AFFORDABLE COLLAGEN~hydrolized marine collagen | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, March 5, 2012

AFFORDABLE COLLAGEN~hydrolized marine collagen

eehem2...tahukah anda kolagen berkadar songsang dgn umur? ...makin meningkat umur...makin berkurang kolagen dalam badan..terutama bila umur dah cecah 30-an ke atas..kadar pengurangan lagik banyak ..

**pada umur 25-30-kadar pengurangan kolagen sebanyak 1.5% setahun
**by the time umur 45-kadar pengurangan dianggarkan 30% !!

meh kite check ada tak lagik tanda2 kekurangan kolagen atau bahasa lain ..tanda2 penuaan..

•kulit kusam
•kulit tidak bermaya
•tiada seri
•kulit kedut dan mula kendur
•pigmentasi kulit /jeragat
•cepat letih dan lesu
•sakit badan dan sendi
•mudah lupa
•kurang penglihatan

arini saya nak share ngn kwn2 yg berminat nak amik collagen tapi rasa cam terbeban pulak nak menten bulan2 ratus2 kan..saya pon sama..berkira2 jugak nak amik..


IMG00443-20120301-1624
500g 400g lebih gitu ...bekas tupperware ni mampu menampung 1kg ...kolagen ni dipack dlm plastik biasa..asalnya dlm 1kg ..(supplier salah timbang ..800g jer )tapi dipecah2kan  400g..so leh stok tahan dlm 4 bulan  lebih kurang..utk sekali amik sehari..satu sudu besar

IMG00372-20120221-1916
satu sudu besar sehari..diambil ketika perut kosong /sebelum sarapan atau masa nak tido
kadang2 saya perah lemon tambah lagik ...

saya jugak letak kolagen ni dlm moisturizer saya..campur sket ja dlm bekas tu...pastu nnt dia sebati sendiri dalam tu ...

boleh pm saya yer utk harga  ,collagen ni diimport dari  france (fish collagen) more infor klik sini

100g - utk tahan sebulan amik ler satu sudu atau 2 sudu teh (3g sehari)
150g - boleh amik 5g sehari (satu sudu besar)
200g -5g sehari utk sebulan lebih
250g -5g-10g sehari


hendaklah berterusan mengamalkannya at least 2 bulan utk mendapat kesan kolagen dan menten berterusan..kerana jika stop simptom2 penuaan akan kembali ..yer la setiap tahun 1.5% kolagen hilang kan..
anamusa80@yahoo.com
skype :kirana24
ym :anamusa80
019-2616765
IMG00387-20120225-1158
hi..acik umur 32 hiks!  (mula la nak perasan)
mmg pmpn cepat perasan pon haha..tambah2 bila org tegur tanya..dah kawen ke belum...auwwww nampak cam anak dara lagik yo...pulak tu ada yg tanya..dah ada anak tak lagik..muda lagik kan..baru 20 berapa?hahahhahha lagik kembang makkkkkkk :P ..ok dah..nnt muntah ijo lak hahaha

ok jangan lupa..jom cantik sama2....pm saya yer utk details
anamusa80@yahoo.com
skype :kirana24
ym :anamusa80


p/s: jom tengok cara menguji keaslian madu tualang!

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin