2012 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, December 18, 2012

HARI POTONG RAMBUT

..semalam balik keja saya jadi mama berdikari bwk anak2 potong rambut..berdikari la sangat kan hehe ..yer la takut gak nak handle 2 orang sorang2...rupanya2 ok jer..saya lupa derang makin besar..dah dengar kata pon..nak lintas jalan pegang tangan berantai tiga2 org lintas..comei ja rasa

aisya dulu siksa gilaaa ok nak potong rambut...so mmg tak sama lah rambut dia..bwk gi salon melalak2 tak nak potong..balik rumah sy ngn asben keja kan kat bilik air..senget benget belakang kira janji rambut tak tutup mata..dah la dia ni susah nak ikat2 rambut..ikat sekejap nng ditariknya bukak..suka rambut lepas gitu jer..beli sepit  bagai pon ..sekejap ja tahan
lama kelamaan sejak masuk tadika ni lah...dia pulak yg mintak nk potong..bila bawak abang nya potong kat kedai mamak..dia pon nak duduk kat kerusi suruh mamak potong ..

so smlm lepas potong rambut abg nya..bwk dia gi salon pulak...
aiman saya suka potong kat mamak jer..kemas derang buat..RM5 ja..murah2..penah bwk gi salon..buat tak brp kemas sgt tepi2 telinga tu kan..
 
 
 kali ni try  bwk gi salon lain pulak...puas hati sket kat sini..buat betul2..teliti ..berbanding yg sy pegi sebelum ni..cam cincai2 ja...ni dia treat cam buat rambut org besar..RM6 ja..murah tul
 
aisya nak rambut cam dora..hahah mama hentam saja ..suruh dia buat cam ni ..slope bwh tu..
 
ok dah siap!rambut tahun baru saya :)
 
 
saja bawak potong awal2...nak balik kenduri nnt..biar segak sket .. balik cuti nanti kelam kabut aiman dah nak start sekolah ..sure kedai gunting pon penuh orang
 
ok..saya nak bercuti balik kampung sampai minggu depan... kalau tak berupdate blog ni ..paham2 jer la yer ..
daa! :)

Monday, December 17, 2012

TRICK ART MUSEUM @i-CITY

ok kali ni saya nak share tentang trick art museum pulak ....benda ni rasanya baru bukak ..saya rasa ja sbb sblm ni kawan saya pegi masih belum siap sepenuhnya..
so lepas snowalk tu..kitorang naik ler ke area fun world utk budak2 pulak...rides tu mmg sesuai utk kanak2 la..mostly rm5 per ride ..sementara nak tunggu 6D cinema bukak..5D punya aisya tak leh masuk tak cukup tinggi ..kami masuk muzium ni dulu..mula tu saya ckp ngn asben..ala tak yah la masuk..muzium2 ni bosan haha..tapi asben ni seni sket kan ..nak masuk  gak..beli tiket/smartcard RM20 utk 4 org..kitorang tak topup byk terus sbb tak tau nak naik mana lagik kan..kang rugi jer tak leh refund..ala bukan jauh pon jalan nk gi topup kat kaunter..so asben beli rm20 dulu..masa nak masuk tu..aisya tak kena bayar rupanya sbb dia ukur tinggi tak cukup..so jimat rm5 :)

masuk2 dalam ni..best rupanya..kitorang enjoy sgt2!anak2 pon sebab dok gelak2 nak berlakon dgn lukisan tu kan..3D drawing..so bila amik dlm camera nampak real ja..saya mmg tak reti berlakon asyik nk senyum nak gelak..budak2 ni real sket hehehe..

tiket masuk trick art museum murah jer..RM5..berbaloi lah..muzium ni yg pertama kat malaysia.

ok tengok gambar jer lah yer!semuanya 3D drawing ..

pintu masuk
 
 
 
 dinding rahsia
 
 
Nakalnya
yuuu ..malu i buat camni tauuu

Pantas Turun Tangga

Kawan Gambar


Imej Hilang
cermin tak der imej

DSC00269 DSC00246

DSC00255
ni salah angle..nampak tak real sgt..sepatutnya cameraman duduk sebelah kiri
DSC00259 DSC00263 Naik Tangga

nanti sambung part 2 3 dan seterusnya..haha jgn muntah hijau dah ler tengok gambar :)

Wednesday, December 12, 2012

MELANGKAH KE ALAM BARU ....

tak lama lagi...lbh krg 2 minggu lagik...aiman akan merasai alam persekolahan..masa hari dia grad pra sekolah tu ..saya bergenang air mata sebak sbb anak dah besar..rasa nnt makin besar makin jauh pulak..
oh gambar grad tak der kan..ehe biasa la gambar blur sgt tak tergamak nak upload..gambar hardcopy yg dalam sijil tu adalah..tunggu softcopy official phototgrapher tak dgr kabar  pulak..
bersama rakan sekelas 6 tulip ...satu kelas tak ramai dlm 10-12 org gitu .ni dah ready nak masuk auditorium utk terima sijil
cikgu kesayangan aiman...
dia mmg manja dgn cikgu ..siap mintak nak balik tido rumah cikgu

 
kelengkapan utk sekolah dia..kami ready awal2 sbb tak nak beli last minit takut saiz habis ...tu pon masa beli kat jusco bln nov aritu saiz seluar dah habis..belian kedua kat parkson pulak...kasut dan seluar beli kat parkson...kasut sekolah amik yg tak payah kapur ..senang sket mama pon malas kan :p
..ada yg beli kat metrojaya..yg penting tunggu offer utk penjimatan :) ..kalau kat metrojaya beli rm150 dpt voucher rm20 ,,kat parkson beli rm150 dpt voucher rm10 ja la..jusco skrg 10% kot tak pasti ..tapi baru smlm kwn pegi beli kata dah tak da discount..
mmg nampak cam sket..tp kalau anak ramai ..terasa lah belanja utk sekolah ni..utk brg kat atas ni jer pon dah rm500 ...kalau 2-3 anak ...siap la kan ..saya dulu2 sekolah mana ada pakai baju baru...semua pakai yg turun termurun dari akak punya..beg ....kasut.. baju mana ada berpasang2..2 pasang ja kot...masa nak beli kasut pon .bapak kata dia dulu kasut sepasang jer...

nnt aiman akan berjumpa dgn kawan baru...mmg tak da sapa yg dia kenal lah..yer la tadika kat kl ..sekolah kat seremban ..mmg tak jmpa lah kawan2 tadika..
saya akan transit aiman kat taska dkt rumah jugak..so pagi pegi dgn bas sekolah ..kafa sampai petang kul 5 ..then transit sampai saya balik keja lah..kesian jugak pikir2 dia kat sekolah sampai petang..tapi saya yakin lama2 nnt aiman akan biasa .


~~sengaja publish  entri utk tarikh cantik arini 121212 jam 12.12 :) ~

Friday, December 7, 2012

ADAM DAN HAWA TENGAH BAHAGIA....

berbunga2 hati tengok episod skrg ...
saya simpan semua episod..dan tak pernah jemu ulang tengok cerita dr mula :)
suka dgn kedua2 pelakon..Am dgn romantik nakalnya ..Ain yg sgt natural ...dan yang menyebabkan saya follow cete ni  pon sbb Aaron jugak kot ..hehe tersenyum srg2 pas tengok.. ..



 


















dah tak sabar nak tunggu 80 episod...saya habiskan novel ni dulu :) ..dah habis baca.. khatam plak setiap kali episod kat tv ..cari episod dlm novel pulak..hihi tak de keja kan

Thursday, December 6, 2012

TEASER .... :)

ececece gedik kan nk teaser bagai ... tengok dulu yg ni..byk lagi gambar nak upload ni..upload satu entri 5 kpg dah la..byk sket entri kan :) DSC00270 Leonardo Da Vinci Sahabat Penguin

Monday, December 3, 2012

SNOWALK i-City

inilah percutian musim sejuk kami ecewahhhh
  nak pegi main salji betul ntah bila ada rezki kan...so bwk ja la anak2 main yg tiruan pon...nak compare dgn salji betul pon tak tau mcm mana...rupa salji dlm ni mcm ais kacang tu la lbh krg

..salji yg betul halus lagik kot ..ntah sy pon tak penah rasa kan
sejuk mmg sejuk..nak rasa suhu bawah takat beku boleh la try..kami round sejam ja kot dlm tu..anak2 tak tahan sejuk..tu dah pakaikan baju 2 lapis kat dlm ..

tiket masuk snowalk kalau beli berasingan ..kalau nak murah sblm 6 ptg ..RM25 dewasa .kanak2 rm20 ,lepas 6ptg ..RM35 dewasa ,RM30 kanak2 ..
sewa kasut  RM10 ..gloves pon RM10 kot ..kami tak sewa pon..pakai kasut bertutup jer..gloves beli kat Daiso ..murah jer

tengok jer la gambar yer..dlm tu ada la 2 3 aktiviti leh buat..berani ngn tak jer :)

kalau nak keluar2 sekejap bg hilang sejuk pon boleh...kami keluar terus malas dah nak masuk balik..dah puas main dah kat dlm tu
DSC00137 AWAS!!entri ni penuh dgn gambar sahaja!! DSC00139 Mula2 sengih lerrr..tgk gambar last nnt..
DSC00141 Tak la tebal sgt salji tu… DSC00143 DSC00146 DSC00152 DSC00155 Ni jer yg mama ngn aisya main hehhe..mama pon takut nak main yg lain


DSC00172
DSC00173

DSC00177 DSC00179

DSC00183
Nak main salji betul tak tau bila kan….. DSC00190
DSC00194

DSC00197 Nampak cam byk burung..rupanya pantulan cermin DSC00200 Lelaki misteri DSC00203 Hidung dah berair…muka nak nanges mintak keluar DSC00205 DSC00207 DSC00206 DSC00208 DSC00209 DSC00210 DSC00221
Org kedah kata panas lit-lit =panas terik DSC00216 Tadi kat dalam nak senyum pon payah..
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin