FAMILY DAY @ UMANG-UMANG CHALET KUALA LINGGI,MELAKA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, September 10, 2013

FAMILY DAY @ UMANG-UMANG CHALET KUALA LINGGI,MELAKA

Ni cerita minggu lepas...kelab Kilat TNB tampin anjurkan family day kat kuala linggi... asalkan tepi pantai saye ok saja...janji budak2 ni leh main air ..chalet ni kira baru jugak la..dah dua kali saya stay kat sini..ni baru rajin nak blog kan..nanti bila2 kalau dept kerr nak buat family day boleh la bagi cadangan tempat ni.... kawasan ni agak kedalam sikit..jalan nak masuk ke sini belum diturap lagik..so jangan terperanjat lak kalau kena lalu jalan macam hutan sikit... kalau nak tukar angin pantai ..boleh la mai sini...biasa ke PD aja kan..lajak sikit ke melaka pulak..air nya kalau petang tu air surut..keruh la jugak.. .pagi2 air pasang..air jernih elok sikit..tapi budak2 ni apa hal..kisah apa janji boleh main pasir main air.. saye pulak memang suka kat sini..sebab tak panas!hehe budak2 main air pon bawah rimbunan pokok...mak pak pon leh lepak tunggu bwh pokok ja tengok... ok layan gambar jer lah ..standard la aktiviti family day...sukaneka..bbq ..karaoke...
 ketidaksabaran nak sampai pantai
treasure hunt..45 kereta ambil bahagian
kena jawab sepanjang jalan ni..dan tambah lagi 5 checkpoint masa sampai
sekitar chalet..ada 35 buah chalet...tapak utk camping pon ada...yg chalet ala2 khemah pon ada ..sesuai la utk bujang2 yang nak kongsi tido ramai2
restoran ...best makan ..ditiup angin pantai..

masa ni air surut...nanti tengok gambar air pasang.dahan pokok ni pon cecah air



ada mini zoo
yang belakang tu chalet yang kami duduk..



hamper treasure hunt dapat no 8 dari 45 ..ok la hahaha..
yang bawah tu hadiah no 1 ..belon beracun..asben gagah jugak ajak makyong masuk ..sib baik menang :)
ha masa ni pagi2..best sikit..air dah elok...memang seronok lepak sini...

ni view dari pintu bilik kami ..nak lagi best dok tingkat atas la...tapi cheq tak larat la nak naik turun tangga

ha cuba tengok tu air naik sampai dahan tu..
chalet no 29 ..biasa la chalet baru...yg lain ok cuma tekanan air agak rendah..
muat la 4 orang
ni nombor contact umang umang chalet ...kot la nak buat family day ..harga saya tak tau semalam berapa..kena roger tanya derang lah yer..
012 2447408  ,012 2447804





*****************************************************************
IKLAN
 studio unit di PRIMA INLAND SEA RESORT ,PORT DICKSON
(TIARA BEACH RESORT)
RM150/night
019-2616765 ana

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin