KIDZANIA OH KIDZANIA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, September 10, 2014

KIDZANIA OH KIDZANIA

sedih sangat .... tau tak berapa lama dok berhajat nak bawak aiman datang kidzania...aisya ok la dia dah penah visit dgn cikgu2 tadika google cari info tips nak pegi sana...so ramai yang advise jgn pegi timemasa cuti sekolah...cuti panjang ..public holidays...sebab nak kena que panjang kat dalam tu..katanya 20 minit utk ssatu tugas..boleh masuk satu2 masa 6-8 org ja..so penat beratur la kan..

makanya saya pon amik la cuti semalam...semalam =weekdays ..memang saya expect tak ramai orang
bertolak dari seremban 2 kul 820 gitu ...psatu jem lagi kat federal sebelum masuk kerinchi link....sampai depan kaunter tiket kidzania dlm kul 10 gitu ..tengom Q panjang ni..tapi tak ramai sangat kalau ikut kira family..

tengah beratur tu datang la petugas bagitau...."kak ..harini ada school visit ..18 buah sekolah....dah ramai kat dalam..dah thousand plus..kalau akak masuk pon kena beratur panjang..saya takut nanti keluar kosong saj"

"oh ya kaa...alahai..saya dah datang jauh ni..dari seremban lak ..saya proceed Q la jugak "

lepas tu..beratur la ..hampir2 nak sampai turn ..lebih krg 3 4 family lagi kot...tiba2 keluar di skrin "TICKET SOLD OUT FOR TODAY"
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
saya yang nak nanges sebab kesian kan anak2 yg excited ni huhuhuuh
sedih sangat2...explain kat budak2..lain kali kena datang lagi..ni derang datang kul 830 dah terpacak kat kaunter ..semalam online system down..tu tak beli tiket online.....lagi pulak igt tak ramai org..

lepas ni..sebelum pergi harus kena call dulu tanya bila tarikh budak2 sekolah datang melawat...huhhu

lepas tu bawak derang pegi ikea saja lah..dah tak da mood nak shopping...sejam di ikea..terpikir nak bawak derang ke pusat sains negara..nak manfaatkan cuti yg ku ambil  ni huhuhu..tak nak la sia2 saja datang jauh2








best jugak kat pusat sains negara ni...banyak informasi dan benda2 sains mereka leh cuba buat
saya dapat masuk free sebab keje di mimos hehhehe

tiket pon murah jer..RM6 dewasa ,RM3 utk 7 thn ke atas ..bwh  6thn free
aiman suka explore kat dalam tu sampai ajak balik pon taknak..
ada seksyen baru kat tingkat 2..CSI ..tapi kami buat tak habis..tak larat nak siasat kes pembunuhan
kat situ pon ada taman rama2..dan pool..free jer masuk.. 

dalam kereta dok cakap gini la kat derang "kesian anak2 mama...tak dapat masuk kidzania "
"kesian kat aiman dah la mama...aisya dah penah pegi "aiman jawab
"tu la mama..lewat lagi..nak sidai baju la ..nak itu la " aisya balas huhuhuuhhu
"lain kali 630 kita pegi mama "aiman jawab lak

tak da rezeki namanya ni ...lain kali harap ada rezki..
















No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin