MELANGKAH KE ALAM BARU .... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, December 12, 2012

MELANGKAH KE ALAM BARU ....

tak lama lagi...lbh krg 2 minggu lagik...aiman akan merasai alam persekolahan..masa hari dia grad pra sekolah tu ..saya bergenang air mata sebak sbb anak dah besar..rasa nnt makin besar makin jauh pulak..
oh gambar grad tak der kan..ehe biasa la gambar blur sgt tak tergamak nak upload..gambar hardcopy yg dalam sijil tu adalah..tunggu softcopy official phototgrapher tak dgr kabar  pulak..
bersama rakan sekelas 6 tulip ...satu kelas tak ramai dlm 10-12 org gitu .ni dah ready nak masuk auditorium utk terima sijil
cikgu kesayangan aiman...
dia mmg manja dgn cikgu ..siap mintak nak balik tido rumah cikgu

 
kelengkapan utk sekolah dia..kami ready awal2 sbb tak nak beli last minit takut saiz habis ...tu pon masa beli kat jusco bln nov aritu saiz seluar dah habis..belian kedua kat parkson pulak...kasut dan seluar beli kat parkson...kasut sekolah amik yg tak payah kapur ..senang sket mama pon malas kan :p
..ada yg beli kat metrojaya..yg penting tunggu offer utk penjimatan :) ..kalau kat metrojaya beli rm150 dpt voucher rm20 ,,kat parkson beli rm150 dpt voucher rm10 ja la..jusco skrg 10% kot tak pasti ..tapi baru smlm kwn pegi beli kata dah tak da discount..
mmg nampak cam sket..tp kalau anak ramai ..terasa lah belanja utk sekolah ni..utk brg kat atas ni jer pon dah rm500 ...kalau 2-3 anak ...siap la kan ..saya dulu2 sekolah mana ada pakai baju baru...semua pakai yg turun termurun dari akak punya..beg ....kasut.. baju mana ada berpasang2..2 pasang ja kot...masa nak beli kasut pon .bapak kata dia dulu kasut sepasang jer...

nnt aiman akan berjumpa dgn kawan baru...mmg tak da sapa yg dia kenal lah..yer la tadika kat kl ..sekolah kat seremban ..mmg tak jmpa lah kawan2 tadika..
saya akan transit aiman kat taska dkt rumah jugak..so pagi pegi dgn bas sekolah ..kafa sampai petang kul 5 ..then transit sampai saya balik keja lah..kesian jugak pikir2 dia kat sekolah sampai petang..tapi saya yakin lama2 nnt aiman akan biasa .


~~sengaja publish  entri utk tarikh cantik arini 121212 jam 12.12 :) ~

3 comments:

Puteri Satu said...

next year... turn Aqilah pulak darjah 1 ... memang touching rasa bila anak makin membesarkan na... harap Aiman pandai bawak diri.. Aiman lelaki mesti pandai dan kuat bawak diri...

Wan Amira said...

mira baca komen ni dekat ofis, tapi tak sempat nak komen.. i feel what u feel.. mira anak sorang, rasa macam lagi sayu.. sebab emir sekarang pun dia tanak kite peluk dia depan orang.. uhuhu.. dah besar dah anak kite

Ana kirana said...

kak puteri..
haha tahun depan akak pulakkk rasa

mira,
tu la kan..sama la aiman..kat tadika dia tu suruh salam ja tak yah kissing amboiii...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin