SEJAK DIA BERSEKOLAH...... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, January 15, 2013

SEJAK DIA BERSEKOLAH......

ok saya harap belum basi lagik cerita anak sekolah...minggu ni masuk minggu ketiga persekolahan..masih dlm minggu transisi(orientasi) lagik...

saya amik cuti 2 hari utk pastikan semua berjalan lancar....hari pertama ..sy dah train dia naik bas/van sekolah ..belajar berdikari ..sy follow  sampai sekolah..tgk dia selamat sampai kelas yg betul..
pastu saya balik semula ..time rehat dlm 930 datang pulak jenguk dia
mcm mana ..ajar beli makanan kat kantin walaupon saya ada bekalkan jugak tapi nak train jugak beli2 makan ni...

DSC01160 DSC01175 taklimat linus


aiman sekolah sampai petang..pagi sampai kul 12.30 ,smbg kelas tasmik smpai kul 2 utk isnin ,lepas tu kelas KAFA start 230-5 ptg..mmg padat jugak la ..tapi aiman bernasib baik..sbb tak payah tukar2 sekolah utk kelas agama...cuma risaukan mkn tgh nya....

sejak  dia bersekolah ..rutin harian saya berubah dan sgt sibuk ..
bermula jam 530 pagi ...sblm seekolah 630 baru bgn :p
sejak dia sekolah...saya bangun 530 pagi prepare sarapan dan bekalan dia..biasanya sy bezakan..bekal  lain..sarapan lain ..takut dia bosan pulak..sarapan sng jer..cereal+ susu,roti bakar,roti telur,bekal pulak nasi lemak,hotdog ,mee grg etc

balik kerja..tambah tolak jem..kul 7 sampai..kalut utk bagi anak2 makan..ni nasib baik asben beli..kalau masak mmg tak sempat..
lepas mkn..mandi solat..pastu check/teman dia buat  homework pulak..
930-10 ..pastikan derang dah tidor ..saya pulak sediakan pakaian utk esok pulak..

TV mmg tak sempat tengok lah...

aiman ok di kelas dan dah dpt kawan baru berkawan ..

DSC01182 mama dah pesan ..duduk depan2..nnt cepat pandai hehe..biasa la mak mmg hover ,aiman dkt meja cikgu
DSC01196 aisya menyibuk nak join jugak DSC01198 kantin skrg tak mcm sekolah mama dulu..kerusi panjang tu.. IMG02188-20130102-0942 hari mula persekolahan...ajar beli nasi lemak..air solivite IMG02189-20130102-0957 kwn baru dia
IMG02190-20130102-0957

mcm lama tak jumpa ..over aisya ni IMG02193-20130103-0951 makan bekal mama masak n.lemak pagi2 tauuuuu IMG02195-20130103-1239 geng bas sekolah! lagi skali aisya tu menyibuk..time tengahati dia sibuk ikut naik van balik rumah alhamdulillah..semua nya ok ..aiman pon rajin solat sendiri..kat sekolah dia kata time zohor solat dgn kwn2..asar solat dgn ustaz..sejuk hati mak dgr ..biar pon solat nya tak berapa betul..yg penting buat dulu..pelan2 betulkan ..

1 comment:

Wan Amira said...

betul.. i pukul 5 pg dh bangun.. sampai ofis awal sekarang ni. penat kan

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin