October 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, October 29, 2010

SINDROM M MELANDA DIRIKU

sekarang ni tak de mood nak update blog....bosan kot...bosan dgn dunia blogging :P
kalau tak update..en suami lak yg dok tny "tak update blog arini?"
harini aiman tak kesekolah..dia demam....duduk ngn pengasuh..
sejak akhir2 ni dia malas nak ke sekolah...sbb tu
 dia suka nak tinggal rumah pengasuh..tak yah gi sekolah
kejap dia kata sekolah cuti..sekolah tutup..cikgu takde..kawan takde...cikgu garang..cikgu marah dia..
ada jerrrrr alasan dia

sebenarnya aku risau dia demam...semalam masa amik kat tadika baru demam..
tiba2 demam..batuk tidak..selesema tidak..takut denggi aja..mintak simpanggggggg
anak sehat hati tenang...bahagia..
anak tak sehat..mmg tak tenang..
tu namanya rezki..sehat tu rezki...tenang tu rezki..bukan wang hartabenda jer rezki
aiman mmg manja ngn anak2 pengasuh...dia suka naik motor..mmg bahaya tgk gambar ni kan..derang round2 kat kawasan perumahan ni jer..
smlm pengasuh kata "ko jgn kecik ati naaa..aiman nak tinggal sini"
"tak de la kak...dia balik umah..dia nak tido celah saya jugak"
"tak kurang aih kasih syg dia"
sbb setengah org tak suka anak rapat ngn org lain...mcm kes dia jaga sebelum ni..
mmg mak dia tak bagi pegi jalan ker..tinggal tido malam ker

pada aku...tak luak pon ..

 
ini petang minggu lepas..aiman tak der masa ni ikut pengasuh balik kampung kat batu pahat
bertiga2-an la kami
"bang..aiman kena culik arini "
asben jahat sket "laaa asal tak culik ngn aisya sekali" ?
tak der chance la dia nak layan wayang :P

rendah jugak aku rupanya
dok perasan tinggi selama ni...


akhirnya berjaya gak udate :)

Monday, October 25, 2010

BILIK DAH CAT..LANGSIR DAH TEMPAH

berjaya jugak akhirnya ...walaupon jenuh dok berebut color..masing2 tak nak ngalah...last2 amik color lain ...
sabtu pagi2 bersemangat pegi kedai song heng kat s2 tu...best kat situ semua ada...hardware ,bilik mandi ,dapur ,mcm2 la pendek kata
sebelum tu asben gi mintak katalog cat..dah decide dah kat umah
pegi kedai..ubah lak code color


pada awalnya dalam keadaan tenang begini...boleh la kami pilih2 color

kemudian dia dah mulaaaaaaaaaaaa...


kami amik cat nippon gak..tapi jenis Q-GLO ..sebab nak amik yg murah2 jer...
tahun2 depan mungkin rajin nak tukar cat lagik..
5 liter -rm79
1 leter -rm29

bilik sebelum...pucat jer kannnnn

color2 yg aku suka..tapi asben tak nak..sedih tau..
aku ckp kat dia..
"cuba abg kata gini..ikut suka lah...asalkan bahagia"
kan sonok tu..ni nak kena berebut gak tu
pastu aku ckp gak..tak kira...tahun depan nk cat living color gini gak..
haha tgk thn depan bertukar ke tak..

bilik..selepas..belum ada hehe..tunggu ler proper sket kot...

hari ahad..aku gi jakel jer ..sbb ada masa skejap sementara anak tido..asben jaga anak
gi ler tingkat bawah tu..mmg ler tak lawa sgt corak2nya...aku tny ..
"tkt atas ada lagi?"
"tingkat atas..yg mahal kak"
amboi2...mentang2 aku pakai selipar jer...igt mcm aku tak da duit ka
tak boleh ker ko sebut
"kat atas ada byk pilihan lagik kak..leh naik tgk"

rm25/meter
aku carik konsep itam putih
ni tingkat 2..
pastu aku tny lagik
atas ada lagik
"atas eksklusif punya"
ermmmmn mmg tak mengalukan langsung
aku kata "tak per..sy nak naik tgk jugak:"
mmg lampu pon tka pasang..ekon pon tarak..
aku round2 la dlm kepanasan kat situ
pastu aku tanya kos semua utk kain kat bawah ni

rm47/meter


dia turun nak amik pita ukur..sampai kesudah tak naik2..aku ler dok tercangok kat atas..pastu aku turun..baru kalut2 buat2 lari nak naik
padahal kat bawah tu bukan ada customer..4 org staf pmpn dok berkumpul jaga

aku suruh gak la kira utk 2 harga kat atas tu
lepas kira aku cakap nak gi kedai sebelah..tgk harga

masuk MK curtain..
lagik best..byk pilihan utk range rm15-rm20/m.
so aku amik kat situ jer ..kira2 tempah situ terus..jahit yg biasa free
cuma terkilan ..upah langsir roman blind mahai ...kain nya sket jer..upah yg mahai huhuuu

lagik 2minggu siap!

Friday, October 22, 2010

ISTERI SANGGUP BUAT APA SAJA..TAPI SUAMI TETAP GOYAH

Semalam dlm kereta ..berbual2 dgn kawan ….pasal penama2 ni..
KWSP datang opis dia utk update penama semua tu…dalam derang dok isi2 nama tu..
Terpacul la mulut dari sorang laki ni
“korang ni….tak letak pon kan nama suami kat dlm tu..”
“tak sayang suami ker”
Jawab si wanita2 ni plak
“ermmm…ermmm..”
Pastu siap buat create tajuk utk emel berangkai “kenapa isteri2 tak letak nama suami sebagai penama”

Korang letak tak???haa haha haha
Aku dulu mmg letak nama mak jer…pastu tak igt dah ..dah update ke belum yg terkini
Aku mmg semua mak jer…masa bujang2 mula keja aku dah amik personal insurance..sbb aku pikir mak jugak..aku pikir kalau aku mati..sapa nak bg duit kat mak lagik..at least duit insurance tu leh mak buat sara kehidupan ..mak aku tak keja

Ok berbalik pasal penama ni…
Kawan aku pon kata la…ermmm takut sebab mcm2 cerita skrg ni kan…bukan masalah tak caya suami…tapiiiiiiiiiiii ..kenapa panjang tapi tu? Ehehehe
Aku pon sambung jawapan dia
“cakap jer ngn derang tu..org laki ni cepat goyah..indon goyang sket dah lupa bini kat umah..”
Sebab baru2 ni pon kawan aku bercerita…birasnya dicurangi suami dek tergila2kan indon kat tempat kerja …masa isteri tengah susah payah berpantang…dia buat hal..tak ke sakit hati ..
Dan byk la kes2 lain yg membuatkan kaum wanita ragu2 utk letak nama suami…

Suami mmg wajib letak nama isteri kan kan kan hehehehhe…pandai2 hukum sendiri

Thursday, October 21, 2010

SENARAI 10 TERATAS PEMAJU PERUMAHAN

tiba2 masuk cerita rumah lak ni ...
takder2...tak beli rumah baru aihhhh...saja dok baca lebih lanjut pasal bajet aritu ni haaa
pasal skim rumah pertama ku....

pastu terjumpa entri ni,terus cari nama developer rumah aku,turut  tersenarai..walaupon no 10.hehehe


The Edge Top Property Developers Awards 2010 (TPDA) was announced during the The Edge Property Excellence Awards 2010 event that was held on Thursday, Oct 7, 2010.

TOP 10

1.S P Setia Bhd
2.Sime Darby Property Bhd
3.Sunway City Bhd
4.Sunrise Bhd
5.IGB Corp Bhd
6.IOI Properties Bhd
7.I & P Group Sdn Bhd
8.Bandar Raya Developments Bhd
9.Mah Sing Group Bhd
10.IJM Land Bhd 




TOP 11-30
11. Paramount Corp Bhd
12. YTL Land & Development Bhd
13. Glomac Bhd
14. Dijaya Corp Bhd
15. Plenitude Bhd
16. Selangor Dredging Bhd
17. Naza TTDI Sdn Bhd
18. Eastern & Oriental Bhd
19. TA Global Bhd
20. UEM Land Holdings Bhd
21. YNH Property Bhd
22. Bolton Bhd
23. Malton Bhd
24. United Malayan Land Bhd
25. Selangor Properties Bhd
26. Metro Kajang Holdings Bhd
27. PJ Development Holdings Bhd
28. Naim Holdings Bhd
29. Hunza Properties Bhd
30. Mulpha Land Bhd

kredit : bebas-hutang.com

Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010

entri tak de kena mengena ngn tajuk
saja nak tulis tarikh arini sebab cantik nombornya...

tak de apa yg menarik pon...
sekarang ni mood nak mendeco dah datang...
aku beli katil rm10 jer...haha kat macy ..pi carik kedai mana dpt set katil rm10..tilam lain harga :P
byk plan dalam kepala ni..bukan plan apa pon..plan bagaimana nak gi beli langsir..bagaimana nak gi pilih cat
sbb dok pikir kalau tak angkut anak2...kena gi srg2..asben jaga anak..kalau gi srg2..tobat aku susah nk buat pilihan
kalau bawak anak2..aku tau..mmg tak leh nak beli lah..sbb nak berkejaran ngn sikecik tu


pastu dok konfius pilihan color cat pulak....asben ngn aku tak serasi sket color2 ni...aku suka color ni..dia suka color tu..huhuhu

sekian saja ngomelan pada hari ni....

Monday, October 18, 2010

YG BURUK ITU UDAH DIGANTIKAN

Eheemmmm...suara anda kami dengar cewahhhhhh...
aritu kan ada ler membe gi sewa kat tiara ni....pastu aku suruh la tgk apa yg patut dan tak patut
tapi aku dah tau dah...langsir bilik tu mmg daif.(langsir asal)..masa aritu nak tukar bajet dah takder
jadi redha jer la..harap2 tetamu tutup mata buat2 tak nampak :P

balik dari percutian dia pon komen lah
"ko suruh cleaner basuh langsir sket"
"lain2 semua ok" ~komen nuzli bukan nama sebenar

haha..langsir tu bukan kotor...mmg dah rupa cenggitu
hari berganti hari...bulan berganti bulan


taraaaaa.!kenal tak langsir ni hahahha...yg atas tu tak tukar sbb railing nya style zapp zapp tu...so kena ada langsir jenis tu jugak la...menten dulu yg tu...
pastu kat katil tu ...aku dah tambah bedskirt...cover sket divan yg buruk itu

mcm penah ku lihat langsir ni kan hehehehhehehhe
sekarang kena carik langsir tuk bilik aku pulakkkk

sampai aku terjatuh masa  pasang langsir ni..lebam lutut..sakit ketiak
aku tgk asben tgh pasang..aku mintak nak buat..
pastu tambah bantal peluk tgk tv 2 bijik

tu jer improvement utk tahun ni.........
semoga tetamu tak sakit mata memandang lagik :)







*****PROMO ULANGAN**********


CUTI SEKOLAH TAK LAMA LAGIK...
ADA PLAN UTK BAWAK ANAK2 ANDA RELEASE TENSION
TAK TAHU NAK GI MANA?
BOLEH LA CUBA DATANG SINI

TEMPAHAN DAH DIBUKA
DISKAUN UTK PENGINAPAN 2 MLM KE ATAS

yg ada dlm rekod saya
-deepavali 5,6 Nov -booked (3d2n)
-20-21 nov (cuti sekolah) -booked (3d2n)
-3-4 dec (cuti sekolah)-booked (3d2n)


SMS /CALL : 019 : 2616765

Friday, October 15, 2010

GI BERAYA ALA2 MAMI JARUM..

ni open house paksa rela penutup syawal aritu...
kak S ..dah kami dok perli ..."aii..umah dah lawa2 ..bila nak jemput pi umah"
umah kak S baru renovate ..pastu ngn beli meja makan baru..lagik la sonok kami mengusik


sampai2 rumah..terus test meja ngn kerusi utk king n queen sahaja
hehehe ..dia nak beli satu set..dah kerusi tu ada 2 jer..nnt carik jenis la kot utk cukop kan 6
meja mahai tuuuuuuuuuu :P
takut nak makan takut tumpah atas kerusi baru :P

kak S dan bibik baru

sabotaj...kak ima saja zoom meja dari zoom meja kami

gi umah geng rapat..tak per la nak menjoyah..haha..siap tanya2 harga ala2 mami jarum dah .....
mmg kepoh sungguh la...
kepoh2 pon jaga la jugak hati tuan rumah kan...

kak S masak mee kari ngn laksa sarawak
perrrrrghhh sedapppppp laksa sarawak dia !walaupon guna perencah segera beli kat sarawak..
tapi campuran santan dan air tu kena betul..salah campur tak sedap gak kan..

ni ....vantage punya set...
tgk yg tengah tu...yg tu terpecah dua masa isi kuah mee kari
heran gak..macam mana boleh pecah ..kalau kata tak tahan panas..kat bawah tu ada tempat lilin..
agak2 kenapa?
derang dok kata..sbb jarang guna...betui ka?
kesian kak S...gara2 nak jamu kami..vantage dia pecah
terima kasih  kak S..nnt dah buat tv panel..buat housewarming pulak ek hehehehe

Thursday, October 14, 2010

ENTRI MAT MOTOR

bagi laluan kat asben..peminat motor..tapi belum ada motor..dalam usaha kot tu :P
restu isteri pon kena dapat gak tau..
hari ahad lepas... dia pegi sorang2  layan MotoGP ..sejak ada anak ni...tak dapat nak gi tengok sama2...walaupon aku boring tengok..
bukan tak nak bawak anak...tak sesuai!
dgn org ramai...cuaca panas..nak jalan masuk jauh..parking kete 1.5km ..nak jalan huhu tak sanggup2..
dulu masa dalam mode couple...mmg sanggup ler teman :P



gambar motor tak de sebijik pon.....
banyak dia amik video...aku letak satu jer la video..dah dia request entry ni..nak karang apa pon tak tau

cuba tgk..apa yg best sgt ni...kelip mata pon tak sempat..
layan jer la...minat motor tak pe bang..jgn minat "benda lain"

 

Wednesday, October 13, 2010

AKHIRNYA....DAPAT LA JUGAK

 setelah mencuba beberapa contest...ada la satu berpihak kepada aku...
walau tak dapat corelle...*sob sob sob* ..ada gak penawar hati yg wangi ini

kecian kawan aku..pos 5  oct lagik...patut nya 6 oct dah dapat..tp baru harini dapat..huhu
pos malaysia...dah naik gaji posmen tu..apa kata tambah sket elaun tepon utk derang
derang ni tak reti nak tepon
baik tak yah letak no phone kat ruang tu..
nasib baik ler..aku call  customer services..mintak buat 2nd delivery..tak de komen utk customer services..goodjob..tu nampak ada tulis ngn marker..."call b4 del" ...aku pesan kat dia..suh posmen call kalau tak de org..


...dah la nk bg benda free..pastu usaha nak gi pos lagik kan.. appreciate sgt2

Estee lauder pleasure
sekarang saya sudah wangi2..cewahhhhh mcm ler sblm ni tak wangi :P
ini adalah utk bekalan dlm henbeg...so sentiasaaaaaa wangi :)
korang nak jugak...boleh la try ..click sini utk syarat2


p/s:template bunga2 ni ak buat sendiri tau..hehe :P

TENDANG2 BG PECAH LEMAK SKET

"jom abg..bekfes luar pastu gi taman" ayat isteri ter' rajin'
"jom"
belasahhh..kul 10 baru kuar cari bekfes...hujung minggu ..golek2 sampai "bau wangi "dari pampers aiysa..baru reti nak bangun

"sapa bangun lambat ..kena kemas!"haha tektik malas lagik..dah sah2 aku tgh bangun aku baru cakap..mmg aku menang ler

pas makan2..pastu gi taman...tengok org tak ramai pon..matahari dah meninggi..kami baru tonjolkan diri..baguih sungguh


mula2 dua beranak ni main dulu
pastu mama ngn bapak lak..dah lama tak bersukan...tendang2 bola lari2..
balik2 terus pengsan

aisya mana leh dok tengok saja

join sekaki lari sana sini

pastu naik buaian kejap...panas ni..gagah tul la..panas pagi kononnya


mana ada kanak2 lain pon..haha senang nak main

aiman dah excited main ni...apa barang kan..dia suka yg gantung2 kat atas tu

aisya la yg suka...sebelum ni dia takut2..skrg dah berani..
zoom sket muka budak tgh suka ni!

 
agak2 brp kilo lemak kami pecah?
heheh
balik tu zzzZZzzzzZZZzzzzzzz..ternak lemak semula :P

Tuesday, October 12, 2010

ADA APA DGN 10.10.10

tiada apa yg istimewa utk diri ku
hanya hari biasa...kecuali asben ku pegi melayan motoGP ..

tapi yg pasti ada 2 peristiwa yg manis pahit utk diingati..
di satu tempat ...sedang seronok  melihat perkahwinan gilang gemilang...
di satu tempat lagik..mayat bergelimpangan atas jalan..

tahniah utk datuk dr sheikh muszafar dan dr halina...meremang lak bulu roma aku tgk derang kawen..seronok tgk..tiba2 rasa macam nak kawen balik hehehhehe..ala dulu aku kawen mana ada grand2...duit sendiri..buat mana yg termampu jer..

di lain peristiwa...kemalangan tragis bas express..tak tau nak cakap apa..geram marah pon ada
bersyukur sgt...sbb suami ku tidak terlibat..sbb jalan tu laluan harian beliau..pulak tu..pada petang kejadian..dia balik dari sepang terus nak ke opis..nasib baik jem kat tmpat lain..melambatkan perjalanan utk sampai ke tempat kejadian....myvi dan van tu mangsa keadaan...kesian...tak bersalah jadi mangsa
walaubagaimanapon..asben tak sampai2 opis petang tu...sebab jem dari 6 petang hingga 1 pagi! 7 jammmmm...dah sampai exit tol alor gajah..dia patah balik ke seremban ler..nak masuk opis mendenya dah 1 pagi..

aku ni geram ngn pemandu bas express ni ...mmg bawak laju..kalau aku dok lane tengah tu..derang dok blkg ikut rapat..siap bg highbeam lagik..geram sungguh!lagik ler aku buat bodo...pastu terus potong aku amik lane kiri tunjuk geram la tu...
tak de kesedaran lagik ker..yg derang tu bawak ramai nyawa ..dah bunuh org sekelip mata..
takziah utk kaum keluarga yg terlibat.

Friday, October 8, 2010

TANDA2 PENUAAN KERETA ku

nampak gaya kancil aku tu dah tua
mmg la kot dah tua...dok sakit jer skrg ni...
bulan ni saja dok menghabiskan duit rm700

minggu lepas
motor kipas radiator rosak-rm200
bateri-rm180

arini..drive shaft satu lagik lak kena tukar..rm300 kot rege..tak igt dah rege dulu...huwaaaaaaaaaaaa

dan2 tu aku rasa nak oder myvi magenta sebijik!comei lak tgk kat jalan color tu
tapi kalau amik color tu..tobat asben
geli nak bawka pulak...jambu sangat

haishhhh..jiwa kacau sungguh
baru jer dok wat kira2...pas abih bayar kete..leh la tabungan banyak sket..
leh la aku pecen keja awal ..atau pon berenti keja sendiri jer
kalau ada komitmen hutang baru ni....paham2 jer la...


gambar pagi tadi..tengah tunggu geng car pool

aiman..nak keta baru tak?hihiih

dah tayang lom tudung 2 tone ni?hiks gedik

Thursday, October 7, 2010

LAYAN KEINGINAN ANAK2

"nak naik kapatebang (kapalterbang) ..kena simpan duit byk2 .."
ayat yg selalu diulang kat aiman
dia pon dah hafal skrip aku ni...selalu dia ckp bila nampak kapatebang lalu jer
"mama..nak naik kapatebang..nnt simpan duit byk2 dulu ok?"

nnt satu hari kite naik la pi mana2...bukan tak penah naik pon dia...dulu naik masa kecik..tu yg tak teringat kot..aisya mmg tak penah naik lagik

buat masa skrg mama ngn bapak mampu bg baik LRT dulu hehhee....dah dok sebut nak naik ketapi ketapi ketapi..sampai berjenis2 ketapi mainan kat umah tu..
sebelum2 ni pon pengasuh dah bawak naik komuter...tak puas2 lagik tu

minggu lepas..gi open house rumah kawan karib kat area paling panas>> berkaitan "manusia hilang di banting"
glemer banting seantero
gambar tak sempat amik kat umah ila ..sebok ngn aisya yg meragam...badan tak berapa sehat..pastu time tido lari...apa lagik..mengamuk jer la..

balik dari banting..kami gi la KLIA ...masuk parking dah la mahai park kat situ...pastu terus gi klia express..mas ani tak tau tiket berapa...nasib baik tak terus masuk dlm train..pintu dah terbukak..org yg jaga tu dok sruh masuk jer..
"tiket boleh beli kat dalam"

"brp tiket?kl sentral?"
"rm35/person" ..uishhhhh telan air liur..tu one way..belum patah balik lagik..
calculate2 dlm kepala..tak jadik la...sbb kami setakat nak jalan2 kosong jer..pegi patah balik..bukan ada motif sgt..pastu ..erl kan laju..tak sempat lak bebudak nak menikmati ketapi nnt ..cewahhhh alasan nk jimat tu

keluar balik..dari klia patah balik ke KL..tuju ke sri petaling
park kete situ..naik lrt sampai masjid jamek
pastu patah balik...mmg tak da keja kan!


aisya dan henbeg nya

aiman sgt menikmati

aisya pon sama...tapi hanya sampai stesen ke 4 jer dia jakun gitu...lepas tu dia nak gerak bebas
jenuh!

aiman mmg ok..serius tu memerhati

tgk gaya gini pon dah tau..sapa yg lasak

bapak yg over excited sebenarya kan kan kan...sampai tersalah masuk tiket
malu jer :P



bebudak yg happy..ni masa dlm kete belum sampai..tak sabar dok ulang tny..bila nak sampai stesen..
aisya tu demam..tapi nampak cam tak demam jer tu

asben kata dah serik!
haha serik nak bawak aisya...aiman ok jer...hihi cian aisya..tu ler lasak lagik lain kali
tunggu besar sket ok kot.

Wednesday, October 6, 2010

CERITA MIMPI

arini nak borak2 kosong jer la..
mood nak update tak mariiiiiiiiiiii..apahal ntah

nak cerita mimpi2 aku jer ni..mimpi yg membawa sampai pergerakan fizikal realiti hehe
tapi biasa la..suami ku tido mati..bukan dia sedor pon...

semalam punya mimpi
aku di satu tempat...tunggu suami ku datang ambil..aku gi outstation kot..tak pasti..
tapi suami lambat datang.bila tanya..dia kata dia pegi genting..
huwaaaaaaaa..terus aku nanges sambil kaki ni tendang2 asben..aku tersedar la aku dok gerak2 kaki tendang dia..dia ntah kemana tido tak hengat
aku tendang2 tu sbb marah dia pegi genting sorang2...aku dok syak dia pegi ngn awek hahahhaa

mimpi beberapa hari yg lepas
kawan aku cerita suami dia tulis smthing kat wall seorang nurse ni...dia punya cerita2..sampai malam tu masuk mimpi aku
aku mimpi asben ada affair ngn nurse huwaaaaaaaaaaaa..dialog antara nurse ngn asben aku tak leh la tulis..ada unsur2 sensored sket
lagik sekali adegan tendang2 berlaku...

apani dok mimpi suami curang2 ni...mintak simpang la..

cerita lain pulak
baru2 ni ..biasa la..isteri kena amik tau sapa org keliling asben ni cewahhhhhh...
"abg..jiran abg kat quarters tu sapa ganti..dah kak mas pindah"
"budak fault finder"
"bujang ke dah kawen"
"dahhh..org tnb semua tua2 dah aih" hehhehe sedap sket hati dengar  (ni merujuk tnb kat tmpat asben jer la ek..kang stag tnb cawanagan lain terasa lak statement tua asben ku)

Tuesday, October 5, 2010

EXCLUSIVE :GAMBAR SEBELUM PAKAI BRACES

gedik tu nak buat exclusive bagai hikhik..
bila ntah tak igt..ada org nak tgk gigi aku sebelum pakai braces ..
pastu arini aku rajin nak membersihkan folder2 lama..nak remove gambar2 merapu yg memakan space ,terserempak folder kawen riz...
sebelum pakai braces...tak nampak..klik gambar utk tatapan :P


semasa pakai ....time bertunang
lihat...tak sabar nak tunggu gigi cantik dulu dah nak bertunang ..sanggup merakamkan gambar dgn gigi besi :)

selepas bukak...carik sendiri :P

dulu masa aku buat..RM2k utk gigi atas shj..nasib baik gigi bawah tak terabur ..tu pon doktor  bg cadangan nak buat jugak ...nak bg rahang cantik..so senyum pon cantik..rabak poket!

sekarang biras aku pon pasang gak ..total RM6k ..atas bawah...melonjak harga ..tapi maybe la klinik lain2..

kepada sesiapa yg nak buat tu..pegi la buat..konfem tak menyesal..utk kepuasan diri :)

Monday, October 4, 2010

CORRELLE PERCUMA!!AKU NAKKKKKKK

***tolong bg laluan aku nak dptkan set corelle ni...sticky post entry..hingga 4/10./2010** tq


Aku terbaca entri luckydraw ni dari mommydania ..terus rasa membuak2 nak buat jugak..sbb aku nak gak set pinggan ni!!pastu nak bg saingan kat dia sket :P

setelah tengok syarat2 nya yg tak berapa ketat...apa lagikkkkkkkkk...
siap satu entri!




TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!


Syarat-syarat penyertaan:


1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)-checked


2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)  -checked


3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST(Tutorial utk sticky post klik SINI) di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 profile cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.) -checked


4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)-checked


5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.


6. Pemenang akan dipilih DI SINI.

TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI
TUAH ANDA SIAPA YANG TAHU


"harap2 aku jadik insan bertuah utk menerima set corelle ini ...amiiiinnnn"

YG PERTAMA UTK DIA

selagi belum berakhir syawal....perkataan raya takkan hilang dari entri blog
ok ni event Salam Aidilfitri 1MOSTI (kementerian sains,teknologi dan inovasi)..sebelum2 ni..buat kat mimos sahaja..kali ni mimos kena jadi organizer utk Mosti ...
baju aku epeat jer la..dah tu ..yg siapnya 3 psg jer..repeat pon tak kisah.. aiman  tak kisahhhhh

entri ni entri gambar tanpa cerita ..buleh?
sesi mak2dara bergedik2 ..gini la kekdahnya bila pegi event solo2..selalu berangkai2 ngn anak kan..nak pandang kamera pon tak sempat dah aih

lagik pulak..bila usia meningkat..adakah keinginan bergambar makin kurang?
kira aku belum masuk kategori menghadapi tanda2 penuaan lagik la.



pn naza lentok
suka nak lentok kat aku tau.....


ko juling ke mana naza :P

brooch kak sheli menyerlah


nak amik gambar ala2 budak 16 thn :P

pertandingan gigi paling putih  :)

apa ko gedik gelak sgt tu ana ooiii...

ok ..control

dalam ballroom

makanan utama dihidangkan...

makanan lain2 tu ko jgn perasan raja nk kena hidang2...sila beratur!
hhuuh...Q panjang ni mematikan mood nak makan


persembahan kanak2 tadika mimos..6 thn
comei2 jer budak2 pakai kebaya sanggul rambut


kali ni raya...aiman pon ada sekalik..kira pertama kali utk dia
persembahan belakang dewan ..
dia taknak pakai songkok...takut rambut tak pacak

aiman dan kawan2 sekelas
dah malas la tu nak tgk camera

acara dinantikan cewahhhhhh...pemberian duit raya utk kanak2 tadika mimos


Duit raya disampaikan oleh Datuk Seri Dr Maximus Johnity Ongkili (Menteri MOSTI)
goodie bag disampaikan oleh Datuk Madinah (KSU)
dapat la duit raya rm20..ok la tu..byk la jugak utk meraikan kanak2 yg ramai ni kan

SEKIAN
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin