May 2011 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, May 30, 2011

BLOG CARI MAKAN….

Blog ni walau macam mana pon takkan ditutup atau private sekali pon..
Melalui blog ni...aku promote unit studio aku tu ..
 tengok bawah ni …

search

Dekat2 cuti sekolah..entri tiara dah up ….kata carian utk promosi tiara beach resort mencapai ke sini..

Jom cuti2 tiara ! utk cuti sekolah ni..tinggal 11 Jun jer masih kosong…jom tempah sekarang :)

Selain dari tujuan mengiklan kan studio tiara beach resort…ada la jugak pendapatan sampingan yg tak seberapa dari nuffnang…setakat sekarang dah cashout rm1k ..hehe berapa tahun tu ????bertahun2 …

Wednesday, May 25, 2011

SEMPENA HARI GAJI

DSC06651
aku letak keratan gaji pekerja eksekutif  swasta...apa isunya?
nnt kite bincang2 hehehe.... saja perhangat dulu blog

pssssst!!! cuti sekolah gi mana?
tak tau nak gi mana...meh sini..tempat yg sesuai utk seisi keluarga...
kawasan yg selamat ..senang memantau pergerakan anak2 anda..
http://tiarabeachmurah.blogspot.com/

Friday, May 20, 2011

KONGSI …Lu Langsi Lu Mati

Tak paham plot cerita…tak paham motif pembunuhan
Tak paham dan tak paham..

Apa yg best sgt cerita ni sampai 7 Juta kutipan seminggu tu?
Yg kami pon..pi tengok jugak tu..haihhhhhh tak paham2….

Bagi aku….aksi dlm cete ni best  la…..shaheizy sam mmg best..pastu aksi kejar2 kereta polis tu…best lah..yg lain2 tu..biasa2 jer..lawak pon leh la nk gelak sikit2…lawak bodo pon yer jugak ...seronok dgr loghat utara ngn sam ckp kelate

Kami tengok pon sebab dah ada kat situ…nak tengok cerita pirate of the caribean …ingatkan tak ramai org sbb semalam hari keja kan…tapi andaian kami silap…
Ramainya manusia dok tunggu …..mcm malam minggu jer kekdahya…pastu pusing2 nak gi karaoke…mahal pulak bayarannya..so tak jadi..last2 tgk apa filem yg dalam masa terdekat ..nak tgk midnite..sgt tak sesuai ..

“tengok bang….org tak hirau pon minyak naik ka..gula naik ka..tiket wayang leh beli gak ..apa kisah minyak naik”
Eh tiba2 masuk isu nasional…

DSC06660
Nah hero kami!
Haha malas amik gambar kat poster…

Dia berkelakuan baik sepanjang dalam panggung ..

DSC06664

Bertiga saja…si kenit bersama pengasuh tidor kat kuala pilah..

Lepas dah beli tiket..baru asben ckp…”igt nak tgk kat astro first jer”
“laaa..awat tak bgtau tadi…dah rugi ni bang..hehe”

Monday, May 16, 2011

KAD UTK CIKGU....

tahun lepas bagi kat 3 org cikgu jer..
tahun ni up sket..bg 6 org..
utk guru besar ,cikgu kelas,cikgu bahasa mandarin,ustaz b.arab,ust iqra ngn cikgu jaga makan
nak bg hasil tgn aiman buat utk cikgu...aku print dan tampal ..pastu bg dia color...
seronok dia...usung jer tayang kat org dia nak bg cikgu ...

DSC06653
sebenarnya mama bajet heheheh so aiman ler kena keja keras

DSC06655
dah siap balut..harini suruh dia bagi cikgu....hafal skrip "selamat hari guru"dia selalu konfius ngn happy beday guru ..
tadi first bg kat cikgu ida..guru besar tadika...salam n ucap selamat..nasib betul ...excited dia nak bagi hadiah..


selamat hari guru...terutama kpd cikgu2 sekolah kebangsaan bukit raya dalam,sekolah men.sains tuanku syed putra ..jasa mu sentiasa kami ingat...
heheh tapi lagu sekolah tak igt dahhhhhhh ..hari tu dok lawan ngn asben sapa igt lagu sekolah...aku tak igt satu patah pon ...at least dia ada gak satu ayat dan melodi....malu2..camner leh lupa sgt ni

Wednesday, May 11, 2011

BAKI GAMBAR ~entri tanpa kata

IMG_9567

IMG_9570

IMG_9675

IMG_9708

IMG_9711

Tuesday, May 10, 2011

SIMPLE2 UDAH....

akhirnya..jodoh icu (adik asben 2nd last) dah tiba....biar lambat asalkan bahagia
syiok betul dapat jodoh org dekat..jiran sebelah2 jer...boleh jalan kaki balik rumah kalau2 merajuk ngn laki
ataupon rasa2 malas masak..lari mai makan umah mak..

majlis tunang pon simple jer...tak der tema2 bagai ...senang...
insyaallah..bln dec nnt naik pelamin lah derang ...muka tunang icu tak penah tengok....mmg tunggu kenduri nanti lah....icu saja nak sembunyikan wajah tunang dia tu..hihi

DSC06593
icu...muka mcm asben masa kurus dulu


DSC06601
adat melayu dikekalkan...

DSC06611
dgn bakal mak mentua ...

DSC06599
lihat saja gambar...tak da idea nk caption
DSC06613
diapit oleh ana dan ana...yg baju merah tu biras aku...ana jugak panggey

DSC06606
cik mek ni di luar kawalan......

DSC06605
tengok gaya dia ..kepoh sungguh...org makan nasi..dia pi curi lauk dlm pinggan org..dia baru lepas makan tu

DSC06603
mama nak layan camera pon tak sempat hehehhe...sekeping cukop gambar gedik..

kpd icu....tahniah..jaga baik2..darah tgh manis org kata ..

minggu ni nak berehat kat rumah saja...sgt penat travel...melaka-kedah-melaka berturut2
rumah dah tak macam rumah dah kekdahnya..

Monday, May 9, 2011

UCAPAN UNTUK MU..

8 May..hari ibu …esok 10 mei ..besday mak aku..Tiada sambutan …hanya panggilan telefon utk mak ..hadiah kemudian…hihi aku selalu ler delay ..
Mak tak minta apa..mak suruh doakan dia panjang umur sehat2 selalu ..
Bila dah ‘dewasa’ mcm ni…satu jer ..kena jaga hati mak..jgn bg mak kecik ati…susah hidup kalau mak kite kecik hati..
Dulu2 tak reti jaga hati..melawan ckp …kadang tu sampai mak menangis..mak selalu kata” yer laa..dah bela hang pa besaq tgk dunia merata..melawan la cakap kita ni” huhuhu

Di pihak anak2 aku pulak…belum mengerti apa2..
DSC06627
Bapaknya belikan kad wakil utk anak2….pastu bg lolipop!sgt cute..tQ!
Aiman yg naik kasi kad ni..”happy beday ibu” …aku dok dgr dia dok hafal ckp ibu ibu ibu…aku tido2 ayam kat atas

DSC06629
Bapak eja nama aisya pon salah ...huhu bapak2…

DSC06564
DSC06562
Walaupon mama garang mcm singa..hati mama lembut mcm bunga :P

Selamat hari Ibu !

Friday, May 6, 2011

SAAT INI BOLEH JALAN BERLAGA BAHU

DSC06547
Ehem2….dapat teka kah kami ke mana…
Heheh bila lagi nak dpt jalan seiringan begini…
Biasa keluar…sorang ke depan..sorang ke kanan..kejar sana kejar sini….
3 jam luangkan masa bersama…tinggalkan anak sekejap…bahagiakan jiwa


DSC06549
Hari kedua ditayangkan …penuh panggung ..kami dah beli tiket sehari sebelum ..punya lah semangat..
THOR..mmg best…..mula2 tu aku boring gak…sbb alam fiksyen …pastu dah masuk ke alam nyata..baru rasa syiok
Hero dia perkasa tau ….

DSC06552
Wajib bergambar dgn poster filem..tanda kami dah tengok hikhik ..gambar dlm ni nampak putih pulak..cahaya terang sgt..

DSC06554
Ok dah..jom balik ..jgn ingat bujang lagik ..

Next!lagik 3 bulan la …

Wednesday, May 4, 2011

AIMAN HIP HOP

video
Saksikan hobi baru dia....yg kepala kat bawah aku tak bagi buat ..dia curi2 buat atas katil

Tuesday, May 3, 2011

SATU TUDUNG UTK SEMUA.....

lama tak update tudung ...sekarang mood membeli tudung katanya...dulu tak amik kisah pon trend tudung apa..bila mood nak membeli baru tengok balik apa yg terkini..
yg aku beli ini idak la terkini sangat...org dah lama menjangok..aku baru nak beli..beli sbb suka dan senang

1.tudung express denim..boleh match dgn segala baju
2.balik kg baru ni..tak bawak balik tudung lain..yg ni selai jer...
3.kain denim lembut ...berkualiti ..awning yg bestttt...tak keras tak lembut
4.pendek kata..mesti ada 1 ..! ini brand Fazly Ferina..RM42 aku beli online..tensen beli online bila yg bekenan jer sold out memanjang huhu


DSC06542
mem besaq dok belakang jadi boss..oppss jgn ler bosan ngn sunnies aku tu...tgh jakun sunnies baru kan...bergambar tutup mata lebam tu heheehhe
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin