JB-UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE TRIP- 1 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, May 15, 2012

JB-UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE TRIP- 1

Tarikh perjalanan  29 April-1 mei 2012
Origin : Seremban 2
Destinasi : Johor Bahru

hiks baru nak up stori mori jalan2 jb uss tempohari...
pada mulanya plan nak pegi 2-3 keluarga..tapi yg konfem nak pegi kami 2 keluarga ja la..
saya dan keluarga opismate ..k.imah..
mula tu dah nak cancel jugak trip bulan may ni..nak postpone tak tau bila pulak...
passport aisya pon belum buat..seminggu sebelum pegi baru buat ..nasib baik bukak sabtu ahad..

lepas tu..mcm kelam kabut tak prepare apa sgt lah ..ala konon2 singapore ja kan..baca la sket2 kat forum mcm tu..pastu yg rileks tu sbb stay kat jb ja..so tak la prepare print map bagai konon harap gps/map kat bb ni...
lepas tu kan...kan..kan....eh tu sambung la entri masuk singapore nnt


daripada somban... ke jb lah kite..sebelum tu harus singgah JPO dulu ...singgah ja..at least penah la sampai tengok mcm mana kan..beli  ke tak belakang kira..saya pon tak plan nak beli sangat sbb dok set beli online lagik murah..cuma ni boleh la pegang2 tengok harga gitu ja la..


IMG00839-20120429-1046
sebelum gerak..menunggu mama bersiap ngn kemas barang ..hehe biasa la penat hari sebelum tu event sukaneka lagik

IMG00829-20120429-1039
melayan la bapak amik gambo budak2 ni posing mcm2

IMG00840-20120429-1341
tibalah akhirnyaaaa...ehehe
daripada KL ....Exit 253 → Exit 304 → Exit 302A → Johor Premium Outlets


IMG00844-20120429-1349
kite gambar saja yuk...tanda kite jejak sini


IMG00851-20120429-1356
masuk nak jumpa k.imah dalam ni..dia dah sampai awal survey2..
tak membeli pon just tgk jaaa...masa ni ada disc 30% ,additional 20% lagik..ok la jugak

IMG00853-20120429-1434

banyak outlet..rambang mata ....


IMG00849-20120429-1354
tak leh fokus nak membeli sgt ngn si aisya dok buat perangai
IMG00845-20120429-1352


lepas tu terus ke hotel check in..
IMG00870-20120429-1634
Mutiara Hotel JB ....bilik ni ok la..besar dan selesa rm230/nite tak masuk breakfast..booking kat agoda ja

IMG00877-20120430-0804

tak sempat la mak nak berendam ...anak2 dah amik dulu..
rest2 kat hotel...sehingga lah malam baru keluar cari makan

IMG00873-20120429-1945
motip amik gambar kat cermin ? :p

IMG00872-20120429-2105
kitorang gi makan kat stulang ja...
kenangan dolu2..auwwww

pas dah kenyang balikk hotel!

sambung..............


**p/s jemput like page kolagen saya :)   >>> http://www.facebook.com/CollagenPowderpeptanF/


No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin