KL BIRD PARK 2012 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, February 13, 2012

KL BIRD PARK 2012

kelewatan entri melawat taman burung pada cuti2 minggu lepas ....malas betul nak transfer ,pastu upload gambar kat blog...semakin berusia semakin malas kot :P

tak mau cerita panjang..kesimpulannya :-  ........tudiaa terus tak da mukadimah terus kesimpulan..mmg fail la karangan  mcm ni
1.aktiviti begini sesuai utk aktiviti bersama anak2...kalau kata nak berdua2an pegi tengok  ni ...pegi lah saya ! hihi

2.aktiviti ini jugak sesuai utk menurunkan berat badan...kerana selepas melawat kesemua zone dlm ni saya rasa beratus2 ke beribu2  kalori telah terbakar bedasarkan peluh yg keluar membasahi baju :P ditambah pulak aktiviti mengejar anak2 ...phewwwww..ditambah pulak cuaca yg panas jugak

3.plan waktu utk tgk show..12.30 dan 3.30 petang..kami tak plan dan malas nak tengok dah sebab dah letih sgt berjalan naik turun tangga dan sebagainya...padahal sejam jer lagik nk start show..kami balik ..sbb aisya pon dah buat perangai

4.makanan minuman luar tak leh bwk masuk..derang check kat entrance dan kena tinggalkan kalau ada ...saya punya air letak dlm henbeg dan mereka tak perasan dan tak check...ehehe selamat!

5.harga tiket dgn mykad/mykid rm25 utk dewasa ,rm12 kanak2 ...promotion utk jusco cardmember..rm15 utk dewasa ..kanak2 menten rm12... ..sib ada diskaun..kalau tak rasa cam mahal jugak lah tiket nak masuk..mcm masuk genting :P

**gambar berterabur tak ikut tururan peristiwa yer


IMG00201-20120206-1031
sebelum pegi kl bird park ....pegi sarapan kat medan selera penghulu cantik ,lepas tu pegi melawat baby kak sue.....

IMG00206-20120206-1234
innocent ..@pintu masuk kl bird park

IMG00207-20120206-1237
wristband


IMG00209-20120206-1242
melihat bangau ...nampak cam patung jer...


IMG00208-20120206-1237
4 zone utk dilawati..fuhhhh!


IMG00218-20120206-1439

kat sini lerrr leh rehat lama sket..leh duduk bersila dan bagi ikan makan...anak2 leka kat sini
IMG00213-20120206-1317
merak kayangan ..eh yer ker..burung merak ni byk kat sini..merata2 ada dia


IMG00219-20120206-1439


IMG00212-20120206-1303
nuri ...cantikkkkk  color dia ..sangat jinak leh makan kat tangan..tapi sebab aisya takut ..saya tidak mendekatinya
IMG00214-20120206-1427
flamingo


IMG00234-20120206-1315
nuri lagik...

IMG00242-20120206-1329
waterfall yg cantik dkt zone 4...ni guna BB jer..kalau dlsr tobat cun amik gambar ni

IMG00250-20120206-1348

IMG00254-20120206-1430
lihat lah saya!sayalah burung yg paling cantik di dunia...kamu ada ekor kembang mcm saya?kata merak dgn riak sekali :P ..

merak ni pandai tau...dia tau org dok amik gambar dia...siap pose..pusing2 mcm model tu ..

eh tu jer gambar yg ada dlm bb ni,...yg dlm camera..nasib ler tak sempat transfer..lotih jugak nak menage gambar2 ni

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin