TRICK ART MUSEUM @i-CITY | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, December 17, 2012

TRICK ART MUSEUM @i-CITY

ok kali ni saya nak share tentang trick art museum pulak ....benda ni rasanya baru bukak ..saya rasa ja sbb sblm ni kawan saya pegi masih belum siap sepenuhnya..
so lepas snowalk tu..kitorang naik ler ke area fun world utk budak2 pulak...rides tu mmg sesuai utk kanak2 la..mostly rm5 per ride ..sementara nak tunggu 6D cinema bukak..5D punya aisya tak leh masuk tak cukup tinggi ..kami masuk muzium ni dulu..mula tu saya ckp ngn asben..ala tak yah la masuk..muzium2 ni bosan haha..tapi asben ni seni sket kan ..nak masuk  gak..beli tiket/smartcard RM20 utk 4 org..kitorang tak topup byk terus sbb tak tau nak naik mana lagik kan..kang rugi jer tak leh refund..ala bukan jauh pon jalan nk gi topup kat kaunter..so asben beli rm20 dulu..masa nak masuk tu..aisya tak kena bayar rupanya sbb dia ukur tinggi tak cukup..so jimat rm5 :)

masuk2 dalam ni..best rupanya..kitorang enjoy sgt2!anak2 pon sebab dok gelak2 nak berlakon dgn lukisan tu kan..3D drawing..so bila amik dlm camera nampak real ja..saya mmg tak reti berlakon asyik nk senyum nak gelak..budak2 ni real sket hehehe..

tiket masuk trick art museum murah jer..RM5..berbaloi lah..muzium ni yg pertama kat malaysia.

ok tengok gambar jer lah yer!semuanya 3D drawing ..

pintu masuk
 
 
 
 dinding rahsia
 
 
Nakalnya
yuuu ..malu i buat camni tauuu

Pantas Turun Tangga

Kawan Gambar


Imej Hilang
cermin tak der imej

DSC00269 DSC00246

DSC00255
ni salah angle..nampak tak real sgt..sepatutnya cameraman duduk sebelah kiri
DSC00259 DSC00263 Naik Tangga

nanti sambung part 2 3 dan seterusnya..haha jgn muntah hijau dah ler tengok gambar :)

3 comments:

Shafiza Taufek said...

Hi tak pernah tau pun tempat ni..mcm best je kan.. Boleh ajak fmly nnt.. Btw, jemput singgah blog sy..baru je bertapak www.shafiza-taufek.com :)

Shafiza Taufek said...

Hi feel free to visit www.shafiza-taufek.com

syahmi & suhana said...

wah..tq for d info..nak g esok nie..hehe.. by the way, sy br je dlm dunia blogging nie..senang2 ley la follow blog sy ye..tq www.bajetciputselerabesar.blogspot.com.my

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin