ABG!Tolonnggg lah! | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, June 3, 2011

ABG!Tolonnggg lah!

Alkisah suami isteri yg pegi meronggeng sementelah anak mereka berada bersama pengasuh ..
Pada malam kejadian…..pengasuh nak bawak anak2 tido kat kuala pilah.. di kesempatan tinggal berdua-duaan..apa kelassss dok dlm rumah ko tengok aku ..aku tengok ko..hehe kite mesti buat sesuatu!
Aku bagi idea pegi kedai perabot dulu ..nak cari rak letak barang2 motor en ali tu..ngn rak kasut

Oh sebelum tu
“abg..motor dah siap belum?”aku telefon tanya…
“lom laaa…”
“alaaaa..kalau tak leh meronda ngn motor mlm ni..” tak penah naik lagik motor dia..setakat merasa round dlm taman..apa kelasssssssss hehehhhe

Pastu bersiap2 la kami….Yamaha LC adik aku ada..so belasahhhh ..
Yg tak tahan tu….tau la dia baru beli jaket ngn boot ..sbb motor kat workshop..tak rasmi2 pakai lagik ler..oleh kerana tak sabar sgt nak pakai..dia belasah gak pakai mlm tu

“abg…tolongggggg laaaah…mcm nak naik motor besar jer ”
“tolong jgn pakai boot ek…saya malu ….”yer la..dgn pakai helmet full face..jaket lagik..pastu nk pakai boot..tapi naik kapcai heheh malu den malu

Pastu kami pon merempit ke kedai perabot…ya allah!berdoa jer aku dlm hati….rasa kerdil betul naik motor..nak2 bila lalau tepi lori….seriauuu tersangkut lutut aku ker

Tak jadi beli…terus jalan2 cari makan..
Kebetulan mlm tu en ali bwk balik list tempat2 makan kat n.9 ..sbb aku dok komplen makan tak sedap …
so malam tu decide pegi senawang ..taman Bandar senawang..cari kedai nama TOmyam Kualiemas …org nogori leh le gi try >>>recommended

Pastu belahhh…pegi cari tempat karaoke….kat sban2 tak byk tempat …kat senawang kami gi try tempat karaoke keluarga…tak da alcohol punya tempat ..

Melalak2 lah kami kat situ sampai kul 12…walaupon sora tak sedap..belasah jer la….
Esoknya keja…terlajak bangun 650!padan muka.
Aku ada rekod en ali nyanyi…nak letak kt sini takut dia marah pulak :P

DSC06728
En ali ….nak amik gambar dia pakai complete ..tapi ermm ermmm errmmmmm tunggu lah motor keluar workshop dulu
DSC06731
Bersama helmet yg kupakai yg sesuai la ngn motor kecik hehehe..bukan cam org tu… :P

DSC06736
Ok la restoran ni..nak bawak family datang makan kalau2 malas masak (mmg malas pon haha)

DSC06737
Malam tu aku belanjer ..hehe rm23 jer utk tomyam campur,paprik daging,kalian ikan masin,udang grg tepung ..air tembikai laici ,apple..murah kan!!dah ler semua sedap..sgt puas hati ..tomyam plg aku suka..rasa ala2 secret recipe tomyam kung ..sila terjah restoran ni..tapi nak pegi ke situ masuk ke dalam sikit ler,,jauh dari main road ke giant tu

2 comments:

rynas said...

wow bestnya dating berdua jer...bukan senang dpt peluang tuh. murahnyer kedai tu rm23 jer...

my little family / kaftanbatik said...

lamanya tak komen kat sini...:-)
bestkan merempit ngn hubby..akak pun last yr pernah gak mkn angin ngn dia naik motor..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin