September 2010 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, September 30, 2010

KAWAN-KAWAN BAIK

kawan baik ni...walaupon kite jarang berhubung..jarang bersembang..jarang berFB,tapi dekat di hati tak lupa punya lah
baru2 ni...ada kenduri doa selamat masuk rumah baru kat rumah akak aku..aku pom jemput la 2 org kawan yg aku rasa leh datang kan..yg dekat2 kawasan la..nak jemput ramai2..bukan umah aku kan
mmg best la ..dapat berjumpa mereka!dah la geng makan maggi semangkuk,geng bilik,geng kelas..geng mcm2 lah..lama aku tak gelak besaq  ngn kawan2..

bacaan yaasin
kak aku dan kembar nya ,kak yati kawan baik kak aku
mmg kawan baik la ..datang tolong masak ngn anak2 kecik dia lagik

kecik akak dari adik...selalu mmg gitu kot..adik membesar lebih dari akak

ni adik nya :) besar kan :P

punya la lama tak jumpa...dah anak 3 dah julia...
semua heroin2..baik2 belaka anak dia..senang nak bawak jalan gitu

julia n famili lagik

kiri tu datin ila..hehehe.. jangan marah ila :P
terima kasih la sudi datang mengharungi jem ...marah kat GPS hang tu ehhehe
lawak tul la...dah tau dah lokasi saja nak test GPS gak tu..tengok2 gps bg jalan ntah apa2..hehe sabau2 ek

ila n famili..sorang lagik anak kat pintu


lepas tu aku lak singgah umah julia..dah alang2 satu taman ngn kak aku tu
wahh rumah julia deko nya best2 ..buat sendiri!
kat pintu masuk tak amik la dinding yg buat sendiri tu

rak bersudut putih tu..asben julia buat sendiri..

yg belakang tv ni pon dia buat sendiri..cayalah!
derang letak cermin kat dalam kayu putih tu

efek dgn lampu

divider..yg ni tak buat sendiri


dan diakhiri spagheti julia :)
anak dia yg sulung tu dok teman aku makan dari mula sampai abih..baguih sungguh la..tertib sopan jer

Tuesday, September 28, 2010

TIARA BEACH RESORT-TEMPAHAN DIBUKA UTK CUTI SEKOLAH

CUTI SEKOLAH TAK LAMA LAGIK...
ADA PLAN UTK BAWAK ANAK2 ANDA RELEASE TENSION
TAK TAHU NAK GI MANA?
BOLEH LA CUBA DATANG SINI

TEMPAHAN DAH DIBUKA
DISKAUN UTK PENGINAPAN 2 MLM KE ATAS

yg ada dlm rekod saya
-deepavali 5,6 Nov -booked
-20-21 nov (cuti sekolah) -booked

UPDATE EMOSI

blog,
maaf aku tak menjenguk mu semalam ,
emosi ku terganggu lagik
manusia sering kali melihat ku tak kena
aku tak pandai berpolitik
aku tak pandai berlakon rajin
aku tak pandai bercakap
Hanya Allah yg Maha Adil

Friday, September 24, 2010

BARU KU TAHU...

ok...ni nak share sket tips yg baru aku tau tadi...tak tau lah kot korang dah tau
alkisahnya...teman kawan aku la ni...survey kete..almaklumler..lepas raya aritu terus rasa kete kecik...balik2 opis terus sevey kete..dasat sungguh :)


pegi showroom mitsubishi...kete apa yg nak diambil tu biarlah rahsia cewahhhhhh gedik..macam ko yg nak beli ana oooii..

pastu sale consultant pon call lah kwn dia utk tny value tradein kete kwn aku skrg ni...
tekejut jugak la dia..

sbb..masa tny bulan june..harga A ,skrg bulan spet..harga B..beza 8k tuuuuuu
bila tanya tokei tu.
dia kata"oo itu harga bawah bulan 6,atas bulan 6 dah drop..sbb dah kira nak penghujung tahun"

jadik
kesimpulannya
nak jual kete ,jual antara jan-june ..supaya tak drop byk sgt la
kalau nak beli kete baru..dlm bulan april ke atas..utk dapatkan tahun kelaurana tahun terkini,
kalau kata beli bulan jan ke feb ke..dapat yg tahun kebelakangan setahun..tapi dapat rebat kan..pi mai pi mai mcm tu jugak la

aku berangan jer...hahaha



mak dara pingitan

tangan kosong arini gi mall tak beli apa2...kering maaaaaaa...tunggu gaji esok jer la
pastu tunggu ehem2.....baru sonok sket nak membeli belah

apa2 pon syabbas utk aku berjaya menahan diri :)

status FB "saya rasa saya memerlukan sesuatu yg baru" tiada kaitan ngn kete baru
hihhihiih...tanduk2



PENGALAMAN KALI PERTAMA MENZIARAH ORG TUA DAN ANAK2 YATIM

tak de maknanya nak tunjuk baik ke apa kan..
ni just sekadar coretan kenangan aku
ni kali pertama aku melawat tempat2 begini..tempat yg bisa meruntun jiwa
mmg aku dah simpan niat nak melawat rumah org tua2 satu hari nnt..tapi tak tau bila..nasib ler ada rezki dapat pegi ngn geng opis...nak tunggu pegi sendiri tu tak tau bila


gambar tak banyak..ni pon dari kamera org

baru sampai...

Rumah Orang-orang Tua Al-Ikhlas (orang-orang tua)
Lot 3530, Jalan Besar,
Bt. 9, Kg. Pulau Meranti
47120 Puchong

aku bagi alamat ni..kot2 la ada org sudi nak pegi hulur2 sekampit 2 beras kan..
rumah jagaan sini tak de sponsor..mengharapkan gaji owner yg bekerja makan gaji utk sara 30 org tua dan bayar gaji 8 pekerja



kebanyakan mereka yg tinggal disini 'dibuang' anak2
ditinggalkan kat spital,kat stesen bas.yg sakit teruk,yg lumpuh,kaki berulat
mcm2..mmg mulia sgt2 mereka yg menjaga org2 tua kat sini


nenek ni comei..kecik...aku panggey nek..rindu kat arwah nenek sendiri
bersemangat dia cerita tentang2 anak2 dia..kaki dia tu sakit..yg berbalut tu

kehidupan derang mmg atas katil jer la...aktiviti..tgk tv..tido ..makan ..gitu jer la..nak keluar2 pon sakit..pastu laman depan rumah pon kecik..dekat jalan raya ..
makan pon atas katil gitu jer

lepas tu kami pi rumah anak2 yatim kat ttdi jaya ngn kg subang
tapi masa pegi tu derang ada jemputan berbuka puasa..tak sempat jumpa lah


ini dekat rumah anak2 yatim kg subang..bukan semua anak yatim..ada jugak keluarga yg susah2..yg antor anak utk dijaga kat sini..kira tempat ni (semua ambil lah bukan anak yatim sahaja..)

lawatan2 begini sgt menginsafkan
menjadikan diri sgt bersyukur dgn apa yg ada


Rumah Amal Bustanul Cahaya Cemerlang (anak-anak yatim)

27, Jalan Kiasan U2/25,

Taman TTDI Jaya,

40150 Shah Alam.





Rumah Amal Kasih Bestari (anak-anak yatim)

Lot 5930, Jalan Jati,

Kampung Melayu Subang

40150 Shah Alam.





Thursday, September 23, 2010

SAYE NAK! SAYE NAK!

nak aperrrrrrrrr??
tekinja2
hihi
aku nak niiiiiiiiiiiiii !!
kalau korang nak gak perfum free ni..boleh la terjah blog kawan aku ni 
semoga saya bertuah kali ni :)

NA..PERIUK PALING BESAU ADAAA?

agak2 soklan sape yg tanya itu?

ok..sebelum ke stori itu..kite tayang muka2 yg mai raya umah aku....terima kasih kerana sudi beraya kat umah i..sori sgt2..kalau ada terkurang..

masa hari malaysia tu..kami dok umah jer..plan nak gi beraya..tapi spoiler pada hari itu dan sebelumnya ialah "air takder!"
 dah tu nak gi raya umah jiran pon segan..dah tau air takdak sekitar kawasan s2 tu kan...
dekat rumah nak basuh pon jimat cermat..mengharapkan air tangki jer

pastu asben gi beli air mineral lah..nak buat air masak dan minum ..
kak su call nak datang..dah bgtau awal2..tak leh nak masak makanan sbb air tak der..huhu

mlm sblm tu..pengasuh dan keluarga datang..(Gambar tiada)
esoknya pulak..kak su dan keluarga
nak balik tu...pose ler kat pondok kasih dulu kan..kenang2an penah datang umah aku cewahhhh

kak su dan iqbal..leh kwan ngn aisya

aisya anak angkat kak su ehhe tiba2 jadi anak angkat pulak

iqbal nak beskal la ibu

pada hari sabtu pulak,kawan baik masa kat utm nak singgah..mmg tak penah datang umah aku lagik..dan lama tak jumpa...aku dah plan nak masak mee goreng hehehe tu jer aku konfiden sket nak masak pon..
tiba2..kawan asben call nak datang gak..lagik awal mereka tiba
sekalik arung jer la aku menggoreng mee..tapi ngam2 jer tinggal utk dinie n famili...so asben gi beli kfc la topup heheh...tak pe yer dini aku jamu kfc :)

 

bakal Dr.Dini...kecik2 cili padi..depa ni geng rajin n cerdik....

anak2 ku ngn danish anak dini..mmg besar anak dini...putih gebu lak tu..sebijik muka mak dia

ececeece..dah jadi port standard aku dah utk bergambar :)

lepas mereka pulang..tengah lentangkan diri rehat2
"ring2" .phone berbunyi ..adik asben call
"kami on the way..nak gi umah ko..nak tido sana"tudiaaaaaa gabra dahhhhh
aku bukan apa..dok kira bantal tilam takut tak cukop kan..pastu terus ajak asben gi beli tambah
tapi ermmmmm...dia wat derkkkk jer..sib baik cukop

ok2..datang la..mak pon bukan selalu tido sini..time2 raya gini ja la derang nak datang pon
so get ready utk menerima 12 org tetamu...

panik nak masak apa
kalut suh asben gi beli bahan mentah nak masak makan malam

last2 "mak nak masak apa ni..hehee ayam ikan ni tak tau nak masak apa"buat2 tanya pulak..
dah aku tak reti nak masak jamu ramai2 kan...so mak jugaakkk kena masak..
kecian derang..datang umah aku pon kena masak huhuuh

mak nak masak kari ayam...aku bawak keluar periuk vision yg plg besar aku ada ..
"mak cari apa mak"mak dok buka kabinet cari sesuatu
"periuk plg besar ada?"

ahak!
tak cukop besar lagik ek..dan2 tu aku rasa tak cukop lengkap lagik barang dapur aku ni
dan2 tu jugak..rasa dapur ku kecik jerrrrrr bila mana 5 6 org berkumpul nak tolong2 memasak

sudahnya malam tu ..makan kul 10malam..kecian derang...
mak masak kari ayam,sambal tumis ikan bilis,sayur kobis,ikan selar goreng

esok paginya..aku gabar utk bekfes lak
lepas subuh terus tak tido..turun prpepare bekfes
buat yg senang..goreng mee..hehe ngn nasi goreng..
campak sana campak sini tung tang tung tang...
siap! 830..budak2 dah lapar carik makan..sib baik aku dah ready
yg besnya...nasik goreng aku buat..semangkuk ..2 org jer abiskan..
"nek..belajar ngn mak jang ..sedap nasi goreng ni"
hihiih kembang kejap :P
aku pon tak sempat rasa apa nasik aku

dah la cete sampai sini..utk makan tengahari..cuba teka sapa masak ?tidak syak lagik

terima kasih kepada tetamu yg sudi menziarah
minggu ni kami lak nak jalan menziarah ,ke sg buloh sudah pasti..


 

Wednesday, September 22, 2010

GAMBAR SUKA SUKI 199saat

menghabiskan sisa2 gambar yg ada
gambar2 diambil dalam kete semasa trafic lite yg sgt lama 199 saat =3 min lebih

datin rohana ngn spek masuk mahkamah :p

datuk ali sempat baring2

cik mek aisya test drive sambil tonggek terselak skirt..
ok aksi sopan sket

anak dara ngn bapak..abg nak mencelah..tgn masuk pon jadi la

ok anak bujang ngn bapak pulak

kami semua
diakhiri ngn datin :P

sekian

RAYA KETIGA PUNYA CERITA

cukop2..sampai raya ke 3 jer kot hehehe....bosan lak org baca..tak abih2 entri raya lagik..tapi raya kan sebulan..so pasni ada la lagi cete raya...
raya ke 3..menghabiskan masa sebelum nak balik pada malamnya...pegi la raya rumah mak pak sedara yg dekat2 rumah mak..
pastu kami lajak gi raya rumah kwn2 asben lak...

gigih nak merempit ..walau umah jaraknya kentut pon leh dengar

umah sebelah mak..umah chik apa tak igt nama

sesak 10km?huh
tahun ni aku tak merasa jem di jalanan..tak  syiok lak rasa..tak mencabar jiwa
putri aisya adriana..

bukan senang nk suruh dia tadah muka depan kamera ni

"aisya nari sket"

kacang ni aiman pulun srg dia jer..abih.
nak balik..tuan umah bungkus lagik bg kat dia..uuhuhuhu malu mak

rumah busu

aisya ngn adik ipar..tp aku stll panggey kak iti hehe
ko dok sopan2 sket aisyaaaa..sib baik belum baligh lagik :P

ok dah sopan sket


pada malamnya pulak...ada majlis open house+majlis merisik kat umah pak uteh..
selalu pak uteh mmg buat open house pon..tapi kali ni special sket..sbb ada org kenamaan datang
kami sampai 8 lebih..majlis tak start lagik...tak leh makan lagik sbb nak tunggu majlis merisik dulu..
tetamu kenamaan tu belum sampai..mcm tak elok lak makan dulu kan
abg ipar dan keluarga bergaya bersama motor edy (penerbit majalah chopperz)

aiman lak amik kesempatan
percayalah...dia dan adiknya duduk tak seminit diam...berpeluh ketiak kejar mereka



mcm pameran motor pulak..
keluarga mereka mmg minat motor

bila dah tak tahan sgt anak2 berlari sana sini...sejam dok tunggu sambil menjaga mereka berlari2..
kami suami isteri pon buat keputusan nak balik dulu...huhu tak sempat makan lah
dalam on the way nak keluar...rombongan datuk ali rustam pon tiba

aku dah berdiri tepi tu..dia lalu .."selamat hari raya datuk"

datuk ali dan anak perempuan nya..

isteri datuk ali

malam tu ..merisik tapi mcm bertunang jugak la..dah tetap2 kan belanja hantaran semua..
tapi nnt buat jugak majlis tunang..sbb mlm tu tak bawk hantaran2 ..


kami terus balik


anak dara kepenatan..masuk2 jer kete..terus pengsan..huh..tau pon penat lari

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin