SAYA DIUJI LAGI ... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 26, 2012

SAYA DIUJI LAGI ...

"kalau tak sakit jgn makan ubat" ayat asben perli saya

Kalau orang lain problem ngn maid...saya problem ngn cleaner.. huhu saya tak da maid..jadi sy amik cleaner utk dtg weekend bersihkan rumah..cheq tak da kudrat nak buat ..

sebelum ni sy amik dgn company C ..pekerjanya indon....kadang2 puas hati..kdg2 tidak jugak yg derang buat keja ni...budak yg buat bersih gila dah resign so yg dtg tu boleh la..cuma kena check balik depa buat ..ada bersih ada tak..

so baru2 ni..sy tensen sbb bersih toilet tak bersih ...sy suruh buat semula..tu yg sy jd tensen sbb nk kena mcm tu la ..
pastu saya gedik2 nak try ejen lain..namakan co P ..saja..tgk iklan kat bilboard bkn main besaq kan..nk try la tgk.. lepas tu sabtu baru ni dtg lah mereka...

sy tgk ..eh makcik ni ker nk cuci..adoiii tgk jalan pon dah cam tak larat
"makcik srg aja ker..bkn 2 org cuci?"
"aa 2 org..tu srg lagi"
"yg tu?laki tu?"
"ya..dia cuci toilet..sawang cermin dan kipas"

ok....saya dah redha pasnih kalau bersih ala kadar
1.saya kesian tgk makcik yg dah tua cuci rumah..kesian ok..tak sanggup nak suruh lebih2..patutnya usia dia mcm tu dok rumah ja...

2.yg lelaki cuci toilet..ermmm tau ja lah camna..cuci kipas pon bukan lap ngn kain pon..just pakai berus sawang cam tu ja..saya pon leh wat camtu

kesimpulannya mmg lagik teruk lah dr company sblm ni..so mmg akan amik semula yg lama lah..dan menambah teruk lagik..cincin hadiah annviversary dr asben saya pon hilang!

ada 3 bentuk cincin dlm bekas tu..bekas sy simpan dalam laci..mmg sy cuai jugak la.letak dlm laci dok pikir org jujur kan..sblm2 ni ok ja tak penah hlg barang.. 15 min lepas derang balik..saya tak sedap hati terus lari naik bilik atas check... dah tak der rezki..

sy call derang tny...mana nk ngaku kan...last2 bincang ngn asben malas nk buat report polis...sy berserah pd Allah ...redha anggap tak der rezki..In Shaa Allah pasnih ada rezki lebih lagik..saya yakin doa org2 teraniaya dimakbulkan Allah.. ameen.
DSC00098
tetap senyum walau dlm kesedihan :)

4 comments:

Puteri Satu said...

laaa.. cedey... tapi tengok kamera tu lagi buat akak tersenyum..hik hik

ana-kirana said...

takkan senyum ja kak :)
angkat 1 hihi

Wan Amira said...

muke Ana lain lah pulak mira tengok

ana-kirana said...

mira..pantulan cermin kot jadi lain hahaha

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin