..bulan lain pon spesel gak..tp bulan ni adalah paling spesel bg aku la yerrrrrr
cewahhhhh sebab bulan ni bulan aku dilahirkan,bulan suami dilahirkan ,bulan emak mentua dilahirkan...

ahahaha berapa kali bulan dilahirkan dah ni

ok2....sebenarnya nak cakap seronoknya bila jumpa geng atau org yg lahir sama bulan...tu belum lagik yg jmpa sama tarikh tu hehe

yg aku igt lah...
1.aku-haha takkan lupa lak kot diri sdiri.. 24 april
2.asben -26 april
3.mak mentua -19 april
4.kak imah opismate-19 april
5.kak chom pengasuh aisya -19 april
6.lin smstsp -10 april
7.anak kak su-25 april
8.jasrina ex mimos-24 april...ni mesti igt..sama tarikh aku

blogger
1.sue - 18 april
2.kak ayu -28 april


so sapa2 lagik nak tambah masuk dlm list geng april ..sila2 ehhehe..sapa yg masuk list kena belanja makan :P



contohnya..kak imah yg membelanja kami pada hari jadinya...hehe mcm tu la kan...semoga dimurahkan rezki selalu :)
ini nasi beriani restoran Anje seksyen 15 bandar baru bangi...
sedaaaaaaaaaaaappppppp..cukop rasa semuaaaaa....abih licinnn makan


ni tuan punya besday aritu.....sepatutnya tuan punya besday belanja kwn2...atau kwn2 belanja tuan punya besday?hihihiih mana2 pon boleh lahhhhh..janji belanja makan free :)

Tuesday, April 20, 2010

JAMBU ??

anak perempuan tak nak diletak selendang mahupon tudung..terus dibukaknya
mungkin rimas tak biasa kot

anak laki pulak ...tergedik2 merasmikan shawl mama....




pastu pura2 malu org nak amik gambar...padahal suka tu..
senyum malu2 kucing2


jambul i ada macam jambul datok ct tak?



udah2!jgn dok jadi jambu lak naaaaaaaa

BONGKAKNYA BAWAK KETE....

sebelum terlupa...saja nak coretkan rasa pagi ni..
semalam masa balik keja...dah nak sampai rumah aku la...dah jalan kite biasa lalu hari2 kan..dah sah2 depan tu ada traffic light..jadi aku bawak la kelajuan sederhana..bukan slow pon..yer la..jap lagik nak kena brek nak berenti lampu merah jugak kan..

pastu ..ada la satu kete mewah ni...ikut rapat belakang..bila aku tak ketepi ke kiri..yer la..aku tak ketepi sebab kat traffic light jap gi aku nak ke kanan...dulu aku dok kiri aku belok kanan aku kena tahan polis kan..ni aku taknak la sejarah berulang..dah nak sampai sgt2 dah ngn trafic light ni....boleh dia potong aku amik lane kiri pastu cilok masuk depan aku balik...tapi leh nampak la cara dia bawak kete tu..mcm marah aku tak ketepi kan...dgn tekan minyak kuat giler tu...

yg aku nak gelak tu..tak sesaat pon potong dah kena stop lampu merah...dan2 tu aku pon berenti belakang dia...haha mcm nak bukak cermin gelak kuat2 jer...ko bawak laju konon ..last2 depan aku jugak ...
pastu aku mcm rapat gak ngn kete dia kan..dia jalan kedepan sikit tu...tak bagi aku rapat dia masa tgh tunggu lampu hijau tu..


bila dah jalan tu..dia bagi signal..masuk sri carcosa..oooooooo patut la bertambah berlagak lagik
dah bwk kete mewah..pastu stay carcosa....eksen la tu!
igt lah..bongkak2 ni tak lama...sekelip mata leh hilang kekayaan tu ....

Monday, April 19, 2010

SYABBAS BETE SYABBAS!

erkk..betul ke eja gitu..ehhe aku nak tiru gaya ala2 amitabachan :P
maksud aku (tahniah anakku tahniah!)

sesi penyampaian hadiah...semua budak dapat hadiah..
juara keseluruhan DONALD DUCK!


tak sabar tu dia bukak...ya la..kali pertama segalanya



masa ni aku dah dalam kete...huhuhu tak dapat tengok dia amik hadiah...aisya dah tak larat di kepong lagik..last2 aku masuk kete bg dia tido




gambar pasukan




anak aku yg dok belek hadiah tu..mengertikah dia menang ke kalah tu


dapat tabung tiger..

video game pertama...pilih buah yg sama...nasib baik aiman amik betull..hee risau gak takut dia main sauk jer




lambaian kepada mak pak nya



persembahan warming up dari kump.donald duck...
aiman tak buat pon....buleh dia berdiri tegak jer...kat umah bukan main dok tjuk kat aku

Friday, April 16, 2010

KONTINJEN DONALD DUCK MASUK GELANGGANG

ini ialah gambar ibu bapa kepada anak yg terlepas ke gelanggang hihihihh tak malu!



dan ini suspek yg cuba mensabotaj grup donald duck..
aisya..lain kali pi la sabotaj grup lawan naaaaaa



tak diam seminit si kenit ni...
mama letih mcm main sukan lak




perarakan masuk...tak cam aiman dlm ramai2...yer la..dah la semua pakai serkup putih ngn paruh itik tu...last sekali nak carik dia..tengok kasut dia jer




perbarisan..tgk si aiman menibarkan kepak dia tu



perarakan keluar ..

persembahan warming up ..video akan diuplod kemudian
pasukan aiman...time aku amik gambar ni la..cik aisya lari
aiman beraksi...

perarakan masuk...aiman 2nd last ..tengok dia jalan berkawad sampai akhir tu...bagus!
(slow jadinya dia jalan)

Thursday, April 15, 2010

CIKGU LARI KE ANAK MURID LARI NI ....

video menarik utk kenangan aiman nnt..
sementara aku upload gambar2 lain...layan la dulu video ni..
lihat di akhir video ...ada anak terbiar lari masuk main sekali
sapa la mak budak tu ...hihihiihhiii
malu aku smpai mc announce "ibubapa sila kawal anak anda yer"
auwwwwww tuju kat aku la tu huhuuhhu
aku tinggal sekejap dia main kat bwh tu..aku lari gi amik gambar anak kawan aku..sekejap jer..pusing2 dah takder


ni game "egg-collector" ..aiman second runner...2 kali dia kena lari..cikgu dia main tarik jer..lawak tul tgk..kesian kat kwn yg tgh Q nak lari tu..
setiap kanak2 main 2 game...yg 2nd game ni..grup donal duck kalah...ntah2 sbb aisya lari amik bakul tu kot ..
yg 1st game..derang menang .ok la...

aku ni tak la harap apa2 kemenangan pon(cewahhhhh tp mlm tu ckp suh lari kuat2 )..janji aiman mau ikut arahan ...buat apa yg patut
dan yg penting tak nanges nak mai dok ngn kami ni...kira dia ok jer sepanjang sukan berlangsung...bye2 dari jauh jer

ok la dulu..nnt aku sambung gambar/video lain pulak..bosan lak korang dok baca panjang2 nnt

Wednesday, April 14, 2010

KO IGT AKU BANGANG KE APA .....

agak2 la kan nak menipu pon
dalam dunia ni sapa nak bg ko 20 ribu buta2 gitu,...bengong!


aku tulis balik isi kandungan sms yg diantor ni,nak snap ..camera tak da..aku tulih sebijik tanpa edit

"RM0.Promosion's (sah2 eja salah)
Nombor simkad anda terpilih dlm undian & memenangi hadiah RM.20,000 dr syarikat (SHELL BERHAD)
Sila call di talian 012-8443467."

haiyooooooo..ko igt sykt besar shell tu guna handphone jer ker nk contact hahahaha..adoi lawak2

bengong 1000000000000000 kali!

YEAY2!KUNCI DAH DI TANGAAAAANNNNNNN....

keterujaan kali ke dua berlaku!!
nak rasa macam mana excitednya dapat kunci rumah...beli rumah pastu rasa hehehehe

alhamdulillah...akhirnya dah settle urusan memiliki Tiara Studio Apt.
walaupun delay 2minggu..delay sebab kami..bukan sebab lawyer tak buat keja or apa..
sepatutnya kena full settlement 28 mac..tapi jumaat lepas..baru owner dapat cek dari bank..derang (dia dan lawyer dia) tak berkira tentang late interest pon...nasib baik jugak la

nnt aku nak rekemen kan lawyer kami yg sangat efektif bekerja..cepat
pastu senang sbb deal sendiri dgn dia..tak melalui kerani ke apa ker..
pastu dia advice lagik utk mintak pengurangan stamp duty 50%...
ish2..rugi tul ..dulu masa beli rumah ..lawyer aku tu tak da pon tanya, nak mintak pengurangan ke tak..rugi2.

korang bayangkan la...kalau korang beli rumah berharga 400k..stamp duty 1% dari harga rumah,kena bayar rm4k utk cukai..kalau dapat 50% off...dapat la 2k jimat leh beli lampu kipas apa2 la kan..


ko nak cete pasal kunci..apsal nak letak gambar ko pakai spec mata lalat ni??!
ni aku tgh drive nak gi amik kunci..hehehehe tak sabar punya pasal...




taraaaaaaa!dalam evelope tak bukak lagik..kite bg owner dia lah bukak dan rasmi yerrr
jumaat malam ni nak gi amik mak aku kat umah akak...so sabtu tu..kami ramai2 nak gi rasmi kan laaaa...bg mak rasmi dulu ...amik berkat restu mak kannnnnnn...cewahhhhh



tungguuuuuu iklan keluar yer!pastu jgn lupa cari i yer...

oops lupa..ni contact lawyer kami..kot2 la korang nak jual beli rumah nnt

MA MUTTALIB & ASSOC,ADVOCATES & SOLICITORS
lawyer : kak marina
03-77846307
hp : emel aku lah kalau nak..kang aku dedahkan tak privasi lak

Tuesday, April 13, 2010

MENGALIR JUA AIR MATA INI

alhamdulillah..jenazah anak buah dah selamat dikebumikan jam leih kuran 10 pagi tadi..
mula tu kami igt tak sempat dah..pada awalnya rancang nak kebumikan jam 8,

aku kalau pegi ziarah org mati..mmg tak masuk tengok jenazah...tak tau kenapa aku takut tak de kekuatan...tapi ke kubur aku beranikan diri tapi masih tak tengok jenazah waktu nak turunkan ke dalam liang lahat...aku duduk sembunyi2 belakang org

mcm tadi ..sebelum diturunkan..derang bukak sikit muka utk sedara terdekat melihat arwah kali terakhir...aku tak berani pergi

masa bacaa talkin...(mmg seram bulu roma) ..syahdu sungguh bila imam sebut nama si mati berbin kan nama ibu...tiba2 air mata keluar..
lepas tu masa imam doakan semoga arwah jauh dari seksa api neraka..(doa bahasa melayu..lagi la sedih )berderai lagi airmata..3 kali doa diaminkan....perasaan sedih dan takut mati bercampur aduk...bersediakah aku ?

padahal doa2 tu biasa kite ungkapkan lepas smyg...tapi bila suasana di kubur..lain rasanya..

mengenai kemalangan yg berlaku...kami pon tak dapat maklumat detaill...tak kan nak tanya abg ipar masa sedih2 tu kan

aku difaham kan...arwah kena langgar masa kat hiway kot...time tu dia tgh tahan lori...lori nak berenti..tiba2 datang kereta lain langgar dan lari

alhamdulillah...ada jugak insan yg btanggungjawab nak gi antor kat spital...
oleh kerana dia tak da bwk ic ..tu yg payah nak cari contact..kesian arwah

tapi derang kata muka jenazah elok jer ,mcm muka asal dia..tak nampak cedera parah ...cuma bengkak sikit tepi mata..

appointment dgn doc pakar 14/4 ,harini 13/4 beliau dikebumikan.
Alfatihah.....

berita kemalangan kat sini


Remaja hilang maut langgar lari


2010/04/13 PUNCAK ALAM: “Luluh hati saya apabila menerima panggilan daripada seorang anggota polis mengatakan anak saya maut akibat kemalangan.

“Berita sedih ini saya terima jam 4.45 petang tadi (semalam) sebelum saya sekeluarga bergegas ke Hospital Slim River,” kata Shaedi Abu Bakar, 49, bapa kepada Shafain, 16, yang dilaporkan hilang, Selasa lalu.

Shaedi berkata, menurut polis yang menyiasat kes itu, anaknya ditemui mati dipercayai mangsa langgar lari di Hulu Bernam, dekat sini, Rabu lalu, iaitu sehari dia dilaporkan hilang.


“Selepas diminta mengecam mayat, sah itu anak saya berdasarkan beberapa tanda dan pakaian yang dipakainya.


“Walaupun sedih dengan apa yang berlaku, tetapi saya reda dan menganggap ia ketentuan Ilahi,” katanya ketika dihubungi Harian Metro di sini, semalam.


Mangsa cedera parah di kepala dan badan, bagaimanapun polis yang menyiasat kes itu belum dapat mengenal pasti kenderaan yang melanggar mangsa.



Shaedi berkata, motosikal yang ditunggang anaknya ketika kejadian juga tidak ditemui di tempat kejadian.


Jenazah dibawa pulang ke rumah mangsa di Puncak Alam dan dijangka dikebumi sebelum Zuhur, hari ini.

Monday, April 12, 2010

DOA DIMAKBULKAN..TETAPI......

ada 2 berita ..rentetan dari entri sebelum ini

1."Li,shafain dah selamat jumpa " ..... ini yg kite doa2 kan

tetapi

2."Li,shafain dah jumpa tapi dah ninggal" ...ini kenyataannya


malam isnin ...kite wat solat hajat dan bacaan yasin minta tunjuk jalan supaya dijumpai,
Ya,Allah makbulkan doa...malam selasa ,mayat yg dibawa kembali

Alfatihah utk arwah...
Arwah dijumpai di slim river ..meninggal pada hari Rabu(mungkin selasa malam rabu yg dia keluar rumah tu)..kabarnya meninggal kerana eksiden..berita penuh belum pasti..ini yg dapat tau sebentar tadi.

Sebelum ni dok baca kisah anak org lain hilang dan mati...kini kena pada keluarga sendiri..

MICKEY MOUSE VS DONALD DUCK

berita esok :
siapa menang antara mickey mouse dan donald duck??
hahha gedik nak buat berita2 ekkekeke...
sabau jer la korangggg layan.....



mickey mouse


donald duck

DISEBABKAN KEMURUNGAN TERLAMPAU, ANAK BUAH HILANG-MOHON BANTUAN



semalam kami pegi puncak alam..umah abg ipar..utk sama2 sembahyang hajat dan baca yassin berdoa supaya dia dijumpai ,sekurang2 nya ingatan dia dipulihkan utk pulang ke rumah

saya difahamkan..dia ada masalah kemurungan yg melampau rasanya..ditambah lagik selepas dapat keputusan PMR yg tidak memberangsangkan..dia membandingkan dirinya dgn kakak dan abang yg kira berjaya la kan..kakak dia 'SPM 10A ..kira pandai la kan

pastu kat sekolah pon jarang bergaul..agaknya lagik la stress..problem tak leh nk kongsi dgn kawan2


ni ikut cerita mak dia
"dia keluar bawak motor...ikut hiway NKVE..kira jauh jugak la dia dah kuar dari puncak alam tu..sampai kat hiway tu..minyak motor habis..dia tinggalkan motor bwh jambatan kat hiway tu..dan jalan kaki ke stesen minyak petronas..dia mintak pekerja situ tepon mak dia bgtau minyak habis,lepas tu..dia ckp ngn pekerja tu..dia nak pergi..tak leh tunggu..terus dia cross jalan dan tunggu situ ,tahan motor ke lori lalu lalang kat situ..
masa mak dia sampai..motor mmg dah tak der dah ..org dah curi la kot..
dia pon dah tak dak.....padahal lepas dapat call mak dia dah keluar cari "
sampai la ke harini tak pulang2...sejak selasa malam aritu.

berita kehilangan anak buah sebelah asben saya kat sini

Anak hidapi masalah halusinasi hilang dari rumah

2010/04/12 PUNCAK ALAM: Seorang bapa bingung memikirkan nasib anaknya yang menghadapi masalah halusinasi, tidak pulang ke rumah selepas keluar dari rumahnya di Bandar Puncak Alam, di sini, Selasa Lalu.

Shaedi Abu Bakar, 49, berkata anaknya, Shafain, 16, keluar rumah kira-kira jam 10 malam dengan menunggang sebuah motosikal jenis Modenas Kriss berwarna hijau, bernombor pendaftaran LB3776.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai anaknya supaya menghubungi talian 019-2414080 dan 03-33932303 atau menghantarnya ke No 55, Lorong Cakera Purnama 12/12, Bandar Puncak Alam.

Friday, April 9, 2010

PERTARUHAN

esok mlm KEDAH negeri kelahiran ku akan bertemu N.SEMBILAN tempat tinggal ku kini

aku ngn asben bertaruh....mula tu nak set duit..tapi macam berjudi lak kan...so saja suka2 jer ni

aku sokong kedah

asben sokong n.9


sapa kalah..kena jadi tukang urut....
mengurut badan pemenang selama sebulan!!!! (5 minit jer la..satu sesi)

harap2 nya esok KEdah menang...dah la tadi kat tv kata harapan kepada neg.sembilan..huhuhuhu
kalau kalah jenuh la aku tak diurut sebulan...byk la angin dlm badan nnt

jom sokong kedah! (sokong depan tv jer :P )


esok nak pi serdang..sokong aiman..ada sukan tahunan tadika mimos..
tak sabar nak tengok dia main esok..mama sokong aiman!lari kuat2 bg menang tau..cewahhhhhh

HASIL DECOR ASBEN KU :)

sejak opis dia nak kena audit 5s ni...sebok tul ngn gotong royong la..decor opis dia
tak kena perli ngn aku memang lah
"asik 5s kat opis jer..kat umah bile nya"

tapi kira ada perubahan gak la...hehe..kira pagi2 tu..sempat jugak la dia kemas sikit2 ruang tamu yg selerak2 tu...
tolak ansur la kan..dah aku kuar awal antor anak...dia amik alih la kemas sikit2 apa yg patut..
janji balik rumah tak sakit mata tgk selerak2 tu
tak luak pon keegoan lelaki..tolong menolong suami isteri cewahhhhhhhh...


aritu dia pegi pasar tani..aku tengok la dia beli wall sticker..satu lagik kereta sport..satu lagik yg garden ni la
dia kata nak letak kat toilet opis..haha sambil 'termenung' tengok kete..tengok bunga
tapi dia offer gak nak tak lekat kat umah...aku kata cuba lah letak kat bilik kecik ni..


buat la dia keja srg2...bini yg baik hati ni dok layan tenet..layan gosip
semalam dok layan forum pasal dira-ash tu kan...dah tanya mak..mak pon tak tau cerita derang..yer la bukannya nak masuk campur hal rumahtangga org pulak kan



mini garden tiruan



zoom in sketttttt....
bukak2 pintu bilik kecik ni..nampak terus bunga ni
bilik kecik ni bilik keje..online..dan tmpt longgok barang balik keja

Thursday, April 8, 2010

IDAM2KAN LA DULU......KENDIAN2 KITE BELI

org "ado2" ni ..pi kedai tak yah survey2 dah..beli terus jer... >>>refer kpd kwn aku tu :P
aku ni yg dok masuk kedai tak beli2 lagik..maklum la....ayat yg kuarr dari mulut asben
"ish mahainya"
bgtau lagi apa2
"mahainyaaa"

"pagar rumah kwn awak tu cantik lah"
"kan abg....murah bang... rm1400 jer"
"ish mahainyaaaa"

errrrrrrrrrrk geram aku.semua menda mahai..
nak murah pi potong besi kayu buat sendiri
"tu kayu tiang tnb ada"


so masuk teman kawan beli pon ok lah..dapat gak kepuasan .cewahhhhh..tak dapat membeli pon tak pa

ini kedai perabot LAVINO kinrara
boleh tahan gak rege kedai ni...



chest drawer putih...alternative kepada IKEA



divider
yg senget coklat tu rasanya mcm rumah jiran depan umah aku hehe...dia bukak pintu jer aku dok usha tengok..

asben kata yg merah tu cantik


aku bgtau rege..mahai pulak kata dia..



divider lagi



merusi taman...cantik gak ni..rm 6++ kot..



sofa color pink..hee aku tak penah tgk sofa pink





sebenarnya kawan aku nak beli set tilam katil...so aku vote la katil bawah ni
sebabbbb...sedapppppp nyaaaa
bila sandar kat headboard tu pon sedappp tak yah letak bantal

tiba2 aku mengidamkan katil ni...huhuhu bestnya kalau asben approve
frame katil rm1999 ,tilam tak hengat berapa ribu..tabal gak la

kena bagi motivasi kat asben dulu..kenapa perlu melabur kat tilam lebih sket

1.masa seharian lebih banyak kat tempat tido..plg kurang 6-8 jam
2.beli tilam bukan beli tiap2 tahun..mau pakai 10tahun tak tukar2 ..
3.tilam yg baik..utk support tulang belakang..so tak sakit belakang..tido pon cukop..badan pon sehat..aku dah rasa masa bujang2 dulu, beli tilam murah2 jer..mmg melendut tengah2 tu...tido jer bangun mesti sakit belakang
4.apa salahnya..keja penat2 carik duit...balik dapat tempat tido yg best....

cukop lah 4 dulu..nanti aku bg motivasi lagik..cewahhhhhh
bila ntah nak belinya...nak tunggu cat bilik..tak cat2 lagik pon




dan ini feveret aku sejak dulu tak pernah berubah hati

ni kerusi leather...kerusi saja rm399 seketul


sekian sessi menjelajah kedai perabot
sekarang metrojaya warehouse sale kat bukit jalil...semalam sempat la terjah sekejap..boleh la tahan sale nya
sekarang ni banyak sgt warehouse kat area sini..habis duit cair..
sila2 la habiskan duit anda jugak
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin