HARI POTONG RAMBUT | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, December 18, 2012

HARI POTONG RAMBUT

..semalam balik keja saya jadi mama berdikari bwk anak2 potong rambut..berdikari la sangat kan hehe ..yer la takut gak nak handle 2 orang sorang2...rupanya2 ok jer..saya lupa derang makin besar..dah dengar kata pon..nak lintas jalan pegang tangan berantai tiga2 org lintas..comei ja rasa

aisya dulu siksa gilaaa ok nak potong rambut...so mmg tak sama lah rambut dia..bwk gi salon melalak2 tak nak potong..balik rumah sy ngn asben keja kan kat bilik air..senget benget belakang kira janji rambut tak tutup mata..dah la dia ni susah nak ikat2 rambut..ikat sekejap nng ditariknya bukak..suka rambut lepas gitu jer..beli sepit  bagai pon ..sekejap ja tahan
lama kelamaan sejak masuk tadika ni lah...dia pulak yg mintak nk potong..bila bawak abang nya potong kat kedai mamak..dia pon nak duduk kat kerusi suruh mamak potong ..

so smlm lepas potong rambut abg nya..bwk dia gi salon pulak...
aiman saya suka potong kat mamak jer..kemas derang buat..RM5 ja..murah2..penah bwk gi salon..buat tak brp kemas sgt tepi2 telinga tu kan..
 
 
 kali ni try  bwk gi salon lain pulak...puas hati sket kat sini..buat betul2..teliti ..berbanding yg sy pegi sebelum ni..cam cincai2 ja...ni dia treat cam buat rambut org besar..RM6 ja..murah tul
 
aisya nak rambut cam dora..hahah mama hentam saja ..suruh dia buat cam ni ..slope bwh tu..
 
ok dah siap!rambut tahun baru saya :)
 
 
saja bawak potong awal2...nak balik kenduri nnt..biar segak sket .. balik cuti nanti kelam kabut aiman dah nak start sekolah ..sure kedai gunting pon penuh orang
 
ok..saya nak bercuti balik kampung sampai minggu depan... kalau tak berupdate blog ni ..paham2 jer la yer ..
daa! :)

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin