MEDAN IKAN BAKAR KG TELOK PASIR PANJANG,PORT DICKSON | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, June 7, 2011

MEDAN IKAN BAKAR KG TELOK PASIR PANJANG,PORT DICKSON

***tajuk giler skema tu..paham2 jer la...kata kunci kata kunci hehehehhe***
sempena nama cuti sekolah....walaupon anak belum sekolah..nak gak menyebok sama ..tak gi jauh2 pon..sekadar ke Tiara Beach Resort

sebelum terjun mandi manda...kite gi jalan2 cari makan...kali ni kami gi cuba tempat ikan bakar dekat ngn tiara ..medan ikan bakar kg telok pasir panjang..
DSC06756
ni dah tak panas sangat ni..kami dah nak balik pon..masa mula main tu..uishhhhh panaasss..tapi gigih gak layan..
aiman paling seronok...kali ni dia try slide dewasa punya...bapak dia pon takut nak naik..aiman berani
bapak tunggu kat bawah jer tengok dia ..lagi pulak sejak dia gi kelas swimming..dah pandai jaga pernafasan dalam air...
DSC06755
meriah...petang tu start ngn senaman dalam air...ada la 2 instructor kat depan tu....aku tengok jer aihhh ngn jaga si aisya tu...asyik nak gi ke tempat dalam jer...kat kolam kanak2 dia tak nak main

6 lifeguards dok jaga area sini saja….jaga org masuk tak pakai wristband..jaga kanak2 tak bg pegi tempat dalam…ada jugak yg tak pakai wristband..derang tak perasan tak per lah
nak pegi cuti2 tiara? jom >> http://tiarabeachmurah.blogspot.com/


ok..ni cerita jalan2 cari makan
kali ni kami pegi medan ikan bakar,kg telok pasir panjang
cara nak pegi (malas nk lukis map huhu)

1.keluar dari tiara..amik kiri hala ke pasir panjang
2.terussssss jer sampai nampak tokong cina kat depan  ..belok kanan
3.pastu terus jerrrrrr..sampai lepas kem plkn ...terus sket lagik..sebelah kanan ada tulis medan ikan bakar...
4.parking kete..masuk carik ikan ..oder nak masak apa..pastu lepak tunggu oder :)



DSC06746
Gerai no 3..kami pilih ikan pari ..utk masak asam pedas..saja tak nak makan ikan bakar


DSC06744
Sementara tunggu makanan masak tu..korang leh ler pi lepak kat jeti ..beromantika de amor ..ni time air surut…tak cantik sangat ler
DSC06750
asben yg tak de keja..leh amik gambar bini dan anak2 dari pelbagai pandangan hikhikhik

DSC06748
Hahaha tak dak keja laki den…
DSC06749
Dan lagik…time ni tengahari tak ramai ler sangat..malam2 ramai kot..tak penah datang malam

DSC06752
Asam pedas ikan pari…bagi aku ok jer..boleh makan..nak kata tak sedap tidak la pulak..asben kata tak leh lawan asam pedas melaka….sabau jer la….
DSC06751
Sup sayur campur…utk anak2..tapi aku yg belasah ….utk rm3.50 semangkuk ni berbaloi sgt lah..mcm2 ada

DSC06753
lebih dari cukop hidangan utk kami ..anak2 makan main2 saja ..
DSC06754


Total makan ..ok la kot…asam pedas tu dpt 7 ketul ikan pari..aku makan seketul..asben 3..lebih 3 ketul bwk balik…

korang2 yg pegi tiara tak tau nak makan mana...boleh cuba drive mai sini yer....lbh krg 6 km kot..agak2 jer ni hehe..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin