STRESSNYA …MCM MANA DERANG HANDLE YER … | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, February 10, 2012

STRESSNYA …MCM MANA DERANG HANDLE YER …

Ok.sekarang saya lebih bersyukur …
alkisahnya…semalam saya ada seminar kat PJ ..waktu habis seminar pukul 5 …area tu saya tak familiar..penah lalu tapi bukan peak hour ..so tak tau lah kat mana area jem ke tak jem…so kami keluar dari wisma kemajuan lbh krg 520 sbb tersesat cari parking tak jumpa hehehe..clumsy betul la…keluar seminar paling awal konon2 takut jem….
Jarak wisma kemajuan ke opis kami lbh krg 16-18km ja ..tapi semalam …nak balik hampir sejam nak sampai opis…640 sampai mimos…kesian kat anak2 tunggu kat tadika …..
Jemmmmmmmmmmmm punya pasal …
Itu baru sehari..mcm mana org yg keja hari2 lalu jalan tu….aduhhhhh..sakit kepala saya ...

Masa dalam kereta bersama kawan saya …kami bersyukur sangat lah keja kat mimos ni…walaupon gaji tak lah lebat mana..tapi kemudahan dan keselesaan yg dapat tu sekurang2nya saya tak tensen di akhir hari bekerja… ..kemudahan parking yg percuma ..dlm kawasan bangunan sendiri tak payah jalan jauh2…ada klinik ,bayaran tadika yg murah…mana nak dapat rm150 sebulan utk belajar dan daycare sampai petang ,surau yg sempurna..berbanding semalam ….bilik sembahyang di tempat tercorot …mcm stor jer kekdahnya…ekon rosak..smyg dlm kepanasan ..tak da lubang udara..kecuali pintu ..

Lepas tu…yg plg penting…saya tak hadapi jem yg teruk utk pulang keja tambah2 pulak dah siap jalan direct access ke seremban 2 ..senang tak yah tuggu lama kat trafic lite.…jem datang keja adalah sekali sekala kalau ada excident atau terowong smart tutup ….walaupon saya berbelanja lebih utk minyak dan tol..tapi saya tak sakit kepala kerana jem di jalan…
smlm kwn saya kata pada saya..duduk seremban leh smpai opis awal..dia dok area sini selalu lewat sbb jem ..dia tny saya bertolak pukul brp ..saya bgtau 730 kadang2 7.45 ….dia kena bertolak 715 utk sampai opis sblm 830 …

syukur..Allah dah atur elok dah utk saya… malas nak carik keja lain…pahit kat sini telan dan sabar saja…dah nak masuk tahun ke-9 dah pon....terima jer la ...manusia punya sistem mmg tak adil seperti Dia yg Maha Adil.
fadzilahkamsah
Ini adalah quote Dato Dr Fadzilah Kamsah … nak mencuba no 3 …..hehhe tak mau ngumpat dah :P ..
dapat 5% increment pon ok la..janji hidup happy

5 comments:

NaZa said...

siapa kawan awak tu? hihi, saya keluar rumah kul 7.15 sampai di pejabat pukul 7.30. sila beli rumah di area bukit jalil ni. ada rumah tengah buat sebelah surau apartment tu.. tetapi harga tidak diketahui. hihih

ana-kirana said...

naza...haha cuba teka..bukan dept kita lah..heheehehe
bukit jalil terbaik ...access pon sng ..ehhe harga pon terbaeeekkkk skrg ni

Puteri Satu said...

kan? betul ana.. akak dah lalui kerja KL berulang dari Nilai 2 tahun... terbaeekkkla.. belanja tol minyak tabur kat atas jalan 6 ke 7 ratus sebulan... dengan jem kat lok yu tengah KL tu... adeeh memang stresssss.. sekarang aman damai daaa....

k.imah said...

bagus azam tahun baru ni ana...

ana-kirana said...

k.puteri,
legak akak dpt pindah .susah2 dahulu..senang2 kendian :)

k.imah,
hihihihi takutnya terngumpat jugak ..pasnih sembang pasal lain tau...kite sembang pasal bedak yer :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin