USS -GAMBAR PART 1a | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, May 24, 2012

USS -GAMBAR PART 1a

Sekian lama menangguhkan entri gara2 malas meng uplod gambar ....harini saya menggagahkan diri membuat entri caca merba ini ..

ok sambungan cerita hari tu kan.....
sebelum tu just nak bg pendapat kepada sesiapa yg merancang nak pegi USS ni dicadangkan pergi time betul2 hari bekerja ..supaya tak ramai orang dan boleh main puas2..lagik satu kalau tak da anak kecik elok naik jer bas yg disedikan tu..

mcm kami ni pegi hari bekerja tapi time cuti tersepit...dok ingat tak la ramai sgt orang..tapi ramalan ku pesong belaka......stroller nak sewa pon dah habis(kami sampai agak lewat pukul 2)

yang membuatkan mood agak spoil tu ...ok kami bertolak masuk spore kul 10 pagi lepas sarapan ..sampai imegresen kul 1030 ..kereta tak banyak so igt boleh la cepat kan...ada 3 ke 4 check poin mcm tu la..yg pertama tu cepat ja ..yg kedua tu lama sket kena isi borang bagai ..yg ketiga paling lamaaaaa....sbb no plat kawan saya tak keluar kat sistem derang ..so derang igt kami ni seludup masuk gitu la kot...lama la jugak asben kawan masuk bicara dalam ofis tu..

settle kat situ 11.45 pagi ..pastu nak beli autopass pulak...amik masa jugak..kira2 15 min ..beli autopass..kul 12 kira settle la dr imegresen tu ..pastu nak cari tempat reload autopass..kami pon heran kenapa tidak boleh reload masa bg kad tu saja..
 masa tu harapkan map kat bb saya ja..dah la tak roaming data kan ..so map mana yg ada ja la..pulak tu kami ni dok sangka mcm senang la kan jalan kt singapore ni ..map pon tak beli haha dok igt signboard sana sama kat msia rupanya tidak...sesat2 la jugak kitorang ..
lepas bertanya 2 3 orang ..berjaya la jugak sampai..pukul 2 okay!nasib la dah beli tiket online...kaunter tiket pon dah tutup..
sampai pulak time tu cuaca tengah panas terik..so mood pon dah tak berapa ..

nak main game pon Q 60-65 minit ..huhuhu tak sanggup la dgn anak2 lagik ..sempat la naik 2 game kot yg biasa2 tu..kat genting pon ada ..selebihnya meronda aja la panas2 tu...

ok layan gambar caca merba ni...nnt saya uplod lagik kalau rajin ....part 2 pulak hihhiihih


P1250668
nak gerak ke singapore..satu alphard muat ni!
P1250675

baru sampai panas2 terik tadah amik gambar dulu...
P1250672
IMG00887-20120430-1459 IMG00889-20120430-1508 IMG00890-20120430-1530 P1250677 IMG00961-20120430-1541 IMG00891-20120430-1545 IMG01066-20120430-1731 IMG01064-20120430-1730 IMG01063-20120430-1726 IMG01054-20120430-1722 IMG01031-20120430-1712 IMG01007-20120430-1620 IMG01004-20120430-1619

nampak tu tumbler kuning saya galas tu huhuuuhhu ..telah rugi $28 tauuuuuu keranaaa......
IMG01002-20120430-1618 IMG00995-20120430-1606
nak masuk sini..tgk Q 65minit..tanya tinggi aisya tak lepas ..so cancel niat nak beratur walaupon dah tau lama huhu
IMG00989-20120430-1604
sebelum 'kerugian' ..masa tgh2 jalan tiba2 kepala botol tu tercabut dgn badan nya ..
makanya ...berderai lah pecah badannya..tinggal kepala saja...huhu rugi2 ..
IMG00985-20120430-1558 IMG01060-20120430-1725 IMG01071-20120430-1812 IMG00900-20120501-1208

Sebelum balik…


ok sekian ! hehe sambung part 2 minggu depan pulak...

4 comments:

Deq's Qienz said...

Sekeping gambar mbawa erti seribu kenangan.. :)

Roslina said...

sepatutnya ko tanye en nuzli mohamad anas dulu ...dia memang very well planner tentang cuti2 kat universal studio atau tempat2 yg dia pernah/nak pergi..kita org dulu ambil express ticket..memang puas main..berbaloi2 walaupun mahal

NAWAL said...

bestnya melancong....terngin nak pg sana..insyaallah suatu hari nnt..:)

salam tinggalkan jejak..slmt berkenalan.....jom dtg berziarah ke web cute sy lak ye? jommmm tq:)

Ms Pearl said...

salam tuan punya blog :D
gambar gambar menarik di USS ni
I pun baru balik dari USS - hmmm consider kat malaysia takde kan? so kira oraitlah enjoy gak le heheheh

p/s: yes amik Express pass memang menyelamatkan keadaan. Nak lagi bagus amik Unlimited Express pass.

salam perkenalan !
http://chepearl.blogspot.com/

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin